Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Panevėžio parkų tvarkymas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Vykdomas projektas: Panevėžio parkų tvarkymas

    Panevėžys pradėjo parku atnaujinima: Kultūros ir poilsio parke bus įrengtas beveik 4 kilometrų žiedinis dviračių takas


    Aktyvų laisvalaikį mėgstantiems panevėžiečiams jau rengiamas naujas žiedinis dviračių takas. Beveik keturių kilometrų taką miesto Kultūros ir poilsio parke planuojama baigti jau rugpjūtį.




    Sportuojantys ar tiesiog atsikvėpti nuo miesto šurmulio į Panevėžio Kultūros ir poilsio parką atvykę miestelėnai šalia pamėgto pagrindinio parko tako nustemba pamatę žemių pylimus.
    Tačiau miesto savivaldybės atstovai dar kartą primena, jog „Panevėžys atsinaujina“ ir tai – laikina, o dar besibaigiant vasarai parke bus atidarytas vienas moderniausių mieste, žiedinis, beveik keturių kilometrų ilgio, takas.
    Anot Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Tomo Juknos, naujasis takas bus labiau orientuotas į dviratininkus, bei riedutininkus, tačiau nepamiršti bus ir pėstieji.
    T. Jukna žada, jog ne ką mažiau gyventojus turėtų džiuginti ir antrasis parko atnaujinimo etapas, po kurio ši vieta taps viena moderniausių regione.
    Dviračių žiedą Panevėžio Kultūros ir poilsio parke tikimasi baigti dar rugpjūtį.
    Planuojama, jog naujas takas bus pritaikytas ir mieste organizuojamoms tradicinėms triatlono varžyboms.


    https://www.youtube.com/watch?v=6qUEwJRu3SQ

    https://jp.lt/kulturos-ir-poilsio-pa...viraciu-takas/


    #2
    Baigineja tvarkyti nauja apie 4 km pesciuju ir dviraciu taka parke . Nauja trasa, baigiamas keisti naujas apsvietimas naujoj trasoj, kai kur irengta lauko sporto inventorius, zodziu darbai nestovi vietoj po truputi juda. Parke daugeja zmoniu, tiek su dviraciais, su rieduciais, begiojanciu......
    Mazeja , bet dar kai kur gali pamatyti jaunima gerianciu parke....lauksim kameru ir patruliuojanciu policininku....













    Naujiena Panevezyje !!! Parke prie vaiku zaidimo aiksteles is kart uz sporto klubo ,,IMPULS,, atsirado ir skaniausiu ledu kioskelis !!!



    Paskutinis taisė Audrys; 2017.08.02, 16:29.

    Comment


      #3
      Takas jau baigtas Parko gatvėj. Apšvietimas taip pat pakeistas. Nakti dar nevažinėjau su dviračiu, bet butu idomu pamatyti kaip visas parko keliukas apšviestas....





      Comment


        #4
        Panevėžyje svarstoma įrengti paplūdimio futbolo aikštelę

        Lietuvos futbolo federacija pateikė pasiūlymą Panevėžiui: įsirengti profesionalią paplūdimio futbolo aikštelę. Miesto vadovai federacijos pasiūlymą priėmė teigiamai ir jau planuojama tokią aikštelę įrengti rekonstruojant Panevėžio kultūros ir poilsio parką.

        Europoje vis labiau populiarėjant paplūdimio futbolui, smėlio pagrindo futbolo aikšteles rengia ir Lietuvos miestai. Apie tokios aikštelės įrengimą, po Lietuvos futbolo federacijos vizito, vis garsiau kalbama ir Panevėžyje.

        Tokį futbolo federacijos pasiūlymą Panevėžio miesto vadovai vertina teigiamai.
        Anot savivaldybės Sporto skyriaus vedėjo Justino Jasiukaičio, tokią aikštelę įrengti Panevėžyje yra visos galimybės. Panaši jau yra numatyta naujame Kultūros ir poilsio parko projekte, tad planuojama, ją kiek praplėtus, pritaikyti net kelioms sporto šakoms.

        Bene ryškiausiai šiemet šalies paplūdimio futbolo padangėje sužibo Kupiškis. Vasarą naujoje miesto sporto aikštelėje surengtas pirmasis šių metų paplūdimio futbolo čempionato etapas.

        https://jp.lt/panevezyje-svarstoma-i...bolo-aikstele/

        Comment


          #5
          Parko gatves Kultūros ir poilsio parke apšvietimas





          Skaistakalnio parkas dar rimtesniu darbu nera pradejas, tik va nuo žiemos pradžios pagaliau visur ant kiekvienos lempos jau dega apšvietimas



          Comment


            #6
            Idomu, kas bus šiais metais tvarkoma parke....

