Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vilniaus sporto rūmų ir Žalgirio stadiono teritorija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Šnipiškių žydų kapinių teritorijoje bus draudžiami renginiai
    ELTA
    2010 balandžio mėn. 26 d. 14:28


    Šnipiškių žydų kapinių teritorijoje nebus galima rengti masinių renginių - mitingų, eitynių demonstracijų. Kapinės turės būti įamžintos nepamirštant ir kitų svarbių kvartalo istorinių akcentų.

    Tokiems esminiams akcentams, pasak Vyriausybės kanclerio, pirmadienį pasitarime pritarė ministrų kabineto nariai. Dabar savivaldybė, remdamasi principinėmis nuostatomis, turėtų pradėti rengti bendrąsias konkurso sąlygas ir paskelbti tarptautinį konkursą žydų kapinių sutvarkymui ir įamžinimui.

    Pasak D. Matulionio, kapinių teritorijos ribos nebus pažymėtos, nes dėl jų iki galo nėra sutariama. "Mes manome, kad jos yra mažesnės, žydų organizacijos mano, kad didesnės, bet yra priimtas kompromisinis sutarimas dėl nekvestionuojamos zonos", - sakė Vyriausybės kancleris.

    Jo teigimu, sutarta, kad teritorijoje negalės būti sodinami dideli medžiai, siūloma panaikinti apatinėje Sporto rūmų terasoje esančią automobilių statymo aikštelę.

    "Masiniai renginiai - demonstracijos, mitingai - teritorijoje negali būti rengiami, bet tai turi likti vieša erdve, taigi patekimas į Sporto rūmus turi būti užtikrintas", - aiškino D. Matulionis.


    Pasak Vyriausybės kanclerio, įamžinant žydų kapines turi atsispindėti ir kiti istoriniai kvartalo akcentai, ten netoliese buvusios Karmelitų kapinės, šv. Teresės bažnyčia, pažymėta, kad Sporto rūmuose buvo Sąjūdžio steigiamasis suvažiavimas.

    Ar kapinių vietą reikia žymėti paminklu, monumentu, D. Matulionio teigimu, yra architektų meninės išraiškos klausimas.

    "Manau, lėšų ir pačiam konkurso parengimui, ir vykdymui būtų galima pritraukti iš tarptautinių, verslo organizacijų", - sakė Vyriausybės kancleris.

    ELTA

    Comment


      Parašė aesde Rodyti pranešimą
      ir nedidelis mano kometaras

      kas kad leidimas galios 10 m. darbus privalai pradėti per tris metus, taigi ....
      demontuos viena plyta ir darbai pradeti ....

      Comment


        Žalgirio stadionas atleistas nuo NT mokesčio
        Publikuota: 2010 balandžio 28d. 15:12
        Autorius: Aistė Almanaitė
        http://www.15min.lt/naujiena/miestas...escio-41-95305

        Vilniaus miesto taryba trečiadienį sutarė atleisti Žalgirio sporto areną nuo nekilnojamojo turto mokesčio. Pasak mero, taip savivaldybė suteikia šansą futbolo klubui „Žalgiris“ nesukti galvos, kur treniruotis artimiausius dvejus metus.

        Vilniaus miesto taryba nusprendė atleisti nuo nekilnojamojo turto mokesčio bendrovę Žalgirio sporto areną, kuri valdo Žalgirio stadioną. „Yra du variantai. Arba mes juos atleidžiame nuo nekilnojamojo turto mokesčio ir suteikiame galimybę „Žalgirio“ futbolo klubui dvejus metus ten treniruotis, arba neatleidžiame. Tokiu atveju nereikia pamiršti, kad yra išduotas leidimas stadioną griauti, todėl bendrovė kitą dieną taip gali ir padaryti – jiems nebereikės mokėti tada to mokesčio. Bet kuriuo atveju mes jo negausime“, – sakė Vilniaus miesto meras Vilius Navickas.

        Vilniaus miesto savivaldybė yra futbolo klubo „Žalgiris“ dalininkė.

        Comment


          Artimiausiu metu Romanovas žada nutraukti sutartį su savivaldybe, o aikštę užpilti žvyru ir išvaryti Žalgirį iš stadiono. Buratino šou tęsiasi.
          Aš neliūdnas - aš blaivus

          Comment


            "Puiki žinia"...
            ______________
            The Division Bell

            Comment


              Parašė geriantis Rodyti pranešimą
              Artimiausiu metu Romanovas žada nutraukti sutartį su savivaldybe, o aikštę užpilti žvyru ir išvaryti Žalgirį iš stadiono. Buratino šou tęsiasi.
              O tiksliau?

