Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Panevėžio baseinas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #21
    Baseinui statybininkų ieškos iš naujo

    Statybinių medžiagų kainų šuoliai pristabdė Panevėžio savivaldybės planus dar šįmet pradėti olimpinius standartus atitinkančio baseino sporto rūmų pašonėje statybas.

    Skaitykite daugiau: https://sekunde.lt/leidinys/sekunde/...-ieskos-naujo/
    Baseinui statytojų ieškos antrąkart

    Daugiau nei pusę amžiaus 25 m baseine plaukiojantys panevėžiečiai su viltimi laukia naujo ir gerokai didesnio, bet kol kas potencialūs statytojai užsiprašo daugiau, nei Savivaldybė gali sau leisti.

    Skaitykite daugiau: https://sekunde.lt/leidinys/sekunde/...kos-antrakart/


    Paskutinis taisė Audrys; 2021.08.22, 21:10.

    Comment


      #22
      Panevėžio savivaldybė skelbia naują baseino rangos darbų konkursą

      Panevėžio miesto savivaldybė jau antrą kartą skelbia rangos darbų viešojo pirkimo konkursą „Aukštaitijos“ sporto rūmų rekonstrukcijai – baseino statybai. Pakartotinį rangos darbų konkursą tenka skelbti, nes vasarą įvykęs konkursas nedavė rezultatų. Tada gauti du pasiūlymai, bet kainos projektuose buvo ženkliai didesnės, nei yra numatyta.

      Turės daugiau laiko

      Panevėžio miesto savivaldybės projektų vadovas Tadas Stanikūnas sako, kad pakartotinis rangos darbų konkursas rengiamas neatsitiktinai. „Pasibaigus pirmajam konkursui, skelbti antrą tam, kad skelbti, nematėme realios prasmės. Net, jeigu ir būtume skelbę antrą konkursą vasarą, rudenį jau būtume turėję pasiūlymus, tačiau žiemą statybos darbai vis tiek negalėtų vykti“, – paaiškino T.Stanikūnas ir tęsė: „Nusprendėme konkursą organizuoti spalį, kad pasiūlymų pateikimų terminas būtų gruodžio pradžioje. Be to, vasarą ir rudenį statybų bendrovės dažniausiai turi daug degančių darbų, kuriuos reikia užbaigti, dabar rangovai galės daugiau laiko skirti įsigilinimui, paieškoms ir skaičiavimui“.

      Statybos – pavasarį

      Anot projektų vadovo, neberealu, kad statybos prasidėtų šiemet. Greičiausiai jos galėtų būti pradėtos įgyvendinti kitų metų pavasarį ir tai, atsižvelgiant į oro sąlygas.

      Paklaustas, ar yra numatyta preliminari data, kada pastato rekonstrukcija ir baseino statybos turėtų būti baigtos, T.Stanikūnas sakė: „Tai tikrai ne vienerių metų projektas. Iš esmės net rangos pirkimo metu, planuojame, kad tai būtų trejų metų statybos su galimybe darbus prasitęsti dar du kartus po metus.

      Kompleksas pasikeis iš esmės

      Praėjusių metų kovą Panevėžio miesto savivaldybė ir studija „Heima“ pasirašė sutartį dėl techninio projekto paregimo ir projekto vykdymo priežiūros paslaugų „Panevėžio daugiafunkcinio sporto ir sveikatinimo centro „Aukštaitija“ rekonstravimas.

      Click image for larger version

Name:	Sporto_rumai_siandien.jpg
Views:	2344
Size:	50,5 kB
ID:	1925264

      Kompleksas bus rekonstruojamas iš esmės – keičiamas stogas, apšiltinamas fasadas, įrengiamos lifto šachtos, atnaujinama šildymo, elektros sistemos, vandentiekis, kanalizacija, įdiegiama apsaugos ir priešgaisrinė sistemos.

      Projektuojant pastatą buvo įvertinti neįgaliųjų poreikiai, todėl jie nevaržomi galės patekti į visus aukštus naujai įrengtu liftu. Įgyvendinant projektą bus atnaujinama ir infrastruktūra – modernizuojamas apšvietimas, atnaujinami želdynai, įrengta virš 100 vietų automobilių stovėjimo aikštelė su 6 neįgaliesiems skirtomis vietomis, 40 dviračių parkavimo vietų, 2 elektromobiliams skirtomis aikštelėmis.