            Comment


              #7
              Skaistakalnio parko projektas Panevėžio bendruomenę apjungs bendriems tikslams

              Panevėžio bendruomenei ir toliau pristatomas projektas dėl bendruomeninio daržo-sodo vystymo Skaistakalnio parke, buvusios aviacijos bazės teritorijos valstybinės žemės sklypuose.

              Panevėžio savivaldybės administracijos projektų vadovė Lina Blažytė aiškino, kad minėta teritorija bus tvarkoma 2014–2020 metais, vadovaujantis Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programos projektu „Transformacija iš apleistų erdvių į išpuoselėtas“.

              Laukia pasiūlymų

              Pasak jos, naujos erdvės kurs naują miesto veidą.

              „Tikime, jog norint sukurti kokybišką pokytį neužtenka infrastruktūrinių sprendimų – reikia ir vietinių žmonių, verslų, organizacijų ir bendruomenių įsitraukimo. Kol bus išvalytos teritorijos ir prasidės veikla, būtina sutelkti panevėžiečius bendram darbui. Todėl šiuose susitikimuose ir sprendžiame klausimus, kokia veikla tinkamiausia šiai teritorijai“, – pasakojo projekto vadovė L. Blažytė.

              Projekto vadovė L. Blažytė aiškino, jog labai svarbu jau dabar sužinoti ir išsiaiškinti tikslus.

              „Labai svarbu, kad projektas ne tik sudomintų panevėžiečius, bet kad jie įsitrauktų į veiklą. Todėl laukiame pasiūlymų, ką bus galima veikti pradžioje, sutvarkius vieną sklypą. Juolab kad jame įmanoma įvairiapusė veikla. Galima pristatyti augalų kolekcijas, kurti meninius dalykus – gėlių laikrodį, sukurti Sebastijano Kneipo taką, statyti oranžeriją. Mano galva, bendra veikla turėtų apjungti panevėžiečius bendram tikslui“, – siūlė veiklas L. Blažytė ir teigė, jog laukia įvairiausių pasiūlymų iš panevėžiečių.

              Sugrąžinti gamtą į sodus

              Pasiteiravus, kodėl projektas vadinamas bendruomeniniu daržo-sodo projektu, L. Blažytė paaiškino:

              „Tai vertinys. Austrijoje veikia organizacija „Natur im Garten“. Organizacijos veikla – sugrąžinti natūralią gamtą į sodus, nenaudoti pesticidų, cheminių trąšų, durpių. Manau, Panevėžys, įgyvendindamas projektą Skaistakalnio parke, gali tapti organizacijos „Natur im Garten“ nariu. Juolab kad užmegzti tarptautinius ryšius – labai svarbu.“



              Miestui reikia sodininko

              Projekto vadovės L. Blažytės nuomone, svarbus klausimas, kas valdys, naudosis ir prižiūrės objektą, kai jame jau bus įmanoma veikla.

              „Yra ir kiti svarbūs dalykai, kuriuos reikia spręsti iš anksto. Svarbu iš kur gausime kolekcinių sodinukų, kas bus projekto partneriai. Ir dar svarbus dalykas. 1935 metais Panevėžys turėjo savo sodininką – Juozą Narbutą. Manau, kad ir dabar Savivaldybė gali turėti tokį žmogų, kuris galėtų būti parko sodininku“, – su užsidegimu kalbėjo L. Blažytė ir teigė:

              „Labai svarbu, kad bendruomeninis sodas-daržas būtų gyvas darinys. Nereikia skubėti. Pradėkime nuo mažų darbų, kad matytume ateities sodo perspektyvą.“


              Trumpai apie projektą

              Projektu „Transformacija iš apleistų erdvių į išpuoselėtas“ Panevėžys ketina tvarkyti apie 2 ha žemės, besiribojančios su Skaistakalnio parku ir Meistrų g. (buvusi karinio dalinio aviacijos dirbtuvių teritorija): ją išvalyti, kurti naujus želdynus, takus, įrengti mažosios architektūros elementų, apšvietimą. Atsiras vietos miestiečių daržininkystei, nedidelei oranžerijai, nauja menininkų darbų eksponavimo erdvė po atviru dangumi.

