Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Prekybos ir pramogų centras „OZAS“

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Golumas Rodyti pranešimą

    Vilnius ir yra pirmiausia ypatingas savo tuščiom erdvėm, miškais ir laukymėm. Jis unikalus - vienas žaliausiu miestų Europoje. Tad kokia gali būt kalba apstatyti šias teritorijas tokiais stambiais objektais kaip Ozas ar akropolis.
    O jooooo, dykvietės ir šabakštynai (tai, kas dabar realiai yra tarp Vilniaus mikrorajonų) - didžiausia vertybė Išties, dykviečių kiekiu Vilnius yra unikalus. Paveldas tiesiog.

    Ir nuo kada, gerbiamieji, Šeškinė ir Baltupiai yra miesto centras? Prieš 30 metų ten karvės ganėsi. Į visus Ozo gatvės prekybcentrius ateina ne pėsčiomis, o atvažiuojama.
    Tavo manymas, kad reikėtų kuo labiau užpildyti esamus tuščius miesto plotus neteisingas, nes tada dar labiau padidėtų mašinų koncentracija mažame plote, o jei miestas plėstųsi į šonus, jungdamasis su priemiesčiais, tada mašinų srautai nesikoncentruotų miesto centrinėje dalyje.
    Kuo labiau iškrikęs miestas - tuo brangesnės komunikacijos, skystesnis viešasis transportas, ir tuo didesnis poreikis visur važinėti su mašina (ir daugiau kamščių). O jeigu dar visas eismas vyksta viena gatve - tai kamštis tiesiog užprogramuotas.

    Ir kiek daug tu smulkaus verslo pavyzdžių galėtum išvardinti, kurie yra prekybos centruose?
    Lietuvoje nebuvo tokio smulkaus verslo, kurį saugo Vakarų Europa. Pas mus dar prieš 20 metų viskas priklausė vienam savininkui - sovietinei valstybei. Taigi smulkusis verslas - tai nauji rinkos dalyviai. Jie niekada nenukonkuruos didžiųjų dinozaurų ten, kur yra tų dinozaurų stipriosios pusės (o jeigu nukonkuruos, tai patys išsiplės ir taps nebe smulkiausiais, o stambiaisiais).

    Smulkieji klestės tie, kurie turės savo nišas. Visur besidauginantys "ekologiniai turgeliai" - puikus pavyzdys.

    Comment


      Parašė mindakas Rodyti pranešimą
      Vakar (šeštadienį, 16 val.) praėjau pro tą nerealųjį Tymo turgelį: 0 prekybinkų, 0 žmonių.
      ...
      Na, Tymo turgelio pagrindinė prekybos diena yra berods ketvirtadienis Bet, čia natūralu, kad atšalant orams ir tas turgelis ma-ėja, nes rugsėjį ten buvo pilna ir prekybininkų, ir pirkėjų.

      Comment


        Šiaip įdomu ar gali kas nors, prekiaudamas VIEN ketvirtadieniais iš ryto, sugebėti uždirbti pragyvenimui? Kaip suprantu tie patys prekeiviai iš Tymo turgaus turi dar daug realizacijs taškų visame Vilniuje: Kalvarijų turgus, Halės turgus, o tas Tymas - tik šiaip - dėl reklamos. Uždaryk Halę ir Kalvarijas - ir nerasi nei vieno "verslininko" tame Tymo turgelyje...

        Comment


          Taip, dažniausiai tuos pačius ūkininkus gali pamatyti ir tyme, paskui šeštadieniais prie akropolio ar dar kitoje tugavietėjė

          Comment


            Ketvirtadienį vakare (apie 19 val.) eidamas pro kažkokį tai būsimą apatikio trikotažo saloną pamačiau būrelį statybininkų ir gan elegantiškai apsirengusiu vyriškių, nepaleidžiančių telefonų iš rankų (kaip suprantu kažkas tai iš valdybos). Salono viduje prie įėjimo statybininkai rinko iššitaškiusį gipso kartoną su halogenais jame kuris tiesiog sutraiškė tas magnetų apsaugas prie įėjimo. Ir pagalvojau "turkiška kokybė strikes again" Štai porą nekokybiškų kadrų, kuriuose matosi kažkoks tai vaizdelis (nufotkinau eidamas pro šalį, nes šalia trainiojosi pora negražių apsauginių tai nenorėjosi turėti problemų)

            Po valandos vėl praėjau:
            Paskutinis taisė STIFF; 2009.10.30, 01:40.

            Comment


              Tai kad paprastai parduotuves nuomininkai įsirengia patys. Taip kad jei gipso kartonas, o ne visa perdanga - tai gali būti kad patys pataupė krizės akivaizdoj...