      Svarbus ir reikalingas

      Rekonstravus „Aukštaitiją“ bus įrengtas ir Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) reikalavimus atitinkantis 50 m ilgio 10 takų modernus baseinas. Senąjį 25 metrų 4 takelių baseiną numatyta rekonstruoti. Jį planuojama atnaujinti, kad veiktų kompleksiškai su naujuoju. Čia atsiras SPA zona, sporto salės, kineziterapijos kambariai, kavinė su vaizdu į baseiną, kuri vasarą galėtų plėstis į lauką, sporto salės, personalo ir kitos patalpos.
      Numatyti persirengimo kambariai, daugiau kaip 600 vietų žiūrovų tribūnos. Studija „Heima“ kurdama baseino idėją siekė, kad tarp dviejų pastatų (sporto rūmų ir ledo arenos) įsiterpsiantis statinys būtų dinamiškas, būtų daug natūralios šviesos.

      Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/verslas/naujien...1586090?copied


      Comment


        #23
        Nu gal jau dabar ???

        Paskelbtas naujas baseino rangos darbų konkursas

        Panevėžio miesto savivaldybė paskelbė daugiafunkcio sporto ir sveikatinimo centro „Aukštaitija“ rangos darbų viešojo pirkimo konkursą.

        „Turime parengtą techninį projektą, esame gavę statybos leidimą, tačiau šią vasarą paskelbtas konkursas neįvyko, kadangi buvo pasiūlyta ženkliai didesnė nei rangos darbų sąmatoje skaičiuota kaina. Konkursą paskelbėme antrą kartą ir tikimės, kad jis bus sėkmingas – Panevėžys turės statybų rangovus, kurie atnaujins prieš daugiau nei 50 metų pastatytą „Aukštaitijos“ sporto kompleksą. Dedamos didelės pastangos, kad Panevėžyje atsinaujintų ne tik viešosios erdvės, bet ir įvairūs objektai, kaip šiuo atveju – daugiafunkcis sporto ir sveikatingumo centras, kuriame projektuojamas baseinas atitinka Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) reikalavimus“

        „Aukštaitijos“ sporto kompleksas bus rekonstruojamas iš esmės: keičiamas stogas, apšiltinamas fasadas, įrengiamos lifto šachtos, atnaujinama šildymo, elektros sistemos, vandentiekis, kanalizacija, montuojamos apsaugos ir priešgaisrinė sistemos. Planuojama, kad rekonstravus „Aukštaitiją“ bus įrengtas FINA reikalavimus atitinkantis 50 m ilgio 10 takų modernus baseinas su ramybės oaze, SPA poilsio zona, pagalbinės ir persirengimo patalpos, liftas neįgaliesiems, restoranas, sporto salės, administracinės ir darbuotojų patalpos. Skaičiuojama, kad vienu metu baseino, SPA ir sporto salių patalpose galės būti 250 lankytojų. Baseino zonoje planuojama įrengti 600–800 vietų žiūrovų tribūnas.

        Įgyvendinant projektą bus modernizuotas apšvietimas, atnaujinami želdynai, įrengta virš 100 vietų automobilių stovėjimo aikštelė su 6 neįgaliesiems skirtomis vietomis, 40 dviračių parkavimo vietų, 2 elektromobiliams skirtomis aikštelėmis.

        https://panevezys.lt/lt/naujienos/pa...btas-ycp2.html

        Comment


          #24


          Nu gal ne dabar...

          P.S. Labai noreciau klysti...
          ______________
          The Division Bell

          Comment


            #25
            Projekto dalyje projektuotojai suskaičiuoja kainas su sąmatų rengimo programa "Sistela" (jaučiu kokių 2019 metų kainomis), o realybėje yra 2022 kainos.
            Po to vis kartoja tuos konkursus, o kainos tik didėja.

            Comment


              #26
              Parašė Panevezietis Rodyti pranešimą
              Projekto dalyje projektuotojai suskaičiuoja kainas su sąmatų rengimo programa "Sistela" (jaučiu kokių 2019 metų kainomis), o realybėje yra 2022 kainos.
              Po to vis kartoja tuos konkursus, o kainos tik didėja.
              Dar reik įvertinti, kad projektai ant garbės žodžio su daugybe klaidų ir prierašais, kiekiai preliminarūs, rangovas turi VISKĄ įsivertinti. Tai va rangovas ir "įsivertina" projektuotojų klaidas į kainą su rezervu.

