Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Naujosios Vilnios futbolo kompleksas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #61
    Nacionalinės svarbos objektu šis projektas jau pripažintas:
    http://www.futbolas.lt/lt/video/vide...arbos_objektu/

    Jei dar pavyks ir įgyvendint, vienareikšmiškai bus pats svarbiausias futbolo kompleksas Lietuvoje.

    Comment


      #62
      Truputį paskubėjau, Nacionalinės svarbos objektu jis bus(?) pripažintas kitą savaitę. Manau, kad taip ir atsitiks - visokie rinkimai, reikia juk susidėti pliusiukus..

      Comment


        #63
        Vilniaus futbolo akademija pripažinta strateginiu valstybės projektu

        Šiandien (spalio 14 dieną) Vyriausybė nutarė pripažinti Vilniaus futbolo akademijos vykdomą futbolo aikštynų projektą Naujojoje Vilnioje valstybei svarbiu ekonominiu projektu. Šis Vyriausybės sprendimas turėtų dar labiau pagreitinti Vilniaus futbolo akademijos statybų pradžią.

        Futbolo aikštyno kompleksą sudarys atviras natūralios dangos stadionas (3500 sėdimų vietų), pilnų matmenų dengtas futbolo maniežas (3000 sėdimų vietų), natūralios ir dirbtinės dangos treniruočių aikštės, baseinas, treniruoklių salės, sporto pensionatas, medicinos ir reabilitacinis centras, kitos pagalbinės patalpos.

        Planuojama, kad administraciniame korpuse įsikurs Vilniaus futbolo akademija, Lietuvos rinktinių rengimo centras, Lietuvos futbolo federacija, konferencijų salė. Bus pastatytas viešbutis sportininkams apgyvendinti.

        Įgyvendinus šį projektą, būtų sudarytos sąlygos ruošti aukštos klasės futbolininkus. Vilniaus futbolo akademijoje bus ruošiami jauni futbolininkai, galintys siekti aukštų rezultatų. Komplekse tarptautinėms varžyboms galės ruoštis visos Lietuvos futbolo rinktinės. Kompleksu kaip futbolo baze galės naudotis įvairaus lygio turnyruose dalyvaujantys Lietuvos futbolo klubai.

        Pasak LFF prezidento Liutauro Varanavičiaus, sukurta infrastruktūra įgalins vykdyti visavertį treniruočių procesą bei organizuoti įvairaus lygio futbolo varžybas, treniruočių stovyklas. Futbolo aikštyno komplekso paslaugomis taip pat galės naudotis įvairaus amžiaus žmonės. Jie galės treniruotis, rengti varžybas, aktyviai praleisti laisvalaikį.

        "Džiaugiuosi, kad dar 2004 m. mūsų inicijuotas ir ilgai įvairių valdžių marintas projektas, pastaruoju metu įgavo didelį pagreitį. Vyriausybei šį projektą pripažinus valstybei svarbiu ekonominiu projektu, netrukus turėtų būti išspręstas ir Vilniaus apskrityje stringantis akademijos žemės klausimas",- teigė Vilniaus tarybos narys ir LFF viceprezidentas Gintautas Babravičius.

        Projektą numatoma įgyvendinti trimis etapais. Pirmajame etape būtų statomas pats Vilniaus futbolo akademijos pastatas, rinktinės rengimo centro ir Lietuvos futbolo federacijos būstinės statiniai. Būtų įrengtos trys treniruočių aikštės, persodinti medžiai ruošiant teritoriją ir išsaugant parką. Taip pat pirmajame etape būtų atliekama Gerovės gatvės rekonstrukcija, sutvarkyti bendruomenės naudojami parko pėsčiųjų takai, taip pat Vilnelės paplūdimiai.

        Antrajame etape numatoma dengto futbolo maniežo statyba ir pagrindinio stadiono statyba, trečiajame etape būtų įrengta dar viena lauko treniruočių aikštė, pastatytas viešbutis sportininkams bei svečiams. Kompleksas baigtų užbaigtas Sporto ir laisvalaikio centro statyba, pilnai sutvarkytas komplekso aplinka.

