Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Nauja Panevėžio autobusų stotis

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Nauja Panevėžio autobusų stotis

    Sia info is Panevezio savivaldybes.

    Panevėžys turės naują autobusų stotį


    Šiandien Panevėžio miesto taryba pritarė naujos autobusų stoties statybos konkursui. Pagal numatytas sąlygas, artimiausiu metu bus skelbiamas atvirasis konkursas investuotojams, kurie statys naują stotį ir visus autobuso parkui reikalingus statinius autobusų parko teritorijoje (J.Basanavičiaus ir Beržų gatvių sankirtoje) bei sutvarkys šiuo metu miesto centre esančios autobusų stoties teritoriją.

    „Panevėžyje turi atsirasti moderni autobusų stotis, o miesto centrui labiausiai tiktų visuomeninis-komercinis kompleksas. Į autobusų stotį atvykstantys dideli transporto srautai turėtų būti nukreipti aplinkkeliais, taip sumažinant miesto centrinės dalies oro taršą“,- teigė Savivaldybės meras Vitas Matuzas.

    Investuotojo parinkimo atvirąjį konkursą pavesta organizuoti UAB Panevėžio autobusų parko administracijai. Pasak bendrovės direktoriaus Rimanto Petukausko, konkurso nugalėtojas turėtų paaiškėti po 3 mėnesių. Konsultantų vertinimu, projekto vertė sudarytų apie 20 mln. Lt.

    Naujos autobusų stoties atsiradimas pritraukiant privataus investuotojo lėšų numatytas Panevėžio miesto plėtros 2004-2013 m. strateginiame ir Panevėžio miesto savivaldybės 2003-2007 metų veiklos planuose.



    Išsamesne informacija: Panevėžio autobusų parko direktorius Rimantas Petukauskas (tel. 8 45 433232).



    Irma Gritėnienė

    Ryšių su visuomene skyriaus vedėja
    :lt:

    #2
    Čia truputėlį formaliau pateikta:

    Parašė www.panevezys.lt
    AIŠKINAMASIS RAŠTAS
    DĖL PRITARIMO INVESTUOTOJO PARINKIMO ATVIRO KONKURSO SĄLYGŲ SU PRIEDAIS PROJEKTUI IR PAVEDIMO UAB „PANEVĖŽIO AUTOBUSŲ PARKAS“ ADMINISTRACIJAI

