Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šv. Jokūbo ligoninės kvartalas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė B.S. Rodyti pranešimą
    Nesuprantu ar neaiskiai parasyta, ar ne taip suprantu klausima.
    Aiskiai parasyta jog neliko uzstatymo(jokiu nauju korpusu ar prielipu) palei Gostauto gatve, seno pastato stogas grazintas i pradini auksti.
    Bus man pamoka nesieti senų vizualizacijų su nauja informacija. Dėkui

    Comment


      Pristatė atnaujintą Šv. Jokūbo ligoninės viziją, architektai dar turi pastabų

      Plačiau: https://www.vz.lt/nekilnojamasis-tur...#ixzz5MorNxfmS

      Comment


        Atrodo padoriau. Vieną šlykštų antstatą nuėmė, tiesa, vienas liko. Niekaip nesuprantu tokio sprendimo tikslingumo. Paveldo prasme lieka tik senojo pastato sienos, o naujas pastatas turėtų seną pastatą, kaip kokį negyvą brolį dvynį prie savęs priaugusį.

        Comment


          Man pirmas variantas labiau patiko. Buvo vientisesnis ir išbaigtesnis ansamblis. Dabar toks padrikas.

          Comment


            Nors nebuvau prieš nusiteikęs ir pirminį variantą, tačiau šitas man gal net labiau ir patinka. Gal kiek dabar iškrenta pastatas palei Goštauto g., nes man jis nėra toks puošnus kad būtų vertą laikyti kaip "stand-alone" (man vasario 16-osios plytinis gražesnis). Tiesa, viebučio pastatas tiktrai, bent jau pagal vizualizacijas atrodo kiek masyvokas, tačiau čia gal daugiau fasado išraiškos klausimas. Kaip suprantantis viešbučių veiklos principus, dar labiau mažinti kamabarių skaičiaus prasmės nematau.

            Comment


              Žiūrėjau su dideliu susidomėjimu. Variantas, sakyčiau, ne toks įžūlus kaip pirminis variantas, nes daugiau susiliejantis su paveldu, negu bandantis dominuoti virš jo (kaip kad tas antstatas). Asmeniškai man nepatinka tas pagrindinis pastatas nuo Vaižganto gatvės pusės. Nežinau kodėl, bet jis toks tiesiog nieko neišsiskiriantis ofisinis pastatėlis. Gal klystu. Be to dar pažiūrėjus į 3 vizualizaciją, esančia vz.lt, ta erdvė šalia Goštauto g. atrodo nei šiaip, nei taip, t.y. nykokai, jokio akcento, todėl ir chaotiškai. O šiaip bendrai vertinu daug geriau nei pirmini ir tikiuosi kad toks projektas praeis (gal su nežymiom korekcijom) ir bus duotas startas statyboms.
              Paskutinis taisė R.D.; 2018.07.31, 12:23.

              Comment


                Na tas pagrindinis kyšulys atrodo nykiai - pigus ofiso stiklainis. Jau sebo sloikas nieko gero, tai čia išvis nesižiūri dėl vietos. Reiktų dar padirbėti o ne bandyti š įgrūsti į de facto senamiestį. Tikrai modernu gali gražiai žiūrėti ten. Bet ne šis variantas.

                Comment


                  Tūriai dabartiniame variante žymiai geresni, tačiau fasado sprendimas vis dar kažkoks neišbaigtas ir pretenzingas. Komplikuoti, masyvūs sudalijimai išsišoka iš konteksto. Norėtųsi švaresnio ir minimalistiškesnio fasado.

                  Comment


                    Man pirmame variante kas nepatiko, tai pastatas palei Tumo-Vaižganto gatvę, tai jis beveik ir nekeistas. O vietoj neišsišokančių fasadų palei Goštauto ir Vasario 16-osios gatves dabar visiškas chaosas - skirtingi aukščiai, tūriai, pastatų architektūra. Atsiradusias erves kažin ar naudos miestiečiai, nes praeiti per vidinį kiemelį link Lukiškių aikštės gal ir būtų fainai, bet trugdys bažnyčios tvoros. Man šis variantas daug blogesnis. Ypač išsišoks tas pastatas prie Vaižganto gatvės, o atsvaros jam nei Vašingtono skvere, nei kitoj pusėj nebus...

