Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

NMC - naujasis miesto centras

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Baikit verkti del to TEO. Ten is tikruju buvo klastojimu. Kita karta tegul viska daro pagal istatymus ir nebus problemu.

    Comment


      ... Naujojo Miesto Centro gatvių tinklo atgaivinimas, viešojo transporto modernizavimas, NC dešiniajame Nėries krante ir t.t.


      Vilniaus ateities vizijose: japoniški sodai, vietoj Lukiškių kalėjimo - viešbutis, atgimusi Didžioji Sinagoga

      Rūta Levickaitė,
      www.GRYNAS.lt
      2012 m. lapkričio 20 d. 07:32


      Vilnius gražus pats savaime, sako Vilniaus miesto savivaldybės vyriausiasis architektas Miesto plėtros departamento direktorius Artūras Blotnys, tačiau priduria, kad darbų dar yra devynios galybės. Šeštajame urbanistikos forume jis pristatė miesto viziją ateičiai, kurioje daug vietos skiriama parkams, naujiems centrams ir senųjų statinių prikėlimui antram gyvenimui.

      Gaivins esamas erdves, nesiplės į pakraščius

      Pasak architekto, mieste yra daug neišnaudotų erdvių, kurias galima pritaikyti konversijai (persitvarkymams, pakeitimams – red. past.).................

      Comment


        http://www.diena.lt/naujienos/miesta...-vietos-461692

        Muziejams reikia noro, pinigų ir vietos


        Litvakų kultūros ir dailės centras, Modernaus meno ir Guggenheimo muziejai. Visi jie kada nors bus Vilniuje, bet kol kas neaišku, kada ir kaip. Vieniems trūksta entuziazmo, kitiems pinigų, tretiems – vietos.

        Statyboms – septyneri metai

        Pylimo g. 4 turinčios prasidėti Litvakų kultūros ir dailės centro statybos kol kas iš mirties taško nejuda. Ši savo garsumu Guggenheimo ar Ermitažo muziejams turinti prilygti galerija šiuo metu egzistuoja tik sumanytojų planuose.

        Muziejaus idėjos sumanytojas Valstybinio Vilniaus Gaono žydų muziejaus direktorius Markas Zingeris dienraščiui yra pasakojęs, kad naujasis muziejus, kuriame bus saugomi garsiausių Lietuvos žydų darbai, įsikurs žydams istorinėje vietoje – Pylimo gatvės 4-u numeriu pažymėtame name, kurio vienoje dalyje šiuo metu įsikūrusi Lietuvos žydų bendruomenė, o kita dalis valdoma Valstybinio Vilniaus Gaono žydų muziejaus.

        Jeigu darbai prasidėtų dabar, daugmaž po septyneto metų čia turėtų atsirasti interaktyvus Litvakų kultūros ir dailės centras. Muziejaus vadovybė kol kas šių terminų nekeičia, tačiau darbų pradžia vis atidedama.

        Litvakai pasigenda paramos

        Valstybinio Vilniaus Gaono žydų muziejaus direktoriaus pavaduotoja Jūratė Razumienė apgailestavo, kad visi darbai dėl lėšų trūkumo sustoję, yra tik idėja. Pašnekovė teigė, jog pradžioje reikėtų nemažų investicijų, o jų kol kas nėra.

        „Kol kas mes esame pateikę projektą ir darbų pradžiai turime nedidelę, be to, dar nepatvirtintą sumą. Mums labai brangiai kainuos būtent pirmieji žingsniai, centro projektavimo darbai. Šitam startui reikia didelių pinigų, kurių kol kas mums niekas nepatvirtina“, – teigė pašnekovė.

        Gavus pinigų iš valstybės, tolesni darbai vyktų sklandžiai. Entuziazmo ir noro sukurti pasaulinio lygio meno ir kultūros traukos centrą Vilniuje žydams, pasak J.Razumienės, netrūksta.

        Rado tinkamą sklypą

        Dar vieno kultūros objekto – Modernaus meno centro statyba iš mirties taško pajudės greičiausiai jau kitąmet. Senokai puoselėjęs idėją pastatyti ir padovanoti miestui muziejų, kuriame būtų turtinga eksponatų kolekcija, verslininkas Viktoras Butkus, atrodo, yra kaip niekad arti savo tikslo.
        Dar pernai viename savo interviu dienraščiui verslininkas teigė, kad muziejus iškils Vilniuje Neries pakrantėje tarp „Forum Palace“ rūmų ir Nacionalinės dailės galerijos, tačiau šiuo metu galerijos statybos planuojamos kitur. Kur – verslininkas žada pasakyti po naujųjų metų.

