Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Prekybos ir pramogų centras „OZAS“

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Pilnai sutinku su tavim. Aš pats, gyvendamas beveik centre, dažniausiai einu į Europą Ir ne tik dėl to kad netoli gyvenu, ar kad šalia mano kolegijos... Man ten tiesiog labiau patinka, negu Akropolyje. Nesakau, kad Akropolis yra blogai - tiesiog jis yra labiau orientuotas į miegamųjų rajonų publiką Aš pats jame lankausi tik tada kai reikia nusipirkt tai, ko nerandu Europoje (ar kitur centre), bet ir kai nuvažiuoju pažiūrėt kaip vyksta stadiono statybos
    You might surprise yourself.

    Miestai.net FB

    Comment


      Gal kas nors turi kokios nors naujos informacijos apie sita projekta, kadangi statybos jau isibegeja. Statybviete jau aptverta ir pilnu tempu vyksta zemes darbai.

      Comment


        Parašė sak76 Rodyti pranešimą
        Blogai yra tai, kad Vilniaus miegamieji rajonai yra sukoncentruoti praktiškai vienoje pusėje, o ne tolygiai išsidėstę apie centrą, kitaip tariant pati 'centro' sąvoka darosi reliatyvi, 'centras' geografiškai tampa pakraščiu, todėl formuojasi alternatyvus naujas 'miegamųjų rajonų centras': Akropolis - Ozas - Siemens Arena - Nacionalinis stadionas - Ukmergės gatvė.
        Išties jei "centrą" ir senamiestį iš visų pusių suptų gyvenamieji rajonai, bei centre būtų uždraustas tranzitinis automobilių eismas, tai kur kas labiau išpopiliarėtų dviračiai, nes senamiestį dviračiu gali kirsti per 10 min.
        Tai gyvybės suteiktų kur kas daugiau nei tranzitinis automobilių eismas.
        Taip pat ir žmonių susitikimo vieta galėtų būt senamiestis, nes būtų patogu atvykti iš visų pusių.
        Ir dar ne gana to, tie dabartiniai gyvenamieji rajonai yra labai nutolę nuo centro, kad žmogus priverstas sėsti į automobilį ir važiuoti iki pat reikiamo objekto, kas gyvybės centrui irgi nesuteikia.

        Comment


          o ozo statybos nutruko ar ka...?

          Comment


            Parašė evaldas22 Rodyti pranešimą
            o ozo statybos nutruko ar ka...?
            Lygtais ne, gal tiesiog per auksta tvora niekas nieko nemato ir nieko negirdi

            Comment


              Jau neatsimenu kada akropolyje esu buvęs. Centras mane visada labiau traukė.

              Comment


                Comment


                  Hamburgo prekybos centrų statytoja į Lietuvą ateina su prekių ženklais
                  http://www.info.lt/index.php?page=na...iena&id=124550
                  2008-04-30
                  ELTA


                  Pirmaujanti Europoje prekybos centrų statybos ir valdymo bendrovė iš Hamburgo "ECE Projektmanagement" į Lietuvą ateina ne tik su originaliais statybos projektais, bet kartu atsiveda ir garsių prekių ženklų. Tai jau pustrečių metų Lietuvoje veikiančios bendrovės privalumas, kuris ketina sudaryti konkurenciją kitiems prekybos centrams.

                  Šiuo metu Hamburgo bendrovė stato "Ozo" prekybos centrą netoli sostinės "Akropolio".

                  "Prekybos centras "Ozas" - moderni 62 tūkst. kvadratinių metrų nuomojamo ploto prekybos galerija, kuri bus atidaryta 2009 metais. Jos architektūra, nuomininkų struktūra ir valdymas atspindės 50 metų Vokietijos kompanijos patirtį", - Eltai komentavo UAB "ECE Projektmanagement Vilnius" nuomos vadovas Laurynas Mituzas. Anot jo, jau dabar beveik visas plotas išnuomotas, o atvedami nauji prekės ženklai "darys perversmą Lietuvos rinkoje ir bus alternatyva "Maximai". Kol kas šalies pirkėjai yra labiau orientuoti į daiktą, o ne į prekės ženklą, kaip yra Vakarų Europoje ir kitose išsivysčiusiose šalyse.