              Comment


                #27
                Parašė PredatorGTR Rodyti pranešimą

                Dar reik įvertinti, kad projektai ant garbės žodžio su daugybe klaidų ir prierašais, kiekiai preliminarūs, rangovas turi VISKĄ įsivertinti. Tai va rangovas ir "įsivertina" projektuotojų klaidas į kainą su rezervu.
                Ir gal dar prierašai, kad kiekiai ir sprendimai tikslinami darbo projekto metu.

                Comment


                  #28
                  Parašė PredatorGTR Rodyti pranešimą
                  Dar reik įvertinti, kad projektai ant garbės žodžio su daugybe klaidų ir prierašais, kiekiai preliminarūs, rangovas turi VISKĄ įsivertinti. Tai va rangovas ir "įsivertina" projektuotojų klaidas į kainą su rezervu.
                  Papildomai dar pridėk, kad finansavimas eina iš VIP ir nebus stabilus, kai ten biudžeto paskirta identiškai 2020 metams, o visi einantys projektai yra išbrangę. Jeigu neklystu trūkumas apie 100% biudžeto. Tai rangovui dar reikia priskaičiuoti finansavimo srautų ir/arba projekto išsitęsimo rizikas...

                  Comment


                    #29
                    Ieško baseino statytojų

                    Statybininkų tebelaukia ir kita „Aukštaitijos“ sporto komplekso dalis, kurioje yra baseinas.

                    Savivaldybė šiuo metu paskelbusi jau trečią konkursą jai rekonstruoti. Nors Savivaldybė turi parengtą techninį projektą, yra gautas ir statybos leidimas, tačiau iki šiol skelbtieji konkursai neįvykdavo juose dalyvavusioms įmonės užsiprašius gerokai daugiau, nei tam yra numatyta lėšų.

                    Dabar konkurso sąlygose nurodoma, jog rangos darbų vertė negali viršyti 24,3 mln. eurų, į šią sumą įskaičiavus ir PVM.

                    „Aukštaitijos“ sporto kompleksas būtų rekonstruojamas iš esmės: keičiamas stogas, apšiltinamas fasadas, įrengiamos lifto šachtos, bet svarbiausia, kad numatyta įrengti FINA reikalavimus atitinkantį 50 m ilgio 10 takų modernų baseiną su žiūrovų tribūnomis, ramybės oaze, SPA poilsio zona, taip pat ir kavine, daugiau nei 100 vietų automobilių stovėjimo aikštele. Ar trečiame konkurse bus išrinktas nugalėtojas, Savivaldybės atstovai nesiryžta prognozuoti. „Sunku ko tikėtis, kai dabar tokia situacija“, – sako projekto vadovas Tadas Stanikūnas.

                    Jei vis dėlto atsirastų rangovas, baseino statybos galėtų prasidėti jau šią vasarą. Sutartis su rangovu būtų pasirašyta trejiems metams su galimybe pratęsti dvejus metus.

                    Skaitykite daugiau: https://sekunde.lt/leidinys/sekunde/...vienas-planas/


                    Comment


                      #30
                      OPA, stipru, 100 mln litų.

                      PST už 27 mln. eurų rekonstruos „Aukštaitijos“ sporto rūmus Panevėžyje - LRT

                      Viena didžiausių šalyje statybų bendrovių Panevėžio statybos trestas (PST) už daugiau nei 27 mln. eurų rekonstruos „Aukštaitijos“ sporto rūmus ir juose įrengs baseiną.

                      Įmonė pasirašė rangos sutartį su Panevėžio miesto savivaldybe, pranešė PST.

                      6,76 tūkst. kv. metrų bendro ploto pastatas po rekonstrukcijos bus išplėstas iki maždaug 12,25 tūkst. kv. metrų. Darbus numatoma atlikti per 35 mėnesius, rašoma pranešime.

                      Rekonstravus „Aukštaitiją“, bus įrengtas Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) reikalavimus atitinkantis 50 metrų ilgio baseinas. Be to, numatyta atnaujinti ir senąjį, 25 metrų ilgio baseiną, įrengti SPA zoną, sporto sales, kineziterapijos kambarius, atnaujinti infrastruktūrą ir kitas erdves.

                      Pasak žiniasklaidos, ieškant prieš beveik šešis dešimtmečius statytų sporto rūmų rekonstrukcijos rangovų buvo skelbti keli konkursai – jie neįvykdavo dalyviams užsiprašius gerokai daugiau nei numatyta lėšų.
                      Pirmieji sovietinėje Lietuvoje Sporto rūmai Panevėžyje iškilo 1965 metais, o šalia jų esantis stadionas įrengtas dar 1934-aisiais ir priklausė garsiam tuo laiku bendrovės „Maistas“ Panevėžio fabriko sporto klubui.