                    Comment


                      Pristatyti atnaujinti projekto šalia Šv. Jokūbo bažnyčios sprendiniai

                      Skaityti daugiau: https://www.madeinvilnius.lt/verslas/statybos-vilniuje/pristatyti-atnaujinti-projekto-salia-sv-jokubo-baznycios-sprendiniai/

                      Comment


                        Pristatydamas architektas akcentavo, kad dabar kalbama tik apie tūrius - tinka tokie ar ne. Apie fasadus, medžiagas ir pan. bus galvojama kai susitars dėl tūrių.

                        Comment


                          Man tai viešbučio tūris visai netinka šiai vietai, nedera, yra per daug iššokantis. Ir gerai per pristatymą buvo pastebėta: žiūrint nuo Šeškinės pusės, nuo NDG, viešbučio pastatas tampa pagrindiniu tūriu, nors juo turėtų būti bažnyčia. Ambraso variantas čia tiktų žymiai labiau dėl savo įsiliejančios formos ir medžiagiškumo. Šiuo atveju tą pasiekti bus labai sunku, nes tūrį jie nori išlaikyti, o kaip tik jis ir bus pagrindinis stabdys pasiekti geram rezultatui.

                          Comment


                            Projektą prie Šv. Pilypo ir Jokūbo bažnyčios kritikuojanti visuomenininkė sulaukė 50 tūkst. eurų ieškinio
                            https://www.15min.lt/verslas/naujien...io-973-1009858

                            Prieš kelias dienas buvo pristatytas atnaujintas pastato greta Šv. apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčios Vilniuje projektas. Jo autoriai teigė atsižvelgę į anksčiau nuskambėjusias pastabas, bet specialistai skeptiškai vertina ir atnaujintus projekto sprendinius. O viena iš aktyviausių aptarimuose dalyvaujančių visuomenininkų Rasa Kalinauskaitė tuoj po aptarimo pranešė gavusi 50 tūkst. eurų ieškinį.
                            Žinoma, reiktų pažiūrėti, ką jinai ten tokio siaubingo prikalbėjo, kas gali kainuoti 50 gabalų ir "žeisti" dalykinę reputaciją.

                            Comment


                              Parašė R.D. Rodyti pranešimą

                              Žinoma, reiktų pažiūrėti, ką jinai ten tokio siaubingo prikalbėjo, kas gali kainuoti 50 gabalų ir "žeisti" dalykinę reputaciją.
                              Kaip suprantu, vienu atveju kalbėjo bendrai apie kontraversiškus projektus (tame tarpe ir "Misionierių namus" bei kitus) neminint konkrečios bendrovės, kitu atveju išreiškė tik nuomonę / abejonę dėl vykdomų kasinėjimų. Panašu, kad Lords AB labai nepatenkinti dėmesiu apskritai.

                              Comment


                                Na Lord's ai labai labai krito mano akyse. Iki šiol atrodė nornaliausias vystytojas visoje LT darantis išskirtinius projektus. Liūdna

                                Comment


                                  Kai apie jūsų įmonę šnekės kaip vykdančią nelegalią veiklą ir korumpuotą, tai ir jūs manau paduotumėt į teismą tokius teiginius skleidžiantį asmenį. Negana to, tas asmuo turi nemažą auditoriją, čia ne šiaip koks kaimo pijokas parašęs feisbuke. Aš tame visame nematau bėdos. Jeigu jau šneki tokius dalykus, tai turėk įrodymus, o juos turėdamas ir teisme apsiginsi.

                                  Suma didelė, per didelė. Bet jų teisė prašyt kiek tik nori. Tai nereiškia, kad net laimėjus bylą teismas tokią sumą priteistų.

                                  Comment


                                    Reiktų paskaityti jos tekstus, detaliau paanalizuoti. Noriu sužinoti, kas tiksliai su tais archeo tyrimais ir kur jį įžvelgė korupciją. Skirtingai negu "Misionierių sodai", čia viskas vyko padoriai ir atsižvelgiant į visuomenės nuomonę. Bet prašyti 50 gabalų... su tokiais teisiniais š išvedžiojimais.

                                    Comment


                                      Parašė Creatium Rodyti pranešimą
                                      Kai apie jūsų įmonę šnekės kaip vykdančią nelegalią veiklą ir korumpuotą, tai ir jūs manau paduotumėt į teismą tokius teiginius skleidžiantį asmenį. Negana to, tas asmuo turi nemažą auditoriją, čia ne šiaip koks kaimo pijokas parašęs feisbuke. Aš tame visame nematau bėdos. Jeigu jau šneki tokius dalykus, tai turėk įrodymus, o juos turėdamas ir teisme apsiginsi.