              Comment


                Baranka

                Tiems kurie mažiau susidūrę su nekilnojomojo turto investicijomis pasiūlyčiau pasidomėti tarptautine praktika. Lietuva prekybos centrų išsivystymo prasme atsilieka nuo Lenkijos dešimtmečiu, nuo vakarų europos gerokai daugiau. Kažkada didieji miestai buvo užsidegę spręsti transporto problemas išstumdami didelius žmonių magnetus į miesto ribas. Galiausiai tai išsivystė į barankos efektą, kuomet žmonės nebesikoncentruoja mieste, mažėja investicijos ir galiausiai miesto centras išdžiūna. Miestas praranda regioninio magneto funkciją ir tampa provincija, kuriai labai sunku pritraukti investicijas. Tai jau vyksta Vilniuje, kuris ir šiaip neturi stipraus centro ar apsipirkimo gatvės. Kada nors bus labai brangu tokią ligą išgydyti nes sustiprėję esami prekybcentriai nebeįsileis daugiau stambesnių žaidėjų (Vilnius per mažas).

                Comment


                  Nelabai supratau, čia kuria prasme atsilieka? Nes pagal tenkantį plotą 1000 gyventojų, pagal architektūrą, pagal įrengimo lygį tai kaip ir nelabai atsilieka arba jau pasiekė Europos vidurkį. Toj pačioj Lenkijoj miesų pakraščiuose monstrai statomi. O regiono magnetu, provincija mes ar šiaip ar taip liksim, net jei Vilnius taps kažkokiu Marijos apsireiškimo stebuklu, vien dėl savo dydžio, didelių kaimynų šalia Lietuva niekada nebus joku magnetu. O dėl gatvės nebuvimo reikia kaltinti mentalą ir apsipirkimo įpročius, bei oligopolinę mažmeninę rinką. Geriausias to pavyzdys merdintys Flagman ir G9. Jei kas nors keisis, nematau jokių problemų, kodėl "senamiesčio pasivaikščiojimo maršrutas" Gedimino-Pilies-Didžioji-Vokiečių gatvė negalėtų prisiimti shopping street rolės. Žmonių ten pakanka visada, tik jie nenori arba (kas irgi ne paslaptis dėl ekonominės konjunktūros) negali pirkti to, kas jose įprastai pagal shopping street'o formatą parduodama.. Nieko nėra amžino ir neįmanomo, miestas - gyvas organizmas, jis auga, keičiasi ir t.t.
                  Jūsų,
                  Analitikas PlėtRa™

                  Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

                  Comment


                    Na gal laikas vėl apie patį OZĄ pakalbėti, išsakyti nuomones ir įspūdžius.
                    Praėjusį penktadienį nuvedžiau savo 2,5 metų sūnų į OZO trečiąjį aukštą — pramogų korpusą X-TREME. Surizikavau, sumokėjau 12Lt ir nuėjome visi į vaikų laipiojimo atrakcionus (tiksliai nežinau, kaip tai vadinasi; ten yra čiuožyklos, kamuoliukai, batutai ir t.t.). Prieš įeinant šis atrakcionas atrodė laaabai didelis, tačiau įsidūkus 'pakilo apetitas' dar didesniam. Viskas ok, tik jau po 1,5h mažiui atėjo laikas pietų miegučio. Su vienu vaikinuku-apsauginiu susitarėm, kad bus leista pareiti namo, pamiegoti, ir vėl grįžti papildomai nieko nebemokant. Kągi — išeinant jo nebebuvo, vietoj jo dirbusi mergina nesileido į kalbas. Susinervinom, bet ką čia plėšysies dėl kelių litų, juk dėl savo vaiko sumokėjai. Sekmadienį jau buvom gudresni — ryte vos pabudę nulėkėm į OZĄ ir tą patį atrakcioną. Negalėjau patikėti, kad mažius atsisakė valgyti, tik atsigėrė, ir išdūko beveik šešias valandas Tačiau tą vakarą mano namuose buvo ramu kaip niekada — vaikas 'smigo', tą vakarą vėliau ėjo miegoti, o pirmadienį pas auklę jau ~12h ėmė 'knapsoti'. Matematika tokia: auklė 1h kainuoja 6Lt, X-TREME — 12Lt ir laikas "neribotas". vadinasi, reikia išdūkti ne mažiau kaip 2h, kad atsipirktų
                    Tai tokie mano (ir mano šeimos) savaitgaliniai įspūdžiai iš PC OZAS.
                    I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                    Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                    Comment


                      Šiandien, 12h, trečiame aukšte išalkusiems duris atveria „KFC" ir „Pizza Hut" . Gal eis kas nors įamžinti to ir pasidairyti kas ten gero?
                      http://www.cityout.lt/Maistas/articl...idaro_siandien

