Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Nelegalios „Akropolio“ priestato statybos

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #81
    sitoj situacijoj PD nelabai ka sprendzia turbut. viskas priklauso nuo mero zodzio, na nebent dar jaunikaitis(Naujokaitis) kazka galetu pasakyt.

    Comment


      #82
      girdejau (biski ganda) kad siandien savivaldybes koketai taryba atmete akropolio pletros konkursiniu pasiulymu sprendinius (su aukstumini priestato dalimi)

      Comment


        #83
        Parašė filthy
        girdejau (biski ganda) kad siandien savivaldybes koketai taryba atmete akropolio pletros konkursiniu pasiulymu sprendinius (su aukstumini priestato dalimi)

        Jo! Sendie buvo svarstymas savivaldybeje! Musu shebra ten net piketavo, cha cha! Per Panorama rode, deja tik man paskaitos vyko tuo metu

        Anyway,

        Comment


          #84
          http://www.omni.lt/?i$9359_16010$z_255195
          Ubagų karaliumi save tebevadinantis Kauno radikalas Vytautas Šustauskas ir keli "etatiniai protestuotojai" vilniečiai ketvirtadienį siūlė išsprogdinti Vilniaus dangoraižius, ant Šeškinės kalno pastatyti didžiulę Laisvės statulą, o verslininkams patarė statyti "lūšnas šiluminėse trasose gyvenantiems benamiams". Tokių radikalių siūlymų Vilniaus plėtros vadovai, mokslininkai ir investuotojai išgirdo aptardami su visuomene "Akropolio" teritorijos detalųjį planą. Visuomenės vardu kalbėjusių radikalų pasiūlymus išklausę verslininkai įtaria susidūrę su gerai organizuota sabotažo akcija. "Akropolio" plėtros projektavimo darbų vertė yra 5 mln. litų.
          Turbūt čia būtų pats originaliausias Vilniaus plėtros planas
          www.donatas-mazeika.lt

          Comment


            #85
            Parašė SkeiTeriS
            http://www.omni.lt/?i$9359_16010$z_255195

            Turbūt čia būtų pats originaliausias Vilniaus plėtros planas
            Taigi kątik panašų 50-butį (atrodo) pastatė socialiai remtiniems ir toliau statys. Taip kad net tokiais dalykais "užvažiuot" negali

            Comment


              #86
              Straipsnis is "Busto" (tiksliau straipsnio nuotrauka, labai optimizuota, todel kokybe nekokia, taciau skaityti imanoma ):
              http://img197.exs.cx/img197/9184/untitled12ls.jpg

              Comment


                #87
                LIETUVOS ARCHITEKTŲ SĄJUNGOS VILNIAUS SKYRIAUS URBANISTIKOS IR ARCHITEKTŪROS TARYBOS PAREIŠKIMAS


                Lietuvos architektų sąjungos (LAS) Vilniaus skyriaus Urbanistikos ir architektūros skyriaus ekspertų taryba 2005 m. vasario 17 d. (prieš visuomeninį aptarimą) aptarė Šeškinės sporto ir komercinio centro detaliojo plano korektūros projektą.

                Ekspertų taryba tikėjosi, kad po savavališkų Vilniaus prekybos veiksmų: iškirtus mišką įrengiant parkingą, suniokojus geomorfologinį draustinį, svetimoje žemėje pastačius pagal nederintą projektą šešių aukštų administracinį pastatą, vietoje išduoto statybai leidimo vieno aukšto 9189 m² bendro ploto pastatui pastačius dviejų aukštų 53000 m² "Ermitažą", pažeidus Vilniaus bendrąjį planą, detalųjį planą, eilę įstatymų ir reglamentų, rengiant detalaus plano korektūrą, bus pasiūlyti sprendimai, kurie bent dalinai ištaisys susidariusią situaciją. Deja, pateiktas projektas ne tik neieško išeities, bet ir toliau sudaro sąlygas tęsti veiksmus, prieštaraujančius galiojančiam detaliam planui, Vilniaus m. bendrajam planui, įstatymams ir reglamentams.

                Iš posėdyje dalyvavusių 25 ekspertų, du pritarė pateiktai detalaus plano korektūrai, dvidešimt du nepritarė, vienas - susilaikė. Ekspertų taryba posėdžio išvadas ir rekomendacijas pateikė Vilniaus plėtros departamentui. Pretenzijas taip pat pateikė Vilniaus savivaldybės Tarybos visuomenės miesto plėtros komisija. Mes kreipiamės į Vilniaus m. merą, Vilniaus m. savivaldybės Tarybą, Vilniaus m. savivaldybės Plėtros departamentą, rengiant naują projektą ieškoti sprendimų, atitinkančių ne vien Vilniaus prekybos, bet visuomenės, miesto interesus ir, be abejo, įstatymus.