              Projektą, kuriuo siekiama atgaivinti problemiškas partnerių valdomas teritorijas, įgyvendins Ežerų krašto Latvijos biuras, Rezeknės savivaldybė ir specialioji ekonominė zona, Daugpilio, Kraslavos, Visagino ir Panevėžio savivaldybės.

              Panevėžį pasieks beveik 149 tūkst. eurų Europos Sąjungos investicijų, per 13 tūkst. eurų prisidės miestas. Projektas truks iki 2020 metų.


              https://jp.lt/skaistakalnio-parko-pr...iems-tikslams/

              Comment


                #8
                Skaistakalnio parke nuotykiu parkas ,,Orangutanas,, plečiasi.... www.orangutanas.lt

                Comment


                  #9
                  Pavasarį prasidės Kultūros ir poilsio parko tvarkymo darbai

                  Panevėžio miesto savivaldybė pasirašė Kultūros ir poilsio parko sutvarkymo rangos sutartį su viešąjį konkursą laimėjusiu Panevėžio statybos trestu.



                  „Turėsime visiškai kitokio veido ir vizualinės koncepcijos parką, kur bus malonu, smagu ir įdomu leisti laisvalaikį visus metus. Planuojame, kad darbai prasidės pavasarį ir truks iki lapkričio mėnesio“, - sako Savivaldybės administracijos direktorius Rimantas Pauža.

                  Bus sutvarkyta visa 39 ha teritorija – performuoti esami ir pasodinta naujų želdinių, dekoratyvių krūmų, kai kur įrengiamas medžių lajų apšvietimas, rekonstruojami esami ir įrengiami nauji pėsčiųjų takai, šalia atsiras gėlynų. Gražės upelio aplinka – bus suformuota jo slėnio dauba su akmenų ir dekoratyvių augalų kompozicijomis, šlaite įrengta amfiteatro tipo aikštelė bendruomenės susirinkimams ir renginiams, bus performuota kalva. Numatoma sutvarkyti ir atverti Nevėžio pakrantę, įrengti apžvalgos aikšteles, braidyklos zoną, keisis mažoji architektūra – suolai, šiukšliadėžės, gėlinės, suolai su stalais ir kt. Atsiras naujų vaikų žaidimų aikštelių (pritaikytų ir neįgaliesiems), naujos sporto ir treniruoklių aikštelės, sveikatingumo takas. Nuošaliau perkeliama šunų aikštelė, bus remontuojama netradicinių sporto šakų aikštelė, kuriamos aktyvaus ir pasyvaus poilsio zonos, atnaujinamas apšvietimas, remontuojami dalis Nemuno ir Parko g. šaligatvių, daugės automobilių stovėjimo vietų, įrengiami dviračių stovai, vaizdo stebėjimo kameros.

                  Taigi parke derės sportas, kultūra, žaidimai ir gamtos elementai.

                  Pagal sutartį su Panevėžio statybos trestu, rangos darbai kainuos beveik 3,27 mln. Eur. Iš jų apie 2,87 mln. Eur bus apmokama ES fondų ir valstybės biudžeto lėšomis, likusi dalis – Panevėžio miesto indėlis.

                  Comment


                    #10
                    Panevėžys atsinaujina! Keisis Jaunimo sodas

                    Panevėžio miesto savivaldybė, AB „Statkorpas“ ir UAB „Žilinskis ir Co“ pasirašė rangos sutartį sutvarkyti Jaunimo sodą ir Maironio tako teritorijas (su A. Jakšto skveru). Darbų vertė – daugiau kaip 1,55 mln. Eur.



                    Projekto tikslas – prisidėti prie palankių sąlygų verslo plėtrai bei skatinti bendruomeninę veiklą Panevėžio mieste.

                    Numatyta pertvarkyti želdinius, atnaujinti arba įrengti mažosios architektūros elementų, pėsčiųjų ir dviračių takus, apšvietimą, vaikų žaidimo, krepšinio, petankės aikšteles, atnaujinti automobilių stovėjimo aikštelių dangą, nugriauti esamus tris viešuosius tualetus ir įrengti vieną naują. Statybos darbai turėtų prasidėti pavasarį.