        „Ta mintis po truputį vystosi. Galiu pasakyti tik tiek, kad muziejaus vieta bus Vilniuje, bet visai kitoje vietoje, nei planuota anksčiau. Kol neturiu parašo rankose, tol nieko daugiau nekomentuosiu, bet po Naujųjų metų paskambinkite“, – paslaptingai kalbėjo verslininkas.


        Pritrūko entuziazmo

        Kelerius metus sostinėje puoselėta ir ne vieną skandalą sukėlusi Guggenheimo muziejaus idėja šiuo metu yra ties numarinimo riba.

        Iš pradžių planuota, kad irakiečių kilmės architektės iš Didžiosios Britanijos Zahos Hadid suprojektuotas muziejus atsiras prie Baltojo tilto, tačiau 2010 m. rugpjūtį buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Vilniaus savivaldybės galbūt neteisėtai skirtų 810 tūkst. litų Jono Meko vizualiųjų menų centrui. Šis juos panaudojo Guggenheimo projektui.

        Muziejaus idėja ilgokai buvo aptarinėjama pačiu aukščiausiu lygiu. Pokalbiuose ir derybose įvairiais su muziejaus atsiradimu susijusias klausimais dalyvavo ir kultūros ministras Arūnas Gelūnas, ir sostinės vadovas, netgi Rusijos valstybinio Ermitažo generalinis direktorius Michailas Piotrovskis. Idėjos sumanytojai planavo, kad būtent Ermitažo kolekcijos sudarytų esminę lietuvių Guggenheimo ekspozicijos dalį.

        Šiuo metu viena projekto iniciatorių muziejaus statyti nebeplanuoja. „Kol kas šis projektas nenagrinėjamas ir jo perspektyvos kol kas neaiškios“, – teigiama Vilniaus savivaldybės atsakyme į dienraščio klausimą, kokia Guggenheimo muziejaus atsiradimo perspektyva.

        --------------------------------------------------------------------------------


        Read more: http://www.diena.lt/naujienos/miesta...#ixzz2ClA8KYmr

        Taigi, MMC ir G/E Naujojo Miesto Centro vietoje - neturėsime. Dėl MMC - akmuo į Savivaldybės langus.

        Comment


          Svarbu, kad MMC pastatys. Planai planais, o gyvenimas savo daro.

          Comment


            Šiaip norėtųsi, kad NMC stovėtų MMC. Dėl architektūros, bendro vaizdo jis ten puikiai derėtų ir NMC taptų ne tik verslo centru, bet ir iš dalies kultūros, kas sutektų teritorijai dar didesnį prestižą. Kvailas Savivaldybės užsispyrimas. G/E nuplaukė, su ja galima kalbėti kad ilgai nematysime Mačiūno kolekcijos, galbūt ir Meko kino archyvo. Juk šalia stovi tikria nuostabus NDG, netoliese - Kasiulio galerija.
            Na, bet svarbiausia, kad projektas bus realizuotas.
            Litvakų centras taipogi viena iš geriuaisų idėjų. Tik klausimas, ar ji bus palaikyta, yra atviras. Daug kas priklausys nuo Kultūros ministro. Buvęs ministras manau visapusiškai būtų palaikęs šią idėją.

            ----

            http://grynas.delfi.lt/aplinka/vilni....d?id=60010543

            Susiję su NMC - Forum Palace plėtra, japoniškas sodas (vystomas kartu su Toyota ir japonų architektais), NMC gatvių sutvarkymas, šalia VPUC esančio sovietinio pastato sutvarkymas, Teismų/Teisingumo pastatas ir kita.

            Comment


              Parašė miestas
              Šiaip neįtikimas ir nesuvokiamas Vilniaus savivaldybės, Lietuvos Vyriausybės ir kt. apsileidimas.(...)