              Comment


                Parašė HSV Rodyti pranešimą
                O tiksliau?
                O tiksliau tai panašu, kad kažkas per anksti panikuot pradėjo. Jokios oficialios informacijos taip ir nebuvo pateikta.

                Comment


                  Parašė HSV Rodyti pranešimą
                  Įdomu, ką greičiau pastatys? Žalgirio stadioną ar Šeškinės stadioną?
                  Darom totalizatorių?

                  Comment


                    http://www.lzinios.lt/lt/2010-11-04/...i_praraja.html

                    Gandas ar tikrovė?

                    Kalbos apie "Žalgirio" stadiono sulyginimą su žemėmis netyla jau seniai. Esą areną valdanti "Ūkio banko investicinė grupė" (ŪBIG) senojo vietoje ketina statyti naują stadioną, o praėjusią vasarą iš Vilniaus savivaldybės ji gavo leidimą pradėti darbus. "Šį sezoną turėjome panaudos sutartį su "Žalgirio" stadiono valdytojais, ji buvo nutraukta. Arenos valdytojai ketina griauti stadioną ir ieško investuotojo naujoms statyboms. Todėl spalio 31 dieną vykusios rungtynės su Tauragės "Tauru" mums šiame stadione buvo paskutinės", - tvirtino "Žalgirio" klubo vykdomoji direktorė Vilma Venslovaitienė. Išgirdęs šias kalbas, stadiono direktorius Jonas Grigas tik gūžtelėjo pečiais - planai perstatyti areną cirkuliuoja jau ne vienus metus. "Stadiono valdžia man pranešė, kad futbolas čia bus žaidžiamas ir kitais metais. Kiek žinau, "Žalgirio" komandos iš čia niekas neišvarė, tikriausiai abi pusės turi vidinių nesutarimų", - teigė J.Grigas. Kalbas apie arenos griovimą LŽ paneigė ir stadiono generalinis direktorius Davidas Vardidzė: "Ši informacija - klaidinga. Kol kas nepuoselėjame jokių planų. Turime trejus metus galiojantį leidimą griauti stadioną, bet tai nereiškia, kad juo pasinaudosime. Futbolas čia bus žaidžiamas ir toliau. Bet jei "Žalgiris" nenori čia žaisti, tai jų problema."

                    Legendinės arenos saulėlydis

                    ŪBIG patvirtintame projekte naujas stadionas būtų 9 tūkst. vietų (dabartiniame telpa 13,5 tūkst.), o šalia aikštės nebeliktų bėgimo takų. Tad naujoji arena užimtų mažesnį plotą. Atsilaisvinusiose erdvėse investuotojai galėtų įgyvendinti savo komercinius planus. Bet jei darbų pradžia atidėliojama, tikėtina, kad arenos valdytojai ketina įgyvendinti ir daugiau asmeninių komercinių ambicijų. Vis dėlto valdininkai yra bejėgiai prieš bankininkų ketinimus. "Savivaldybė neturi jokių stadiono akcijų. Galime pavekti įvairius procesus, bet futbolininkai turėtų rodyti iniciatyvą ir kelti klausimą", - teigė Vilniaus savivaldybės sporto skyriaus vyr. specialistas Vilmantas Butikis. Nieko priešpriešinti šiuo atveju negali ir Futbolo federacija. "Objektas priklauso privačiam savininkui, jam daryti įtakos mes negalime. Stadionas šiuo metu vegetuoja, nes šeimininkams niekas nesuteikė leidimo jo vietoje pristatyti komercinių objektų, - tvirtino LFF prezidentas Liutauras Varanavičius. - Kitos išeities nėra. Manau, statybos prasidėtų, jei savivaldybė pakeistų detalųjį planą, tačiau abejoju, ar taip bus." Kol verslininkai užkulisiuose dėlioja savo kortas, avarinės būklės "Žalgirio" stadionas toliau dūlėja, o jo lankytojai susitaikė su mintimi, kad jų mylima komanda čia nebegrįš. Klubo savininkai dar tik brandina rožines svajones apie nuosavos bazės ir aikštės statybas. Tačiau kitą sezoną reikės kažkur žaisti. Ir čia pagalbos ranką vilniečiams pasirengusi ištiesti LFF...
                    Paskutinis taisė HSV; 2010.11.08, 12:47.