                  "Ozo" prekybos centro traukos operatoriai bus didysis parduotuvių tinklas "Prisma", valdantis daugiau nei 50 tokių parduotuvių tinklą Suomijoje, Estijoje ir Latvijoje, taip pat didžiausias Europoje mados prekybos tinklas "Peek&Cloppenburg", elektronikos parduotuvė "Topo centras". Čia taip pat įsikurs "Forum Cinemas" daugiaekranis kino teatras. Pasak L. Mituzo, bus maždaug 180 nuomininkų, o dominuos tarptautinėse rinkose pasiteisinę prekiniai ženklai ir parduotuvių koncepcijos.

                  "ECE Projektmanagement" šiuo metu veikia 15 valstybių, kur jau valdo 97 ir stato arba planuoja pastatyti dar 27 stambius prekybos centrus. Maždaug 10 tūkst. ECE nuomininkų metinė apyvarta viršija 12 mlrd. eurų.

                  "Ozo" prekybos centras - tik ECE veiklos pradžia Lietuvoje. Vokiečiai planuoja pastatyti ir daugiau prekybos centrų didžiuosiuose šalies miestuose. Apie naujas investicijas verslininkai ketina informuoti netolimoje ateityje.

                  Comment


                    Dar daugiau prekybos centrų... Matyt bandysim vytis ir pralenkt švedus ir olandus, nes o kas tie švedai ir olandai, palyginti su mūsų super didelės perkamosios galios valstybe? Dar pora akropolių ir po 2-3 metų būsim pirmi ES. Tada beliks aplenkti tik Norvegiją ir Dubajų.

                    Jei neužtruks mažmeninės prekybos augimas, kaip kad tai staiga ištiko latvius ir estus...
                    Jūsų,
                    Analitikas PlėtRa™

                    Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

                    Comment


                      Niekas čia nebando kažko vytis ir aplenk. Čia kompanijos ateina pas mus pačios pelno tikėdamosios ir taip neša mums naudą, t.y. padidina pasiūlą, tarpusavyje konkuruodami mums irgi duoda naudos t.t. Jeigu jau tokia kompanija nusprendė Vilniuje pastatyti prekybos centrą, manau, kad jie pakankamai paskaičiavo ir įvertino visą situaciją, kad ir patys pelną pasiektų. Po 2-3 metų tikrai pirmi nebūsim, nes paimk Vilnių, tai jam pagal EU vidurkį dar toli iki prekybos centrų ploto lyginant su gyventojų skaičiumi. Visi Vilniuje ir nemėgsta Akropolio, nors daugelis ten ir važiuoja apsipirkti. To priežastis mažas pasirinkimas: Europa, Gedimino pr., bei pavienės parduotuvės.
                      O kad naudą neša tokie prekybos centrai, čia faktas. Sukuria darbo vietų, atneša pasaulinius brand'us į Lietuvą, padidina prekių įvairovę ir dar daug daug galėčiau vardinti.
                      Aišku yra ir blogesnių faktorių: smulkiems verslininkams tokie prekybos centrai nelabai patinka, tačiau čia konkurencija ir jei jie negali su tuo susitvarkyt ir surast būdų išgyvent, jie neverti turėti jokios rinkos dalies, nes man, kaip pirkėjui, mažai domina iš ko pirkt, mane domina, tai ką aš perku, t.y. Prekė. Dar galima kalbėt apie tai kaip kenkia infrastruktūrai ir t.t., tačiau čia būtų ne į temą visai. O gal geriau matyti sovietinį pieno kombinatą miesto centre? Arba "žalias teritorijas" oze? Užtenka apleistų miškų bei netvarkytų pievų. Prisimink Ozo gatvę prieš atidarant Akropolį. Vos ne žvyrkelis po juosta ar dvi.
                      p.s. Dar neperseniausiai skaičiau, kad Lietuviai išleidžia daugiau pinigų rūbams ir pan. lyginant su daugeliu Europos sąjungos valstybių, todėl perkamoji galia šiam sektoriui nėra tokia bloga kokią tu bandei ironizuot.
                      Vilnius yra nuostabus!