                      Comment


                        Parašė skeiter Rodyti pranešimą
                        Šiandien, 12h, trečiame aukšte išalkusiems duris atveria „KFC" ir „Pizza Hut" . Gal eis kas nors įamžinti to ir pasidairyti kas ten gero?
                        http://www.cityout.lt/Maistas/articl...idaro_siandien
                        Jei jau diskusija krypsta tokia linkme tai ko gero laikas rakinti tema

                        Comment


                          Prekybos ir pramogų centro "OZAS" eksploatacija

                          Nu, vyriukai, ir pavarot. Žmonės dar nesugėbėjo pilnai prekybcentrio įrengti, o jūs jau temą užrakinot. Kagi, teks kurti naują Man tai visai įdomu, kaip ten reikalai klostosi...

                          Pasipiktinusių runkelių įspūdžiai iš "OZO"

                          „Ozo“ šalis be burtininkų
                          http://www.lrytas.lt/-12582711411257...nink%C5%B3.htm

                          Comment


                            Jeigu visiems taip blogai, tai kokio velnio ten važiuoja? Tikrai kad runkeliai.

                            Comment


                              O kokie tie runkeliai šiuo atvėju? Cukriniai? Pašariniai?

                              Comment


                                Parašė skeiter Rodyti pranešimą
                                Šiandien, 12h, trečiame aukšte išalkusiems duris atveria „KFC" ir „Pizza Hut" . Gal eis kas nors įamžinti to ir pasidairyti kas ten gero?
                                http://www.cityout.lt/Maistas/articl...idaro_siandien
                                Siandien turejau reikalu sostineje, tai pakeliui uzsukau i Oza pasiziureti. Nezinau, bet man vaizdas tikrai nykus - daugelis darbu vis dar daroma, o tie, kurie jau padaryti, pradeda griuti Nuejes i 1a tualeta nusisvirksti pastebejau, kad veidrodinis langas prie prausyklos (ten pusiau skaidrus veidrodis, kaip kad per kriminalus rodo ), kuris priklijuotas prie sienos - jau pajuodes, siena virs jo jau sutrukinejusi... Leidziantis i parkinga is pirmo auksto, betonine sienele jau apie gera metra trukusi, raudonai dazytu sienu paruosimas - kraupus, gipsas per siules issiziojes...

                                Uzsukau ir i virsutini auksta, nes skrandis jau grojo - tikejausi kokioj normalioj vietelej ji nuraminti. Taciau... KFC ir Pizza Hut jau kaip ir dirba, bet vaizdelis visiskai neprimena ju kitur (kad ir Kauno Akropolyje, nors tai tikrai nera geras pavyzdys) matytu standartiniu "restoranu". Nutariau pasisitiprinti pas greta esancius kiniecius, bet ten irgi dziungles

                                Comment


                                  Idealiai dirbantys statybininkai ir statybinių medžiagų gamintojai dar neišveisti. Kai 180,000m2 pastatas statomas 10,000m2/mėn "iki rakto" greičiu (arba savivaldybės pastatas gatavas per pusantro mėnesio) per ekonominę suirutę, defektų mastai tolerancijos ribose.

                                  KFC pasaulyje turi virš 20,000 restoranų, kodėl vilnietiškas turi būti Kauno KFC kopija? Nors visi jie yra franchiziniai, pagal tą patį kurpalių. Užtat nuolat eilė prie jo stovi. Skanu.

                                  Comment


                                    As ir nerasiau, kad kaunietiskas KFC yra pavyzdys - anaiptol... KFC kaip KFC - ju visokiu buna, bet tokios Pizza Hut man dar neteko matyti, o esu ju fanas ir tikrai ne viena esu aplankes...

                                    Comment


                                      Parašė ZRimaZ Rodyti pranešimą
                                      As ir nerasiau, kad kaunietiskas KFC yra pavyzdys - anaiptol... KFC kaip KFC - ju visokiu buna, bet tokios Pizza Hut man dar neteko matyti, o esu ju fanas ir tikrai ne viena esu aplankes...
                                      Nesi mates, nes kogero nesi buves Anglijoje

                                      Comment


                                        Tai gal kas foto įdėsit? Smalsu gi, o internete niekur nėra...

                                        Comment


                                          Parašė skeiter Rodyti pranešimą
                                          Tai gal kas foto įdėsit? Smalsu gi, o internete niekur nėra...
                                          Yra čia tų foto. Tik nereikia tingėti paieškoti pora puslapių anksčiau.
                                          You might surprise yourself.

                                          Miestai.net FB

                                          Comment

                                          Working...
                                          X