Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Pastatų atnaujinimas Panevėžyje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Smėlynės g. 2 Muzikos salonas ,,HEMUS,,

    Comment


      Marijonu g. Maniežas planuoja šiais metais suspeti ir pakeisti stogą...

      Comment


        PST už beveik 3,4 mln. eurų rekonstruos „Rifą“ Panevėžyje

        Viena didžiausių Lietuvoje statybos įmonių Panevėžio statybos trestas (PST) už 3,35 mln. eurų rekonstruos Estijos grupės „Harju Elekter“ valdomos Panevėžio elektroninių sistemų gamybos įmonės „Rifas“ pastatą.



        Pirmadienį pasirašyta rangos sutartis. Projektą numatoma baigti kitų metų vasarą, BNS pranešė PST. Sausį pranešta, kad „Rifas“ iki 2018 metų pabaigos ketina nuo 2,5 tūkst. iki 7,5 tūkst. kv. metrų plėsti gamybos patalpas, o per trejus metus priims 100 naujų darbuotojų.
        Dabar bendrovėje dirba daugiau nei 140 žmonių, o 2019 metais jų skaičius pasieks 200, skelbia įmonė. Visą Lietuvoje pagamintą produkciją įmonė eksportuoja – pagrindiniai jos partneriai yra Norvegijoje, Suomijoje, Austrijoje ir Nyderlanduose. Jos produkcija naudojama ne tik Europoje, bet ir Šiaurės Amerikos ir Azijos valstybių projektuose. „Harju Elekter“ Panevėžio įmonę kontroliuoja nuo 2004 metų.

        Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/verslas/naujien...verslas&copied

        Comment


          Gali būti, kad turėsim naują projektą atsinaujinti...

          Panevėžyje parduotas neįprastas pastatas, bet naujasis savininkas viešumos nenori


          Panevėžyje parduotas neįprastas pastatas – buvęs miesto vandens bokštas, esantis Aldonos gatvėje. Centrinėje miesto dalyje akį traukiantis pastatas jau turi naują savininką. Tačiau statinį nusipirkęs asmuo kol kas nenori prisistatyti ir atskleisti, ką darys su vandens bokštu.

          Pardavinėjo ilgai


          Nekilnojamojo turto agentūros (NTA) „Remax Solutions“ brokerė Kristina Pranckėtytė naujienų portalui JP pasakojo, kad vandens bokštas pardavinėjamas apie keturis metus. „Man su vandens bokšto pardavimu teko dirbti apie dvejus su puse metų. Kaina, dar litais, buvo 200 tūkst. arba beveik 59 tūkst. eurų“, – pasakojo brokerė vandens bokšto pardavimo istoriją.

          Planų neatskleidžia

          Pasiteiravus, už kiek objektą pavyko parduoti, agentūros „Remax Solutions“ brokerė K.Pranckėtytė kainos dydžio neišdavė: „Bokštą nusipirkęs žmogus nenori, kad būtų atskleista kaina. Tačiau, galima sakyti, kad kaina yra kur kas mažesnė nei buvo anksčiau. Statinį nusipirko panevėžietis, bet jis nenori, kad jo pavardė būtų paminėta. Taip pat pirkėjas kol kas nenori pasakoti, ką darys su nusipirktu statiniu. Prieš tai buvęs bokšto savininkas Virginijus Dromantas turėjo net ir projektą, kaip panaudotų statinį. Tai turėjo būti pramogų kompleksas. Būtų įrengęs ir liftą. Tačiau planai pasikeitė ir jį pradėjo pardavinėti.“

          Parduoti sudėtinga

          Ilgą laiką nenaudojamas bokštas buvo įmonės „Aukštaitijos vandenys“ nuosavybė ir tik maždaug 2003-iaisiais perėjo į privačias rankas. Pastato aukštis beveik 45 m. Šis buvęs vandens bokštas panevėžiečiams pažįstamas, menantis miesto istoriją nuo 1960 metų. Lietuvoje vandens bokštai nėra geidžiama prekė. Kol kas mūsų šalyje rekonstruotas ir naudojamas ne pagal paskirtį vandens bokštas yra Rietave. Čia veikia alaus darykla.