        Pirmojo etapo techninis projektas turėtų būti parengtas iki 2010-ųjų sausio, tuomet viešojo konkurso būdu parinktas generalinis rangovas darbus pradėtų gegužę. Tokiu atveju, pirmojo etapo objektai duris atvertų iki 2011 metų liepos.

        Comment


          #64
          Vilniaus futbolo akademijos projektas baigia įveikti biurokratines kliūtis

          Jau po kelerių metų sostinėje Naujojoje Vilnioje veiklą turėtų pradėti Vilniaus futbolo akademija. Prieš beveik penkerius metus pradėtam projektui teko susidurti su nemažai biurokratinių kliūčių, tačiau jos baigiamos šalinti iš kelio.

          Spalį projektas buvo pripažintas svarbiu valstybei ekonominiu objektu, o ketvirtadienį žengtas dar vienas svarbus žingsnis - Vilniaus apskrities viršininko administracija pasirašė ilgai lauktą žemės nuomos sutartį su viešąja įstaiga "Vilniaus futbolo akademija". Tai leido projektui rimtai pradėti į priekį ir greitu metu nuo formalumų tvarkymo pereiti prie realių darbų.
          Komplekso Naujojoje Vilniuje projekto maketas

          Siekiant užtikrinti projekto įgyvendinimo tolygų finansavimą, projektas yra padalintas į keletą įgyvendinimo etapų.
          Pirmąjį etapą planuojama baigti 2011 m. liepą. Tuomet Futbolo akademija pradės visavertę veiklą - pastatytame pagrindiniame pastate bus apgyvendinami ir mokomi vaikai, išdygs ir Lietuvos futbolo federacijos bei rinktinės rengimo centro statiniai, treniruočių aikštelės.

          Antrajame etape numatoma dengto futbolo maniežo ir pagrindinio stadiono statyba. Trečiajame etape būtų įrengta dar viena lauko treniruočių aikštė, pastatytas viešbutis sportininkams bei svečiams. Darbus užbaigtų Sporto ir laisvalaikio centro statyba bei galutinis viso komplekso sutvarkymas.

          Planuojama projekto kaina yra apie 100 milijonų litų. Šiuo metu numatomi keletas šio projekto finansavimo šaltinių - dalį lėšų skirs LFF, dalį žadėjo pridėti UEFA. Tikėtina, kad finansiškai prisidės ir Vilniaus savivaldybė.

          Pasak VšĮ "Vilniaus futbolo akademija" direktoriaus Mindaugo Beišio, projektas yra labai svarbus Lietuvos futbolui ir jo ateičiai - mat čia bus sudarytos puikios sąlygos ruošti jaunus žaidėjus.

          "Bus pradėta kompleksiškai ir planuotai ruošti jaunus futbolininkus. Be to, šiuo metu Lietuvoje tiek treniruotėms, tiek varžyboms trūksta kokybiškos infrastruktūros. Sportininkams nebereikės "aukotis" nekokybiškose aikštelėse. Tai pradės didinti ir paties sporto masiškumą ir patrauklumą. Galima bus pakelti visą futbolą į aukštesnį lygį - paruošta futbolo karta padės atrasti talentų, sustiprins vietines komandas", - teigė akademijos vadovas.

          M.Beišys pabrėžė, kad Vilniaus futbolo akademija yra viena pagrindinių ilgalaikio projekto, kuriuo metu numatoma pastatyti šešias futbolo akademijas didžiuosiuose Lietuvos miestuose, dalių.

          "Projektas taps ne tik treniruočių ir pasirengimo, bet ir pramogų centru, čia vyks ir varžybos. Viskas bus vienoje vietoje - ir jaunųjų futbolininkų apgyvendinimas, ir pasirengimas, ir pačios varžybos. Numatoma, kad bus 80 vietų gabiems jaunuoliams apgyvendinti, o aktyviai leisti laiką čia galės iki 500 sportininkų", - pasakojo viešosios įstaigos direktorius.

          Pasak pašnekovo, komplekse galės vykti "bent jau I lygos ir vaikų varžybos".

