Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Panevėžio projektai

Collapse
Tai svarbi tema.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė pauliaK Rodyti pranešimą
    /\
    Yra čia: http://maps.google.com/maps?f=q&hl=e...,0.019312&z=16

    Anksčiau čia buvo vaikų darželis, kuris matyt nebebuvo naudojamas ir atrodė tikrai ne kaip, gaila, kad kažkaip nesužinojau kada prasidėjo rekonstrukcija, būčiau padaręs nuotrauką prieš, dabar turėtume neblogą palyginimą .

    Apie patį PMTP gali paskaityt čia: http://www.zebra.lt/lt/aktualijos/te...008-06-30.html

    Taip pat jau užregistruotas domenas pmtp.lt, bet kol kas geriau ten dar neiti, nes kažkoks juokas, o ne puslapis, jokios informacijos dar nėra, tik prirašinėta kažko neaiškia kalba .
    Manau ir patys darbuotojai nelabai supranta ka jie ten turetu veikti

    Comment


      Parašė pauliaK Rodyti pranešimą
      /\
      Yra čia: http://maps.google.com/maps?f=q&hl=e...,0.019312&z=16

      Anksčiau čia buvo vaikų darželis, kuris matyt nebebuvo naudojamas ir atrodė tikrai ne kaip, gaila, kad kažkaip nesužinojau kada prasidėjo rekonstrukcija, būčiau padaręs nuotrauką prieš, dabar turėtume neblogą palyginimą .

      Apie patį PMTP gali paskaityt čia: http://www.zebra.lt/lt/aktualijos/te...008-06-30.html

      Taip pat jau užregistruotas domenas pmtp.lt, bet kol kas geriau ten dar neiti, nes kažkoks juokas, o ne puslapis, jokios informacijos dar nėra, tik prirašinėta kažko neaiškia kalba .
      Dėkui, pauliaK, net nemaniau, kad PMTP bus/yra taip arti mano tėvų namų. Beje, puslapyje pmtp.lt pateikta informacija tik lotynų kalba (nors nesu tuo totaliai įsitikinęs), tik nenumanau kodėl.
      I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
      Parama Siaurojo geležinkelio klubui

      Comment


        Parašė Wycka Rodyti pranešimą
        Dėkui, pauliaK, net nemaniau, kad PMTP bus/yra taip arti mano tėvų namų. Beje, puslapyje pmtp.lt pateikta informacija tik lotynų kalba (nors nesu tuo totaliai įsitikinęs), tik nenumanau kodėl.
        lotynų kalba, nes paimtas puslapio šablonas iš www.nemokamossvetaines.lt (parašyta Kontaktų skyrely), o ten šablonai būna su bet kokiu tekstu...

        Comment


          Šiandien VŽ trumpoje žinutėje apie Visagine atidarytą PC Domino (30 mln Lt, 10 tūkst. kvadr. m.) užsimenama, kad šio projekto vykdytojas UAB Vilniaus žemės grupė PO KELIŲ METŲ planuoja įgyvendinti projektą Panevėžyje. Artimiausias jų planuojamas projektas - per 20 tūkst. kvadr. m. prekybos centras Vilniuje.

          Comment


            Čia turbūt Klaipėdos g. 64 ruošiasi įgyvendinti projektą Panevėžyje?

            Comment


              Kuo greiciau, tuo geriau

              Comment


                Apleista statybviete grasina nelaime

                Duobė – atrakcionas vaikams


                Klaipėdos ir Projektuotojų gatvių sankryžoje išaugę daugiabučiai turėjo būti ne paskutiniai toje teritorijoje. Naujų ir senos statybos namų nuo gatvės atitvertame žemės sklype turėjo išdygti dar vienas daugiaaukštis gyvenamasis pastatas, tačiau dabar jo baigtis neaiški. Kaimyninio namo gyventojai spėlioja, kad prieš dvi savaites iš statybų aikštelės dingusios tvoros gali reikšti nutrauktas statybas, nors darbai nevyksta jau nuo praėjusių metų. Projektuotojų g. 9-o namo gyventoja Vida dėl to nesisieloja, rytinę saulę užstosiančio pastato statybų ji nelaukia. Tačiau moteriai kelia nerimą be užtvarų likusi statybų aikštelė: gili duobė, po lietingų dienų dar ir pilna vandens, atitverta tik geltona skiriamąja juosta.

