Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Pastatų atnaujinimas Panevėžyje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Darbai nestovi, galbut šiek tiek mažiau darbu išorėj, daugiau viduj prasidėjo......







    Comment


      Panevėžio savivaldybė padės renovuoti bibliotekos pastatą

      Panevėžio miesto savivaldybės Taryba rytoj spręs, ar pritarti pastato, esančio Aukštaičių g. 4, renovacijos projektui ir tam skirti beveik 38 tūkstančius eurų. Miesto savivaldybė yra šio pastato bendrasavininkė ir jai priklauso 14 procentų pastato dalies.

      Šiame pastate veikia Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos filialas. Jiems priklauso didžioji dalis pastato. Taip pat čia veiklą vykdo vaistinė bei Šeimos klinika.

      Parengė projektą

      Panevėžio miesto savivaldybės Miesto infrastruktūros skyriaus vyriausiasis specialistas Albertas Dragūnas naujienų portalui JP teigė, kad Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešosios biblioteka, gavusi pastato (Aukštaičių g. 4) bendrasavininkių sutikimą, atliko pastato energetinį auditą ir parengė pastato renovacijos techninį projektą.

      „Jie raštu kreipėsi į Savivaldybę, kaip pastato bendrasavininkę, norėdami išsiaiškinti, ar pritariame pastato renovacijos projektui ir ar sutinkame lėšomis prisidėti prie projekto įgyvendinimo. Tam darbui atlikti prašoma 37 tūkst. 727 eurų. Savivaldybei nuosavybės teise šiame pastate priklauso 209,89 kv. m negyvenamųjų patalpų. Manau, kad Savivaldybė turėtų prisidėti prie pastato renovacijos, tačiau galutinį sprendimą priims Tarybos politikai“, – aiškino Savivaldybės specialistas.

      Pasak jo, pastato renovacijos darbai prasidėtų kitąmet.

      Pradės kitais metais

      Bibliotekos direktorės pavaduotojas veiklos aprūpinimui Edmundas Breivė naujienų portalui JP tvirtino, kad pastato dalį Aukštaičių g. 4 ketinama remontuoti.
      „Jau seniai planuojame remontuoti šį pastatą, bet tikriausiai pradėti įgyvendinti projektą pavyks tik nuo kitų metų. Turime gauti pastato bendrasavininkų pritarimus, po to gauti pritarimą iš Centrinės projektų valdymo agentūros, jog bus skirtas finansavimas. Su miesto Savivaldybe jau sutarėme. Tik reikia sulaukti Tarybos sprendimo apie lėšų skyrimą. Dar vyksta derybos ir su kitais pastato bendrasavininkais. Praktiškai, manau, kad projektą įgyvendinsim 2018-2019 metais“, – aiškino E. Breivė.

      Pinigai

      Pagal Panevėžio apskrities G. Petkevičiatės-Bitės viešosios bibliotekos pateiktus dokumentus pastato renovacijos išlaidos (energetinis auditas, techninio projekto parengimo ir ekspertizės, statybos darbai) sudaro 372 tūkst. 626 eurų.

      Pagal pateiktus skaičiavimus Panevėžio miesto savivaldybės įnašas į projektą būtų 37 tūkst. 727 eurai.

      https://jp.lt/panevezio-savivaldybe-...tekos-pastata/

      Comment


        PST už 1,8 mln. eurų rekonstruos „kiaurą“ Panevėžio lengvosios atletikos maniežą

        Viena didžiausių Lietuvoje statybos bendrovių Panevėžio statybos trestas (PST) rekonstruos Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro lengvosios atletikos maniežo pastatą Liepų alėjoje. Sutarties vertė – daugiau nei 1,8 mln. eurų ir darbai turėtų trukti apie trejus metus.

        PST per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė pasirašęs sutartį su Panevėžio miesto savivaldybės administracija. Pagal ją įmonė rekonstruos maniežo pastatą bei priestatus. Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktorius Rimantas Pauža 15min sakė, kad atletikos maniežas jau seniai reikalauja rimtų rekonstrukcijos darbų.

        „Rekonstrukcijos reikia, nes pastato stogas jau kiauras, medinės laikančiosios konstrukcijos, arkos nuo tos drėgmės gali prarasti savo laikančiąsias savybes. Todėl nori nenori, reikia visą maniežą atnaujinti. Jau daug metų jis stovi ir nebuvo jokių rimtų rekonstrukcijos darbų atlikta. Tiesiog atėjo laikas jį remontuoti“, – sakė jis. Darbai turėtų trukti trejus metus, o juos finansuos Kultūros ir sporto departamentas bei Panevėžio miesto savivaldybė. „Viskas priklauso nuo to, kiek Sporto departamentas paskirs lėšų. Šiais metais numatyta apie 100 tūkst. eurų, kitais metais, kai projektas bus pradėtas projektas vykdyti, gal gausime daugiau. Tai nuo to, kaip mes gausime lėšas, atitinkamai ir darbai vyks“, – teigė R.Pauža.

        Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/verslas/naujien...eza-973-855396



        Comment


          Atsinaujina ne tik vidus , bet ir išorė !!!! Laisvės a. 3 Panevėžys





          Comment


            Centrine MAXIMA po atsinaujinimo





            Paskutinis taisė Audrys; 2018.05.03, 11:52.

            Comment


              raso, kad algos Panvezy didesnes nei wilno?

              Comment


                Panevezio prokuratura atsinaujino



                Comment


                  Parašė liutass Rodyti pranešimą
                  raso, kad algos Panvezy didesnes nei wilno?
                  negirdejau dar tokio dalyko....

                  Comment


                    Kranto 36 g.













                    Comment


                      Daug metu stovejo nebaigtas pastatas virto nuosavu graziu namu ...

                      M. Valanciaus 2a Panevezys





                      Comment


                        Panevezio profesinio rengimo centras po atnaujinimo







                        Comment


                          Buves kino teatras RAKETA, taip pat buves naktinis ir pramogu klubas EGIVELA dabar atsidarys sporto klubas


































                          Comment


                            Stringa Panevėžio kraštotyros muziejaus rekonstrukcija

                            Panevėžio kraštotyros muziejaus rekonstrukcija turėjo prasidėti dar šį mėnesį, tačiau projekto pradžia nukelta ir gyventojai turi dar beveik 5 mėnesius aplankyti senąsias ekspozicijas. Žadama, kad po rekonstrukcijos muziejus atrodys visiškai kitaip, o atnaujintą muziejų panevėžiečiai, geriausiu atveju, galės aplankyti tik 2019-ųjų pabaigoje.

                            Planuota, kad lapkričio mėnesį rekonstrukcijai bus užsidarytas Panevėžio kraštotyros muziejus. Tačiau kol kas muziejaus ekspozicijas lankytojai apžiūrėti vis dar gali, nes projekto vykdymas užsitęsė.

                            Panevėžio miesto savivaldybės Kultūros ir meno skyriaus vedėja Loreta Krasauskienė teigia, kad darbus kiek apsunkina ir muziejaus pastatų kaip kultūros pavelto objektų statusas.
                            Po rekonstrukcijos muziejus turėtų stipriai pasikeisti: bus daugiau ekspozicinių erdvių, jos turėtų būti interaktyvios.

                            Anot muziejaus darbuotojų, Panevėžio kraštotyros muziejus šiuo metu yra vertinamas dėl išsaugoto unikalumo, kuris po rekonstrukcijos gali kiek pasikeisti, tad jame dar nespėję apsilankyti, ar seniai lankęsi gyventojai, dėl užsitęsusių projekto rengimo darbų dar turi galimybę tai padaryti.

                            Atnaujintas Muziejus gyventojams duris turėtų atverti 2019-ųjų gruodį. Anot muziejaus vadovo Arūno Astramsko, šiuo metu dedamos visos pastangos, kad taip ir įvyktų.

                            https://jp.lt/stringa-panevezio-kras...ekonstrukcija/

                            Comment



                              Marijonų g. elektros pastotė įgaus šiuolaikinį vaizdą.



                              Paskutinis taisė Audrys; 2018.05.03, 11:32.

                              Comment


                                Atnaujintas vandentiekio pastatelis prie senvages

                                Comment


                                  Kranto g. 36















































                                  Comment


                                    Panevėžio ,,Vytūrio'' pagrindinė mokykla



                                    Paskutinis taisė Audrys; 2018.05.03, 11:28.

                                    Comment


                                      Pamatykite, kaip pasikeis panevėžiečių nemėgstamas statinys



                                      Lietuvos miestų gražinimo tempams pasiduoti neketina ir Panevėžys. Pastebimų pokyčių per artimiausius kelerius metus sulauks viena matomiausių ir lankomiausių Panevėžio vietų – Senvagė. Atsinaujinimas jau netrukus prasidės nuo šioje teritorijoje stovinčio neišvaizdaus vandenvalos bokšto, menančio tarybinius laikus.

