Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vilniaus sporto rūmų ir Žalgirio stadiono teritorija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #21
    Kam ji griaut... Argi negraziai atrodo

    Comment


      #22
      Parašė Nedas
      Kam ji griaut... Argi negraziai atrodo
      Tai kad jau šaukštai po pietų
      Mano galerija Flickr'yje

      Comment


        #23
        Mantai, čia gi apie stadioną kalba eina, o ne apie baseiną.

        Ar jau ir tą nugriovė?

        Comment


          #24
          nu dar nenugriove stadijono. Seip tai jis tikrai baisus ir neatitinka siuolaikiniu reikalavimu ir pan. reikia rekonstruoti, pritaikyti dabartinems reikmems. Bet as pvz. bijau kad gali ten is to stadiono likt shpygute, o likuisa zeme parduos kokiam vp marketui. O ten zmones turi butus ir gan ramiai gyvena.. kolkas

          Comment


            #25
            Parašė John
            siandien nuo ET stogo dar maciau! Nors galetu ir juo atsikratyti, nereikia tokio nenaudojamo griozdo miesto centre


            Kaip sakei?



            Ką, vis dar galima ant stogo patekt? Ar tik kokiems nors "išrinktiesiems"?

            Comment


              #26
              Oi, visai susimaišiau
              Mano galerija Flickr'yje

              Comment


                #27
                Man kazkaip nerealiai viskas atrodo... Tokius projektus gali pastatyt nebent kokia Japonija ar dar kokios super turtinga valstybe (pagal mane) .

                Comment


                  #28
                  na tikrai projektas atrodo per daug galingas, kad butu realizuotas, bet ka gali zinoti... Zuokas gali viska Tu dangoraiziu aukstingumas nebuvo paminetas niekur ? bent jau man jie atrodo labai auksti.
                  Westside is the best ! :jura:

                  Comment


                    #29
                    Tikrai nerealus projektas. Ir nerealiai greitai turi būti įgyvendintas iki 2009 m.

                    O aš supratau žiūrėdamas žinias, kad Fuksas teigia, jog reikia nugriauti Sporto rūmus dėl jų barbariškos architektūros, nes rekonstruoti jų neapsimoka. Beje kiek vietų bus tas nuostabus ir modernus stadionas? Jeigu žinoma bus iš viso

                    Comment


                      #30
                      Cia tas projektas atrodo kaip is kokios Pekino olimpiados vizualizaciju . Nebutu parasyta, kad Vilniuje, tai kogero taip ir pagalvociau

                      Comment


                        #31
                        Na belieka tikėtis, kad bus įgyvendintas bent mažesnė šio projekto atmaina

                        @themonk Prieš keletą metų jis davė interviu "Statybų pilotui" ir pamenu, kad siūlė pastato negriauti. Nors galiu ir klysti
                        Mano galerija Flickr'yje

                        Comment


                          #32
                          Joo, jeigu tai butu realizuota, negaila visu esanciu nesamoniu.
                          Bet KVAd ir "Bekeso kalno bendruomene" aisku bus grieztai pries.

                          Comment


                            #33
                            Parašė themonk
                            Tikrai nerealus projektas. Ir nerealiai greitai turi būti įgyvendintas iki 2009 m.

                            O aš supratau žiūrėdamas žinias, kad Fuksas teigia, jog reikia nugriauti Sporto rūmus dėl jų barbariškos architektūros, nes rekonstruoti jų neapsimoka. Beje kiek vietų bus tas nuostabus ir modernus stadionas? Jeigu žinoma bus iš viso
                            21-29 tūkst. is www.delfi.lt

                            “Žalgirio” stadioną ir Sporto rūmus gali pakeisti daugiafunkcinis kompleksas

                            Ketvirtadienį Vilniaus miesto savivaldybės tarybos Kolegijos posėdžių salėje pristatyta Vilniaus "Žalgirio" stadiono ir Vilniaus koncertų ir sporto rūmų rekonstrukcijos koncepcija.

                            Projektas numato, kad stadionas ir sporto rūmai bus pertvarkyti į daugiafunkcinės paskirties statinių kompleksą, kuris sujungs universalų 21-29 tūkst. vietų stadioną, parodų rūmus, naujus modernius apie 2 tūkst. vietų kongresų rūmus, biurus, 5 ir 3 žvaigždučių viešbučius, parduotuves, restoranus, pramogų bei vaikų ir jaunimo dienos užimtumo centrus. Vilniaus koncertų ir sporto rūmai būtų nugriauti.