    2006m.balandžio 3d.
    Panevėžys

    Pagal Panevėžio miesto plėtros 2004-2013 m. strateginį planą , patvirtintą savivaldybės tarybos 2003m. gruodžio 18 d. sprendimu Nr. 1-11-1 ir Panevėžio miesto savivaldybės 2003-2007 metų veiklos planą , patvirtintą Savivaldybės tarybos 2003m. rugsėjo 25 d. sprendimu Nr. 1-7-2 numatyta iškelti Panevėžio autobusų stotį iš miesto centro pagal parengtų studijų rekomendacijas, pritraukiant privatų kapitalą.
    Savivaldybės kolegija 2005m. lapkričio 3d. protokolu Nr. TK-43 įpareigojo UAB„Panevėžio autobusų parkas“ stebėtojų tarybą pasitelkti nepriklausomus ekspertus , kurie pateiktų UAB„Panevėžio autobusų parkas“gautų pasiūlymų vertinimus ir naujos autobusų stoties statybos veiksmų planą. Stebėtojų taryba savo 2005m. lapkričio 16 d. nutarimu pavedė bendrovės administracijai gauti kitų investuotojų pasiūlymus raštu, skubiai pasitelkti nepriklausomus ekspertus, kurie įvertintų naujos autobusų stoties statybos , senos autobusų stoties pardavimo ir iškėlimo galimybes ir pateiktų autobusų stoties teritorijos užstatymo galimybių ekonominį ir techninį vertinimą.
    UAB„Panevėžio autobusų parkas“ administracija apklausos būdu išrinko UAB„Verslo procesų valdymas“, kuri atliko esamos Panevėžio miesto autobusų stoties iškėlimo iš centro ir naujos autobusų stoties statybos galimybių studiją , apimančią techninius, ekonominius, teisinius ir kitus aspektus ir savo 2006m. balandžio 7d. raštu Nr.1-1840 prašo savivaldybės tarybos pritarti investuotojo parinkimo bendrovės valdomo nekilnojamojo turto optimalaus panaudojimo ir vystymo projektui įgyvendinti jungtinės veiklos sutarties pagrindu atviro konkurso sąlygoms.
    Studijoje pateikta esamos situacijos , įmonės veiklos centrų ir nekilnojamojo turto, naujos autobusų stoties statybos reikalavimų ir kainos, naujos autobusų stoties vietos , įgyvendinimo alternatyvų analizė.
    Visa įmonės valdomo nekilnojamojo turto dabartinė rinkos vertė apie 13 milijonų litų. Naujos autobusų stoties pastatų statybos ir įrengimo kaina apie 14 milijonų litų. Studijoje išnagrinėta dvi naujos autobusų statybos vietos , tai dabartinio autobusų parko teritorijoje ir prie miesto geležinkelio stoties. Palyginus naujos autobusų stoties ir autobusų parko vietos alternatyvas, remiantis technine, teisine, ir ekonomine analize, padaryta išvada, kad dabartinio autobuso parko teritorija yra palankesnė.
    Išnagrinėtos keturios projekto įgyvendinimo alternatyvos: projekto įgyvendinimas ir finansavimas įmonės lėšomis, projekto įgyvendinimas ir finansavimas pardavus dalį nekilnojamojo turto, pasitelkiant privačius investuotojus ir pardavus visą nekilnojamąjį turtą. Konsultantų nuomone 1,2 ir 4 alternatyvos yra netinkamos dėl strateginių , finansinių ir organizacinių aspektų, todėl rekomenduoja pasirinkti 3 alternatyvą t. y. projektą įgyvendinti pasitelkiant privačius investuotojus.
    Bendrovės įnašas yra įmonės valdomas nekilnojamas turtas , tai yra dabartinėje autobusų parko ir dabartinėje autobusų stoties teritorijose esantys pastatai. Pasirinkto investuotojo įnašas – suteikiamos statybos paslaugos ir papildoma priemoka. Naujo autobusų parko ir naujos autobusų stoties , komercinės paskirties pastatų statyba finansuojama investuotojo lėšomis. Projektui pasibaigus jungtinės veiklos sutartis nutraukiama , išdalinamas į Projektą įneštas turtas veiklos partneriams , pagal jungtinės veiklos sutartyje numatytą tvarką. . UAB„Panevėžio autobusų parkas“ atitenka naujo autobusų parko ir naujos autobusų stoties pastatų , kurie bus pastatyti dabartinėje autobusų parko teritorijoje , nuosavybės teisės ir atitinkamos teritorijos nuomos teisės. Investuotojui atitenka likusios dabartinės autobusų parko teritorijos nuomos teisės ir joje išvystytų komercinės paskirties pastatų nuosavybės teisės. Investuotojui taip pat atitenka dabartinės autobusų stoties teritorijos nuomos ir joje esančių pastatų nuosavybės teisės.
    Investuotojo parinkimo konkurso organizavimą ir naujos autobusų stoties statybos veiksmų plano įgyvendinimą siūlome pavesti UAB„Panevėžio autobusų parkas “ administracijai.
    UAB„Panevėžio autobusų parkas “ stebėtojų taryba savo 2006m. kovo 2d. posėdyje pritarė nepriklausomų ekspertų pateiktoms išvadoms.


    Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus vedėjo pavaduotoja N. Stragienė
    Paskutinis taisė TAUchix; 2006.04.22, 00:27.
    Visos forumo temos apie Panevėžį:
    http://www.miestai.net/forumas/tags.php?tag=panevezys

    Comment


      #3
      Greitu laiku turetu nebelikti autobusu stoties miesto centre
      :buksvx:

      Comment


        #4
        o tai jau tipo paruostas projektas ? viskam ir kada cia kazkas turetu prasideti?
        Neišmeskite spalvų

        Comment


          #5
          Nauja Panevėžio autobusų stotis

          Autobusų stoties projektai dar tik rengiami, kiek girdėjau...