                                      Kaip pelkė tapo mėgstama miestiečių laisvalaikio vieta
                                      „Senvagė – tai miesto širdis, miestiečius burianti ir kasdien, ir per šventes, lankoma visais metų laikais. Tai ne tik populiari laisvalaikio praleidimo vieta, bet ir tranzitinis miesto taškas – pro šią vietą kasdien juda daug pėsčiųjų, pravažiuoja daugybė automobilių“, – aiškina Daiva Gasiūnienė, Panevėžio miesto savivaldybės administracijos Teritorijų planavimo ir architektūros skyriaus vedėja.

                                      Vandens telkiniu Senvagė tapo tiesinant Nevėžio vagą 4-ajame dešimtmetyje, prieš tai ši vieta ilgą laiką buvo pelkėta. Upė patvindama ardė kairįjį krantą, todėl dar 1928 m. miestiečiams nurodyta supilti pylimą, ir upė pakeitė savo vagą. Senvagė tuo metu liko užpelkėjusi.

                                      Ji taip atrodė iki pat 1972 metų, kol nebuvo atlikta šios teritorijos rekonstrukcija: atsirado trijų hektarų vandens telkinys su sala. Įrengtas fontanas, šviestuvai, mažosios architektūros sprendimai. Panevėžiečiai netgi tikėjosi, kad čia galės net laivai plaukioti, mat vandens gylis siekė nuo 1,5 iki 2,5 metro.





                                      Pastaruosius 40 metų čia – reprezentacinė Panevėžio vieta, kurioje vyksta daug miestui svarbių švenčių renginių, o geru oru čia netrūksta laisvalaikį leidžiančių miestiečių – joje apsilanko ir jaunos mamos su kūdikiais vežimėliuose, ir senjorai.

                                      Nors ir dabartinė Senvagės teritorija yra lankoma, šią vietą planuojama gerokai atnaujinti. Šiuo metu čia nepatogu judėti vežimėlius stumiantiems tėvams, neįgaliems, vyresnio amžiaus žmonėms. Pokyčių reikia ir infrastruktūrai bei želdynams. Siekiant tai pakeisti vietoje senų takų planuojama sukurti naują takų sistemą, atnaujinti jų dangas. Netoli Aleksandro skulptūros ketinama įkurti apžvalgos ir poilsio aikštelę su lauko kavinėmis, įrengti skverą su žaidimo aikštele vaikams, krantines ir šlaitus apželdinti įvairiaspalviais augalais, medžiais, kurie vizualiai kurs amfiteatro įspūdį.

                                      Iš viso Senvagės infrastruktūros atnaujinimui skirta 2,74 mln. EUR, iš jų – 2,3 mln. EUR Europos Sąjungos finansavimas, likusi dalis – valstybės ir miesto biudžeto lėšos. Darbai turėtų būti baigti po maždaug pusantrų metų, 2019 m. pabaigoje.

                                      Darbus ketinama pradėti antroje šių metų pusėje. Skaičiuojama, kad bendrai į miesto atsinaujinimą per kelerius artimiausius metus iš viso bus investuota 23 mln. Eur.

                                      Pastato atnaujinimo pasiūlymai





































                                      Naujas bokšto veidas


                                      Kad miesto atsinaujinimas labiau sutaptų su miestiečių poreikiais, savivaldybė projekte „Panevėžiečių dialogą skatinantys reiškiniai. Atnaujinkime miesto kostiumą“ pakvietė dalyvauti architektus, dizainerius, meno žmones, menų mokyklų mokytojus ir visus kitus, kuriems ne vis vien, kaip ateityje atrodys įvairios miesto erdvės.

                                      Visi, neabejingi miesto pokyčiams, yra kviečiami kurti Panevėžio atsinaujinimo simbolius, nepaliekant mieste nudėvėto ir nudrengto daikto, nenaudojamos ar apleistos vietos. Savo idėjas ir pasiūlymus galima reikšti žodžiu, raštu ar Savivaldybei perduoti jau parengtus maketus, piešinius.

                                      Pirmuosius šio bendradarbiavimo rezultatus bus galima pamatyti jau visai netrukus – netoli Laisvės aikštės Senvagėje stūksantis labai neišvaizdus ir miesto veidą darkantis vandenvalos bokštas-siurblinė nušvis naujai.