          Turi istorinę vertę

          Lietuvos kultūros vertybių registre yra vos 8 vandentiekio bokštai ir vienas vandentiekio siurblinės statinys Vilniuje. Tai reiškia, kad juos įsigijusiems tektų paisyti tam tikrų paveldo reikalavimų.
          Kiti vandentiekio bokštai (jų dauguma) statyti sovietmečiu. Jie yra dviejų tipų: betoniniai ir metaliniai. Vandentiekio bokštai turi nedidelę apžvalgos aikštelę, kuri yra pasiekiama sraigtiniais laiptais. Jo pamatai betoniniai, sienos plytų ir gelžbetonio blokų, grindys betono. Daugelyje užsienio šalių tokie vandens bokštai rekonstruojami į butus jau gana seniai. Tokie statiniai tampa gana netradiciniais ir ekstravagantiškais butais.

          Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/verslas/naujien...verslas&copied

          Comment


            Buves STT pastatas atsinaujins Smėlynės g.17

            Comment


              P. Puzino 10a gatves projektas







              senos vizualizacijos





              naujos vizualizacijos



              Comment


                Buvusi sporto salė Panevėžio centre pavirs daugiabučiu gyvenamuoju namu

                Panevėžio centrinėje dalyje – Laisvės aikštėje – remontuojamas pastatas, kuriame anksčiau buvo dziudo salė. Pastatas apstatytas pastoliais ir apgaubtas medžiaga, už kurios ir vyksta remonto darbai.



                Po kapitalinio remonto Laisvės aikštėje neliks apgriuvusio pastato ir centrinė miesto aikštė pasipuoš atnaujintu pastatu.
                Teritorijų planavimo ir architektūros skyriaus vedėjos pavaduotojas Edmundas Kuncevičius naujienų portalui JP aiškino, kad pastatas Laisvės aikštėje, buvusi sporto salė, kapitaliai remontuojamas.



                „Sporto paskirties pastatas keičiamas į daugiabutį namą su komercinėmis patalpomis. Pirmajame aukšte bus prekybos salė, o antrajame gyvenamos patalpos. Pastatą remontuoja bendrovė „Nuomas“. Pasakyti, kiek laiko truks pastato rekonstrukcija – nežinau. Leidimai išduodami neterminuotai. Projektą rengė architektas Žymantas Lipskis“, – pristatė pastato kapitalinio remonto darbus E. Kuncevičius.



                https://jp.lt/buvusi-sporto-sale-pan...enamuoju-namu/

                Comment


                  Prasideda Dailės galerijos remontas

                  Gruodžio mėnesį Dailės galerijos senasis pastatas užleidžiamas statybininkams – prasidės remonto darbai. Lankytojų galerija nebepriima jau šią savaitę. Į paskutinį renginį prieš remontą Dailės galerija kviečia gruodžio 2-ąją. Statybininkai įžengs gruodžio 3-iąją.

                  „Miesto atnaujinimas vyksta ne tik viešosiose erdvėse. Modernizuojamos ir panevėžiečių bei miesto svečių pamėgtos lankomos vietos. Tikimės, kad moderni, šiuolaikiškai ekspozicijoms pritaikyta Dailės galerija pritrauks dar daugiau lankytojų“, – sako Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Tomas Jukna.

                  Gavusi ES finansavimą, Savivaldybė suplanavo apšiltinti visas pastato sienas, stogą, pamatus, atnaujinti inžinerinius, elektros tinklus, suremontuoti abiejų aukštų patalpas – ekspozicijų erdves, rūbinę ir holą, įrengti įgarsinimo, apšvietimo sistemą, atitinkančią šiuolaikinių parodų erdvių reikalavimus. Bus įsigyta multimedijos, edukacinės įrangos, baldų, įrengtas informacinis centras. I aukšto holas bus labiau pritaikytas lankytojams, atsiras suvenyrų skyrius.

                  „Dailės galerijos pastatas yra architektūrinės ir istorinės reikšmės kultūros paveldo objektas, skaičiuoja jau 130 metų. Džiugu, kad Savivaldybės specialistai nusprendė atidengti ir restauruoti autentišką rytinę raudonų plytų sieną“, – sako Dailės galerijos direktorius Egidijus Žukauskas.

