Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Verslo centras „Hero“ Kalvarijų g. (buv. PC „Ibrahim“)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts


    Visame Vilniuje per paskutinius 25 metus sparčiai daugėjo verslo centrų ne dėl to, kad gyventojų skaičius didėjo, o dėl to, kad Lietuvos ekonomika persiorientavo nuo sovietinės prie šiuolaikinės rinkos ekonomikos. T.y. kūrėsi įmonės, po to visokie paslaugų centrai, atsirado daug 'ofisinio planktono', kuriam nebetiko sovietiniai ofisai. Oberhaus statistika:

    Bet šitas resursas turi limitą, manau sutiksim, kad jis negali augti iki begalybės, galiausiai visi, kas norėjo persikraustyti į modernius ofisusus, tą ir padarys ir tada naujų verslo centrų statybos daugiau mažiau priklausys nuo gyventojų skaičiaus augimo, kuris švelniai tariant abejotinas, nepaistant pastarųjų kelių metų tendencijų. Tai įvertinus - man atrodo abejotinos prognozės, kad NMC išsiplės trigubai, turint omeny, kad verslo centrai statomi ne tik NMC. Dvigubai galbūt, bet kad išsiplėstų trigubai - tam reikia nemažo gyventojų skaičiaus Vilniuje augimo, nebent NMC plėstųsi nebe verslo centrų, o daugiabučių sąskaita. Kad išsiplėsti dvigubai - tam vietos yra pakankamai nelendendant į Kalvarijų gatvę. O jei NMC būtų poreikis plėstis trigubai - tai atsirastų kas superka sklypus/butus ir pan. toje pačioje Kalvarijų gatvėje, lygiai taip pat, kaip visuose kituose civilizuoto pasaulio miestuose, kur išpirkti dažnai reikia ne kelis butus, o keliasdešimt. Bet aš nelabai tikiu, kad NMC turi resursų užaugti tiek, kad pasiglemžtų Kalvarijų gatvę, nes jam dar yra labai daug vietos kur plėstis - o toliau jau yra Vilniaus gyventojų skaičiaus lubos.

    Comment


      Atsidaryk google earth ir palygink kas buvo prieš 30 metų ir dabar - Šnipiškės jau gerokai užstatytos, tarkim tilps dar dvigubai daugiau ofisų ploto. Kolkas Šnipiškių gilumoje nestato ofisų, praktiškai vien daugiabučiai. O ofisų resursas gal kaip nors pasieks Bratislavos lygį? Virš 2mln ploto? Vilnius dar vos perkopė 1 mln. Jei ne, tai aišku užstatys daugiabučiais ar kitom komercinėm patalpom, tikrai ne problema. 2mln yra Vilnius padaugintas iš ~3, rimtai to reikia kad užsistatytų Kalvarijų gatvė? O šiaip aišku statys ten kur paprasčiau, o Kalvarijų gatvė keisis lėčiau jei kažkas supirks butus/patalpas iš n savininkų, bet ne dėl to kad neužteks gyventojų.

      Comment


        Parašė Edd Rodyti pranešimą
        Užstačius Šnipiškių vidų daugiabučiais, o Lvivo/Konstitucijos pr. ofisais/daugiabučiais, nelabai čia ir liks tos vietos. Kalvarijų gatvė galimai stagnuos visai ne dėl to kad reikia 2 mln gyventojų kad ją būtų galima užstatyti, pakaktų ir tiek kiek yra gyventojų. Problema ta kad ji iš esmės jau yra užstatyta ir norint kažką daryti prieš tai reiktų supirkinėti esamus pastatus.
        Ir labai gerai būtų jei supirktų ir pravalytų. Kuris iš šitų yra vertingas KPD talibano požiūriu kažin? Visi randasi 300m atstumu:
        https://www.google.com/maps/@54.7024...8192?entry=ttu
        https://www.google.com/maps/@54.7027...8192?entry=ttu
        https://www.google.com/maps/@54.7035...8192?entry=ttu
        Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