          Comment


            #6
            Berzu gatveja turetu pradeti naujos autobusu stoties statybas.Tik laiko klausimas
            :buksvx:

            Comment


              #7
              bet tikiuosi padarys ir autiku marsrutu link tos berzu gatves, nes is mano rajono ten nusigauti savaitgali tai ner ypac patogu
              Neišmeskite spalvų

              Comment


                #8
                Parašė dts
                bet tikiuosi padarys ir autiku marsrutu link tos berzu gatves, nes is mano rajono ten nusigauti savaitgali tai ner ypac patogu
                Autobosu paviljonai nauji taipogi bus
                :buksvx:

                Comment


                  #9
                  Parašė Samsung
                  Autobosu paviljonai nauji taipogi bus
                  kaip suprast pavilijonai?
                  Neišmeskite spalvų

                  Comment


                    #10
                    Parašė dts
                    kaip suprast pavilijonai?
                    Autobusu stotoles
                    :buksvx:

                    Comment


                      #11
                      Parašė Samsung
                      Autobusu stotoles
                      stoteles tai stoteles bet man marsrutu nelabai yra ism ano galo ten isskyrus 11 kuris vaziuoja tik darbo dienom
                      Neišmeskite spalvų

                      Comment


                        #12
                        lauksim kol atsiras kokiunors vizualizaciju kaip tai atrodys
                        Neišmeskite spalvų

                        Comment


                          #13
                          Nauja Panevėžio autobusų stotis

                          kas yra zinoma del autobusu stoties statybu
                          Paskutinis taisė DONATASUKASLT -D-; 2006.09.21, 22:42. Priežastis: klaidos
                          ATSINAUJINES -DONATAS-O:} O:} O:}


                          [url]www.blogas.lt//donataslt[/url]


                          [SIGPIC][/SIGPIC]

                          Comment


                            #14
                            Parašė DONATASUKASLT -D- Rodyti pranešimą
                            kas yra zinoma del autobusu stoties statybu
                            Sveikas Donatai.Kolkas nera jokiu ziniu
                            :buksvx:

                            Comment


                              #15
                              Donatai,sveikas atvykes i si foruma O siaip del autobusu stoties tai si ta radau: Panevėžio autobusų parkas paskelbė atvirą konkursą potencialiems investuotojams statyti naują Panevėžio autobusų stotį, kurios statyba, preliminariais vertinimais, kainuos apie 20 mln. litų.

                              Konkurso nugalėtojas turės pastatyti naują stotį ir visus autobuso parkui reikalingus statinius autobusų parko teritorijoje J.Basanavičiaus ir Beržų gatvių sankirtoje bei sutvarkyti šiuo metu miesto centre esančios autobusų stoties teritoriją.

                              Pasirinktas investuotojas ne tik turės suteikti statybos paslaugas, bet ir papildomai investuoti dalį lėšų.

                              Konkursą paskelbusi bendrovė pasiūlymų laukia iki liepos 13-osios.

                              Pasak Panevėžio miesto savivaldybės, Panevėžyje turi atsirasti moderni autobusų stotis, o vietoj jos miesto centre atsirasti visuomeninis-komercinis kompleksas.

                              JT Naujienos
                              Info is www.pinigusrautas.lt
                              Mano darbai deviantart'e

                              Comment


                                #16
                                tai cia jau kaip suprantu konkursas baigesi ar cia iki kitu metu liepos men?
                                Neišmeskite spalvų

                                Comment


                                  #17
                                  buvo cia mieste pora autiku kurie snekejo, bet kaip matom didelio susidomejimo nesukele ar kaip ten buvo, kad dingo tas balsas is dangaus
                                  Neišmeskite spalvų

                                  Comment


                                    #18
                                    Parašė dts Rodyti pranešimą
                                    tai cia jau kaip suprantu konkursas baigesi ar cia iki kitu metu liepos men?
                                    Tai kad net metai nebuvo parasyti
                                    Mano darbai deviantart'e

                                    Comment


                                      #19
                                      o kada strapsnis parasytas?
                                      Neišmeskite spalvų

                                      Comment


                                        #20
                                        Nauja Panevėžio autobusų stotis

                                        Pagaliau pasigirdo kalbos ir apie iškeliamą autobusų stotį:

                                        Parašė www.panrytas.lt
                                        Sklypą už milijonus parduoti sunkiau nei dešrą
                                        Darius SKIRKEVIČIUS

                                        Panevėžio autobusų stoties iškeldinimo iš miesto centro ir naujos statybų Beržų gatvėje procesas stringa vos tik prasidėjęs.

                                        Vakar speciali Panevėžio savivaldybės komisija pranešė, kad žlugo ir antras geriausio investuotojo paieškos konkursas.

                                        Miesto taryba yra nusprendusi, kad naują autobusų stotį ir naują autobusų parką dabartinėje jo vietoje turi pastatyti privatūs investuotojai.