                            Rekonstrukcijos projektą parengė nekilnojamojo turto plėtros bendrovė "Hanner" kartu su finansiniu partneriu Ūkio banko investicine grupe. Projekto koncepcijos autorius vienas žymiausių pasaulio architektų lietuvių kilmės italas Massimiliano Fuksas.

                            Šio projekto įgyvendinimas kainuotų apie 200 mln. eurų (690,6 mln. litų). Tai būtų vienas didžiausių pastarųjų metų investicijų projektų Vilniaus mieste. Kiek tiksliai į šį projektą žadama investuoti, UAB “Haner” valdybos pirmininkas Arvydas Avulis neatskleidžia. “Investuosim tiek, kiek reikės”,- sako jis.

                            A.Avulio tvirtinimu, jei parengta koncepcija sulauks visuomenės pritarimo ir gaus visus statyboms reikiamus leidimus, statinių komplekso statybas yra realu užbaigti iki 2009 metų.

                            "Hanner" užsiimtų projekto valdymu ir veiktų kaip investicinis partneris. "Dėl šios rekonstrukcijos koncepcijos susikerta įvairūs interesai. Mūsų funkcija bus suderinti privačius ir viešuosius interesus, nesutarimus dėl nacionalinės svarbos stadiono, kitais klausimais dalyvauti derybose. Kartu būsime investiciniai partneriai", - teigė A.Avulis.

                            Pasak pagrindinio projekto finansuotojo Ūkio banko investicinės grupės valdybos pirmininko Vladimiro Romanovo, investuotojai nesiruošia riboti menininkų fantazijos ir į naują statinių kompleksą investuos tiek lėšų, kiek reikės.

                            "Pinigų prašyti iš Vyriausybės yra utopija. Neplanuojame to daryti. Jei Vyriausybė supras, kad čia yra kultūrinis centras, mes gal ir priimsime jų paramą", - teigė V. Romanovas.

                            Architekto M.Fukso teigimu, tokį kompleksą reikia statyti netoli senamiesčio tam, kad centre būtų suburiami periferijose gyvenantys gyventojai.

                            „Mes siūlome Vilniuje šalia Neries upės suformuoti erdvę su trimis skirtingais traukos centrais – kultūriniu, kurio pagrindas būtų kongresų ir parodų rūmai, pramogų, kurio pagrindas būtų stadionas, ir komerciniu, apimančiu parduotuves bei biuro patalpas“,– pristatydamas parengtą projektą sakė architektas.

                            Parengtoji stadiono ir sporto rūmų rekonstrukcijos koncepcija dėl per didelio suplanuotų pastatų aukščio, kurie, architekto teigimu, pagal aukštį nepranoks Gedimino pilies, prieštarauja dabar galiojantiems šalies teisės aktams.

                            "Pagal galiojančius reglamentus tokio daikto statyti negalima būtent dėl aukščio. Reiktų keisti teisės aktus, bet idėja to verta", - sakė Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas.

                            A. Zuokas pridūrė, jog savivaldybė prisidės prie komplekse rengiamo kultūrinio centro finansavimo ir 2009 metams, kai Vilnius yra paskelbtas Europos kultūros sostine, centro finansavimui prašys Vyriausybės paramos.

                            Pernai vasarą Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija už 6,2 mln. litų pardavė jai priklausiusį 59 proc. Vilniaus koncertų ir sporto rūmų akcijų paketą bendrovei "Nota Aurorae". Šį sandorį finansavo Ūkio banko investicinė grupė (ŪBIG).

                            "Su Ūkio banko investicine grupe radome būdų, kaip suderinti tas koncepcijas ir strategijas, kurių reikia Vilniaus miestui. Sutarėme, kad Vilniaus koncertų ir sporto rūmai turi būti savivaldybės. Liko suderinti formą ir lėšas", - teigė A. Zuokas.

                            Šiuo metu 1971 metais pastatyti sporto rūmai priklauso ŪBIG atstovaujančiai Šveicarijos bendrovei "Cofis Compagnie Fiduciaire".


                            "Žalgirio" stadioną ir sporto rūmus sujungs 690 mln. litų vertės statinių kompleksas.