                    „Panevėžys įtvirtina žaliojo miesto vardą. Turėsime dar vieną tvarkingą rekreacinę zoną. Svarbu ir tai, kad įgyvendinus projektą Panevėžyje nebeliks apleistų didesnių žaliųjų plotų – bendruomenės reikmėms pritaikysime ir Skaistakalnio, Kultūros ir poilsio parkus, planuojamas kurti Kniaudiškių parkas“, - sako administracijos direktorius Rimantas Pauža.

                    Projektas įgyvendinamas pagal 2014–2020 m. ES fondų investicijų veiksmų programos 7 prioriteto „Kokybiško užimtumo ir dalyvavimo darbo rinkoje skatinimas“ 07.1.1-CPVA-R-904 priemonę „Didžiųjų miestų kompleksinė plėtra“. Jam skirta 800 075,13 Eur iš Europos regioninės plėtros fondo, 70 594,87 Eur – iš valstybės biudžeto. Likusia dalimi prisideda Savivaldybė.

                    Numatoma projekto pabaiga – 2020 m. balandis.

                    http://www.panevezys.lt/lt/naujienos...isis-bpdv.html

                    Comment


                      #11
                      Panevėžyje toliau tęsiami Kultūros ir poilsio parko modernizavimo darbai

                      Panevėžyje ir toliau vyksta darbai Kultūros ir poilsio parke. Parką modernizuoja viena didžiausių Lietuvos statybos bendrovių Panevėžio statybos trestas (PST) už beveik 3,27 mln. eurų. Projektas bus įgyvendintas iki šių metų rudens.



                      Atnaujins parką

                      Panevėžio miesto savivaldybės Teritorijų planavimo ir architektūros skyriaus vedėja Daiva Gasiūnienė naujienų portalui JP aiškino, kad pagal pasirašytą sutartį parke bus įrengti sporto aikštynai, amfiteatras, senjorų pėsčiųjų takas, sutvarkytos žaliosios erdvės.

                      „Panevėžio savivaldybė yra skelbusi, kad parkas yra viena didžiausių viešųjų erdvių mieste, tačiau mažai patraukli gyventojams bei svečiams. Todėl būtina atnaujinti parką ir tuomet miestas turės kokybišką žaliąją erdvę, kur laisvalaikį galės leisti jaunimas, suaugusieji, šeimos, vaikai. Parko teritorija bus padalyta į aktyvaus ir ramaus poilsio zonas, bus atnaujinti želdiniai, sutvarkyta ir atverta Nevėžio pakrantė, suformuotas pagrindinis pasivaikščiojimų takas, šalia įrengti gėlynai, atnaujinti esami ir įrengti nauji pėsčiųjų, dviračių takai. Numatytus darbus atliks PST“, – sakė vyriausioji miesto architektė.

                      Įrengti dviračių takai

                      Panevėžio miesto savivaldybė pernai su Centrine projektų valdymo agentūra pasirašė finansavimo sutartį – pagal ją miestui skirta beveik 3 mln. eurų Europos Sąjungos (ES) paramos.

                      Tų pačių 2018-ųjų lapkričio 8 dieną viešąjį konkursą laimėjusi bendrovė „Panevėžio statybos trestas“ pasirašė rangos sutartį su Savivaldybe, o šių metų pavasarį jau pradėti darbai modernizuoti Kultūros ir poilsio parką.

                      Įgyvendinant projektą šį projektą 2017 metų rugpjūtį įrengtas 2 km ilgio atkarpos 3–3,6 m pločio asfaltbetonio dangos dviračių ir pėsčiųjų takas bei įrengti tako apšvietimo tinklai su LED šviestuvais.

                      Šiuos darbus atliko bendrovė „Panevėžio keliai ir buvo užbaigtas rengti modernus 4 km ilgio dviračių tako žiedas.

                      Darbų suplanuota daug

                      Pernai metais PST parengė Kultūros ir poilsio parko sutvarkymo techninį projektą, o statybos darbai viename iš didžiausių Panevėžio miesto erdvių visoje Kultūros ir poilsio parko teritorijoje jau pamažu prasidėjo.

                      Kultūros ir poilsio parke bus sutvarkyta visa 39 ha teritorija: pašalinti menkaverčiai medžiai ir krūmai, išretinti per tankiai augantys medžiai masyvuose, papildomai pasodinti nauji, performuoti esami ir pasodinti nauji želdiniai, dekoratyvūs krūmai, kai kuriose vietose bus įrengiamas medžių lajų apšvietimas.