                Mus stebina valdžios institucijų, partijų požiūris į beprecedentinį teisinį nihilizmą ir jo pasekmes, kur tai gali nuvesti.

                Lietuvos architektų sąjunga
                Vilniaus skyriaus Urbanistikos ir architektūros taryba

                Comment


                  #88
                  kaip galima stebėtis nuperkamų žmonių sprendimais?
                  Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

                  Comment


                    #89
                    taigi, kad nupirkit tie kurie reikia, neseniai girdejau is vieno VP zmogaus. Akropolio 14 aukstu priestatas bus pastatytas bet kokiu atveju, nes jau viskas seniai suderinta. Koleikas laukia, kad aprimtu aistros. Na ka as galiu pasakyti Vp jau nebegalioja jokie istatymai.

                    Comment


                      #90
                      teisiskai niekas nesuderinta. detalaus plano dar nera. Ir jei lietuva butu teisine valstybe - jiems ir nebutu pritarta.
                      Katik Taline vyko architektu ir valdzios seminaras baltijos valstybiu miestu planavimo tema. Zmones uzsienyje irgi stebisi tokiais precedentais..


                      AKROPOLIO" DETALIOJO PLANO SPRENDINIAMS NEPRITARTA


                      2005 m. vasario 17 d. įvyko urbanistikos ir architektūros ekspertų tarybos posėdis, kuriame buvo svarstoma Šeškinės sporto ir komercinio centro ("Akropolio" plėtros) detaliojo plano korektūra. Ekspertai detaliojo plano redakcijai iš esmės nepritarė. Pasiūlyta išlaikyti įstatymų nustatytas procedūras: pabaigti rengti aplinkosauginę, transportinę dalis ir tik po to spręsti sklypo reglamentų nustatymo klausimus. Pateikta ir daugiau pasiūlymų.

                      Daugiau informacijos:
                      • Vytautas Dičius (LAS pirmininkas), tel. (8-5) 275 6483
                      • Marius Šaliamoras (pirmininkaujantis), mobil. 8-687 19229

                      Comment


                        #91
                        nu ką, duodam vpm'ą į teismą:
                        visuomenė prieš vpm
                        Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

                        Comment


                          #92
                          Megstu statybas, taciau siuo atveju as tikrai prisideciau, taciau kaip del visomenes - nezinau. Daug kam matyt i tai tai tiktai nusispajauti. Jeigu vp apvaliom sumelem pacius architektus ir itakojancius asmenis nuperka (o juk butent jie labiausiai turetu buti suinteresuoti skaidrumu, kas liecia miesto planavima), tai ka kalbet apie kitus. Zodziu pinigai, koleikas Lietuvoje vienintelis istatymas.

                          Comment


                            #93

                            Na, su zmonemis ne taip jau ir blogai... Buvo renkami ir parasai pries statybu tesima (paciam teko pasirasyti), rengiamos kitokios akcijos... Taigis ne visi yra tokie abejingi sioms statyboms, bent ziurint i problema is teisines puses. Architekturine prasme suprasti problema tautai siek tiek sunkiau, kai nelabai kas ir zino apie tas vertybes, kurias turi Vilnius............

                            Comment


                              #94
                              va kai cigonas is kartono pasistato budele, nesuderines su miesto bendruoju planu, tai atvaziuoja zuoka su buldozeriu ir nusluoja. Vistik principingumo miesto valdzia turi

                              Comment


                                #95
                                principingumas atsiranda tuomet, kada nesutampa savivaldybes ir statytoju interesai. Akropolio atveju matyt viskas "per daug gerai" sutampa.

                                Comment


                                  #96
                                  Nu čigono būdelę lengviau nuverst, tam tik vieno buldozerio reikia . Be to jis nemoka niekam už tą būdelę.
                                  P.

                                  Comment


                                    #97
                                    Nieko naujo - stipresnis ir naglesnis daznai laimi.
                                    Our deepest fear is not that we are inadequate. It is that we are powerful beyond measure. Who are we to be brilliant, gorgeous, talented ? Actually, who are you not to be? As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.

