Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Panevėžio projektai

Collapse
Tai svarbi tema.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    CENTER]Panevėžio miesto savivaldybė pripažinta viena žaliausių

    [/CENTER]


    Panevėžio miesto savivaldybė šiais metais dalyvavo „Žaliosios savivaldybės“ konkurse ir sulaukė garbingo įvertinimo.
    Aplinkos ministerija įsteigė tris paskatinamuosius apdovanojimus savivaldybėms, kurių pastangos kuriant atliekų rūšiavimo infrastruktūrą, šviečiant visuomenę ir skatinant rūšiuoti atliekas yra didžiausios. Vienas iš apdovanojimų paskirtas Panevėžio miesto savivaldybei. Prizai taip pat įteikti Neringai ir Druskininkams. Kartu su žaliausiomis savivaldybėmis šiandien Vilniuje buvo apdovanotos „Žaliausios verslo įmonės", „Žaliausios mokyklos" ir „Žaliausi žurnalistai".
    Aplinkosaugos projektas „Aš — žalias" truko beveik metus — nuo balandžio mėnesio. Konkurse su savo projektais ir paraiškomis dalyvavo 34 šalies savivaldybės. Tokį konkursą Aplinkos ministerija surengė pirmą kartą.
    .
    Paskutinis taisė Xedos; 2015.04.08, 11:43.
    I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
    Parama Siaurojo geležinkelio klubui

    Comment


      Smagi naujiena !
      ______________
      The Division Bell

      Comment


        Bendrojo pagalbos telefono 112 padalinys gali būti steigiamas Panevėžyje


        Vidaus reikalų ministerijos atsakymas teikia vilčių, kad Bendrojo pagalbos telefono 112 padalinys galėtų būti įsteigtas Panevėžyje. Vidaus reikalų ministerijos atsakymas teikia vilčių, kad Bendrojo pagalbos telefono 112 padalinys galėtų būti įsteigtas Panevėžyje.

        Pirmadienį Lietuvos Respublikos Seimo narys, Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pavaduotojas Vitas Matuzas susitiko su Panevėžio apskrities viršininku Viktor Trofimov bei Panevėžio apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininku Arūnu Tautkevičiumi ir aptarė Bendrojo pagalbos telefono 112 padalinio steigimo Panevėžio mieste galimybes.

        Nors Vyriausybės nutarimu toks regioninis padalinys turėtų būti steigiamas Šiauliuose, tam tikslui statant tarnybos infrastruktūrai reikalingą pastatą, siekiant taupiai ir efektyviai naudoti valstybės lėšas Panevėžio apskrities viršininko administracijos iniciatyva siūloma padalinį kurti Panevėžyje, panaudojant šiuo metu neužimtą Panevėžio apskrities viršininko administracijai priklausantį pastatą Sietyno g. 5B.

        V.Matuzas diskusijos dalyvius informavo, kad palaiko pasiūlymą ir dėl jo praktinio įgyvendinimo tikslingumo jau kreipėsi į Lietuvos Respublikos Vyriausybę bei į Vidaus reikalų ministeriją. „Vidaus reikalų ministerijos atsakymas teikia vilčių, kad Bendrojo pagalbos telefono 112 padalinys galėtų būti įsteigtas Panevėžyje. Tam reikalinga pritaikyti apskrities administracijos siūlomą pastatą BPC reikmėms“,- sakė parlamentaras.

        Pokalbio metu buvo aptarta nuosekli veiksmų strategija bei Panevėžio apskrities viršininko administracijos veiksmai siekiant konkrečių Vyriausybės sprendimų dėl BPC regioninio padalinio steigimo Panevėžyje.

        Apskrities viršininkas V.Trofimov pabrėžė, kad apskrities viršininko administracija stengsis surasti lėšų, reikalingų atlikti ekspertinį pastato Sietyno 5B tinkamumo BPC veiklai vertinimą bei investicijų į jo rekonstrukciją poreikio vertinimą.

        A.Tautkevičius pažymėjo, kad nuo 2010 m. sausio 1 d. Panevėžio priešgaisrinė gelbėjimo valdyba perima apskričių viršininkų funkcijas susijusias su civiline sauga. „Nuo sausio 1 d. planuojama pradėti ir minimo pastato perdavimo-priėmimo procedūras. Manau, kad jei būtų galimybės rekonstruoti šį statinį, jis puikiai tiktų BPC reikmėms“,- sakė PPGV vadovas.