                    Comment


                      Miesto legendas gaivina pažadais

                      http://www.lrytas.lt/-12897695641289...C5%BEadais.htm

                      Comment


                        Iš 15min konferencijos su Zuoku:
                        http://www.15min.lt/naujiena/aktualu...kas-168-147799
                        -Kokia Jūsų pozicija dėl nacionalinio stadiono Šeškinėje? Ką ketinate daryti su juo? (Gediminas Stankevičius)
                        – Rytoj susitinku su „Žalgirio“ futbolo stadiono savininkais. Jei rasime susitarimą, ir šis stadionas būtų savivaldybės rankose, už 70–80 mln. Lt galėtume turėti 15 tūkst. vietų puikų futbolo stadioną. Vietoje dabar esančio „Žalgirio“ stadiono. Aplink būtų galima statyti kitus pastatus, kurie yra numatyti – butai, kontoros ir pan.
                        Dėl Šeškinės stadiono – nesu didelis optimistas. Suprantu, kad kelis šimtus milijonų skirti vienam objektui Vyriausybė neturi galimybių.
                        Aš neliūdnas - aš blaivus

                        Comment


                          Gal ir gerai. Panašu, kad Nacionalinio stadiono turėti jau nebelabai lieka vilties, kaip bebūtų gaila. Tai reikia bent Žalgirio stadioną renovuoti kiek įmanoma greičiau. Džiugu, kad šis projektas gali atgimti.

                          Comment


                            Parašė Gytaz Rodyti pranešimą
                            Tai reikia bent Žalgirio stadioną renovuoti kiek įmanoma greičiau. Džiugu, kad šis projektas gali atgimti.
                            Ten nerenovuoti, o griauti ir statyti naują reikia.

                            Comment


                              ne nu idėja tai, aišku puiki, bile tik Zuoka jos imtūsi ir padarytų, bet tai dabar pagalvokim kiek reikia parkavimo vietų 15k stadionui ir kur jų prie Žalgirio tiek rasis? požeminę gal statys? tai ten kokių 5 aukštų turbūt reikės
                              Istorijos nesuklastosi! P. B. Prūdas

                              Comment


                                Parašė Maarko Rodyti pranešimą
                                ne nu idėja tai, aišku puiki, bile tik Zuoka jos imtūsi ir padarytų, bet tai dabar pagalvokim kiek reikia parkavimo vietų 15k stadionui ir kur jų prie Žalgirio tiek rasis? požeminę gal statys? tai ten kokių 5 aukštų turbūt reikės
                                Maskvos namus gal parkingui pritaikys? Vis tiek tenai įrangos dar nesumontavo

                                O jei rimtai - pilna ten vietos. O dar ir požeminį tikriausiai statys.

                                Comment


                                  Parašė Maarko Rodyti pranešimą
                                  ne nu idėja tai, aišku puiki, bile tik Zuoka jos imtūsi ir padarytų, bet tai dabar pagalvokim kiek reikia parkavimo vietų 15k stadionui ir kur jų prie Žalgirio tiek rasis? požeminę gal statys? tai ten kokių 5 aukštų turbūt reikės
                                  Vilnius ne Maskva, dauguma gali ir pėsčiom ar viešuoju transportu atvažiuoti iki stadiono. realiai, žalgirio stadionas nėra sunkiai pasiekiamas; jis centre, tad nemanyčiau, kad stovėjimo aiškštelė bent jau vietiniams gyventojams būtų privalomas statinys..nebent ji būtų naudojama ir kitom reikmėm, sakykim, šalia stadiono planuojamo verslo/konferencijų kvartalo personalui.
                                  Antra vertus, netoli Žalgirio stadiono vietos yra užtektinai, bet nemanau, kad reikėtų 15tūkst. vietų aikštelės. Galima ir mažiau. Palikti automobili galima ir Europos aikštelėje, paeiti ten viso labo 5-15 minutes...
                                  15tūkst. vietu stadionas galbūt ir yra optimaliausias variantas, nors sovietmečiu teko skaityti, kad ir 20,000 sirgalių ten tilpdavo...

                                  Džiugu, kad ši vieta ir pats klubas neužmirštas ir darbai bus tęsiami.
                                  o ar Žalgirio stadiona reikėtų renovuoti ar griauti yra kitas klausimas. Man kaip žalgirio futbolo klubo sirgaliui sentimentu kelia pati vieta. pats stadionas sakyčiau "išaugo savo rūbą" .