                      Taip pat bus rekonstruojami esami ir įrengiami nauji pėsčiųjų takai, šalia jų bus įrengti gėlynai. Darbų metu bus suformuotas pagrindinis pasivaikščiojimų takas, pagrindinis įėjimas į parką.

                      Tvarkant Gražės upelio aplinką, bus suformuota slėnio dauba su akmenų ir dekoratyvių augalų kompozicijomis, šlaite įrengta amfiteatro tipo aikštelė bendruomenės susirinkimams ir renginiams, bus performuota kalva.

                      Numatoma sutvarkyti ir atverti Nevėžio pakrantę, įrengti apžvalgos aikštelės, braidyklos zoną. Numatyta pakeisti ir mažąją architektūrą: suolus, šiukšliadėžes, gėlines, suolus su stalais.

                      Bus įkurtos dar dvi naujos vaikų žaidimų aikštelės, iš kurių viena bus pritaikyta neįgaliesiems. Nuošaliau bus perkelta šunų vedžiojimo aikštelė. Parko teritorijoje bus įrengtos sporto ir treniruoklių aikštelės, suremontuota netradicinių sporto šakų aikštelė, įrengtas Senjorų sveikatingumo takas. Atnaujinant parką, bus įrengtos aktyvaus ir pasyvaus poilsio zonos.

                      Be to, visoje parko teritorijoje bus atnaujintas apšvietimas, bus suremontuoti Nemuno ir Parko gatvių šaligatviai, įrengiamos 3 automobilių stovėjimo vietos, įrengiami dviračių stovai, prie įėjimų bus įrengti stendai bei vaizdo stebėjimo kameros saugumui užtikrinti.

                      Ir europiniai, ir vietos biudžeto lėšos

                      Projektui įgyvendinti skirta 2 634 093,90 eurų – ES struktūrinių fondų lėšų pagal 2014–2020 metų fondų investicijų veiksmų programos priemonę „Didžiųjų miestų kompleksinė plėtra“.

                      Kita dalis lėšų – 232 420,05 eurų – skiriama iš Lietuvos valstybės biudžeto ir prie projekto iš dalies prisideda Panevėžio miesto savivaldybė.

                      Rangos darbus numatoma atlikti per 11 mėnesių ir juos baigti lapkričio mėnesį.

                      https://jp.lt/panevezyje-toliau-tesi...zavimo-darbai/

                      Comment


                        #12
                        Parašė Audrys Rodyti pranešimą
                        Panevėžyje toliau tęsiami Kultūros ir poilsio parko modernizavimo darbai

                        Panevėžyje ir toliau vyksta darbai Kultūros ir poilsio parke. Parką modernizuoja viena didžiausių Lietuvos statybos bendrovių Panevėžio statybos trestas (PST) už beveik 3,27 mln. eurų. Projektas bus įgyvendintas iki šių metų rudens.
                        Tfu..., nuotraukų galėjai ir nedėti, nes visą džiaugsmingą straipsnio nuotaiką sugadina.
                        Paskutinis taisė Ginthus; 2019.03.08, 10:24.

                        Comment


                          #13
                          Panevėžio atnaujinimo projektai stringa: rangovai išpuiko ar miesto valdžia apsiskaičiavo?
                          Įsivažiuojant reprezentacinių erdvių atnaujinimui už ES paramą, Panevėžys nesulaukia jo aikštes ir parkus sutinkančių tvarkyti rangovų.
                          M. Garuckas

                          Inga Kontrimavičiūtė | Sekundė
                          2019-02-07 10:33

                          Panevėžio reprezentacinėse erdvėse pranešimus apie atnaujinamą miestą įsmeigusi savivaldybė, regis, įkliuvo į spąstus. Didžiuosiuose miestuose įsivažiuojant reprezentacinių erdvių atnaujinimui už Europos Sąjungos paramą, Panevėžys lieka be jo aikštes ir parkus sutinkančių tvarkyti rangovų.

                          Nesulaukus dalyvių, vienas po kito neįvyko konkursai jau trims vienoms svarbiausių miesto vietų – Skaistakalnio parkui, Nepriklausomybės aikštei ir Senvagei atnaujinti.

                          Statybininkų aplenkiamos savivaldybės sąraše – ir dar du netrukus startuosiantys nauji konkursai Laisvės aikštei ir jos prieigoms bei aplinkai prie Bendruomenių rūmų tvarkyti.