        Seimo nario Vito Matuzo nuomone, galutinius sprendimus dėl BPC padalinio Panevėžyje steigimo būtina priimti vadovaujantis ne tik politiniais motyvais, bet ir finansine - ekonomine logika. „Naujo pastato statybos Šiauliuose kainuos apie 17 milijonų litų. Manau, Panevėžyje išsiverstume su kelis kartus mažesne suma rekonstruodami BPC padaliniui siūlomą statinį. Tai labai svarbus motyvas, nes sutaupytas lėšas galima panaudoti kitų prioritetinių projektų finansavimui. Kita ne mažiau svarbi priežastis – BPC padalinio Panevėžyje steigimas leistų sukurti daugiau kaip šimtą darbo vietų, o tai bene didžiausią nedarbą Lietuvoje išgyvenančiam miestui – nemaža socialinė paspirtis. Nereikia pamiršti ir geografinio aspekto – po apskričių reformos Panevėžys tampa vienu iš regionų centrų. Tiek finansiškai, tiek socialiai, tiek administravimo prasme tokio BPC regioninio padalinio steigimas Panevėžyje – ekonomiškai, socialiai ir administravimo koordinavimo prasme teisingas žingsnis “,- teigė V.Matuzas.

        Comment


          sveiki, negi nieko nevyksta Panevėžy po naujųjų? noriu paklaust kas naujo Panevežio viešbutyje? ar matyti darbų pabaiga? butu smagu ir nuotraukų keletą jei kas įmestų

          Comment


            Parašė mamamia Rodyti pranešimą
            sveiki, negi nieko nevyksta Panevėžy po naujųjų? noriu paklaust kas naujo Panevežio viešbutyje? ar matyti darbų pabaiga? butu smagu ir nuotraukų keletą jei kas įmestų
            Prieš pat Naujuosius ir sausio 1d. įsidienojus su sūnum vaikščiojau aplink eglutę po Laisvės aikštę. Praktiškai nieko naujo, tik vakarais kas antra lempa dega, o viešbutis nerodo jokių gyvybės ženklų. Matyt, logiška, kad per šventes darbininkai nedirba, tačiau jokių požymių kad išorėje kas nors neseniai ką nors būtų daręs
            I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
            Parama Siaurojo geležinkelio klubui

            Comment


              Pagaliau pajudėjo darbai dėl Panevėžio kempingo:

              http://www.panevezys.lt/DesktopDefau...72&ItemID=8072

              2010-01-20

              Informacija apie detaliojo plano “Teritorijos (į pietvakarius nuo sklypo J. Janonio g. 51, Panevėžio m.) detalusis planas” atrankos išvadą dėl poveikio aplinkai vertinimo.

              1. Planuojamos ūkinės veiklos užsakovas: Panevėžio miesto savivaldybės administracija, Laisvės a. 20, LT-35200 Panevėžys.

              2. Planuojamos ūkinė veikla: Panevėžio mieste, į pietvakarius nuo J. Janonio g. 51, laisvo valstybinės žemės fonde numatoma suplanuoti 7,1109 ha ploto žemės sklypą, kuriame numatoma įrengti 3* klasės kempingą.

              3. Planuojamos ūkinės veiklos vieta: Panevėžio apskritis, Panevėžio miestas.

              4. LR aplinkos ministerijos Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento 2010-01-18 priimta atrankos išvada Nr. N5-203: planuojamai ūkinei veiklai – Panevėžio mieste, teritorijoje į pietvakarius nuo sklypo J. Janonio g. 51, kempingo įrengimui poveikio aplinkai vertinimas neprivalomas.

              5. Išsamiau su atrankos išvada ir informacija apie planuojama ūkinę veiklą galima susipažinti ir pasiūlymus teikti: (Panevėžio miesto savivaldybėje, Laisvės a. 20, Panevėžys, tel. (8~45) 501 220) per 10 darbo dienų nuo šio skelbimo.

              6. Teikti motyvuotus pasiūlymus persvarstyti atrankos išvadą galima pas planuojamos ūkinės veiklos užsakovą: (Panevėžio miesto savivaldybėje, Laisvės a. 20, Panevėžys, tel. (8~45) 501 220) per 10 darbo dienų nuo šio skelbimo.
              Sakyčiau parinkta gan gera vieta: prie pat VIA Baltica kelio, patogus privažiavimas, Nevėžio kilpoje, šalia nėra gyvenamųjų namų:


              Nors naujajame Panevėžio miesto bendrajame plane ši vieta nebuvo išskirta kaip rekreacinė:



              Įdomu ar nebus per daug triukšminga dėl šalia esančios VIA Balticos? Ar bus įmanoma turistams išsimaudyti šioje vietoje šalia pratekančiame Nevėžyje? Koks ten upės gylis, gal kas buvote toje vietoje?
              Visos forumo temos apie Panevėžį:
              http://www.miestai.net/forumas/tags.php?tag=panevezys