                                    Comment


                                      #98
                                      is arch.lt

                                      DĖL VILNIAUS ŠEŠKINĖS SPORTO IR KOMERCINIO CENTRO DETALIOJO PLANO


                                      2005 m. vasario 17 d. Vilniaus savivaldybėje įvyko Šeškinės sporto ir komercinio centro detaliojo plano visuomeninis aptarimas. Prieš šį aptarimą Lietuvos architektų sąjungos (LAS) Vilniaus skyriaus Urbanistikos ir architektūros ekspertų taryba aptarė šį detaliojo plano korektūros projektą. Buvo tikėtasi, kad po savavališkų Vilniaus prekybos veiksmų: iškirtus mišką, suniokojus geomorfologinį draustinį, ne savo teritorijoje pastačius, pagal nesuderintą projektą, šešių aukštų administracinį pastatą (tuo pažeidė Vilniaus bendrąjį planą, ankščiau paruoštą detalųjį planą, eilę įstatymų) - rengiant detaliojo plano korektūrą bus pasiūlyti nauji sprendimai, siekiant ištaisyti neigiamą situaciją. Pateiktas projektas ir toliau sudaro sąlygas tęsti veiksmus, prieštaraujančius Vilniaus m. bendrajam planui, dar galiojančiam detaliam planui, keičia draustinio ribas.

                                      Lietuvos architektų sąjungos Vilniaus skyrius ir Urbanistikos ir architektūros ekspertų taryba nurodė dėl kokių priežasčių bendrovės "VP Market" priklausančio prekybos ir pramogų centro "Akropolio" 14 aukštų pastato stiklinė dalis virš Ozo kalvų grubiai pažeistų miesto panoramą. Pastačius šį aukštybinį pastatą (53 m) ant žemo Ozo šlaito, būtų toliau naikinamas pats šlaitas ir savitas sostinės siluetas ir tai pažeistų viešą interesą (visuomeninį interesą).

                                      LAS Vilniaus skyriaus valdybos poziciją palaiko Lietuvos kultūros ir meno taryba, Vilniaus savivaldybės Tarybos visuomeninė miesto plėtros komisija, Neeilinis rašytojų sąjungos suvažiavimas, Geografų ir geologų grupė, visuomeninės organizacijos, bendrijos ir kt.

                                      Invazija į Šeškinės šlaitus, miesto silueto žalojimas piktina visuomenę, architektus. Reikalaujame sustabdyti teisinį nihilizmą, tolimesnius neteisėtus veiksmus, siekiant įteisinti savavališkai pradėtą statybą.

                                      LAS ir visuomenė nesulaukė pataisyto detaliojo plano pristatymo arba bent motyvuoto paaiškinimo dėl ko nepaisoma viešo intereso.

                                      LAS Vilniaus skyriaus valdybos vardu -
                                      Lietuvos architektų sąjungos pirmininkas Vytautas Dičius
                                      Vilniaus skyriaus pirmininkas Kęstutis Pempė

                                      Comment


                                        #99
                                        A. Zuokas sveikina „VP Market“ sprendimą nutraukti statybas šalia „Akropolio“

                                        Sostinės meras Artūras Zuokas sveikina bendrovės „VP Market“ sprendimą nutraukti daugiaaukščio pastato šalia prekybos centro „Akropolis“ statybą.

                                        „Laikau garbingu tokį kompanijos sprendimą, kuriuo „VP Market“ pademonstravo, kad jai svarbūs ne tik verslo interesai, bet ir visuomenės nuomonė. Aš nevieną kartą esu pareiškęs, kad šis projektas bus vertinamas principingai, atidžiai sekiau specialistų ir visuomenės diskusijas. Pats turėjau abejonių, ar toks pastatas, kokį norėjo statyti bendrovė, šioje miesto vietoje yra tinkamas“, - teigė Vilniaus meras Artūras Zuokas. Mero teigimu, toks kompanijos sprendimas galėtų tapti pavyzdžiu kitoms verslo įmonėms.

                                        Verslininkų planai statyti daugiaaukštį pastatą Šeškinėje sukėlė prieštaringas diskusijas miestiečių tarpe. Vilniaus miesto savivaldybė buvo sustabdžiusi 14 aukštų pastato statybą. Aktyvi diskusija dėl šio aukštuminio pastato statybos parodė, kad mieste tvirtėja pilietinė visuomenė, kurios balsas yra girdimas, o vilniečiai aktyviai dalyvauja apsprendžiant miesto ateitį.

                                        Comment


                                          pagal mane visa tai akiu dumimas. dave zuokas koki zemes ploteli kur kitoj vietoj ir viskas.


                                          bet shakes, ot gyvenimas butu zmoniu: iseini i kiema - visas pramogu kompleksas, parduotuves - viskas, o jei dar ir dirbtum ten dar salia, tai tada klausimas - kam ishvis vaziuoti kazkur i centra (kuris beje taip pat virsta miegamuoju rajonu). taip ir gyveni VP-CITY'je

                                          Comment

                                          Working...
                                          X