          Comment


            #65
            Va cia tai tikrai geros naujienos...
            Mano blogas kaip aš pastačiau savo svajonių namą.

            Comment


              #66
              Akademija Vilniuje - futbolo ateities pamatai
              2008-12-11 00:01

              Naujoji futbolo akademija Vilniuje – viena iš pagrindinių ilgalaikio futbolo projekto dalių. Įgyvendinant projektą ir investuojant į Lietuvos futbolo ateitį, bus siekiama pastatyti šešias profesionalaus rengimo akademijas.

              Idėja statyti šį ambicingą projektą kilo dar 2004 m., vėliau sekė keleri sprendimų priėmimo ir biurokratinių kliūčių metai ir štai – 2007 m. yra įkuriama Viešoji Įstaiga "Vilniaus futbolo akademija", o šių metų gruodžio pradžioje pasirašoma ir žemės nuomos sutartis su Vilniaus apskrities administracija.

              Plačiau apie šį projektą, jo priešistorę, dabartį ir ateitį papasakojo su juo susiję žmonės: Viešosios įstaigos (VšĮ) "Vilniaus futbolo akademija" direktorius Mindaugas Beišys, Lietuvos Futbolo Federacijos (LFF) prezidentas Liutauras Varanavičius bei Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Paluckas.


              Mindaugas Beišys: "Remsimės ir akademijos Kaune patirtimi"

              - Statyti Vilniaus futbolo akademiją buvo sumanyta dar 2004 m. Jūs atėjote į šį projektą prieš metus. Kas buvo daroma iki tol, tuos trejus metus?
              - 2004 metais tik užgimė pati Futbolo akademijos idėja, o viešoji įstaiga buvo įkurta jau 2007 m. Tuomet projektas įgavo tam tikrą juridinę formą, jį jau galima buvo pradėti oficialiai administruoti. Iki tol vyko daug sprendimų ir susitarimo klausimų tarp dviejų dalininkų – LFF ir savivaldybės. Kuomet jie apsisprendė ir įtikino vienas kitą dėl šio projekto reikalingumo, buvo įkurta Všį "Vilniaus futbolo akademija".

              - Jau pasirašėte nuomos sutartį su Vilniaus apskrities administracija. Kokie artimiausi darbai numatomi ir kada bus padėta "pirmoji plyta"?
              - Esame pasirašę nuomos sutartį, o žemės turėjimas leidžia mums gauti projektavimo sąlygų sąvadą. Turint šį sąvadą mes galime skelbti viešąjį konkursą projektuotojui parinkti. Taigi 2009 m. pabaigoje – 2010 pradžioje skelbsime konkursą pirmojo etapo generaliniam rangovui parinkti, o 2010 m. jau bus padėta ir "pirmoji plyta".

              - Koks bus vaikų priėmimo į akademiją procesas?
              - Bus remiamasi jau veikiančios Kauno futbolo akademijos patirtimi, daromi tam tikri kvietimai, sportininkai testuojami, tokiu būdu vyks natūrali atranka ir išliks patys stipriausi. Dirbs visa tai išmanantys treneriai, kurie galės atsirinkti, kuris žmogus yra perspektyvus, ir ar jis galės futbolą žaisti ilgus metus. Toliau prasidės individualus trenerių darbas su kiekvienu futbolininku. Bus stengiamasi, kad jis nepasitrauktų iš sporto šakos, jeigu tikrai yra gabus šiam sportui.

              - Ar akademijoje galės žaisti ir "eiliniai", profesionalo karjeros nesiekiantys vaikai?
              - Projektas yra orientuotas į profesionalų ruošimą, bet čia galės treniruotis ir profesionalumo nesiekiantys žmonės. Nebus taip, kad kiekvienas panorėjęs bet kuriuo metu galės treniruotis akademijoje, bet bus organizuojami tam tikri renginiai. Futbolo federacija siekia ne tik statyti akademijas, ji vykdo ir daugelį projektų, kurie skatina masiškumą - pavyzdžiui, vaikų turnyras "Ežiogolas". Visi yra suinteresuoti projektus vykdyti ne mažai žinomose vietose, bet visus sutraukti būtent į akademiją. Greta profesionalų rengimo, čia vyks ir masiniai futbolo renginiai, kaip LFF vykdomo projekto "Sugrąžinkime vaikus į stadionus" turnyrai.

