Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektas „Vilniaus Vartai"

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Pauze0 Rodyti pranešimą
    Bišk nuliūstu pagalvojus, kad mūsų bendruomenė kovodama dėl paribio g. 12 užstatymo nieko nepešė, nors labai aktyviai dalyvavo projekto pristatyme, projekto svarstymuose ir galiausiai nieko. O ir ta pačią vakarų saulę kai kuriem kaimynam jau užstos nuo 14h vasaros metu, nekalbu apie žiemos laika.. Matomai Gynėjų g. 14 gyventojų yra įtakingesniu kurie gali "įtakoti"
    O tai kas sako, kad čia kažką "peš"? Lygiai tas pats bus.

    Comment


      Parašė digital Rodyti pranešimą
      O tai kas sako, kad čia kažką "peš"? Lygiai tas pats bus.
      Na, galima sakyt, kad išpešė. Klausimas ar dėl gyventojų, bet pastatas bus mažesnis, negu straipsnio vaizde parodyta. Bet man tai atrodo, kad taip nuspręsta tiesiog dėl bendro komplekso įspūdžio, o ne dėl kažkieno verkimo.

      Comment


        Parašė Romas Rodyti pranešimą
        Delfi.lt 2020.11.13
        Šį projektą rengiančios architektų grupės „Unitectus“ projektų vadovė Jurgita Kiaurakytė „Delfi“ paaiškino, kad šiuo metu kalbėti apie tai, koks pastatas galėtų iškilti, yra gerokai per anksti. „Dabar rengiama detalaus plano korekcijos, tad jokio pastato kontūrų šiame etape dar net nesimato, nelabai yra ką kalbėti: tiesiog numatomas sklype galimas maksimalus užstatymo tankumas, intensyvumas ir aukštingumas. Kalbėti apie poveikį, užstatymą dar šiek tiek ankstyva stadija“, – sako J. Kiaurakytė. Ji paaiškina, kad užsakovo vizija – pastatyti komercinės paskirties pastatą, tačiau dar negalima konkrečiai pasakyti, kas jame būtų, ar viešbutis, ar biurai, ar prekybinės patalpos. (...)
        Čia yra labai gera iliustracija, kaip dažnai veikia projektų "derinimas su visuomene": prieš tvirtinant detalųjį planą, kai realiai sprendžiasi tų gyventojų kaimynystės ateitis, VMS ir vystytojai dažnai turi tokią poziciją: "čia tik detalusis planas, dar jokie projektai net nesvarstomi ir nerengiami. Pasitvirtinkime detalųjį, tada kai pateiksime konkrečius projektinius pastato pasiūlymus, bus galima ir diskutuoti bei derintis". Iš tikrųjų kai jau patvirtinamas teritorijos detalusis planas, šaukštai būna po pietų, nes būtent DP yra numatomi pagrindiniai projekto parametrai (bent jau tie, kurie lems kaimynų gyvenimo kokybę ir kas ten realiai stovės): aukštingumą, užstatymo intensyvumą ir paskirtį. Vėliau, patyvirtinus DP, VMS turės pilną formalią teisę sakyti: nėra ko purkštauti dėl aukštingumo ir užstojamos saulės - detalusis planas jau numatė aukštingumo parametrus ir mes nelabai ir turime teisę vystytojams neleisti statyti maksimalaus aukščio pastato, jei DP numatytas toks maksimalus aukštingumas, kur buvot kai vyko DP svarstymas?
        Tiek kiek esu susipažinęs su miesto planavimo praktika ir teorija Vilniuje, galiu atsakingai pasakyti, kad realiai kaimynai savo insoliacijas ir vaizdus pro langus gali koreguoti tik DP tvirtinimo stadijoje, nes būtent čia nustatomi pagrindiniai aukštingumo parametrai. O ponia Jurgita, kalbant lietuviškai, kabina makaronus naiviems ir procesų neišmanantiems žmogeliams.
        Paskutinis taisė Saliamonas; 2020.12.14, 09:46.