                          Išeities iš mirties taško miesto vadovai ėmėsi ieškoti netgi sukvietę potencialius rangovus pasikalbėti.

                          Panevėžio konkursus apeinančios statybų įmonės atsikerta nedirbsiančios už dyką – projektams numatytos milijoninės sumos esą joms nepadengia nė savikainos išlaidų.

                          Milijoniniai užsakymai nesudomino

                          Žadama, kad Aukštaitijos sostinė jau pavasarį virs viena didele statybų aikštele. Rangos darbų sutartys pasirašytos dėl penkių Europos Sąjungos remiamų projektų. Nutirpus sniegui, statybininkai turėtų atsikraustyti į Jaunimo, Kultūros ir poilsio parkus, taip pat pradėti tvarkyti „Ekrano“ marių pakrantę, atnaujinti Nevėžio pakrantę nuo Stoties gatvės iki Nemuno gatvės tilto ir užbaigti J. Janonio gatvės prieigų rekonstrukciją.

                          Tačiau šie projektai, regis, buvo paskutiniai, kai statybų kompanijos dar varžėsi dėl Panevėžio užsakymų.

                          Savivaldybė jau net tris kartus skelbė konkursus dar trims reprezentacinėms miesto erdvėms atnaujinti. Visų šių projektų vertė milijoninė: Senvagės – 2,9 mln. Eur, Skaistakalnio parko – 1,99 mln. Eur, o Nepriklausomybės aikštės – 916 tūkst. Eur.

                          Visgi statybų kompanijoms tokie užsakymai pasirodė per menki. Pirmuosiuose dviejuose konkursuose dalyvavusių potencialių rangovų pateiktos kainos buvo gerokai didesnės nei savivaldybės apskaičiuotos, o trečiajame konkurse nesulaukta jau nė tokių pasiūlymų.

                          Su šiais trimis konkursais įstrigusi savivaldybė jau artimiausiu metu turi skelbti ir dar du naujus. Laisvės a. ir jos prieigų atnaujinimas, projektuotojų skaičiavimu, turėtų atsieiti iki 2,5 mln. Eur, o aplinkos prie Bendruomenių rūmų – per 1 mln. Eur.

                          ES remiamus miesto viešųjų erdvių sutvarkymo projektus savivaldybė privalo suspėti užbaigti iki 2023 m.

                          Panevėžį į kampą spaudžia laikas, o statybų kompanijos atkerta nedirbsiančios už tiek, kiek miestas prašo.

                          Kainos neadekvačios?

                          Į kampą įsprausta savivaldybė ėmėsi tartis su rangovais. Į susitikimą su jos vadovais susirinkę potencialūs rangovai – vienuolikos įmonių iš visos Lietuvos atstovai – vardijo joms kelią į Panevėžio atnaujinimą stabdančias kliūtis.

                          Pavasarį prasidėsiantis Kultūros ir poilsio parko atnaujinimas iš viso kainuos per 3 mln. Eur. Parką tvarkysiančios įmonės „Panevėžio statybos trestas“ generalinis direktorius Dalius Gesevičius tvirtina, kad rangovų nesulaukę savivaldybės kiti konkursai ir jų kompanijai nėra patrauklūs.......



                          .......... Naudojasi padėtimi

                          Statybų sektoriaus gigantų priekaištus dėl neadekvačių projektų kainų Panevėžio savivaldybės vadovai atremia įžvelgę kitas viešųjų konkursų ignoravimo priežastis.

                          Administracijos direktoriaus Tomo Juknos teigimu, visų trijų – Senvagės, Skaistakalnio parko, Nepriklausomybės aikštės – projektai parengti praėjusiais metais ir jų rengėjai vertę apskaičiavo ne pagal buvusias prieš keletą metų, o pagal 2018-ųjų kainas. Kad projektų sąmatos yra pagrįstos ir realios, pasak T. Juknos, patvirtino ir projektus vertinę ekspertai.

                          „Kaip matome iš kai kurių kitų konkursų, skirtumas tarp dalyvių pateiktų pasiūlymų siekė net 30 proc. Tada klausimas, kaip vieni sugeba tuos darbus atlikti pigiau nei mokantieji gerai skaičiuoti. Gal ir čia yra noro pasinaudoti situacija ir uždirbti didelius pinigus iš projektų, kurie, kaip visi gerai žino, turės būti įgyvendinti per dvejus metus“, – mano T. Jukna.