              Comment


                Parašė TAUchix Rodyti pranešimą
                Įdomu ar nebus per daug triukšminga dėl šalia esančios VIA Balticos? Ar bus įmanoma turistams išsimaudyti šioje vietoje šalia pratekančiame Nevėžyje? Koks ten upės gylis, gal kas buvote toje vietoje?
                Gerą čia informaciją suradai
                Nemanau, kad bus labai triukšminga, pagaliau yra priemonių triukšmui slopinti: daugiau medžių, daugiau krūmų, o prie pat Via Baltica galima triukšmo izoliacines plokštes sumontuoti, panašiai kaip Kaune ties Vakariniu lankstu virš Raudondvario plento. Maudytis nepatariu, nes vanduo nešvarus (teka nuo cukraus fabriko), tačiau fabrikai užsidarinėja (tas pas cukraus, taip pat mielių/spirito fabrikas), tad upė išsivalo, ir gal gal... Gylis ten ne super, yra daug brastų, o be to ir daug nuvirtusių medžių.
                I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                Comment


                  O kitoje janonio gatvės pusėje panevėžio pramonės parkas

                  Comment


                    Wycka, tiek kaip tu sakai gamyklos užsidarinėja, tiek ir pačią upę ES lėšų dėka savivaldybė pradėjo valyti, tad tikėtina po kiek laiko Nevėžis bus daug švaresnis.

                    Monteq ir balabanai, šiandien Panevėžio valdžia pasikeitė, ir stadionui į gerąją pusę artimiausiu metu mūsų Facebook'o grupėje pranešiu visas naujienas ką pavyko sužinoti
                    Visos forumo temos apie Panevėžį:
                    http://www.miestai.net/forumas/tags.php?tag=panevezys

                    Comment


                      Parašė TAUchix Rodyti pranešimą
                      Wycka, tiek kaip tu sakai gamyklos užsidarinėja, tiek ir pačią upę ES lėšų dėka savivaldybė pradėjo valyti, tad tikėtina po kiek laiko Nevėžis bus daug švaresnis.
                      Labai to tikiuosi, gal ir žmonės savo atliekom neterš Šiaip ar taip, lygumų upės išsivalo lėčiau, bet to, Nevėžio dugne vis dar yra užteršto sunkiaisiais metalais dumblo, likusio dar nuo sovietmečio. Aišku, kažkiek jo jau išvalė Dar reikėtų vagą nuo nuo cukraus fabriko iki pat Berčiūnų išvalyti nuo nuvirtusių medžių...
                      I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                      Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                      Comment


                        Panevėžio vizitinė kortelė – griuvėsiai
                        Inga Kontrimavičiūtė, „Sekundė“
                        2010 sausio mėn. 29 d. 00:00


                        Didmiesčių centruose dėl aukštų nekilnojamojo turto kainų įsikuria pasiturintieji, o Panevėžio širdį okupuoja benamiai. Tad miesto vadovai, sulaukę užsienio investuotojų, ieško maršrutų, kad atvykėlių akys neužkliūtų už vargetų prieglaudomis virstančių griuvėsių.

                        Prieš svečius raustantys valdininkai Panevėžio įvaizdį ketina gelbėti apleistų pastatų savininkams padvigubinę nekilnojamojo turto mokestį.

                        Savivaldybė suskaičiavo keturiasdešimt nebaigtų statyti, apdegusių ir likimo valiai paliktų statinių, išdarkiusių Aukštaitijos sostinės veidą.

                        Jų savininkams gresia gerokai papurtyti kišenes. Savivaldybė pirmą kartą ketina pritaikyti pernai Tarybos priimtą sprendimą apsileidėliams skaičiuoti ne 0,5 proc. nekilnojamojo turto mokomosios vertės mokestį , o teisės aktų leidžiamą maksimalų – 1 proc.

                        Per 2009-uosius į Savivaldybės biudžetą surinkta 4,6 mln. nekilnojamojo turto mokesčio.

                        „Suprantu, kad daugelis statybų sustojo bankams nutraukus finansavimą. Bet tvarka turi būti, jau nekalbu apie miesto įvaizdį. Gėda, kad sulaukę svečių turime galvoti, kur juos vesti, kad miesto įvaizdis atrodytų kiek geresnis“, – „Sekundei“ teigė vicemerė Gema Umbrasienė
                        .
                        Paskutinis taisė Xedos; 2015.04.08, 11:43.