                            Na, zinoma, jegele butu jei viska pastatytu (gaila, kad ne Klaipedoj )
                            Westside is the best ! :jura:

                            Comment


                              #34
                              Zuokas kalbėjo, kad pritaria šiam projektui ir savivaldybė nusiteikusi palankiai.Finansuotojai „Ūkio banko investicinė grupė“ tvirtino jog viskas labai realu ir reikalingos lėšos yra Na žodžiu,taip iš pirmo žvilgsnio viskas labai gražu.

                              Comment


                                #35
                                Parašė jinxx
                                Zuokas kalbėjo, kad pritaria šiam projektui ir savivaldybė nusiteikusi palankiai.Finansuotojai „Ūkio banko investicinė grupė“ tvirtino jog viskas labai realu ir reikalingos lėšos yra Na žodžiu,taip iš pirmo žvilgsnio viskas labai gražu.
                                O is antro ir realesnio zvilgsnio: KVAD, UNESCO - viskas nelabai grazu.

                                Comment


                                  #36
                                  Man patiko Massimiliano Fukso išsakyta mintis kad kaip gerai žiūrisi Rembrandt'o paveikslai prie Picasso, taip gerai turi žiūrėtis ir senamiestis prie modernios architektūros.

                                  Gryniausia tiesa, jei žinoma ta modeni architektūra estetiškai įsipaišo į aplinką

                                  Iš Zuoko svetainės www.zuokas.lt

                                  ...Tačiau visgi pabaigti norėčiau optimistine gaida, nes kaip sakiau, esu nepataisomas optimistas, o be to šiandien Vilniui pristatysime neeilinį projektą – „Žalgirio“ stadiono ir aplinkinės erdvės sutvarkymą, Kas ypač svarbu šiame projekte dalyvauja vienas žymiausių nūdienos Europos ir pasaulio architektų Maximillianas Fuksas. Talentingas ir neeilinis žmogus, kurio paslaugos, kaip paaiškėjo, kainuoja ne brangiau nei žvaigždėmis save laikančių Lietuvos architektų. Tokie projektai įkvepia ir suteikia vilties, kad ne tik turgavietė yra valstybės ateitis šimtui metų į priekį.

                                  Gariūnų turgavietė reikalinga, nes tai tikrai tūkstančiams gyventojų pajamų šaltinis, tačiau būtent apie paprastus prekeivius tokiais sprendimais negalvojama. Miesto Taryba pasisakė už turgavietės išsaugojimą bei modernizavimą, tačiau nuosavybė turėtų būti miesto arba valstybės , tik valdoma privačių kompanijų pagal aiškias sutartis ir įsipareigojimus , kurie garantuotų normalias prekybos sąlygas ir už priimtinus mokesčius prekeiviams..
                                  Jei leistų statyti, tai galbūt atleisčiau A. Zuokui visas nesąmones, kuriuose jis pastaruoju metu maudosi. Nors...turbūt ne.... Per daug giliai bičas įklimpo

                                  Comment


                                    #37
                                    Na tie dangoraižiai prie upės yra tiesioginė projekto savižudybė
                                    Mano galerija Flickr'yje

                                    Comment


                                      #38
                                      Parašė Edd
                                      O is antro ir realesnio zvilgsnio: KVAD, UNESCO - viskas nelabai grazu.
                                      Žinoma,juk dabar ir dėl žymiai kuklesnių projektų bruzdesys prasideda.
                                      Šiaip ar taip,čia tik vizija ir viskas dar keisis.Dangoraižiai prie pat Neries - kol kas tikrai kažkas iš fantastikos srities.Kita vertus dėl daugiaaukščiu arčiau Šeimyniškių gatvės nemanau,kad tūretų iškilt didelių problemų.Ai,nors ką dabar gali čia žinot..

                                      Comment


                                        #39
                                        Aš tai jaučiu kad čia būtų Ūkio banko pinigų plovimas su šituo projektu.
                                        Ne esme yra manyje. Muse, visuose musyse yra esme!

                                        Comment


                                          #40
                                          Galetu ta dangoraizi salia Neries pasalint ir projektas atrdoytu daug realesnis
                                          Siaip tai atrodo nerealiai...
                                          Tik tie gyvenamieji atrodo bjauriai.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X