                      Comment


                        #31
                        Pagaliau, tikiuosi, projektas pajudės iš "mirties taško".

                        Kaip ilgai to laukėm.

                        Labai reikalingas Panevėžiui ir mūsų geriausiems plaukikams, ir ne tik, šis sporto kompleksas.
                        ______________
                        The Division Bell

                        Comment


                          #32
                          Panevėžyje prasidės sporto rūmų „Aukštaitija“ rekonstrukcijos ir baseino statybos darbai

                          „Aukštaitijos“ sporto kompleksas bus rekonstruojamas iš esmės – keičiamas stogas, apšiltinamas fasadas, įrengiamos lifto šachtos, atnaujinama šildymo, elektros sistemos, vandentiekis, kanalizacija, įdiegiama apsaugos ir priešgaisrinė sistemos.

                          Planuojama, kad rekonstravus „Aukštaitiją“ bus įrengtas FINA reikalavimus atitinkantis 50 m ilgio 10 takų modernus baseinas su ramybės oaze, SPA poilsio zona, pagalbinės ir persirengimo patalpos, liftas neįgaliesiems, restoranas, sporto salės, administracinės ir darbuotojų patalpos.

                          Skaičiuojama, kad vienu metu baseinų, SPA ir sporto salių patalpose galės būti 250 lankytojų. Baseino zonoje planuojama įrengti 600–800 vietų žiūrovų tribūnas.

                          Click image for larger version

Name:	307213649_2275383852624559_2685195366513966561_n-1024x585.jpg
Views:	1340
Size:	117,6 kB
ID:	1996709

                          Įgyvendinant projektą bus modernizuotas apšvietimas, atnaujinami želdynai, įrengta virš 100 vietų automobilių stovėjimo aikštelė su 6 neįgaliesiems skirtomis vietomis, 40 dviračių parkavimo vietų, 2 elektromobiliams skirtomis aikštelėmis.

                          Skaitykite plačiau JP.lt:
                          https://jp.lt/panevezyje-prasides-sp...i-27-mln-euru/


                          Comment


                            #33
                            Panevėžio meras: „Dar šiemet bus pradėti baseino rekonstrukcijos darbai“

                            Apie daugiafunkcio sporto ir sveikatinimo centro „Aukštaitija“ rekonstrukciją – pokalbis su Panevėžio miesto meru Ryčiu Račkausku.

                            Click image for larger version

Name:	DSC08224-1-960x640.jpg
Views:	1234
Size:	59,0 kB
ID:	1996991

                            Skaitykite plačiau JP.lt:
                            https://jp.lt/panevezio-meras-dar-si...kcijos-darbai/



                            Comment


                              #34
                              Draugas vakar Facebooke rašė. Puikus darbų saugos pavyzdys. Įdomu kieno ataskomybė, ar jau rangovo (PST) ar vis dar savivaldybės įstaigos, kuriai priklauso baseinas:
                              Eini pro Panevėžio sporto rumus, ziuri baseino durys 'atdaros', uzeini, nieko nera, is baseino patalpos sklinda siluma ir xlorkes.


                              Comment


                                #35
                                vedinasi?
                                "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                                - George W. Bush President of the USA

                                Comment


                                  #36
                                  Parašė DeSadas Rodyti pranešimą
                                  vedinasi?
                                  pelėsis

                                  Comment


                                    #37
                                    Parašė Valiukas Rodyti pranešimą
                                    Draugas vakar Facebooke rašė. Puikus darbų saugos pavyzdys. Įdomu kieno ataskomybė, ar jau rangovo (PST) ar vis dar savivaldybės įstaigos, kuriai priklauso baseinas:
                                    "Panevėžio modernaus baseino projekto vadovas Tadas Stanikūnas naujienų portalui JP sakė, kad darbų rangovui PST, statybų aikštelę atidavė spalio 28 dieną."

                                    Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/naujiena/aktual...1959472?copied

                                    Comment


                                      #38
                                      2023-04-16
                                      Attached Files

                                      Comment


                                        #39
                                        Ačiū už foto. Truputį ne į temą, bet tas stadiono tribūnėles uždengus stogeliu būtų vienas patogesnių stadionų žiūrovams Lietuvoje Dabar tai labai "kiauras" toks.

                                        Comment


                                          #40
                                          O stadiono pagrindinis pastatas bus atnaujinamas kartu su baseino statybom, ar ne?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X