                                  Comment


                                    Parašė Maarko Rodyti pranešimą
                                    ne nu idėja tai, aišku puiki, bile tik Zuoka jos imtūsi ir padarytų, bet tai dabar pagalvokim kiek reikia parkavimo vietų 15k stadionui ir kur jų prie Žalgirio tiek rasis? požeminę gal statys? tai ten kokių 5 aukštų turbūt reikės
                                    Stadionas būtų pačiam miesto centre, taip kad kvaila būtų net galvoti iki ten važiuot automobiliu didžiajai daliai miestiečių.
                                    http://www.efoto.lt/user/29794/nuotraukos

                                    Comment


                                      Parašė D.P Rodyti pranešimą
                                      Vilnius ne Maskva, dauguma gali ir pėsčiom ar viešuoju transportu atvažiuoti iki stadiono. realiai, žalgirio stadionas nėra sunkiai pasiekiamas; jis centre, tad nemanyčiau, kad stovėjimo aiškštelė bent jau vietiniams gyventojams būtų privalomas statinys..nebent ji būtų naudojama ir kitom reikmėm, sakykim, šalia stadiono planuojamo verslo/konferencijų kvartalo personalui.
                                      Antra vertus, netoli Žalgirio stadiono vietos yra užtektinai, bet nemanau, kad reikėtų 15tūkst. vietų aikštelės. Galima ir mažiau. Palikti automobili galima ir Europos aikštelėje, paeiti ten viso labo 5-15 minutes...
                                      15tūkst. vietu stadionas galbūt ir yra optimaliausias variantas, nors sovietmečiu teko skaityti, kad ir 20,000 sirgalių ten tilpdavo...

                                      Džiugu, kad ši vieta ir pats klubas neužmirštas ir darbai bus tęsiami.
                                      o ar Žalgirio stadiona reikėtų renovuoti ar griauti yra kitas klausimas. Man kaip žalgirio futbolo klubo sirgaliui sentimentu kelia pati vieta. pats stadionas sakyčiau "išaugo savo rūbą" .
                                      Tokioje situacijoje bet kokio dydžio stadionas yra gerai, nors šiaip suabejočiau ar Vilniaus dydžio mieste 15 000 vietų yra pakankamas skaičius. Nebent po kurio laiko turėsime kelis stadionus kaip ne viename panašaus dydžio moderniame mieste yra.
                                      Štai Krokuvoje vienas šalia kito stovi Krakovijos- 15 500 ir Vyslos- 33 500 stadionai, o mieste aikštynų yra ir daugiau
                                      http://m.lrytas.lt/-1308629241130735...ms-belieka.htm

                                      Comment


                                        o tai jūs žinot tokį reikalavimą, kad prie stadiono turi būti ir atitinkamas parkavimo vietų skaičius? jeigu stadione 15,000 vietų tai ir parkingo vietų turi būti bent keli tūkstančiai, o jau kaip ten kas vyks į stadioną tai jau kitas klausimas - pernai kai Žalgiris žaidė su Lecha ir susirinko ~3000 žmonių, su mašinų statymu buvo labai sudėtinga
                                        Istorijos nesuklastosi! P. B. Prūdas

                                        Comment


                                          Parašė Maarko Rodyti pranešimą
                                          o tai jūs žinot tokį reikalavimą, kad prie stadiono turi būti ir atitinkamas parkavimo vietų skaičius? jeigu stadione 15,000 vietų tai ir parkingo vietų turi būti bent keli tūkstančiai, o jau kaip ten kas vyks į stadioną tai jau kitas klausimas - pernai kai Žalgiris žaidė su Lecha ir susirinko ~3000 žmonių, su mašinų statymu buvo labai sudėtinga
                                          Iš "UEFA Stadium Infrastructure Regulations (2006)":



                                          Taigi, privalomos vietos yra dešimčiai lengvųjų automobilių ir dviems autobusams (komandų) - čia bet kuriam stadionui. O toliau pagal kategorijas. Bet vėlgi, reikalavimas tik VIP'ams (na čia Žalgirio stadione neturėtų kilt problemų, vietos užtektinai) bei autobusams (o čia jau sunkiau, ypač norint surasti vietos 400 autobusų). Bet kokiu atveju, lengvųjų automobilių vietų eiliniams žiūrovams UEFA nereikalauja.

                                          P.S. Gali būti, kad reikalavimai pasikeitė. Čia 5 metų senumo info. Šaltinis: http://www.uefa.com/newsfiles/551788.pdf

                                          Comment

                                          Working...
                                          X