                        Comment


                          Kiek girdėjau "Babilono rajone" bus statoma dar viena statybiniu medžiagų parduotuvė Moki Veži.
                          Ne žodžiais, o darbais siauruką mylim!
                          Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                          Comment


                            /\ Čia ta parduotuvė turėtu būti. Jai įgyvendins projektą tokį kokį pristatė, Panevėžys turės pakankamai išvaizdžia parduotuvė Klaipėdos gatvėje.

                            Life is a game that no one wins

                            Comment


                              Parašė Kartmen Rodyti pranešimą
                              /\ Čia ta parduotuvė turėtu būti. Jai įgyvendins projektą tokį kokį pristatė, Panevėžys turės pakankamai išvaizdžia parduotuvė Klaipėdos gatvėje.

                              Atvaizdas
                              Reiktu foto

                              Comment


                                Šiuo metu Danijos investuotojai - "Nordic Developement Group" pagal savivaldybės išduotą projektavimo sąlygų sąvadą vykdo projektavimo darbus keturių 18 aukštų pastatų kompleksui (25 000 m2, bendras intensyvumas - 2,3) Kniaudiškių mikrorajone, netoli pirmojo Babilono esančioje Ainių gatvėje, kur pirmieji aukštai bus skirti komercijai ir biurams, o aukščiau įrengti butai bus su panoraminiais vaizdais.

                                Babilono laikraštis. 2010.01.28

                                Comment


                                  Puiki naujiena..Ir dar mano vardo gatvėje
                                  Tikiuosi sulauksim realių darbų kada, o ne tik planų

                                  Comment


                                    Parašė paneveziukas Rodyti pranešimą
                                    Šiuo metu Danijos investuotojai - "Nordic Developement Group" pagal savivaldybės išduotą projektavimo sąlygų sąvadą vykdo projektavimo darbus keturių 18 aukštų pastatų kompleksui (25 000 m2, bendras intensyvumas - 2,3) Kniaudiškių mikrorajone, netoli pirmojo Babilono esančioje Ainių gatvėje, kur pirmieji aukštai bus skirti komercijai ir biurams, o aukščiau įrengti butai bus su panoraminiais vaizdais.

                                    Babilono laikraštis. 2010.01.28
                                    Ar ne per smarkiai čia jie užsimojo...

                                    Comment


                                      Ar žinote kur numatoma įrengti naują Panevėžio paplūdimį? Naujausia info iš Panevėžio miesto savivaldybės:



                                      (1) - anksčiau parengtas teritorijos detalusis planas, kur numatoma įrengti vandens sporto šakų bazę ( http://www.sekunde.lt/content.php?p=read&tid=44019 , http://www.delfi.lt/news/sport/natio...hp?id=13960059 )

                                      (2) - teritorija, skirta naujajam miesto paplūdimiui įrengti

                                      (3) - rekreacijai skirta teritorija (į ją įeina ir paplūdimys), kurios detalųjį planą 2010 m. sausio 21 patvirtino miesto Taryba.

                                      Detalusis planas: http://www.panevezys.lt/Portals/c6d9...alBR-BIL16.pdf

                                      Situacijos planas: http://www.panevezys.lt/Portals/c6d9...P-BIL16-14.pdf

                                      Aiškinamasis raštas: http://www.panevezys.lt/Portals/c6d9...alAR-BIL16.doc
                                      Paskutinis taisė TAUchix; 2010.02.01, 12:04.
                                      Visos forumo temos apie Panevėžį:
                                      http://www.miestai.net/forumas/tags.php?tag=panevezys

                                      Comment


                                        18 aukštų pastatų kompleksai

                                        Parašė Monteq Rodyti pranešimą
                                        Ar ne per smarkiai čia jie užsimojo...
                                        Plačiau apie projektą.

                                        http://nordicdevelopmentgroup.com/idp26idd110.asp
                                        Attached Files

                                        Comment


                                          Parašė darsema Rodyti pranešimą
                                          Hm, įdomiai. Firma atrodo gana solidi, ne kokia šaraškino kontora, vystanti gana nemažai projektų Europoje. Galbūt jie bus tie pirmieji šaukliai, kurie supranta, kad krizė baigsis, o statybų kaina bene maksimaliai nukritusi. Gaus daug pigios, pakankamai kvalifikuotos jėgos ir plos rankom kai pasibaigus statyboms, šalyje statybų kainos vėl pradės augti kaip ant mielių. Tikiuosi jie gerai viską apgalvojo ir neatsitiks taip kaip atsitiko daugiabučiui Ramygalos gatvėje ar prie stoties.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X