                „Viską išsivežė, metalinę tvorą išsivežė, gal ir visai nebestatys. Vaikai čia šiukšles mėto, akmenis svaido, duodasi, lentas kloja. Nudraskė juostas... Aš ir per langą jiems šaukiu – negalima juk, susižalosit, smailūs strypai likę. O vaikai šokinėja, į duobę lipa ne tik berniukai, bet ir mergaitės. Ir iš ano namo vienas vyras šūkauja ant vaikų, vienąkart net policija buvo atvažiavusi. Vaikai susirenka iš visų aplinkinių namų. Tai kai pamato pažįstami, lekia vaikų drausminti“, – pasakoja ponia Vida.


                Sureagavo operatyviai


                Be kita ko, prasidėjus statyboms buvo išjungtos lempos, iš trijų teritoriją apšviečiančių lempų liko tik viena, ir ta neveikia. Naktį neapšviesta statybų duobė tampa dar pavojingesnė: nors nei šaligatvių, nei pėsčiųjų takų čia nėra, žmonės įpratę kelią trumpinti kirsdami laukymę.

                Kitiems gyventojams už namo neaptverta likusi statybų duobė – nedidelis rūpestis. Naujai atsikrausčiusi jauna pora vaikų neturi, todėl akylai apleistų statybų nestebi. Žinoma, jų nuomone, dėl saugumo duobė galėtų būti aptverta.

                Už statybų aikštelių saugą atsakinga Valstybinė darbų inspekcija. Panevėžio skyriaus vedėjo pavaduotojas Rimantas Trota patikino, kad dėl šios aikštelės jo laikinai vadovaujamas skyrius negavo nė vieno skundo, nors paprastai reaguojama į kiekvieną, net ir anoniminį pranešimą. Į „Sekundės“ pateiktą informaciją R.Trota pažadėjo reaguoti operatyviai, ir paaiškino, kad vasaros metą inspektoriai atostogauja, o sumažėjusi komanda nespėja visko sukontroliuoti. „Į statybos bendroves atkreipiame ypatingą dėmesį, darome reidus beveik kiekvieną savaitę. Sustojame tikrinti ir tada, kai važiuodami atsitiktinai pamatome netvarkingą objektą. Bet prie kiekvieno kampo nestabtelėsi. Gyventojai galėtų paskambinti“, – aiškina vedėjo pavaduotojas.


                Prisipažino neturįs lėšų


                Darbus vykdžiusios Kaune registruotos statybų bendrovės „Elstart“ direktorius Albinas Sodaitis pranešė, kad yra išvykęs ir iki kitos savaitės nieko komentuoti negalįs. O su darbų inspekcija kalbėti jis neatsisakęs. Prisipažinęs, kad tvoros buvo išvežtos dėl to, jog už jų nuomą nebuvo sumokėta, A.Sodaitis pažadėjo statybvietę vėl aptverti. „Žodžiu įpareigojau direktorių skubiai atlikti visus privalomus darbus. Jis žadėjo būtinai per šią savaitę tvoras pastatyti, – informavo R.Trota po pokalbio su UAB „Elstart“ direktoriumi. – Žinoma, mes jį išsikviesime, surašysime protokolą. Bet yra ir žmogiškasis faktorius. Ar skirsime jam baudą, ar ne, greičiau jis tvoros nepastatys“.

                Prie esamos situacijos bendrovę privedė visiškai išsekęs biudžetas: A.Sodaitis žadėjo ieškoti lėšų medinių lentų tvorai.

                Lina RUMBUTYTĖ

                www.sekunde.lt

                Comment


                  Gal kas žinote, ką stato Ramygalos g. 147B? Čia šalia Ramygalos gatvėje esančios Norfos. Įdomu būtu sužinoti, kas yra užsakovas ir statytojas. Ten panašu, kad sandėliai būtu.

                  Comment


                    Stato rausva sandeli, o ka tau duos tie uzsakovu pavadinimai?

                    Comment


                      Domuosiu statybomis Panevezyje ir idomu viska suzinoti apie tai. Nes apie sia statyba dar nevienas Panevezio laikrastis nerase.

                      Comment


                        Firmos "Bikuva" sandelys ten tikriausiai bus. Apie 2000 m2. Nesireklamuoja turbut apie tas statybas ir tiek.

                        Comment


                          Aciu uz informacija.