              - Ką vietinė bendruomenė gaus po šios Akademijos atidarymo? Kokių privilegijų ar galimybių ji turės?
              - Bendruomenei tai bus labai svarbus dalykas. Visų pirma - tai 17,6 hektaro plotas, o užstatyta bus tik 20 procentų teritorijos. Visoje kitoje teritorijos dalyje numatomas visos infrastruktūros tvarkymas: aplinkos, parko, pasivaikščiojimo vietų sutvarkymas, suoliukų, apšvietimo pastatymas, taip pat viešosios infrastruktūros – kelių, sankryžų įrengimas ir kiti darbai.

              Liutauras Varanavičius: "Rezultatus matysime po 10 metų"

              - Kada ir kaip kilo idėja statyti futbolo akademiją Naujojoje Vilnioje?
              - Idėja kilo prieš gerus penkerius metus. Tada pradėjome kalbėti, jog darome projektą Kaune, norėtųsi tokį patį padaryti ir Vilniuje. Pradžioje apie tai kalbėjome su Edmundu Jakubausku – Naujosios Vilnios bendruomenės pirmininku. Būtent jis pakvietė pasižvalgyti sklypų, kuriuose būtų įmanomą statyti šį projektą. Tuomet kartu su LFF generaliniu direktoriumi Juliumi Kvedaru ir LFF viceprezidentu Gintautu Babravičiumi apžiūrėjome kelias vietas. Kai buvo išrinktas sklypas, pradėjome dirbti, kad jis būtų suprojektuotas su futbolo aikšte.

              - Futbolo akademijos nėra mūsų išradimas. Gal galėtumėte plačiau papasakoti apie futbolo akademijų kilmę, istoriją?
              - Reikėtų pradėti nuo Tarybų Sąjungos. Ten atsirado akademijos, kurios tuo metu buvo vadinamos sporto internatais. Toks būdas ugdyti sportininkus buvo išrastas būtent socialistinėse valstybėse – Rusijoje, VDR ir daugelyje kitų. Vakarų Europoje pirmąją akademiją 1984 m. įkūrė prancūzai. Kol surado geriausią modelį, jie eksperimentavo apie aštuonerius metus. Futbolininkai, kurie buvo ten ugdomi, faktiškai sudarė šalies rinktinės pagrindą. Tos rinktinės, kuri 1998 m. tapo Pasaulio čempione.

              - Ko LFF tikisi iš futbolo akademijų?
              - Turime planą ir siekiame, kad iki 2012 m. Lietuvoje iškiltų šešios regioninės futbolo akademijos. Tiesa, ekonominė krizė planus gali šiek tiek pakeisti ir terminą keliais metais nukelti. Esame paruošę futbolo akademijų taisykles, kuriose aiškiai įsivaizduojame, kokia turėtų būti tipinė akademija. Tos taisyklės yra viešos ir kiekvienas klubas ar savivaldybė, besitikinti įkurti tokią futbolo akademiją, kuri būtų pripažinta LFF, turėtų vaikus ruošti pagal tas taisykles. Mes tikimės, kad bus apjungtas ir vaikų mokymas, ir apgyvendinimas, ir pats treniruočių procesas. Visos šešios planuojamos akademijos turėtų priimti apie 600 vaikų.

              - Ar galime tikėtis Lietuvos futbolo "spurto" ir kada matysime realius rezultatus?
              - Esminis lūžis Lietuvos futbole įvyks tada, kai futbolo akademijų auklėtiniai pradės žaisti už suaugusiųjų rinktines. Tad jeigu šiandien užsiimame 12-14 metų vaikais, reikėtų skaičiuoti, kada jie bus 22-24 metų amžiaus ir sudarys rinktinės pagrindą. Tai reiškia, kad teks palaukti dar apie 10 metų, kol realiai atsispindės šių akademijų veiklos rezultatai.