        Comment


          Parašė Saliamonas Rodyti pranešimą

          Čia yra labai gera iliustracija, kaip dažnai veikia projektų "derinimas su visuomene": prieš tvirtinant detalųjį planą, kai realiai sprendžiasi tų gyventojų kaimynystės ateitis, VMS ir vystytojai dažnai turi tokią poziciją: "čia tik detalusis planas, dar jokie projektai net nesvarstomi ir nerengiami. Pasitvirtinkime detalųjį, tada kai pateiksime konkrečius projektinius pastato pasiūlymus, bus galima ir diskutuoti bei derintis". Iš tikrųjų kai jau patvirtinamas teritorijos detalusis planas, šaukštai būna po pietų, nes būtent DP yra numatomi pagrindiniai projekto parametrai (bent jau tie, kurie lems kaimynų gyvenimo kokybę ir kas ten realiai stovės): aukštingumą ir paskirtį. Vėliau, patyvirtinus DP, VMS turės pilną formalią teisę sakyti: nėra ko purkštauti dėl aukštingumo ir užstojamos saulės - detalusis planas jau numatė aukštingumo parametrus ir mes nelabai ir turime teisę vystytojams neleisti statyti mažesnio pastato, jei DP numatytas toks maksimalus aukštingumas, kur buvot kai vyko DP svarstymas?
          Tiek kiek esu susipažinęs su miesto planavimo praktika ir teorija Vilniuje, galiu atsakingai pasakyti, kad realiai kaimynai savo insoliacijas ir vaizdus pro langus gali koreguoti tik DP tvirtinimo stadijoje, nes būtent čia nustatomi pagrindiniai aukštingumo parametrai. O ponia Jurgita, kalbant lietuviškai, kabina makaronus naiviems ir procesų neišmanantiems žmogeliams.
          Tikrai apgailėtinas Unitectus komentaras. Vystytojas beveik visada statys max, kas yra leidžiama. Nedideliam sklype žinant aukštingumą, tankumą ir intensyvumą gali susidaryti labai gerą vaizdą kaip viskas atrodys.

          Comment


            Parašė felar Rodyti pranešimą
            Kuria vieta masto tie gyventojai? Tu turto vertė atvirkščiai tik pakiltų nuo to, kad būtų užstatyta judriausia gatvė Vilniuje ir klaiki parkofkė laukuose tiesiai po langais.
            Tikrai ne. Realiai jau nuo antro aukšto virš parkingo ten dabar atsiveria normali panorama į Šeškinės kalvas, ofisus (GreenHall, k29, ParkTown), Neries pakraščius. O aukščiau vaizdas išvis geras. Erdvė, šviesa, panorama žymiai vertingiau, nei kitas pastatas prieš langus. Parkofkė tiesą sakant net nekrinta į akis būnant viduj.

            Comment


              Bet as vistiek nesuprantu - kokiu budu buvo isigytas sitas sklypas? Nejau prdavinejama zeme virs gatves? Gal kasnors zino?

              Comment


                Tegu leidžia statyt virš Narbuto g., virš Ukmergės g., virš Pedagoginio žiedo. Pilna tų gatvių virš kurių laisvas plotas ir nelabai kam truko

                Comment


                  Gyneju g. projektas sunkiai juda. VMS vel nepritare sprendimui derinti DP:

                  Nėra įgyvendintas Planavimo organizatoriaus 2021-05-10 sprendimas Nr. A51-41318/21(3.3.16.1E-AD24) „Dėl viešo susirinkimo metu pateiktų pasiūlymų (A. Tumėno g. 6“, nagrinėjant visuomenės pasiūlymus, dėl Architektūros ir urbanistikos ekspertų tarybos pateiktų 2019-09-19 rekomendacijų ir veiksmų atlikimo - Koregavimo projekto sudėtyje turi būti pateikta išsami informacija dėl nustatomų funkcinių ir kompozicinių ryšių, išsamiai įvertinamos gretimos teritorijos, nustatytos teritorijos vystymo galimybės, bei turi būti pateikti paaiškinimai ir nuorodos dėl ekspertų tarybos pateiktų išvadų įgyvendinimo ar pritaikymo principų, nes šie reikalavimai yra tiesiogiai susiję planuojama teritorija.