                          Comment


                            Socdemai nusileido Laisvės aikštės užstatymui
                            http://www.aina.lt/index.php?article=55103
                            Panevėžio balsas
                            2008.09.12
                            Gintautas SUBAČIUS


                            Šiaurinėje Laisvės aikštės dalyje, tarp picerijos „Kakadu“ ir miesto dziudo klubo „Žalgirietis“, atnaujintos komercinio objekto statybos, kurios buvo sustabdytos daugiau kaip pusmečiui. Komercinis pastatas buvo pradėtas statyti šių metų vasarį, tačiau pasipiktinus Laisvės a. 1-ame name būstinę turintiems miesto socialdemokratams, įsikišus Kultūros paveldo apsaugos specialistams, statybų leidimas buvo sustabdytas.

                            PASIKEITĖ SAVININKAI

                            Dar šių metų vasarį, aptvėrus laisvą teritoriją tarp dviejų namų, šiaurinėje Laisvės aikštės dalyje, „Panevėžio balsas“ išsiaiškino, kad dar 2000 metais Panevėžio apskrities viršininko administraciją žemės sklypą 99 metų laikotarpiui išnuomojo Vilniaus bankui. Nepraėjus nė metams sklypas buvo pernuomotas UAB „Kelias“, tačiau leidimas statyboms buvo išduotas privačiam asmeniui – Andrejui Vavilovui. Patikimi šaltiniai jau tada tvirtino, kad statomas su rusišku kapitalu siejamas, Vladimiro Romanovo valdomas „Ūkio“ bankas.

                            Tačiau tada, vos prasidėjus žemės darbams, Teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros pareigūnai statybas sustabdė. Buvo aiškinama, kad Laisvės aikštės 1-as namas, kuriame įsikūrusi picerija „Kakadu“, miesto socialdemokratų būstinė, yra statytas XIX amžiuje ne ant juostinių pamatų, o ant akmenų. Be to, tvorelėse buvo rasta įmūrytų akmenų iš žydų kapinių. Bene daugiausia pretenzijų tada kėlė miesto socialdemokratai. Paveldosaugininkai buvo linkę manyti, kad projektas nebuvo iki galo suderintas.

                            Vakar miesto Savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas Saulius Matulis aiškino, kad projektas buvo nesuderintas su socialdemokratų skyriumi, todėl statybų leidimas buvo sustabdytas. Politikai prieštaravo, kad jiems neliks vieno lango. Anot vyriausiojo miesto architekto, abiem pusėms pavykus susitarti, leidimas buvo pratęstas ir statybos tęsiasi.

                            LIKO NEŽINOMAS

                            Komercinį trijų aukštų su mansardą pastatą statančios, tačiau prisistatyti nė neketinančios UAB „Salidas“ atstovas tikino, kad statybos buvo sustabdytos tik dėl dviejų žinybų – Architektūros ir urbanistikos skyriaus bei paveldosaugininkų nesutarimų. Teko atlikti papildomą projekto ekspertizę, tačiau jame iš esmės niekas nepasikeitė, brėžiniai liko tie patys.

                            Nežinomu panoręs likti „Salido“ bendrovės atstovas tvirtino, kad statybininkai dėl nieko nekalti, o jei įmonė ir patyrė nuostolių dėl to bus tariamasi su užsakovais. Pasiteiravus apie statybų trukmę jis teigė, kad per savaitę objektas nepastatomas, tačiau dabar statybos ilgai netrunka. Anot jo, objektas statomas miesto centre, todėl teks taikyti atitinkamas technologijas, ypač bus sudėtinga su pamatais. Statant aukštyn – problemų mažės.

                            POZICIJAS SUDERINO

                            Vokietijoje viešintis Panevėžio miesto meras ir miesto socialdemokratų lyderis Povilas Vadopolas vakar telefonu sakė, kad su naujojo pastato savininkais viskas suderinta, pretenzijų nėra ir statybos gali būti vykdomos. Toks susitaikymas buvo gana keistas, nes dar tebebūdamas miesto vicemeru P.Vadopolas įžvelgę, kad kasamasi po socialdemokratų pamatais.

                            "Panevėžio balsas"

                            Comment


                              Pradėtas statyti žydų memorialas
                              http://www.aina.lt/index.php?article=55124
                              Sekundė
                              2008.09.12
                              Remigijus MAČIULIS


                              Įprasmins atminimą

                              Sietyno g. esančiame skvere pradėti Panevėžio žydų bendruomenės inicijuoti žydų memorialinio paminklo statymo darbai.