                  Dailės galerijai aktualizuoti Savivaldybė gavo beveik 1 mln. Eur ES investicijų. Miestas prisidės per 175 tūkst. Eur. Pastatą remontuos viešųjų pirkimų konkursą laimėjusi „Kriautė“. Darbai turi būti atlikti iki 2019 m. rugsėjo.

                  „Dailės galerijos veikla nenutrūks, parodas ir edukacines programas rengsime keramikos paviljone. Įėjimas bus iš Respublikos g., darbo laikas nesikeis. Lankytojų jau dabar laukia ir kitas galerijos padalinys – atsinaujinusi Fotografijos galerija. Bendradarbiaudami su „A galerijos“ vadovu Albinu Vološkevičiumi, kitomis galerijomis bei Savivaldybe, rengsime parodas Lietuvoje ir užsienyje, miestuose partneriuose“, – teigia E. Žukauskas.

                  http://panevezys.lt/lt/naujienos/p10...deda-zxt3.html

                  Comment


                    Panevėžio lengvosios atletikos maniežo remontui reikės papildomų lėšų

                    Iš pagrindų remontuojant miesto lengvosios atletikos maniežą kilo problemų. Uždengus stogą, reikia pakeisti senus inžinerinius tinklus. Tad dėl to kreipiamasi į miesto Tarybą.



                    Maniežo kapitalinio remonto projektas buvo parengtas 2016 metais. Jame numatyta pakeisti korozijos pažeistas konstrukcijas, apšiltinti mūro sienas, pakeisti stogo dangą, apšiltinti stogą, suremontuoti dalį patalpų, bet nėra numatyta pakeisti inžinerinių tinklų remontuotinose patalpose. Šiuo metu atliekami stogo remonto darbai, korozijos pažeistos konstrukcijos keičiamos naujomis, baigiama keisti stogo danga. Keičiant senas laikančiąsias konstrukcijas naujomis, paaiškėjo, kad nėra galimybės išsaugoti senų inžinerinių tinklų, kurie buvo sumontuoti tarp jų. Be to, ir pati stogo konstrukcija šiek tiek pakeista. Inžinerinius tinklus būtina pakeisti ir patalpose, kurias numatyta remontuoti pagal kapitalinio remonto projektą. Konstatuojama, kad to neatlikus, nebus galima eksploatuoti lengvosios atletikos maniežo pastato – seni tinklai jau susidėvėję. Skaičiuojama, kad pats inžinerinių tinklų techninis projektas turėtų kainuoti iki 20 tūkst. eurų ir tai būtų daroma Savivaldybės lėšomis.

                    „Kiek lėšų reikės, dar neaišku. Jos bus apskaičiuotos atliekant techninį projektą“, – Panevėžio savivaldybės Miesto infrastruktūros skyriaus vedėjas Darius Linkonas sako dar nežinantis, kiek kainuotų atnaujinti inžinerinius tinklus.

                    Jis tikisi, kad techninis projektas bus atliktas vėliausiai iki ateinančių metų gegužės. Tuomet bus perkami rangos darbai. Ar dėl to neužsitęs visas maniežo atnaujinimo projektas, kol kas sunku pasakyti. Pasak D. Linkono, visi kapitalinio remonto darbai turėtų būti baigti jau kitų metų pabaigoje, tačiau sutartyje numatyta galimybė ją pratęsti du kartus po 12 mėnesių dėl finansavimo neturėjimo. Jis aiškina, kad maniežo kapitalinio remonto projektas finansuojamas valstybės biudžeto lėšomis – iš Valstybės kapitalo investicijų programos. Jų gavus, pratęsti sutarties neprireiktų – pinigai paprastai skirstomi balandį–gegužę.