                      Comment


                        Aš kalbėjau apie kompanijos tikslus statyti dar centrų kituose miestuose. Klaipėdoj ir Šiauliuose jau yra/bus artimiausiu metu daugiau kaip 1000 kv. m tūkstančiui gyventojų. Tada pasinagrinėk skaičius ir pamatysi, kad tai jau yra labai daug tokiems miestams Europos mastu. Imant šalies rodiklį ir lyginant su kitomis šalimis, mes jau lenkiame ES vidurkį. Ir sparčiai planuojam vytis lyderius. Jones Lang LaSalle yra tokia firma tarptautinė, jos apžvalgas tam galiu rekomenduoti.

                        PC turi ir pliusų ir minusų, visiškai teisus esi. Ką aš bandau iškelti savo klausimu, ar tikrai tiek reikia, ar tikrai ne per daug, kad dar pusę ES gyvenimo lygio pavijom, o pagal PC plotą jau būsim tarp lyderių, ar visi tie PC ir super gerai apmokamos aukštą pridėtinę vertė kuriančios darbo vietos juose išgyvens?.. Ir ką tai sako apie mūsų ekonomikos konkurencingumą, tautos verslumą, valdžios gebėjimą valdyti, saktinti smulkųjį verslą, o ne kurti monopolijas (kas užima PC plotus, vis tie patys didieji, ir nieko daug tam OZE naujo nebus, drogai, čiliakai, montonai, danijos, kristijanos ir forum palacai) ir t.t.

                        Manau, tas faktas, kad vaikai iš kaimų vežami pirma į Akropolį, o paskui į Trakus ir kitus kultūros objektus, labai daug ką pasako, kokia mums kultūra labiausiai rūpi, kokia kartą auginam ir t.t. PC dabar mums kaip bažnyčios, kur gauni indulgencijas ir nušvitimą bei dvasinį bei visokį kitokį peną.

                        na, bet nenukrypkim į filosofijas. toliau godžiai gaudykim kokį brand'ą dar vokietukai atvilios ir apie tai paskelbs suklususiai tautai, stebinčiai kaip nelegalai turkai stato dar vieną prekybos ir pramogų meką. Bus kur gūdžius žiemos vakarus turiningai leisti, kasdien vis kitame PC. Jėgų jėga.
                        Jūsų,
                        Analitikas PlėtRa™

                        Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

                        Comment


                          Labai įdomu būtų sužinoti, kokią alternatyvą ,ponas vakarykštė diena, pasiūlytumėte super-giga-martekams? Aš tikrai juose susižavėjimo bei potraukio nejaučiu, tačiau nejaugi jie jau taip morališkai naikiną tą mūsų jaunąją kartą?!
                          Nei vienas jų neišdygo operos ar baleto teatrų vietoje, anaiptol spektakliai kaip niekad gerai lankomi, ir į juos užsuka ne vien pagyvenę dėdės..
                          Tiesą sakant, žvelgdamas į dabartinius trylikamečius aš jiems nuoširdžiai pavydžiu: jie turi pasirinkimą! o tai yra labai svarbu, aš to neturėjau.. Pasirinkimas, visko - stiliaus, muzikos, rūbų pirmiausiai kirs ne teatrams, bendrai kultūrai ,bet rusų kultūros reliktams yvoms, bachurėlių su bambaliais kultūrai, ir tame nieko grėsmingo..
                          Beje kaip ten buvo gerais sovietiniais laikais, juk neturėjome tokių centrų buvom kultūringi, nuvažiavę į svečią šalį pirmiausia apžiūrėdavom kultūros paminklus, gamtos vaizdus.. o gal lėkdavome į turgų deficitinių prekių ? ..tai kaip ten buvo tais kultūros laikais ? aš buvau per mažas kad tai sąmoningai patirčiau..
                          Na ir po galais baikit bijoti dėl tos ateinančios kartos degradavimo, jie dar bus daugiau matę ir patyrę nei mes, atsikandę greito vartojimo kultūros atsigręž į tai, ką ponas Plėtra vadina tikrąja kultūra .