                              Prieš „Vyturio“ vidurinę mokyklą esančiame parke atsirasiantis statinys įprasmins kadaise čia buvusias žydų kapines ir jose palaidotųjų atminimą. Planuojama, kad kitų metų liepą turėtų būti atidengtas 3–4 metrų skersmens, kelių metrų aukščio memorialas. Į jį bus įmūryti išsaugoti antkapiai, akmenys. Statinio centre turėtų stovėti iš raudono granito iškalta „Liūdinčių žydų motinos“ statula ir menora – žydų septynžvakės žvakidės. Projekto vertė siekia 200 tūkst. Lt.

                              Pasak Panevėžio žydų bendruomenės pirmininko Genadijaus Kofmano, parke priešais mokyklą žydų tautos kapinės buvo uždarytos dar 1955-aisiais, apsaugant jas nuo naikinimo. Tačiau dar po vienuolikos metų nuspręsta jas likviduoti ir šioje vietoje įrengti parką. Žydų paminkliniai akmenys ilgai glūdėjo įmūryti J.Miltinio dramos teatro tvoroje ir tik nuo 2004-ųjų pradėjus ją restauruoti išlupti ir saugomi. Statant memorialą jie ir bus panaudoti.

                              Lėšų turėtų pakakti

                              Pasak G.Kofmano, Panevėžio miesto savivaldybė šiemet ir kitąmet žada skirti po 50 tūkst. Lt.

                              „Savivaldybė yra sudariusi sutartį su įmone „Panevėžio gatvės“. Žydų bendruomenė pinigų tiesiogiai negaus: miesto Tarybos sprendimu bus sutvarkyta viešoji parko erdvė – atnaujinti takai, įkurtas apšvietimas“, teigė G.Kofmanas.

                              Likusias lėšas, kurios bus skirtos paminklo statybai, planuojama surinkti iš rėmėjų, paramos tikimasi sulaukti iš Tautinių mažumų ir išeivijos departamento, Panevėžio rajono savivaldybės. Pašnekovas patikino, kad senojoje kapvietėje buvo palaidoti ne tik Panevėžio mieste, bet ir rajone gyvenę žydai.

                              Plačiau dienraštyje "Sekundė"

                              Comment


                                BNS

                                Kitąmet Panevėžio vakarinėje dalyje turėtų iškilti naujas biurų pastatas, kuris taps aukščiausiu statiniu šiame mieste. Į projektą numatyta investuoti daugiau kaip 30 mln. litų.

                                18 aukštų dangoraižyje, kurio aukštis sieks 70 metrų, bus įrengtos komercinės patalpos, biurai ir gyvenamieji apartamentai, trečiadienį rašo „Lietuvos rytas“.

                                Planuojama, kad į šį pastatą iš miesto centro turėtų persikelti ir Panevėžio savivaldybė.

                                Dangoraižio techninį projektą numatoma užbaigti iki kitų metų pavasario. Pastato konstrukcija iškiltų per 8-9 mėnesius.

                                Comment


                                  Komercinės paskirties pastato rekonstrukcija nemuno g. šalia miesto poliklinikos.

                                  Comment


                                    Pagaliau kažkas naujo iš šio objekto..šiektiek nepagaunu iš kurios čia pusės vaizdas..jei neklystu tai nuo statybininkų gatvės pusės ir ten toliau matosi polklinika..

                                    Comment


                                      Parašė Rydik Rodyti pranešimą
                                      Pagaliau kažkas naujo iš šio objekto..šiektiek nepagaunu iš kurios čia pusės vaizdas..jei neklystu tai nuo statybininkų gatvės pusės ir ten toliau matosi polklinika..
                                      Ten toliau matosi "nemuno verslo centras", ar kaip jis ten vadinasi.
                                      Daugiau informacijos: http://images.google.lt/imgres?imgur...%3Dlt%26sa%3DN

                                      Comment


                                        e tai cia ta puse prie blynines ?

                                        Comment


                                          Aš jau supratau..Čia žiūrint nuo poliklinikos vaizdas, o kur automobiliai sustatyti tai skveras tarp polklinikos ir to pastato

                                          Comment

                                          Working...
                                          X