              Štai tokia niekuom neišskirtinė Krokuva tiesiog pučiasi su tuo žydų paveldo (...)
              Štai tokia Varšuva, kur tarpukariu gyveno apie 4-5 kartus daugiau žydų nei Vilniuje (...)
              Ir galutinai pribloškiantis pavyzdys. Tikocino miestelis (...)
              Tokie dalykai...
              Diskusijos apie žydų paveldą Tykocine (kažkodėl labai išplėtotos šioje temoje) iškeltos į kitą temą.

              Comment


                Gal kam bus įdomu: https://www.vilnius.lt/vaktai2011/Ge...e-f65c6e6eb507 . Brėžinys, kuriame matosi būsima Kernavės g. (dešinėje, pačiame krašte), taip pat nauja gatvė prie Forum Palace.

                Comment


                  Gana abstraktu, bet kalba apie 2013 metus.

                  http://www.ekonomika.lt/naujiena/kai...79.html?page=2

                  Privačios kompanijos šiais metais planuoja pradėti administracinių pastatų statybas Konstitucijos prospekte 21. Čia planuojama statyti šiuolaikinį verslo centrą „Quadrum“, į kurį konkursą laimėjusi Norvegijos nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Schage Real Estate“ ketina investuoti per 200 mln. litų.

                  Pagal naujausias architektūros tendencijas suprojektuotą verslo centrą planuojama baigti 2015 m. rugsėjį. Aukščiausiai biurų klasei priskiriamas verslo centras išsiskirs novatoriškais techniniais sprendimais. Jis taps pirmuoju Baltijos šalyse, turėsiančiu tarptautinį poveikio aplinkai vertinimo sertifikatą BREAAM. Verslo centro statybos darbai bus pradėti jau šių metų sausio mėnesį. Naująjį verslo miestą mieste sudarys trys pastatai, kurie kartu su kitomis erdvėmis užims bendrą 70 tūkst. kv. m. plotą. „Quadrum“ apims ne tik biuro patalpas, bet ir rekreacinę zoną – apželdintą miesto gyventojams ir svečiams atvirą kiemą, 700 vietų požeminį garažą, taip pat atskiras kultūrines bei paslaugų zonas. Bendra „Schage“ investicijų vertė į projektą – 260 mln. litų.

                  Į Konstitucijos pr. 29 atsirasiantį komercinės paskirties objektą planuojamos apie 75 mln. Lt investicijos.
                  2013-aisiais bus užbaigtas IKEA prekybos centro projektas, į kurį šiemet ketinama investuoti 160 mln. Lt. Vilniuje, Žirnių gatvėje, netoli oro uosto jau pradėtos pirmosios Baltijos šalyse IKEA parduotuvė statybos. Šalia naujojo prekybos centro bus nutiestas naujas kelias į oro uostą, kuris buvo suplanuotas anksčiau. Iš viso IKEA investicijos Vilniuje turėtų siekti apie 100 mln. eurų (370 mln. Lt). Vien 26 tūkst. kv.m ploto IKEA prekybos centre bus sukurta apie 200 naujų darbo vietų. Prekybos centras turėtų atsidaryti šių metų rugpjūtį



                  Skaityti daugiau: http://www.ekonomika.lt/naujiena/kai...#ixzz2H6ZtsHCA
                  Kalba eina apie K29 biurų pastatą, sukurta Danijosir Lietuvos bendrų architektų pajėgų. Planšetinės vizulkės:
                  http://www.architektusajunga.lt/uplo..._plansetai.pdf

                  Comment


                    Meras pasidalino vizualizacijomis, kaip galėtų atrodyti erdvė tarp buv. Lietuvos viešbučio, VCUP ir iki Žaliojo tilto. Įdomu tai, kad į tai įeina ir, jeigu gerai supratau, koplytėlės atstatymas (kažkas panašaus matosi plane).