                          Anot jo, praktika rodo, kad ES paramos miestams jų viešosioms erdvėms sutvarkyti periodas statybų sektoriuje gerokai išaugino ir kainas.

                          „Jei matoma, kad paklausa jau darosi didesnė už pasiūlą, kainos išauga nebežiūrint į savivaldybių skelbiamų projektų sąmatas“, – įvertino T. Jukna.

                          Miegojo ant krosnies

                          Panevėžio erdvių sutvarkymo konkursai, su kurių laimėtojais jau pasirašytos sutartys, pavaduotojo teigimu, irgi neįvyko iš pirmo karto. Vienas iš administracijos vadovų teigia situacijos nedramatizuojantis ir neabejoja sulaukti rangovų ir kitoms miesto erdvėms tvarkyti.

                          „Buvo metų pabaiga, įmonės vertėsi per galvas, kaip užbaigti darbus, kurie planuoti 2018-aisiais, po to Naujųjų periodas stojo, kai visi kelininkai su statybininkais ant krosnies miega ir konkursuose nedalyvauja, o dabar pradeda 2019 m. rangos darbų paieškas ir jau planuoja 2020-uosius. Dabar laikas vėl skelbti konkursus. Tai nėra sudėtingi projektai, piniginiu atžvilgiu labai geri. Iš jų rangovai tikrai gali uždirbti“, – įsitikinęs T. Jukna. ..........

                          Comment


                            #14
                            Parašė Vidma Rodyti pranešimą
                            Panevėžio atnaujinimo projektai stringa: rangovai išpuiko ar miesto valdžia apsiskaičiavo?
                            Įsivažiuojant reprezentacinių erdvių atnaujinimui už ES paramą, Panevėžys nesulaukia jo aikštes ir parkus sutinkančių tvarkyti rangovų.
                            M. Garuckas

                            Inga Kontrimavičiūtė | Sekundė
                            2019-02-07 10:33



                            ...projektai parengti praėjusiais metais ir jų rengėjai vertę apskaičiavo ne pagal buvusias prieš keletą metų, o pagal 2018-ųjų kainas. Kad projektų sąmatos yra pagrįstos ir realios, pasak T. Juknos, patvirtino ir projektus vertinę ekspertai.

                            Tai kainos ir buvo realios iki 2018m kovo mėnesio, kur imamas kainų vidurkis už 2017m spalį - 2018 kovą. Nepamirštam, jog dabar ne 2010 ir kainos nebesileidžia, o kyla. Dabar jau 2019 kovas. O reikia vertintis dar 2 metams į priekį, t.y. bent 10% (15% jei nuo 2018 kovo) vien priimant stabilią infliaciją. O kur dar neprognozuojami naftos kainų šuoliai (kaip buvo rudenį)? Labai gudrūs užmetinėti visas rizikas rangovams ir stebėtis, kad kainas užaukština.
                            Paskutinis taisė Ginthus; 2019.03.12, 07:25.

                            Comment


                              #15
                              Pajudėjo, ne tik Kultūros ir poilsio parko rangos darbai, bet ir Nevėžio pakrančių rekonstrukcija (nuo Nemuno g. tilto iki Stoties g. tilto) kartu su Ekrano marių rekonstrukcija ( I etapas)

                              Comment


                                #16
                                Parašė PNVŽ Rodyti pranešimą
                                Pajudėjo, ne tik Kultūros ir poilsio parko rangos darbai, bet ir Nevėžio pakrančių rekonstrukcija (nuo Nemuno g. tilto iki Stoties g. tilto) kartu su Ekrano marių rekonstrukcija ( I etapas)
                                Nemuno g.iki Stoties g. tilto darbai lyg ir sustojo, jau kuris laikas nebematau darbininku.....prie Ekrano mariu matau tik medzius ir krūmus pjaustant, kolkas daugiau nieko.........tiesa dar kaip matau jau nuo Gruodžio mėnesio niekas nevyksta Jakšto g. rekonstrukcijoj........Sniego nebėra, darbai jau mano manymu turėtu prasidėti, o nelaukti vėl vėlyvo rudenio, kaip pastoviai įpratę pas mus Panevėžy dirbti...

