Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Nelegalūs statiniai ir valstybinės žemės grobimas Vilniuje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Wow, labai džiugi naujiena! Dar prieš kokius 3 metus, prasidėjus nukėlinėjimo bumui, šio masyvo apsauginis labai arogantiškai atsakė, kad šis masyvas stovi privačioje žemėje ir ko jau ko, bet šito nenukels.

    Nuostabi vieta, su Vilnele apačioje ir didžiuliu mišku aplink, kuriame pilna takelių. Tiesa, pasivaikščiojus aplink šiukšlių iš po žemės dar labai daug lenda. Matyt ir nuo savartyno ir nuo garažų.
    Reik tikėtis tikrai bus kempingas, o ne toje kaimynystėje populiarios korupcijos pavyzdys.

    Visad kelia klausimą kas čia šalimais. Stovėjo sau gražiai sodyba, kur senukai laikė ožkas ir daug bičių. Prieš keletą metų nutėškė, iškasė gigantišką kraterį, aptvėrė ir paliko. Galvojau, kad atsiras kokia mega vila tokioje vietoje, bet nieko taip ir nevyksta. Gal kas turi žinių?

    https://maps.app.goo.gl/5n4WFjnh8wdqrebu5



    Comment


      Vietoje legenda virtusios pilies žinomas verslininkas priverstas statyti tualetą
      Verslininkui Vyteniui Urbai nepavyko įteisinti du dešimtmečius akis badančio statinio prie parodų ir kongresų centro „Litexpo“ - teismas nurodė jį sulyginti su žeme.

      Per pusę metų savo lėšomis atstatyti pastatą - viešąjį tualetą.

      Taip praėjusių metų lapkričio 14 dieną Vilniaus miesto apylinkės teismas nurodė bendrovei „Varnalėša“, kurios vadovas - buvęs Kaziuko mugių rengėjas 70 metų V.Urba. Suprantama, prieš tai verslininkui teks nugriauti pilį, kurios vietoje buvo tualetas. Bet daugiau nei pusė teismo nurodyto termino jau prabėgo, o pilis vis dar stovi.

      Comment


        Seniau NŽT vykdė valstybininės žemės naudojimo kontrolę. Jie turėjo visai patogią sąsają pranešti apie galimus pažeidimus ar neteisėtus valstybinės žemės užgrobimus. Taip pat rodė statistiką, žemėlapio peržiūrą kur pažeidimai yra ir kt. Buvau pats keletą pažeidimų nurodęs ir gavęs atsakymus, jog jie teigiami. Kai kuriais atvejais tvoros patrauktos iš karto, kitais (po daugiau nei 2 metų), jos vis dar stovi ten pat. Prisiminęs tai ieškojau tos sistemos. Pasirodo nuo šių metų sausio 1-mos dienos valstybinės žemės naudojimo kontrolė perduota VTPSI. Parašiau klausimą ar bus analogiška sistema, kur matyti esamus pranešimus ir pan. Gavau atsakymą, tai pasidalinu (gal kam bus aktualu). Panašu, jog greitu metu dar nebus analogiškų galimybių kaip turėjo NŽT.

        DĖL INFORMACIJOS PATEIKIMO

        Atsakydami į Jūsų keliamus klausimus informuojame, jog geografinių informacinių sistemų priemonių pagalba Žemės naudojimo valstybinės priežiūros elektroninė paslauga Valstybinėje teritorijų planavimo ir statybos inspekcijoje prie Aplinkos ministerijos (toliau – Inspekcija) dar kuriama. Planuojama, kad naudojantis šia el. paslauga viešai bus galima susipažinti su kiekvienoje savivaldybėje planuojamais atlikti planiniais patikrinimais, taip pat kiekvieno Inspekcijos Žemės naudojimo valstybinės priežiūros departamento padalinio bendra statistine informacija (atliktais žemės naudojimo patikrinimais, nustatytais žemės naudojimo tvarkos pažeidimais ir pan.), kol kas galimybės gyventojams naudojantis el. paslauga informuoti Inspekciją apie pastebėtus žemės naudojimo tvarkos pažeidimus nenumatyta. Skundą (pranešimą) dėl žemės naudojimo pažeidimo galima pateikti Inspekcijoje numatytais bekontakčiais būdais, t. y. elektroniniu paštu info@vtpsi.lt, per informacines sistemas www.epristatymas.lt, www.epilietis.lrv.lt, palikti korespondencijos dėžutėje, esančioje ant pastato fasado A. Vienuolio g. 8, Vilniuje arba pateikti raštinėje adresu A. Vienuolio g. 8, Vilniuje. Teikiamas skundas (pranešimas) turi atitikti Prašymų ir skundų nagrinėjimo ir asmenų aptarnavimo viešojo administravimo subjektuose taisyklių, patvirtintų Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2007-08-22 nutarimu Nr. 875 „Dėl Asmenų prašymų ir skundų nagrinėjimo viešojo administravimo subjektuose taisyklių patvirtinimo“ 23, 24 punktų reikalavimus, kreipimasis turi būti tinkamai pasirašytas (siunčiant dokumentus el. paštu, jie turi būti pasirašyti el. parašu arba nufotografuoti ar nuskenuoti pasirašius popierinį dokumentą).

        Taip pat informuojame, kad pagal nuo 2024-01-01 įsigaliojusio Lietuvos Respublikos žemės įstatymo pakeitimo įstatymo (nuoroda į teisės aktą https://e-tar.lt/portal/lt/legalAct/...a28c81c82193a8) (toliau – Įstatymas) 30 straipsnio 7 dalies nuostatas procedūros, susijusios su valstybinės žemės valdymu, naudojimu ir disponavimu ir numatytos šiame įstatyme, pradėtos, bet nebaigtos iki šio įstatymo įsigaliojimo dienos, turi būti tęsiamos ir baigiamos iki šio įstatymo įsigaliojimo dienos galiojusia tvarka ir sąlygomis. Vadovaujantis Įstatymo 30 straipsnio 7 dalies nuostatomis nuo 2024-01-01 žemės naudojimo valstybinės priežiūros funkciją atliekančiai Inspekcijai prašymai / skundai, susiję su žemės naudojimo tvarkos pažeidimais, kurie iki minėtos datos buvo gauti ir išnagrinėti Nacionalinėje žemės tarnyboje prie Aplinkos ministerijos (toliau – Tarnyba), nėra perduoti. Tuo tarpu, Tarnybos atliktų, tačiau nebaigtų nagrinėti žemės naudojimo patikrinimų duomenys perduoti Inspekcijai tolesnių teisės aktuose numatytų procedūrų – administracinio nusižengimo tyrimų, vykdymui. Informacijos apie šiuos tyrimus viešai skelbti nenumatyta.

        Skyriaus vedėja Rūta Biskelionienė
        Paskutinis taisė Julius.ste; 2024.04.15, 08:19. Priežastis: Ačiū Arunasx už pastabą. Pataisiau.

        Comment


          Iš tokių paklodžių reikėtų paboldinti esminius kelis sakinius kad nenuvaryti į neviltį.

          kol kas galimybės gyventojams naudojantis el. paslauga informuoti Inspekciją apie pastebėtus žemės naudojimo tvarkos pažeidimus nenumatyta

          Informacijos apie šiuos tyrimus viešai skelbti nenumatyta.



          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

          Comment

          Working...
          X