                    Comment


                      tą duobę/ aikštę priešais Lietuvos viešbutį reiktų tuneliu sujungti su požemine perėja po Konstitucijos pr., būtų geras pėsčiųjų takas nuo Baltojo tilto iki Europos aikštės
                      Aš neliūdnas - aš blaivus

                      Comment


                        O apie kokią koplytėlę kalbat?
                        N N N

                        Comment


                          Parašė miestas
                          Sujungimas su esama, naują prakasus iki esamos pietinio krašto (50 m.).
                          iš tikrųjų ten labai kreivas ir kvailas pateikimas nuo Baltojo tilto į Europos aikštę, tuo keliu eina nemažai žmonių ir tikrai būtų reikalingas tas tuneliukas, vizualkėse matosi kažkoks pastatas, gal jį statant įmanoma paplanuoti kažką??
                          Aš neliūdnas - aš blaivus

                          Comment


                            Parašė LBP Rodyti pranešimą
                            O apie kokią koplytėlę kalbat?
                            Anksčiau prie žaliojo tilto buvo koplytėlė. Mano įkeltose vizualizacijose prie tos sankryžos matosi apvalus toks žymėjimas ir jo centre kvadratas. Spėju, kad ten nori ją atstatyt.

                            Comment


                              Parašė geriantis Rodyti pranešimą
                              iš tikrųjų ten labai kreivas ir kvailas pateikimas nuo Baltojo tilto į Europos aikštę, tuo keliu eina nemažai žmonių ir tikrai būtų reikalingas tas tuneliukas, vizualkėse matosi kažkoks pastatas, gal jį statant įmanoma paplanuoti kažką??
                              Pirmoj vizualizacijoj matosi kažkokios užuominos į įėjimą. Šiaip be kalbų tai būtų logiškas sprendimas.
                              N N N

                              Comment


                                Hmmm, daugybė laiptelių... įdomu, kaip juos įveiktų neįgalieji ar žmonės su mažais vaikais vežimėliuose, ar kad ir dviratininkai?
                                Už Vilnių be tramvajų!

                                Comment


                                  Taigi serpantinas yra ilgas, manau jokių bėdų nebus.
                                  Beje, ir dabar yra kažkas panašaus į vizualizacijose pavaizduotą serpantiną VCUP pusėje.
                                  N N N

                                  Comment


                                    Parašė geriantis Rodyti pranešimą
                                    iš tikrųjų ten labai kreivas ir kvailas pateikimas nuo Baltojo tilto į Europos aikštę, tuo keliu eina nemažai žmonių ir tikrai būtų reikalingas tas tuneliukas, vizualkėse matosi kažkoks pastatas, gal jį statant įmanoma paplanuoti kažką??
                                    Užstatymo plotas garantuoja, tai, jog tunelio tiesimui iki esamo tunelio per Konstitucijos pr. reiktų rengti atskirą projektą nuo esamų teritorijos plėtros projektų. Man keista, kaip galima buvo palikti tą pievą ir stovėjimo aikštelę. Kažkas čia tikrai nepagalvojo.
                                    Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

                                    Comment


                                      Gražios vizijos. Norėtųsi, kad tai virstu kūnu. Koplytėė, kiek pamenu iš vyr.architekto interviu, bus pastatyta. Apskritai, tokie "maži objektai",kurie nereikalauja didelio finansinių išlaidų, galėtų būti realizuojami: baltieji stulpai, koplytėlės, senamiesčio arkos...
                                      beje, šalia savivaldybės bokšto kartais ne TEO pastato vizualizacija matosi?

                                      Comment


                                        Parašė LBP Rodyti pranešimą
                                        Taigi serpantinas yra ilgas, manau jokių bėdų nebus.
                                        Beje, ir dabar yra kažkas panašaus į vizualizacijose pavaizduotą serpantiną VCUP pusėje.
                                        VCUP'e yra liftai, pirmame aukšte įlipi ir keliesi iki trečio. Arba atvirkščiai.

                                        Comment


                                          Parašė Aleksas666 Rodyti pranešimą
                                          Užstatymo plotas garantuoja, tai, jog tunelio tiesimui iki esamo tunelio per Konstitucijos pr. reiktų rengti atskirą projektą nuo esamų teritorijos plėtros projektų. Man keista, kaip galima buvo palikti tą pievą ir stovėjimo aikštelę. Kažkas čia tikrai nepagalvojo.


                                          Palypėjus kelis laiptelius būtų galima iš karto leistis į požeminę pėsčiųjų perėją ir pasiekti kitą Konstitucijos prospekto pusę.

                                          rašo čia, tik neaišku kiek čia tiesos: http://www.15min.lt/naujiena/aktualu...zona-56-299324

                                          Comment

                                          Working...
                                          X