                          Comment


                            Dėl vaikų vežimo į akropolius, tai čia naturalu. Kada padarys muziejų ir kitų lankytinų vietą tvarkaraštį patrauklų turistams, tada jų ir bus.
                            Nebūtų tų prekybos centrų, būtų Gariūnai, gariūnai gariūnai ir dar kartą gariūnai!!! Vat čia tai jau kultūra, ane?! O vaikai iš kaimų vežami į Akropolius, nes jie neturi šanso savo mieste į tokį centrą nueiti (tai kur čia kultūra, socializavimasis?), nes tokio paprasčiausiai nėra. Nebūtų prekybos centrų, kainos gariūnuose ir kituose turguose būtų tokios pat kaip ir centruose yra dabar, tik tos prekės būtų nekokios. Dar prisimeni kaip prieš 15 metų tie kurie gariūnuose dirbo gyveno? Karialiai buvo. Protingesni laiku iš ten išėjo ir savo verslus atsidarė. Dėl tų vidurkių, tai aš kai skaičiau, tik šiauliai buvo prie jo, o kiti miestai dar toli iki to vidurkio. O ir mūsų prekybos centrai kitokie, nei tarkim UK. Ten pvz tik parduotuvės ir keletas kavinių, pas mus ir kultūrintis iš esmės galima, t.y. nueiti į kino teatrą (o kažkuriam PC bus ir teatras normalus), tos pačios kavos atsigert, pavalgyt ir t.t. O gal tu nori, kad būtų taip kaip Japonijoje. Nori duonos, einu į vieną parduotuvę, nori kavos - į kitą, nori kavos pupelių - dar į kitą? O gal kaip kaime? Ateini į parduotuvę, pasakai ko nori ir tau paduoda.
                            O dėl brand'ų kai sakiau, tai ne dėl etiketės, bet dėl pačios prekės. Pažiūrėk nuotraukas žmonių rinktinai gatvėse nufotkintų prieš 15 metų ir dabar, skirtumas akivaizdus. Tada ta patį padaryk su kuria nors vakarų valstybe. O tada su Rusija, Baltarusija.
                            Ir gerai ciklopas sako, dabar vaikai pvz turi pasirinkimą, kai aš augau, buvo tik centrinė universalinė parduotuvė, vaikų pasaulis ir gariūnai. viskas
                            Aš viskam ką tu sakai neprieštarauju, tik man toks vaizdas susidarė, kad tu prekybos centrų nemėgsti. Tai kokios tu alternatyvos nori? Ką mieste matyt norėtum?
                            Vilnius yra nuostabus!