                    Pagerės sąlygos

                    pinigai paprastai skirstomi balandį–gegužę. Pagerės sąlygos Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro direktorius Saulius Raziūnas sako, kad vykstant remontui šlenda ir nenumatytų dalykų. Be to, truputį keitėsi ir pats stogo projektas, tad reikia kai ką koreguoti. Pasak jo, stogo danga jau pakeista, tikimasi, kad šiemet bus pradėtos iš išorės apšiltinti sienos. Direktorius viliasi, kad kitų metų vasarį šis darbų etapas jau bus baigtas. Tuomet vėlyvą pavasarį tikimasi sulaukti dar vieno darbų etapo. S. Raziūnas sako nemanantis, kad nebus spėta tuomet pakeisti ir inžinerinių tinklų.
                    Nors šiuo metu jau kurį laiką lengvosios atletikos maniežas, statytas dar 1985 metais, nenaudojamas pagal paskirtį, tačiau jo atidarymo po remonto laukiama su nekantrumu. Pasak S. Raziūno, atnaujinus maniežą, kardinaliai pasikeis sportininkų sąlygos – žiemą patalpose temperatūra bus aukštesnė nei 13 laipsnių šilumos.
                    Pageres ir kitos sąlygos. Numatyta atnaujinti ne tik maniežą, bet ir vidaus įrangą: pastatyti kilnojamas tribūnas, sportinius prietaisus varžyboms – šuoliams į aukštį, šuoliams su kartimi, bėgimo barjerus ir pan. Jiems įsigyti lėšų bus ieškoma iš kitų fondų.

                    „Norime įrengti taip, kad galėtume organizuoti tarptautines varžybas“, – sako S. Raziūnas. Pasak jo, dabar sportininkai treniruojasi įvairiose patalpose. Centras turi apie 24 tūkst. kvadratinių metrų įvairiausių patalpų. 2018 metais iš Valstybės kapitalo investicijų programos lengvosios atletikos maniežui skirta 450 tūkst. eurų, 2017 metais – 100 tūkst. eurų, dar 50 tūkst. eurų pridėjo miesto Savivaldybė. Pernai tvarkytos pagalbinės patalpos (persirengimo kambariai, administracinės), elektros instaliacija, santechnika. Šiemetis uždavinys – pakeisti stogo dangą. 1985 m. pastatytas maniežas – vienintelis mieste sporto statinys, kuriame gali būti kultivuojama tiek daug skirtingų sporto šakų. Kasmet čia organizuojama 20 renginių, apsilanko apie 100 tūkst. žmonių.

                    Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/miestai/panevez....d?id=79703721
                    Paskutinis taisė Audrys; 2018.11.29, 11:54.

                    Comment


                      Parašė Audrys Rodyti pranešimą
                      P. Puzino 10a gatves projektas







                      senos vizualizacijos





                      naujos vizualizacijos



                      Darbas vygdomas pilnu tempu, bet kyla man neaiškumu, nejau nebus antro aukšto ir gražaus fasado? kolkas jokio susižavėjimo nepastebiu.....

















                      Comment


                        Kranto g.36 po atnaujinimo, vėl nori atnaujinti iš keturiu aukštu padaryti šešiu aukštu pastata.....kaip sakoma dar du aukštus pastatyti



                        http://panevezys.lt/lt/veiklos-srity...mas_25214.html

                        Comment


                          Kultūros ministerija skyrė 246 ,000 eurus Skaistakalnio parke esančiai J.Čerkeso-Besparnio sodybai sutvarkyti.



                          Comment


                            Į lengvosios atletikos maniežą sportininkai grįš šiemet

                            Panevėžio miesto savivaldybė gavo beveik 1,38 mln. Eur iš Valstybės investicijų programos tolesniems lengvosios atletikos maniežo atnaujinimo darbams.



                            „Šiemet numatyta baigti tvarkyti pastato su priestatu fasadą, atnaujinti inžinerinius tinklus, nupirkti reikalingo inventoriaus ir įrangos. Kaip ir planavome, sportininkai į maniežą grįš jau šiemet“, - sako Sporto skyriaus vedėjas Justinas Jasiukaitis.

                            Rekonstruoti didesnio remonto nuo pastatymo nemačiusį lengvosios atletikos maniežą Savivaldybė užsibrėžė per trejus metus – 2017-2019 m. Per šį laiką sutvarkytos pagalbinės patalpos (persirengimo kambariai, administracinės), elektros instaliacija, santechnika, pakeista stogo danga ir kt.

                            Rangos darbus už 1,8 mln. Eur atlieka Panevėžio statybos trestas.

                            Lengvosios atletikos maniežui atnaujinti iš Valstybės investicijų programos ir miesto biudžeto per 3 metus skirta daugiau kaip 2 mln. Eur.