                                      „Nors iki šiol atlieka savo funkciją ir yra eksploatuojamas, šis tarybiniais laikais atsiradęs statinys ilgą laiką buvo lyg svetimkūnis mieste. Jo viduje esantys įrengimai buvo modernizuoti jau anksčiau, tačiau jo išvaizda liko tokia pati. Kadangi statinio nugriauti neplanuojama ir jis yra reikalingas, buvo nuspręsta suteikti jam naują išvaizdą. Savivaldybė sulaukė 20 idėjų jo transformacijai. Prie mūsų iniciatyvos prisijungė „Kalnapilio-Tauro grupė“, kuri finansuos šio bokšto atnaujinimo darbus“, – sako D. Gasiūnienė.

                                      Kaip teigia „Kalnapilio-Tauro grupės“ direktorius Marijus Kirstukas, tokio masto pokyčiai, kokie mieste yra suplanuoti įgyvendinti per artimiausius kelerius metus, labai sveikintini: „Būdami viena didžiausių ir ilgiausiai veikiančių bendrovių regione, jaučiame atsakomybę ir pareigą prisidėti prie jų ir miesto atsinaujinimo“.

                                      Iki kovo 17 d. Dailės galerijos keramikos paviljone buvo eksponuojama 20 VDA Kauno fakulteto Grafinio dizaino katedros studentų darbų. Atrinkus projektinį pasiūlymą, bokšto rekonstrukcijos darbus Senvagėje planuojama vykdyti 2018 – 2019 m.

                                      Senvagės teritorijos plotas šiuo metu yra apie 7,56 ha, tai taip pat vienas didžiausių centrinių miesto želdynų.

                                      https://jp.lt/pamatykite-kaip-pasike...amas-statinys/
                                      Paskutinis taisė Audrys; 2018.03.22, 22:24.

                                      Comment


                                        Gražės dar 3 Panevėžio švietimo įstaigos

                                        Panevėžio miesto savivaldybė remontuos 3 švietimo įstaigas – „Vilties“ progimnaziją, regos centrą „Linelis“ ir lopšelį-darželį „Rugelis“. Pasirašytos ES finansavimo sutartys su Centrine projektų valdymo agentūra. Panevėžį pasieks beveik 1,24 mln. ES ir valstybės lėšų. Savivaldybė prisidės 105 tūkst. Eur.



                                        „Turėsime dar tris jaukesnes, tvarkingesnes, atnaujintas švietimo įstaigas, kurios tenkins miesto bendruomenės poreikius. „Viltį“ – vieną populiariausių mokyklų, „Rugelį“ – darželį, kur vaikai ugdomi pagal „Valdorfo“ metodiką, „Linelį“ – įstaigą specialiųjų poreikių vaikams“, – sako Savivaldybės administracijos direktorius Rimantas Pauža.

                                        Planuojama suremontuoti „Vilties“ progimnazijos vidaus patalpas ir jas įrengti. Mokomuosiuose korpusuose bus sukurtos modernios edukacinės erdvės, aprūpintos naujausiomis mokymo priemonėmis. Bendra projekto vertė – 706,76 tūkst. Eur. Iš jų beveik 649,5 tūkst. Eur – ES lėšos, likusi dalis – Savivaldybės indėlis.
                                        Bus atnaujinama regos centro „Linelis“ infrastruktūra: pastatytas antras aukštas, remontuojamos patalpos, keičiami baldai ir įranga, įrengta sensorinė patalpa, pritaikant kūrybinio ir savireguliacijos ugdymo veiklai naujas ir turimas patalpas. Bus įrengtos 4 papildomos grupės, kuriose, tenkinant miesto poreikius, atsiras 80 naujų vietų. Bendra projekto vertė – per 400 tūkst. Eur. Iš jų 370 tūkst. Eur – ES ir valstybės finansavimas.

                                        Bus tvarkomos lopšelio-darželio „Rugelis“ nenaudojamos ar neracionaliai naudojamos patalpos jas funkciškai perplanuojant, remontuojant, pritaikant vaikų kūrybiškumo skatinimui, savireguliacijos ugdymui bei neįgaliųjų poreikiams. Taip pat numatyta nupirkti baldų, ugdymo proceso tobulinti reikalingų priemonių ir įrangą. Atlikus visus suplanuotus darbus bus ne tik jaukiau – atsiras 2 grupės su papildomomis 35 vietomis vaikams. Bendra projekto vertė – beveik 235,5 tūkst. Eur. Iš jų 217 825 Eur – ES ir valstybės lėšos.

                                        Visi 3 projektai bus įgyvendinami 2018-2020 m.
                                        https://jp.lt/grazes-dar-3-panevezio-svietimo-istaigos/

                                        Comment


                                          Projektuotoju g. 4 seni tvartiniai garažai atsinaujino... Parduotuvė plius Autoservisas.













                                          Comment

                                          Working...
                                          X