                            Comment


                              Parašė baltic Rodyti pranešimą
                              Dėl vaikų vežimo į akropolius, tai čia naturalu. Kada padarys muziejų ir kitų lankytinų vietą tvarkaraštį patrauklų turistams, tada jų ir bus.
                              Nebūtų tų prekybos centrų, būtų Gariūnai, gariūnai gariūnai ir dar kartą gariūnai!!! Vat čia tai jau kultūra, ane?! O vaikai iš kaimų vežami į Akropolius, nes jie neturi šanso savo mieste į tokį centrą nueiti (tai kur čia kultūra, socializavimasis?), nes tokio paprasčiausiai nėra. Nebūtų prekybos centrų, kainos gariūnuose ir kituose turguose būtų tokios pat kaip ir centruose yra dabar, tik tos prekės būtų nekokios. Dar prisimeni kaip prieš 15 metų tie kurie gariūnuose dirbo gyveno? Karialiai buvo. Protingesni laiku iš ten išėjo ir savo verslus atsidarė. Dėl tų vidurkių, tai aš kai skaičiau, tik šiauliai buvo prie jo, o kiti miestai dar toli iki to vidurkio. O ir mūsų prekybos centrai kitokie, nei tarkim UK. Ten pvz tik parduotuvės ir keletas kavinių, pas mus ir kultūrintis iš esmės galima, t.y. nueiti į kino teatrą (o kažkuriam PC bus ir teatras normalus), tos pačios kavos atsigert, pavalgyt ir t.t. O gal tu nori, kad būtų taip kaip Japonijoje. Nori duonos, einu į vieną parduotuvę, nori kavos - į kitą, nori kavos pupelių - dar į kitą? O gal kaip kaime? Ateini į parduotuvę, pasakai ko nori ir tau paduoda.
                              O dėl brand'ų kai sakiau, tai ne dėl etiketės, bet dėl pačios prekės. Pažiūrėk nuotraukas žmonių rinktinai gatvėse nufotkintų prieš 15 metų ir dabar, skirtumas akivaizdus. Tada ta patį padaryk su kuria nors vakarų valstybe. O tada su Rusija, Baltarusija.
                              Ir gerai ciklopas sako, dabar vaikai pvz turi pasirinkimą, kai aš augau, buvo tik centrinė universalinė parduotuvė, vaikų pasaulis ir gariūnai. viskas
                              Aš viskam ką tu sakai neprieštarauju, tik man toks vaizdas susidarė, kad tu prekybos centrų nemėgsti. Tai kokios tu alternatyvos nori? Ką mieste matyt norėtum?
                              Tai tikrai nėra natūralu .Yra išleikamąją vertę turintys objektai, o yra jos neturintys objektai .Prie pastarųjų priskirčiau ir PC.Nes, taip, ten visko yra, lyg miestas mieste, bet tai kičas, tai netikra ir tai nėra vieta, kurią reikia turistams demonstruoti.Jei Vilniuje be "Akropolio" nėra ko pažiūrėti, tai reiškia, kad laikas kraustytis lauk iš čia - čia tuščia vieta, čia neįdomu.Suprantu, kad muziejai daugumai žmonių nuobodūs, neįdomus.Ir to niekas nepakeis.Ką siūlai ?Muziejuose įrengti barus, boulingą, greito maisto restoraną ir pan. ?Tai būtų nebe muziejus.Sakai, pasirinkimas ?O juk jei veža tuos vaikus į "Akropolį", tai ką, jiems leidžia pasirinkti ?Nesąmonės .Girdėjau, kad Klaipėdoje dar geriau - užsienio turistus iš kruizinių laivų veža tiesiai iš laivo į ... "Akropolį"Greitai kiekvienas, aplankęs mūsų šalį turės tokį maršrutą: "Vilniaus "Akropolis" - Kauno "Akropolis" - Klaipėdos "Akropolis" - Šiaulių "Akropolis" - Panevėžio "Babilonas" - ...(gal dar keletą "Akropolių" pastatys ?).

                              Comment


                                PC geri yra šeimyniniams apsipirkinėjimams ir tiems, kas atvyksta į didžiuosius PC iš "provincijos". Kai nėra dideli asmeniniai (tiksliau vidiniai) poreikiai, tai PC rasi visko (iš pirmo žvilgsnio): nuo parduotuvių iki pramogų. Tai, kad dabar daugelį žmonių TAI traukia, yra visai natūralu, nes nėra alternatyvios pasiūlos. Nors vėl gi, kaip į tai pasižiūrėti. PC iš esmės skirti jaunimui (paaugliams ir dirbantiems subrendusiems jaunuoliams), t.y. tiems, kurie lengviausiai išlaidauja "nedidelėmis" sumomis (bet tai daro pakankamai dažnai). Ir tiems, kas mėgsta žmonių masę, šurmulį.. Iš didmiesčių tik Vilnius turi PC alternatyvą gausiam žmonių sambūriui- savo Senamiestį. Kaunas-geriausiu atveju Kauno marias ir dar kelias "balas", Klaipėda savo pajūrį ir iš dalies Palangą.

                                Kol kas po truputį, bet žmonės pamažu atsikąs tų PC. Vilniuje yra puikių specializuotų parduotuvių (tiems kas mėgsta apsipirkinėti) senamiestyje, Centre, kur galima ramiai, neskubant išsirinkti sau patinkantį daiktą. Tiksliau, parduotuvės miesto centre skirtos tiems piliečiams, kurie tiksliai žino ko nori. O PC...parduotuvių labirintas.. kur net ir nieko nenorėdamas, nejučia vistiek kokį nereikalingą mažmožį nusipirksi...ar kitaip išleisi kokį pinigą..

                                O kad yra tie PC, tai gerai. Kiek jų daug dar pastatys, parodys tik prekių paklausa (nes iš esmės tie visi PC nieko ypatingo nesiūlo). Jei visi PC bus vienodi savo prekių asortimentu, tai greitu laiku bus keli traukos centrai (didmiestyje) ir eilė merdinčių PC.. Taip kad rinka (tiksliau-pirkėjai) viską sureguliuos.