              - Kiek tokių futbolo mokyklų šiuo metu veikia Lietuvoje?
              - Akademija jau veikia Kaune, pagrindai yra sukurti Marijampolėje. Galimybių sukurti akademiją turi Šiauliai ir Panevėžys, pradžia yra ir Klaipėdoje. Be to, kai kurie klubai turi susikūrę savo akademijas, jų yra apie 10. Bet tokia futbolo akademija, kokią mes įsivaizduojame, veikia tik Kaune.

              - Kiek akademijų reikėtų, kad pasiektume Europos futbolo lygį?
              - Jeigu kiti stovėtų vietoje, mums užtektų ir šešių akademijų. Bet kadangi kitos šalys taip pat vystosi, mums reikės tą daryti dvigubai greičiau – artimiausiu metu regioninių centrų, kur futbolininkai būtų ruošiami pagal visus principus, reikėtų turėti apie 10. Labai reikalinga, kad visi futbolo klubai – tiek aukščiausios, tiek I lygos - pradėtų patys ruošti vaikus. Tai lemtų didžiausią pasikeitimą. Vyriausybė į savo programą įrašė vaikų popamokinį krepšelį. Tikimės, kad tas krepšelis atsiras kuo greičiau ir klubai, kurie užsiima vaikų ruošimu, gautų pinigų iš valstybes. Tai daugybę vaikų paskatintų sportuoti. Tada ir atsirastų ta bendra masė, iš kurios būtų galima išrinkti geriausius.

              Gintautas Paluckas: "Vilniui verkiant reikia tokio pobūdžio futbolo centrų"

              - Jums tapus administracijos direktoriumi buvo įkurta VšĮ "Vilniaus futbolo akademija". Kokias viltis siejate su šiuo projektu?
              - Sporto infrastruktūra Vilniuje yra tikrai nepakankama, tad mums verkiant reikia tokio pobūdžio futbolo centrų. Tikimės pasiekti dviejų tikslų: pirmiausia jaunimo užimtumo per sportą, antras tikslas – futbolo populiarinimas ir profesionalių sportininkų ugdymas. Tikimės abu tikslus pasiekti, dėl to savivaldybė projekte dalyvauja tiek skirdama lėšų, tik kitokio pobūdžio indėliu – palengvintu procedūrų tvarkymu, palaikydama projektą suteikiant nacionalinį statusą ir t.t.

              - Idėja statyti Futbolo akademiją kilo dar 2004 metais. Kodėl taip ilgai užtruko šis procesas? Ar tai yra normalu?
              - Yra keletas aspektų. Pirmas dalykas – tam tikros biurokratinės kliūtys, t.y. žemės sklypo formavimas, nuomos sutarčių sudarymas, detalaus plano tvirtinimai. Šie procesai paprastai užtrunka apie dvejus metus - žiūrint iš praktinės pusės ir atsižvelgiant į galiojančius teisės aktus, tai yra gana normalus terminas. Kitas klausimas – finansavimo šaltiniai. Jų šiuo metu turėtų būti trys, tai yra LFF, savivaldybė ir kitas potencialus finansavimo šaltinis – valstybė. Valstybė dėl savo finansavimo dalies vis dar nėra apsisprendusi. Dėl tos priežasties projekto realizavimas užtrunka. Bet, manau, jog kitais metais pirmąją stadiją, pirmąją statybos darbų eilę jau galėsime atlikti. Iki kitų metų vidurio bus parengtas ir patvirtintas techninis projektas. Savo lėšų dalį tiek techniniams projektams, tiek pirminiams statybos darbams nusimatysime, o kaip bus su finansavimu iš nacionalinio biudžeto - jau gali pasakyti tik Seimas.