                                Comment


                                  #17
                                  Parašė Audrys Rodyti pranešimą

                                  Nemuno g.iki Stoties g. tilto darbai lyg ir sustojo, jau kuris laikas nebematau darbininku.....prie Ekrano mariu matau tik medzius ir krūmus pjaustant, kolkas daugiau nieko.........tiesa dar kaip matau jau nuo Gruodžio mėnesio niekas nevyksta Jakšto g. rekonstrukcijoj........Sniego nebėra, darbai jau mano manymu turėtu prasidėti, o nelaukti vėl vėlyvo rudenio, kaip pastoviai įpratę pas mus Panevėžy dirbti...
                                  ko jiems skubėt, jei darbų pabaiga su dviem etapais numatoma tik kitų metų spalio mėn. (nesuprantu kam tiek ilgai)

                                  Comment


                                    #18
                                    Beje. Pradėjau sekti savivaldybės vykdomus viešuosius prikimus Nepriklausomybės a., Senvagės, Skaistakalnio p. ir Laisvės aikštės rekonstrukcijoms. Išvada tokia, kad savivaldybė pati save įstatė į kampą ir jai gręsia paleisti daugybę pinigų vėjams. Žinoma administracija, kaip visada posimistiška, bet kažką reikia keisti, nes projektai stringa. Pradėkim nuo to, kad kovo 13 d. pasibaigę pirkimai Nepriklausomybės aikštės rekonstrukcijai finišavo su 0 paraiškų. Tai jau antri pirkimai šiai aikštei šiais metais. Senvagei rangovo ieškoma jau 4 (!!!) kartą. Senvagei paraiškų teikimas baigsis kovo 28 d. Senvagės fontano eiliniai pirkimai baigėsi nesėkmingai dar vasario pradžioje. Skaistakalnio ir Laisvės aikštės rekonstrukcijoms su rangovais taip pat nesiseka. Taip pat mačiau, kad savivaldybė iš es prašo dar 2.3mln. eurų viešosioms erdvėms prie Laisvės aikštės tvarkyti ir 769tūkst. eurų senosios stoties konversijai.Dabar vyksta abiejų paraiškų vertinimas.

                                    Comment


                                      #19
                                      Parašė PNVŽ Rodyti pranešimą

                                      ko jiems skubėt, jei darbų pabaiga su dviem etapais numatoma tik kitų metų spalio mėn. (nesuprantu kam tiek ilgai)
                                      Nu nesuprantu, negi patinka taip žmones nervinti, uždare beveik du metus gatve. Darbai stovi, neskuba niekur gyventojams trugdo ir mašinu nėra kur pastatyti.....neskubedami, gal iki Gruodžio pirmos pabaigs pirma etapa, bet antras yra daug svarbesnis nei pirmas....poliklinikos ir ligonine......kur masina pasistatyti?

                                      Comment


                                        #20
                                        Parašė PNVŽ Rodyti pranešimą
                                        Beje. Pradėjau sekti savivaldybės vykdomus viešuosius prikimus Nepriklausomybės a., Senvagės, Skaistakalnio p. ir Laisvės aikštės rekonstrukcijoms. Išvada tokia, kad savivaldybė pati save įstatė į kampą ir jai gręsia paleisti daugybę pinigų vėjams. Žinoma administracija, kaip visada posimistiška, bet kažką reikia keisti, nes projektai stringa. Pradėkim nuo to, kad kovo 13 d. pasibaigę pirkimai Nepriklausomybės aikštės rekonstrukcijai finišavo su 0 paraiškų. Tai jau antri pirkimai šiai aikštei šiais metais. Senvagei rangovo ieškoma jau 4 (!!!) kartą. Senvagei paraiškų teikimas baigsis kovo 28 d. Senvagės fontano eiliniai pirkimai baigėsi nesėkmingai dar vasario pradžioje. Skaistakalnio ir Laisvės aikštės rekonstrukcijoms su rangovais taip pat nesiseka. Taip pat mačiau, kad savivaldybė iš es prašo dar 2.3mln. eurų viešosioms erdvėms prie Laisvės aikštės tvarkyti ir 769tūkst. eurų senosios stoties konversijai.Dabar vyksta abiejų paraiškų vertinimas.
                                        nu as taip ir galvojau, kad tas stabdymas ir kazko laukimas, nieko gero neduos, taip ir liksim prie suskilusios geldos ir vel visa Lietuva juoksis is musu......beje jei isrinks kita mera, vel nebeaisku ka tas galvoja......

                                        Comment

                                        Working...
                                        X