                                Galiausiai nereikia taip pergyventi jei kokį naują PC stato (ar senasis vos gyvuoja) - tai vieni lengviausiai pasiduodančių įvairioms konversijos pastatai su savo teritorijomis. Savo architektūrine prasme, tai menkaverčiai pastatai. Vertingi tik sklypai, ant kurių stovi tie PC.

                                Comment


                                  Parašė Dumblas Rodyti pranešimą
                                  Tai tikrai nėra natūralu .Yra išleikamąją vertę turintys objektai, o yra jos neturintys objektai .Prie pastarųjų priskirčiau ir PC.Nes, taip, ten visko yra, lyg miestas mieste, bet tai kičas, tai netikra ir tai nėra vieta, kurią reikia turistams demonstruoti.Jei Vilniuje be "Akropolio" nėra ko pažiūrėti, tai reiškia, kad laikas kraustytis lauk iš čia - čia tuščia vieta, čia neįdomu.Suprantu, kad muziejai daugumai žmonių nuobodūs, neįdomus.Ir to niekas nepakeis.Ką siūlai ?Muziejuose įrengti barus, boulingą, greito maisto restoraną ir pan. ?Tai būtų nebe muziejus.Sakai, pasirinkimas ?O juk jei veža tuos vaikus į "Akropolį", tai ką, jiems leidžia pasirinkti ?Nesąmonės .Girdėjau, kad Klaipėdoje dar geriau - užsienio turistus iš kruizinių laivų veža tiesiai iš laivo į ... "Akropolį"Greitai kiekvienas, aplankęs mūsų šalį turės tokį maršrutą: "Vilniaus "Akropolis" - Kauno "Akropolis" - Klaipėdos "Akropolis" - Šiaulių "Akropolis" - Panevėžio "Babilonas" - ...(gal dar keletą "Akropolių" pastatys ?).
                                  Tai palauk, kur tu siūlai apsipirkinėti? Gariūnuose? Ar kur? Jeigu vaikas nebuvęs normaliam prekybos centre gyvenime, o tik per teliką yra jį matęs, tai nemanai, kad natūralu jog vaikas ten nori? Apie išliekamąją vertę turinčius objektus aš net nekalbu, tik paminėjau muziejų nepalankų tvarkaraštį. Aš tiesiog teigiu, kad Lietuvoje dar nėra pakankamas pasirinkimas prekių lyginant su vakarų valstybėm. O prekybos centrų, bent Vilniuje, tikrai trūksta. Kaip ir firminių parduotuvių. Prašau nesiginčyti tų, kurie nėra keliavę po pasaulį. O kad turistus į Akropolį veža, tai čia mažiausiai reikėtų kaltinti PC ir jų savininkus. Pradėkim nuo aplaidaus valdžios dėmesio bei abejingumo turizmui.
                                  Ir aš nesakau, kad Vilniuje akropolis yra viskas. Taip nėra, aš kalbu tik apie PC. Mūsų valstybės ilgalaikės ekonomikos tendencijos yra teigiamos, todėl mūsų poreikiai augs, mūsų išrankumas augs, mūsų skoniai bus vis labiau ir labiau panašūs į vakarų šalių, mes vis daugiau galėsime skirti pinigų įvairioms prekėms, ypač pagamintoms ne ES, nes mūsų atlyginimai greitai priartės (o daug kam jau ir priartėjo) prie vidutinių ES senųjų valstybių lygių (atlyginimai kils labiau nei prekių kainos, t.y. išlaidos rūbams ir pan. sudarys vis mažesnę dalį atlyginimo, plius tada gali kilti paklausa - apie maistą ir pan. nekalbu). Ar tu nori būti europiečiu apsirengusiu tik tuo, ką akropolis ir europa pardavinėja? tai yra keliolika parduotuvių, iš kurių tik viena kita rimtesnė? Ar nori praleisti 2sav. rinkdamasis kostiumą? O gal nori, kad gariūnai taptų pagrindiniu centru vėl? čia retoriniai klausimai.
                                  p.s. čia turizmai ne į temą. į temą tai, kad Lietuvoje, ypač Vilniuje, reikia daugiau PC ir taškas. Čia faktas! Apie PC apdailą, kokybę, architektūrinį darbą, infrastruktūrą aš net nekalbu, nes žiūriu iš vartotojo pusės.
                                  Vilnius yra nuostabus!