              - Kartais pasigirsta kalbų jog perdavus žemę (tiksliau išnuomavus ją) VšĮ bus pasisavinta, ar panaudota ne pagal paskirtį. Ką Jūs galėtumėte atsakyti skeptikams? Ar savivaldybė turi pakankamai svertų to neleisti?
              - Tokius dalykus labai aiškiai reglamentuoja teisės aktai, ir šiuo metu galiojantys teisės tokios galimybės tikrai nenumato – viešoji įstaiga negali būti pasisavinta arba žemės sklypas panaudotas ne pagal paskirtį. Yra patvirtintas detalus planas, kuriame aiškiai nurodyta, kur yra futbolo aikštynai, administracinės patalpos. Atitinkamai turime galvoti, kad finansavimas yra iš savivaldybės ir iš valstybės biudžeto, tad savo ruožtu mes jokių komercinės paskirties statybų finansuoti nesiruošiame. Teisės aktai leidžia neutralizuoti grėsmę, kad žemės sklypas gali būti panaudotas netinkamai. Tiesiog tai nėra įmanoma.

              - Vilniaus savivaldybė yra VšĮ dalininkė, tad natūralu, kad ji finansiškai prisidės prie šio projekto. Ar tikrai miestui, bendruomenei apsimoka tokie projektai? Kokiomis formomis miestas gauna grąžą?
              - Be jokios abejonės, tokie projektai apsimoka. Miestas žiūri ne tik į komercinę projektų sėkmę arba ekonominį atsiperkamumą. Savivaldybė vykdo ir viešąją funkciją. Tai naudinga dėl dviejų priežasčių. Kaip jau minėjau, mes tikimės jaunimo užimtumo per sportą – tai yra viena iš strateginių miesto politikos krypčių. Antras dalykas - kartu su Futbolo federacija tikimės populiarinti futbolą. Be to, turint didelį sporto kompleksą atvažiuos daugiau sporto turistų, vyks vaikų ir jaunimo mini turnyrai. Per turizmą, sporto aistruolius ir kita tikimės ne tik atlikti viešąją funkciją, bet ir gauti tam tikrų pajamų į valstybės ir savivaldybės biudžetą.

              Comment


                #67
                Jėzau kiek skaitymo Bet vistiek smagu kai šis projektas įgauną kažkokį pagreitį
                You might surprise yourself.

                Miestai.net FB

                Comment


                  #68
                  Vokiečiai nusivylė kauniečiais ir milijonines investicijas nukreipė į Vilnių

                  Nors Kauno valdžia spėjo prisigirti, kad Vokietijos bendrovė "Strabag" susidomėjo naujo futbolo stadiono statybomis, jų nebus, nes vokiečiai nusivylė kauniečiais ir nutarė investuoti Vilniuje, rašo „Kauno diena“.
                  Vokietijos konsultacinės ir statybų bendrovė dar prieš metus pranešė, kad yra nusiteikusi investuoti apie 100 mln. eurų (345 mln. litų) ir pastatyti 15 tūkst. vietų futbolo stadioną.

                  Investuotojai kreipėsi į miesto valdžią, kad būtų surasta tinkama
                  teritorija. Jie žvalgėsi į S.Dariaus ir S.Girėno stadioną arba Nemuno salą.

                  Tačiau per metus Kaunas nepateikė vokiečiams pasiūlymo.

                  Dienraštis rašo, kad nusivylę vokiečiai išvyko į sostinę. Vilniaus valdžia jau rengia dokumentus stadiono statyboms Naujojoje Vilnioje.

                  www.delfi.lt
                  http://vilnius-town.myminicity.com/ind

                  Comment


                    #69
                    Eilini karta nusivyliu Kauno valdzia, pats esu kaunietis ir tikrai tuom nesididziuoju girdint tokius dalykus, labai gaila istikruju Kaune stadionas butu pravertes . Na bet gerai tiek, kad vokieciai neatsisake savo planu Lietuvoje ir apsisprende nukreipti zvilgsnius i Vilniu, manau tas stadionas Vilniui bus labai naudingas, nes tikriausiai bus greiciau pastatytas nei nacionalinis.

                    Comment


                      #70
                      Taip, šiuo klausimu aš pritariu white, kad dėl Kauno padėties kalta valdžia, jau nebe pirmas kartas... o čia dėkui dievui, kad nusprendė i Vilniu, o ne pasitraukti atgal...
                      Atėjo, pamatė, pastatė...