                            http://www.panevezys.lt/lt/naujienos...ikos-efjf.html

                            Comment


                              Pradedamas rengti „Svarstyklių pastato paskirties keitimo į administracinę Tiekimo g. 14, Panevėžyje, rekonstravimo projektas”.



                              http://www.panevezys.lt/lt/veiklos-s...mas_25153.html

                              Comment


                                Pradedamas rengti garažų paskirties pastato keičiant paskirtį į transporto paskirties pastatą Vilniaus g. 5A, Panevėžyje, kapitalinio remonto projektas.









                                http://www.panevezys.lt/lt/veiklos-s...mas_25569.html

                                Comment


                                  Pradedamas rengti PASTATO - PARDUOTUVĖS PAPRASTOJO REMONTO, SUFORMUOJANT NAUJUS TURTINIUS VIENETUS IR PAKEIČIANT DALIES PATALPŲ PASKIRTĮ Į BUTUS, SMĖLYNĖS G.200A, PANEVĖŽYJE, PROJEKTAS











                                  http://panevezys.lt/lt/veiklos-srity...mas_25594.html

                                  Comment


                                    Baiginejamas Laisves a.3















                                    Comment


                                      J. Miltinio dramos teatro didžiosios scenos renovacijos pradžia išskirtinė – per Teatro dieną



                                      Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatras atsinaujina. Prieš premjerą „Fizikai“ ant teatro fasado pakabintas naujas užrašas: „Juozo Miltinio dramos teatras“. Jo raidės ir turėtų nušvisti spektaklio premjeros dieną – kovo 15-ąją.


                                      J. Miltinio dramos teatro vadovas Leonas Blėdis naujienų portalui JP aiškino, kad teatras atsinaujina.
                                      „Pakabinome ant pagrindinio pastato fasado naują teatro užrašą. Raidės tamsiuoju paros metu švies. Planuojame, kad šviesti jos pradės prieš premjerą „Fizikai“. Naujas užrašas teatrui kainavo apie 2 tūkst. eurų“, – sakė teatro direktorius.

                                      Panašu, kad teatre atsinaujino ne tik užrašas, bet prasidės remonto darbai. Visi renovacijos darbai kainuos virš 4 mln. eurų Europos Sąjungos fondo lėšų ir juos panaudoti reikia iki 2020 metų.

                                      J. Miltinio dramos teatro vadovas L. Blėdis naujienų portalui JP paaiškino, kada ir kaip prasidės kultūros įstaigos remonto darbai.
                                      „Teatro remonto darbai prasidės kovo 27 dieną – per tarptautinę teatro dieną. Darbai suskirstyti į keturis etapus. Pirmas etapas – didžiosios scenos įrengimas. Tai kompiuterinės elektroninės štangos, didžiosios scenos rato keitimas, avanscenos automatizavimas ir kiti darbai“, – sakė L. Blėdis ir teigė, kad renovuotą didžiąją sceną planuoja išbandyti spalio mėnesį.

                                      Pasak J. Miltinio dramos teatro vadovo L. Blėdžio, net ir vykstant remonto darbams teatras nemiega.

                                      „Teatre darbai nesustos. Juolab kad turime naujas erdves, kuriose gali vykti spektakliai. Turime erdvę, kurią vadiname J. Miltinio laboratorija, įrengta dekoratyvinė, kamerinė erdvės. Be to, yra ir mažoji salė. Planuojame viską taip, kad net ir vykstant renovacijai, spektakliai būtų rodomi. Beje, reikia nepamiršti ir gastrolių – jų, vykstant renovacijai, bus daugiau“, – pasakojo L. Blėdis.

                                      https://jp.lt/j-miltinio-dramos-teat...-teatro-diena/

                                      Comment


                                        Apie ...Lengvosios atletikos maniežo rekonstrukcija video:

                                        https://www.youtube.com/watch?v=sYxjhy470-s

                                        Comment


                                          Melagių diena, vėl meluojama, šikart apie rastas monetas, (bet jei rimtai tai realios fotkės iš rekonstrukcijos). Remontuojamoje Panevėžio dailės galerijoje rastos istorinės monetos

                                          Pernai gruodžio mėnesio pradžioje pradėtas rekonstruoti Dailės galerijos pastatas, šių metų pavasarį pradžiugino netikėtu radiniu – atvėrus užmūrytas langų ertmes, rasta metalinė dėžutė su senoviniais pinigais.