                  Aiškinamojo rašto 9/34 psl. nurodoma, kad vadovaujamasi Bendruoju planu nustatytu miesto urbanistinės struktūros tobulinimu ir pažymima, kad BP skatinamas intensyvaus užstatymo zonų formavimas šalia pagrindiniu transporto koridorių, tačiau tai negali reikšti, kad skatinama formuoti intensyvaus užstatymo zonas virš pagrindinių transporto koridorių (Geležinio Vilko g.), todėl teiginys tikslintinas. Pagal oro erdvės ir Geležinio Vilko gatvės lygį nėra pakankamos erdvės užstatymui, atsižvelgiant į tai turi būti pateikti papildomi reglamentai užstatymui, pirmiausia įvertinant, ar tai atitinka miesto struktūros pokyčio poreikį.

                  Nėra įgyvendintas Planavimo organizatoriaus 2021-02-11 sprendimas Nr. A51-13417/21(3.3.16.1E-AD24) „Dėl sklypo Gynėjų g. 14 ir teritorijos virš Geležinio Vilko gatvės detaliojo plano sprendinių koregavimo sklype A. Tumėno g. 6 (kadastro Nr. 0101/0040:92) inicijavimo pagrindu ir pateiktų pasiūlymų“, nagrinėjant visuomenės pasiūlymus, dėl planavimo tikslų ir uždavinių įgyvendinimo ir Koregavimo sprendinių, išlaikant dvi skirtingas reglamentines zonas su Detaliuoju planu nustatytais naudojimo būdais. Neįvertinti ir neatsižvelgta į sklypo Gynėjų g. 14 ir teritorijos virš Geležinio Vilko gatvės detaliojo plano, patvirtinto Vilniaus miesto savivaldybės tarybos 2006-04-26 sprendimu Nr. 1-1129, rengimo planavimo tikslus, iš kurių vienas - nustatyti bendrą visos teritorijos susisiekimo ir inžinerinės infrastruktūros aptarnavimo sistemą ir Koregavime nėra pateikti reikalavimai susisiekimo ir inžinerinės infrastruktūros aptarnavimo sistemos pokyčio ir poreikio analizė, reikalavimai, sprendiniai, numatomo užstatymo įtaka gatvei ir tuneliui, jų eksploatavimui, neaptartos eksploatavimo sąlygos.

                  Koregavimo prieduose pateikiami priedai „Insoliacijos skaičiavimas“, „Panoramos“, „Siluetas“ ir kt. naudojama konkreti užstatymo vizija su išskaidytu užstatymu ir tūriais išilgai oro edvei virš Geležinio Vilko g., tačiau toks pateikimas nesutampa su pagrindiniame brėžinyje formuojamu užstatymu ir jo parametrais (užstatymo zona ir ribos, skirtingų aukštingumų zonomis), ignoruojant maksimaliai galimų užstatymo parametrų įtaką insoliacijai, panoramoms, siluetui, įtaka gretimybėms. Atsižvelgiant į tai būtina suvienodinti sprendiniuose ir prieduose pateikiamą informaciją, užstatymo parametrus ir atvaizdavimą.

                  Nėra įgyvendinti planavimo darbų programos 6 ir 14 reikalavimai, įgyvendinant planavimo tikslus ir uždavinius bei numatytą rengti koncepciją, jeigu ji buvo rengiama planavimo organizatorius turėjo jai pritarti parengiamajame etape.

                  Comment

                  Working...
                  X