Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šeimyniškių g. tarp Žirmūnų tilto ir buv. stadiono - projektai ir statybų eiga

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
    sekanti tikriausiai bus Manufaktūrininkų gatvė Paplaujoje,
    Manufaktūrų gatvei su jos vienoje pusėje esančiais pavieniais projektais, kurie yra 20 metrų nutolę nuo gatvės, tikrai labai toli iki "perimetrinio miesto užstatymo gerų tradicijų", bet matant kas vyksta kitose Vilniaus vietose tai dar pusė velnio...


    Aš labai tikiuosi, kad atsiradus šioms gatvėms ir jas realiai galint palyginti su visokiais Konstitucijos prospektais ir pan., kažkam ten viršuje įvyks nušvitimas kuria linkme ir kokiais principais remiantis miestas turi būti vystomas, nors reikia pripažinti, kad tiek Šnipiškėse, tiek Paplaujos rajone regis mėginama remtis protingais standartais, antra vertus naujas rajonas prie Spaudos rūmų toliau vystomas remiantis 'geriausiais' rusiškais/baltarusiškais standartais.
    Čia apie ką viršuje jūs kalbat? Nes grynai už tai atsakingi viršuje sėdintys žmonės jau n metų pasakoja labai protingus dalykus dėl miesto vystymo kripties, kurių tiesiog malonu klausyt (ir perimetrinis užstatymas, ir aukštesni architektūros standartai, ir naujų projektų statymas apleistose miesto vietose, o ne lendimas už miesto ribų, ir teritorijų konversija, ir darnus judumas, ir dar belenkiek "ir" kuriuos pagirtų bet kuris urbanistas), bet problema tame, kad tai yra tik pasakos, kurios su realybe turi mažai ką bendro.

    Comment


      Invaldos / IBC (buv. Ąžuolo baldų fabriko) plėtros teritorija tarp Įeimyniškių, Slucko, Juozapavičiaus ir Kalvarijų gatvių turbūt geriausia tiks Šeimyniškių g. temoje. O gal bus medžiagos ir atskirai temai.

      VZ.LT 2022.11.16
      Vilniaus centre vieną kvartalą nušluos, kad pastatytų kitą
      Daugiau nei dvejus metus sostinės centre pastatų kompleksą IBC valdantis investicijų bendrovės „Lords LB Asset Management“ fondas viešina šioje vietoje planuojamo naujo kvartalo sprendinius.
      2020-aisiais investicijų bendrovė „INVL Baltic Real Estate“ už 33 mln. Eur pardavė verslo centrą IBC A. Juozapavičiaus g., Šeimyniškių g. ir šalia esančius pastatus Kalvarijų g. fondui „Lords LB Baltic Green Fund (V)“.


      2021 m. buvo surengtas šios teritorijos plėtros architektūros konkursas, kurį laimėjo Vokietijos biuras „KSP-Engel“.
      Tačiau nei architektūros konkurso, nei plėtros planų fondas nekomentuoja.
      Sostinės savivaldybė šią savaitę pradėjo viešinti fondo įmonės „Juozapavičiaus 6“ užsakymu biuro „Archinova“ parengtus rekonstrukcijos projektinius pasiūlymus.(...)


      Teritorijos centre numatytas dominuojantis 10 aukštų pastatas. Tuo metu projektiniuose pasiūlymuose detaliau aprašomi du administraciniai korpusai palei sklypo perimetrą.
      Viename jų, kurio antžeminis plotas po rekonstrukcijos turėtų siekti 21.200 kv. m, galės dirbti beveik 1.800 žmonių. Jis bus 4, 6, 7 ir 9 aukštų.
      Kito korpuso antžeminis plotas planuojamas apie 14.000 kv. m, jame galės dirbti daugiau nei 1.000 žmonių. Korpusas turėtų būti 3, 4 ir 6 aukštų.
      Iš viso biurams šiuose korpusuose numatyta daugiau nei 25.000 kv. m, prekybai dar beveik 2.400. (...)

      Projekte numatyta dviejų–trijų aukštų požeminė dalis, kurioje bus techninės patalpos, automobilių stovėjimo aikštelė. Pastarojoje numatyta iki 550 stovėjimo vietų, taip pat pastatuose turėtų būti įrengta 130 vietų dviračiams.

      UAB "Archinova" vizualizacijos




      https://www.vz.lt/nekilnojamasis-tur...pastatytu-kita

      Comment


        Parašė Romas Rodyti pranešimą
        Invaldos / IBC (buv. Ąžuolo baldų fabriko) plėtros teritorija
        Wut? Ten rimtai buvo baldų fabrikas? Gal yra kokių nuotraukų kaip visa šita teritorija atrodė sovietmečiu?

        Comment


          turint omeny, kad jie turi ir salia esanti verslo centra ir viesbuti, tai manau gali but daugiau judesio

          Comment


            Parašė Romas Rodyti pranešimą
            Invaldos / IBC (buv. Ąžuolo baldų fabriko) plėtros teritorija tarp Įeimyniškių, Slucko, Juozapavičiaus ir Kalvarijų gatvių turbūt geriausia tiks Šeimyniškių g. temoje. O gal bus medžiagos ir atskirai temai.
            Šis projektas turi atskirą temą - https://www.miestai.net/forumas/foru...62#post2005262

            Comment

            Working...
            X