                                          Click image for larger version

Name:	IMG_8290.jpg
Views:	75
Size:	339,8 kB
ID:	1711623
                                          Pastatas senas

                                          Dailės galerijos vadovas Egidijus Žukauskas visiškai nesistebi radiniu.

                                          „Dailės galerijos pastatas yra architektūrinės ir istorinės reikšmės kultūros paveldo objektas, jis skaičiuoja jau šimtą trisdešimt pirmus metų. Nuspręsta remonto metu atidengti ir restauruoti autentišką rytinę raudonų plytų sieną. Labai apsidžiaugiau, kad pradėjus tuos darbus, tarp atvertų buvusių langų ertmių atrastas lobis. Statybininkai iškart paskambino ir informavo apie radinį“, – aiškino E. Žukauskas.

                                          Click image for larger version

Name:	IMG_8287.jpg
Views:	76
Size:	206,1 kB
ID:	1711624

                                          Radinį eksponuos

                                          Pasak jo, radinys – metalinė dėžutė, kurioje rasti senoviniai pinigai.

                                          „Mano galva, tie pinigai Napoleono laikų monetos. Tačiau to tvirtinti negalėčiau. Viskas paaiškės, kai bus atliktas tyrimas ir nustatyta, kurio laikmečio tos monetos yra, kokia jų vertė. Archeologiniai tyrimai atliekami Vilniuje. Mums buvo pažadėta, kad bus leista tas monetas eksponuoti. Sutarėme, kad jas eksponuosime Dailės galerijoje, pasibaigus pastato remontui“, – teigė Dailės galerijos direktorius E. Žukauskas.

                                          Click image for larger version

Name:	IMG_8288.jpg
Views:	75
Size:	355,1 kB
ID:	1711625

                                          Patvirtino radybas

                                          Kad Dailės galerijos languose rastas lobis patvirtino ir Kraštotyros muziejaus direktorius Arūnas Astramskas. Nedaugžodžiaudamas istorikas naujienų portalui JP tvirtino:

                                          „Taip rasta metalinė dėžutė su monetomis. Tik dar negaliu tvirtinti, kad tai Napoleono laikų monetos. Viską parodys tyrimai. Tuomet ir galėsiu užtikrinti, kad tai viena iš Napoleono lobio rūšių.“

                                          Click image for larger version

Name:	IMG_8282.jpg
Views:	87
Size:	322,1 kB
ID:	1711626Napoleono armijos iždas

                                          Istoriniai duomenys rodo, kad viena iš „Napoleono lobio“ rūšių buvo Didžiosios armijos kasos bei iždas.

                                          Click image for larger version

Name:	dailes-galerija.jpg
Views:	76
Size:	153,2 kB
ID:	1711627

                                          Galima įsivaizduoti, kad traukiantis Napoleono armijai vežimai buvo prikrauti tikrų tikriausio Napoleono aukso – taip vadinamų Napoleon d’orų – auksinių 20–40 frankų monetų bei 1–5 frankų sidabrinių monetų bei matyt ir kitokių auksinių monetų.

                                          Be to, traukiantis prancūzų armijai monetos buvo dalinamos ir kariams, kas kiek pasinešė tas tiek turėjo.

                                          Manoma, kad dalis Napoleono armijos iždo galėjo būti paslėpta, išmėtyta ir Lietuvos teritorijoje.

                                          Click image for larger version

Name:	IMG_5604.JPG
Views:	74
Size:	235,0 kB
ID:	1711628

                                          Click image for larger version

Name:	IMG_5606.JPG
Views:	73
Size:	232,2 kB
ID:	1711629

                                          Click image for larger version

Name:	IMG_5607.JPG
Views:	75
Size:	238,0 kB
ID:	1711630

                                          Click image for larger version

Name:	IMG_5609.JPG
Views:	80
Size:	336,0 kB
ID:	1711631

                                          Click image for larger version

Name:	IMG_5610.JPG
Views:	75
Size:	342,2 kB
ID:	1711632

                                          https://jp.lt/remontuojamoje-panevez...rines-monetos/

                                          Comment

                                          Working...
                                          X