                      Comment


                        #71
                        Aš nežinau kodėl bet ta vokiečių dovana Kaunui , dabar jau Vilniuje man atrodo gan įtartinai.
                        DINGĘS MIESTAS - MERKINĖ <<

                        Comment


                          #72
                          Jerunda visa ši istorija - tik atitolins arba visai sužlugdys galėjusio N.Vilnioje būti gero ir naudingo futbolo komplekso statybas.
                          Paskutinis taisė bronius; 2009.06.19, 23:16.

                          Comment


                            #73
                            Parašė bronius Rodyti pranešimą
                            Jerunda visa ši istorija - tik atitolins arba visai sužlugdys galėjusio N.Vilnioje būti gero ir naudingo futbolo komplekso statybas.

                            Na, jei Kaune nieko nepešę jie ateina į Vilnių, tai manau, kad jie tikriausiai imsis N. Vilnios projekto.
                            You might surprise yourself.

                            Miestai.net FB

                            Comment


                              #74
                              Na, jei Kaune nieko nepešę jie ateina į Vilnių, tai manau, kad jie tikriausiai imsis N. Vilnios projekto.
                              - Imsis projekto, kuris atlaikė milžiniškas, ilgus metus trukusias kančias, kol buvo gautas leidimas ten kažką daryti.. Keista futbolo federacijos pozicija - patys stenėjo, kad reikia geležines kurpaites sunešioti, kol išpeši iš valdžios visokiausius leidimus, o dabar patys neaiškiems aferistams (pasirodo net ne vokiečiams) perleidžia vadžias.

                              Comment


                                #75
                                Aš jums sakau, iš šito man atrodo nieko gero nebus.
                                DINGĘS MIESTAS - MERKINĖ <<

                                Comment


                                  #76
                                  Ištrauka iš L.Varanavičiaus interviu "Lietuvos žinioms":

                                  - Futbolo aikštyno projektas Naujojoje Vilnioje taip pat nejuda iš vietos.
                                  - Projektavimo darbams reikalingą milijoną litų sutarėme dalytis per pusę su Vilniaus savivaldybe. Mes savo dalį pasirengę mokėti, savivaldybė - dar ne.

                                  Statybas numatyta pradėti ir baigti per ketverius ar penkerius metus. 16 hektarų plote išdygtų kelių tūkstančių vietų stadionas, kelios treniruočių aikštės ir LFF administracinis pastatas. Visas objektas kainuotų apie 16 mln. litų. Dalį finansavimo jau užsitikrinome iš UEFA.

                                  - Neseniai statyti stadioną Lietuvoje panoro vokiečių verslininkai. Kokie jų planai?
                                  - Vokiečiai norėjo statyti stadioną Kaune, bet nerado tam tinkamos vietos. Visiškai realu, kad jie investuos į areną Naujojoje Vilnioje. Vokiečiai ketina statyti maždaug 15 tūkst. vietų futbolui skirtą stadioną. Tikrai neprieštarautume
                                  Visas interviu perspausdintas čia: http://www.futbolas.lt/lt/naujienos/,nid.3367

                                  Comment


                                    #77
                                    Kažkaip visai nieko nesigirdi apie šį vokiečių projektą N.Vilnioje...

                                    Comment


                                      #78
                                      Parašė HSV Rodyti pranešimą
                                      Kažkaip visai nieko nesigirdi apie šį vokiečių projektą N.Vilnioje...
                                      O ko tu tikiesi tokiais laikais?
                                      You might surprise yourself.

                                      Miestai.net FB

                                      Comment


                                        #79
                                        Nelabai buvo aiškus šio projekto finansuotojas, nuo to viskas ir priklauso. Metas statyboms šiuo metu palankus, tereikia smulkmenos - pinigų

                                        Comment


                                          #80
                                          Parašė Rodrigez
                                          ka naudingo Varanavicius yra nuveikes per 10 kaip vadovauja LKF`ui?
                                          Išsidavei kokia sporto šaka labiau domiesi ir tai kad visai nesidomi kuom LFF užsiima ir ką nuveikė
                                          You can change your car, you can change your house, you can change your Wetherspoon, you can change your wife or religion, even you can change your sex. But you can never change the team you support...

                                          Comment

                                          Working...
                                          X