                                  Comment


                                    Parašė baltic Rodyti pranešimą
                                    Ar tu nori būti europiečiu apsirengusiu tik tuo, ką akropolis ir europa pardavinėja? tai yra keliolika parduotuvių, iš kurių tik viena kita rimtesnė? Ar nori praleisti 2sav. rinkdamasis kostiumą? O gal nori, kad gariūnai taptų pagrindiniu centru vėl? čia retoriniai klausimai.
                                    Tai gal visdelto nuspresk ko istikruju nori: daug smulkiu parduotuviu ir didelio pasirinkimo ar 1-2 megamonstru su ju ribotu pasirinkimu

                                    p.s. čia turizmai ne į temą. į temą tai, kad Lietuvoje, ypač Vilniuje, reikia daugiau PC ir taškas. Čia faktas! Apie PC apdailą, kokybę, architektūrinį darbą, infrastruktūrą aš net nekalbu, nes žiūriu iš vartotojo pusės.
                                    Faktas tas, kad vilniuje prekybos centru koncentracija jau lenkia vakaru europa. Visom prasmem.

                                    Comment


                                      Parašė a_p Rodyti pranešimą
                                      Faktas tas, kad vilniuje prekybos centru koncentracija jau lenkia vakaru europa. Visom prasmem.
                                      O kuo tas faktas pagrįstas, ir kas čia per rodiklis, "prekybos centrų koncentracija"?

                                      Comment


                                        A_P prašau parodyk man šaltinį savo "fakto", nes aš ką kitą skaičiau.
                                        O kitas dalykas yra tas, kad smulkios parduotuvės LABAI retai sugeba pritraukti masę žmonių, todėl jie turi užkeltas kainas, taip pat turi mažesnį pasirinkimą.
                                        Apie apsirengusiu tik tuo ką Akropolis ir Europa pardavinėja rašiau ta prasme, kad vis dar trūksta centrų Vilniuje, kad per mažas pasirinkimas. Atmerk akis, kai skaitai.
                                        Vilnius yra nuostabus!

                                        Comment


                                          Parašė baltic Rodyti pranešimą
                                          A_P prašau parodyk man šaltinį savo "fakto", nes aš ką kitą skaičiau.
                                          Negi dar reikia irodinet, kad vilniaus retailas sukoncentruotas keliuose mega prekybos centruose? O tuose paciuose prekybos centruose rasi vis tas pacias parduotuves siulancias vis tas pacias prekes?

                                          O kitas dalykas yra tas, kad smulkios parduotuvės LABAI retai sugeba pritraukti masę žmonių, todėl jie turi užkeltas kainas, taip pat turi mažesnį pasirinkimą.
                                          Uzsuk kada i kokio vakarietisko miesto shoppingo gatve, nustebsi. Jei kada bus nuobodu, pamastyk kuom shoppingo gatve is esmes skiriasi nuo lietuvisko pavyzdzio mega molo.
                                          Ir taip, pasirinkimas kainuoja pinigus, tokie yra ekonomikos desniai.

                                          Apie apsirengusiu tik tuo ką Akropolis ir Europa pardavinėja rašiau ta prasme, kad vis dar trūksta centrų Vilniuje, kad per mažas pasirinkimas. Atmerk akis, kai skaitai.


                                          As tenorejau pasakyt, kad tokie mega prekybos centrai kaip kad dygsta lietuvoje patys savaime pasirinkimo nepadidina. Is tikro tai netgi atvirksciai. Na, atidarys dar viena agropoli prie vingio parko, na ir kas? Ten pamatysi visas tas pacias kristianas, aprangas ir kitus senus pazystamus su tomis paciomis prekemis. Galesi rinktis, ar ta pati daikta pirkti akropolyje seskineje ar arkropolyje prie vingio

                                          Tik daugialype rinka gali pasiulyti prekiu ivairove ir tuo paciu pasirinkima. Keli importuotojai prekiaujantys keliuose prekybos centruose sito pasiulyti negali.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X