        Comment


          Parašė Edd Rodyti pranešimą
          Atsidaryk google earth ir palygink kas buvo prieš 30 metų ir dabar - Šnipiškės jau gerokai užstatytos
          Būtent tą ir bandžiau paaišnkinti, kad negalima lyginti kas buvo per paskutinius 30 metų ir tokią pačią liniją tiesti į ateinančius 30 metų, kalbėdamas ne apie Šnipiškes ir apie daugiabučius, o apie NMC ir verslo centrus . Dėl to, kad bus statomi daugiabučiai - aš tam matau daug daugiau galimybių, nes turtingėjant žmonės pradeda gyventi didesniuose butuose, dėl ko net neaugant gyventojų skaičiui - gali kilti busto paklausa, nes žmonėms tiesiog reikės didesnių butų. Bet su ofisais yra kiek kitaip, jie turi limitą ir jie iki 30 kv.m. ploto darbuotojui nesiplės. Dėl to ir pabrėžiau, kad NMC susidurs su lubomis, nebent bus užstatomas gyvenamaisiais namais. Kad gyvenamųjų namų NMC reikia - tame nėra jokios abejonės, bet jeigu aplinks NMC pradėtų kilti iš esmės vien tik gyvenamieji dangoraižiai - kiltų natūralus klausimas ar tikrai tokio dydžio miestui, kaip Vilnius, to reikia.

          2mln [gyentojų] yra Vilnius padaugintas iš ~3, rimtai to reikia kad užsistatytų Kalvarijų gatvė?
          rimtai, jeigu mes norime ją užstatyti dangoraižiais ir tą daryti natūraliai, o ne priimant įstatymą, kad visi dabar statom dangoraižius Kalvarijų gatvėj, o tik po to savo verslo centrus ir pan. galėsit statyti kitose vietose.

          Comment


            03-21






            Comment


              Hero iš aukščiau. Gana masyviai atrodo



              Comment


                Click image for larger version

Name:	20240326_091323.jpg
Views:	2694
Size:	1,61 MB
ID:	2119860Click image for larger version

Name:	20240326_092153.jpg
Views:	2685
Size:	1,31 MB
ID:	2119861
                Click image for larger version

Name:	20240326_092820.jpg
Views:	2675
Size:	1,35 MB
ID:	2119862

                Comment


                  Perdangos kažkokios nelabai užapvalintos, turbūt dėl to kad fasadas irgi bus neužapvalintas, o šiek tiek kampuotas:

                  Comment


                    Prasieis su bulgarke ir užapvalins

                    Comment


                      Pasakojo, bus ant stilobato bėgtakis.

                      Comment


                        Parašė AšNeRobotas Rodyti pranešimą
                        Pasakojo, bus ant stilobato bėgtakis.
                        Aha, 300 metrų žiedas.

                        Comment


                          Sumanymas įdomus, bet Vilnius ne tas miestas, kuriame trūktų vietų bėgiojimui

                          Comment


                            Parašė Nitro Rodyti pranešimą
                            Sumanymas įdomus, bet Vilnius ne tas miestas, kuriame trūktų vietų bėgiojimui
                            Kad vietų netrūksta tai niekas nesiginčija, bet man idėja patinka ir jei teisingai suprantu, tas takas bus prieinamas verslo centro nuomininkams, ne viešas. Tai jei jau darbuotojai eina į gym'ą ofise, tai atsiras papildoma alternatyva vietoj 20 min apšilimui ant bėgtakio apsukt 10 ratų lauke. Nėr blogai.

                            Comment


                              Comment


                                04-18

                                Matosi Kalvarijų g. atsivėrusi smegduobė. Dažnas VT netingi ir apvažiuoja per šaligatvį, tik nespėjau užfiksuoti.






                                Comment


                                  Pravažiuojant pro šalį pasijuto toks pastato masyvumas, šiek tiek nejauku ir neįprastą toks didelis pastatas Kalvarijų gatvėje, lyginant su autentiškais šios gatvės pastatais. Priprasiu .

                                  Comment

                                  Working...
                                  X