                                      Suma didelė, per didelė. Bet jų teisė prašyt kiek tik nori. Tai nereiškia, kad net laimėjus bylą teismas tokią sumą priteistų.
                                      Citata iš devyniolikos autorių pasirašytos rezoliucijos:

                                      "pritariame, kad yra būtina pertvarkyti kultūros paveldo apsaugos sistemą, nes dabar ji akivaizdžiai neužtikrina net pačių vertingiausių Lietuvos paminklų ir istorinių kraštovaizdžių išsaugojimo. Dėl agresyvios plėtros, nevaldomos korupcijos, kompetencijų stokos ir kitų priežasčių vyksta sistemingas kultūros paveldo vertybių naikinimas. Tuo pačiu naikinama tautos ir vietos bendruomenių kultūrinė tapatybė, skurdinama visuomenės istorinė savivoka ir apribojamos jos ateities galimybės, kaip prioritetą iškeliant siaurą merkantilinį interesą (du didelį rezonansą pastaruoju metu sukėlę ir forume dažnai minėti šio proceso pavyzdžiai – daugiabučių namų statyba Vilniaus Misionierių vienuolyno ir Viešpaties Dangun Žengimo bažnyčios ansamblyje bei planai užstatyti viešbučiu ir septynių aukštų administracinių pastatų kompleksu Vilniaus Lukiškių dominikonų vienuolyno statinių ansamblį su Šv. apaštalų Jokūbo ir Pilypo bažnyčia, taip pat plačiai žinomi Kauno Vienybės aikštės, Ąžuolyno parko pertvarkymo projektai, kiti rezonansiniai projektai visoje Lietuvoje);"
                                      Citata iš FB:
                                      dalinuosi reportažu nuo Lukiškių dominikonų vienuolyno – ekskavatorius rausia turbūt poros metrų gylio duobę, jos rausėjai aiškina, kad taip ruošiamasi archeologiniaims tyrimams, o archeologų vadovas p. Linas sako, kad filmuoti nieko negalima… Beje, toje vietoje, kur archeologai dirbo be ekskavatoriaus, mačiau atkastą kapą – juk nuo XVI a ten yra buvusios kapinės, uždarytos apie 1865 m. Nesu archeologė, nesiimu vertinti, bet ekskavatorinė archeologija tokioje vietoje palieka tokį pat nykų įspūdį, kaip ir planai užstatyti šv. Pilypą ir Jokūbą viešbučiu Būtų puiku, jeigu kas nors galėtų įvertinti, ar ten, kur rausiama technika, tikrai nebėra ko tirti rankomis…
                                      Nematau, kad būtų pateikiami faktai apie įmonę, kaip vykdančią nelegalia ir korumpuotą veiklą. Pirmu atveju kalbama apie sistemines problemas, antru atveju išreiškiama tik nuomonė (netgi pabrėžiama nekompetencija nustatyti faktus ir retoriškai kreipiamasi į specialistus). Už nuomonę, kuri pateikiama kaip nuomonė, įprastai nėra baudžiama. Nebent yra kažkokių kitų pasisakymų, pačio ieškinio teksto neskaičiau.

                                      Galima sutikti arba nesutikti su asmens pozicija šiuo konkrečiu atveju, tačiau jei visi tokie pasisakymai grėstu ieškiniu, būtų uždusinta bet kokia debatų ir aktyvizmo galimybė.

                                      Comment


                                        "Dėl agresyvios plėtros, nevaldomos korupcijos, kompetencijų stokos"

                                        Paryskintus zodzius tures pagristi. Arba atsiprasyti, kaip N.Numavicius viesai atsiprase Mockaus 2009m, uz panasaus tipo "nuomones reiskimus".

                                        Comment


                                          Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą
                                          "Dėl agresyvios plėtros, nevaldomos korupcijos, kompetencijų stokos"

                                          Paryskintus zodzius tures pagristi. Arba atsiprasyti, kaip N.Numavicius viesai atsiprase Mockaus 2009m, uz panasaus tipo "nuomones reiskimus".
                                          O čia konkrečiai kreipiamasi į šį projektą bei vystytoją ar tik kalbama apie bendrą Vilniuje vyraujančią situaciją?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X