                                        Mainais jie gautų apie 3 hektarus dabartinio autobusų parko teritorijos ir teisę ten statyti komercinį pastatą. Ir kaip priedas dar būtų pasiūlytas senosios autobusų stoties Savanorių aikštėje sklypas.

                                        Pritraukti investicijas pagal jungtinės veiklos principą savivaldybei pasiūlė verslo ekspertai. Tai, pasak jų, yra efektyviausias būdas įgyvendinti sudėtingus ir nemenkų išteklių reikalaujančius projektus.

                                        „Komisija nusprendė antrajame konkurse neskirti pirmųjų trijų vietų. Nugalėtojas nebuvo paskelbtas, todėl po mėnesio įvyks trečiasis konkursas, – sakė komisijos pirmininkas, Panevėžio autobusų parko direktorius Rimantas Petukauskas. – Nė vienas iš pasiūlymų neatitiko visų reikalaujamų projekte sąlygų“.

                                        Komisija skubėti nelinkusi

                                        Ar komisija buvo darni priimdama tokį sprendimą, „Panevėžio ryto“ pašnekovas neatsakė. Nutylėjo R.Petukauskas ir dalyvavusių antrajame konkurse kompanijų skaičių bei jų siūlomas sumas.

                                        „Manau, kad visa ta informacija nėra svarbi, o ir ne visą ją galime skelbti“, – sakė jis.

                                        Kalbėdamas apie trečiąjį konkursą komisijos pirmininkas R.Petukauskas buvo optimistiškai atsargus.

                                        „Manau, kad trečias kartas nemeluos ir komisija paskelbs nugalėtoją. Jeigu taip neįvyks, vis dėlto gali tekti peržiūrėti ir konkurso reikalavimus, – teigė R.Petukauskas. – Apskritai tokia proceso eiga normali – juk ne dešrą pardavinėjame“.

                                        Už gardų kąsnelį siūlo per mažai?

                                        Dar prieš tarybai priimant sprendimą dėl stoties iškeldinimo, nepriklausomi savivaldybės samdyti ekspertai buvo paskelbę, kad preliminari naujos autobusų stoties ir parko bei prekybos centro Beržų gatvėje sąmata gali siekti 12 milijonų litų.

                                        Prieš prasidedant investuotojo paieškai, bendrovės generalinis direktorius R.Petukauskas buvo pripažinęs, kad norinčiųjų investuoti milijonus netrūksta.

                                        „Panevėžio ryto“ žiniomis, bendradarbiauti su Panevėžio savivaldybe norėjo „VP Market“, IKI, „Norfa“ ir dar kelios milžiniškos bendrovės.

                                        Tačiau, kaip jau buvo minėta, investicinio projekto nugalėtojui išaiškinti konkursai žlunga. Be jau paminėtos komisijos išvados, gali būti ir kitos mažiau matomos viso to priežastys.

                                        „Panevėžio rytą“ pasiekė informacija, kad konkurse dalyvavusių bendrovių investicinių projektų sąmatos buvo gerokai kuklesnės nei 12 milijonų. Jeigu taip yra, tai, pasak investicijų ekspertų, negalima atmesti tikimybės, kad antrasis konkursas buvo kainos „mušimo“ akcija.

                                        Vyksta užkulisinė kova

                                        Taip pat neatmetama tikimybė, kad konkurso užkulisiuose vyksta kova dėl savivaldybės „stogo“, be kurio, anot panašiose konkursuose dalyvavusių verslininkų, laimėti tokius projektus dažnai būna neįmanoma.

                                        Verslininkams, kai kurių nekilnojamojo turto ekspertų manymu, vien tik mainais pasiūlyta Panevėžio autobusų parko teritorijos dalis yra verta 15-20 milijonų litų. Be to, pro toje vietoje pastatytą prekybos ir pramogų centrą kasdieną praeitų apie 6000 autobusų stoties keleivių.

                                        O kur dar konkurso laimėtojui dovanojama dabartinės autobusų stoties teritorija miesto centre.

                                        Miesto architektai mano, kad Savanorių aikštė labiausiai tinkama modernaus viešbutuko, kavinių ir kitų pramogų verslo objektų statybai.
                                        Matyt per mažai patepa, kad niekas nepraeina
                                        Visos forumo temos apie Panevėžį:
                                        http://www.miestai.net/forumas/tags.php?tag=panevezys

                                        Comment

                                        Working...
                                        X