Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vilniaus sporto rūmų ir Žalgirio stadiono teritorija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Gladiator, čia prašovei ir stipriai. O Šiaulių arena, ar ne iš EU pinigų statoma? Taip kad EU duoda pinigus ir tokiems objektams.

    Comment


      Parašė Gladiator
      Virsuje citata is straipsnio. O jus nejaugi neatsimenat kaip sokinejote is dziaugsmo kai Zuokas su AMB pareiske, kad stadiona statys Seskineje ir atseit tam skirs 200 mln. is EU fondu. As jau tada suabejojau, kad EU sedi ne kvailiai ir fondai skirti ne ivairiu stadionu statybai, o Lietuvos atsilikimo sumazinimui (prie ko stadionu statyba tikrai neprisideda), taigi tie 200 mln vargiai bus skirti. Dabar aiskeja, kad visa istorija su Seskines stadiono statyba tebuvo blefas. Bet zurnalistas nelabai suprato situacija. Blefas buvo skirtas gyventojams, o ne UBIG. Su UBIG siuo metu sukamas toks pat biznelis kaip jau prasuktas su Rubikonu ir vandens parko statybomis (dar vienas archi reikalingas visuomenes reikmems objektas), tik buvo pasimokyta is buvusiu klaidu ir gyvenamuju namu statybos leidziamos is anksto.
      Tai tik tavo asmeninė nuomonė su kuria aš nesutinku.
      Kiek ES paramos gavo Šiaulių arena?
      Kas liečia Šeškinės stadioną tai tikrai nebuvo blefas visuomenei mulkinti. Kategoriškai nesutinku. Visi jau buvo sukrutę, popierius kilnojo ir ruošiesė galimom stadiono statybom. Tai buvo vienas iš būdų paspausti UBIG.

      Comment


        Yra ten paramos kryptis kuri vadinasi turizmo vystimas. I ja ir ispraude ta Siauliu arena. Bet pinigai ten nera labai dideli ir 200 milijono vertes futbolo stadiono statyba turizmo vystimu pateisinti bus sunku. Kas del Siauliu arenos cia kaip tik siandien isejas straipsnis: Naujosios Šiaulių arenos statyboje – aferos. Visi funkcionieriai jau seniai suprato, kad visuomeniniu pastatu statybos tai nemazi pinigai, tik siaulieciai vagia labai primityviai ir uz tai gali patekti i Lukiskes. Nors is kitos puses vargu, nes tada butu dvigubi standartai. Kodel Zuokui ir AMB galima, o jiems ne?

        P.S Vienas idomus dalykas: jei ES pagauna vagiant, pinigus reikia grazinti is valstybes biudzeto. Tegu siaulieciai meldziasi, kad ES neuzstabdytu sitos arenos projekto, o tai tures dar vienas ''amzinas statybas''.
        Paskutinis taisė Gladiator; 2006.05.26, 13:30.

        Comment


          siokios tokios naujienos:

          Sostinės Savivaldybės taryba nutarė išpirkti Vilniaus koncertų ir sporto rūmų pastatą


          Siekdama Vilniaus koncertų ir sporto rūmus bei jų aplinkinę teritoriją išsaugoti visuomenės reikmėms, Vilniaus miesto taryba nutarė išpirkti rūmų pastatą. Vakar miesto Taryba patvirtino sostinės Savivaldybės ir UAB „Ūkio banko investicinė grupė“ susitarimą dėl bendrų veiksmų plėtojant teritoriją tarp Neries upės, Rinktinės, Šeimyniškių ir Raitininkų gatvių. Tai pirmas atvejis, kai tokios apimties objektas yra išperkamas iš privataus savininko tam, kad būtų panaudotas kultūrinei-rekreacinei paskirčiai.
          „Miesto Taryba yra nusprendusi, kad Vilniaus koncertų ir sporto rūmai yra tas objektas, kuris turi tarnauti visuomenės reikmėms. Galutinio susitarimo siekėme ilgai, tačiau tikiu, kad radome abiem besiderėjusiom pusėm ir, svarbiausia, miesto gyventojams naudingą sprendimą“,- sakė sostinės meras Artūras Zuokas.
          Sporto rūmų pastatą Savivaldybė ketina išpirkti siekdama įgyvendinti minėtos aplinkinės rūmų teritorijos plėtros viziją ir šioje teritorijoje įrengti daugiafunkcinį kultūros centrą. Galutinė pastato kaina bus nustatyta derybų būdu, tačiau neviršys 25 mln. litų (be PVM).
          Numatoma, kad dabartinis Sporto rūmų pastatas bus rekonstruotas arba jo vietoje bus pastatytas daugiafunkcinis kultūros centras. Įrengti tokį centrą Vilniui yra itin svarbu rengiantis tapti 2009 m. Europos kultūros sostine.
          Miesto Tarybos patvirtintu dokumentu sutariama dėl pagrindinių bendradarbiavimo principų, kuriuos vėliau numatoma detalizuoti dviejose atskirose sutartyse: sutartyje dėl teritorijos išvystymo ir jos infrastruktūros sukūrimo bei Vilniaus koncertų ir sporto rūmų pastato pirkimo-pardavimo sutartyje. Abi šias sutartis numatoma pasirašyti ne vėliau kaip iki šių metų rugsėjo 1 dienos.

          paimta is http://www.vilnius.lt/

          Comment


            Manau šis išpirkimas visiškai sužlugdo viltis, jog nacionalinis stadionas bus ant šeškinės kalno...
            Bet tai kažkaip keista, išpirko tam, kad "būtų panaudotas kultūrinei-rekreacinei paskirčiai", ar nepapraščiau tiesiog neleisti keisti žemės paskirtį, jei jau ji buvo visuomeninės paskirties žemė?

            Comment


              sunku pasakyt. jei visi bus labai principingi, tai tas projektas is viso nepajudes is mirties tashko. turi visi daryti nuolaidu.
              o dabar reikalai turetu pajudeti.

              Parašė veikejas
              Manau šis išpirkimas visiškai sužlugdo viltis, jog nacionalinis stadionas bus ant šeškinės kalno...
              Bet tai kažkaip keista, išpirko tam, kad "būtų panaudotas kultūrinei-rekreacinei paskirčiai", ar nepapraščiau tiesiog neleisti keisti žemės paskirtį, jei jau ji buvo visuomeninės paskirties žemė?

              Comment


                Gal pagaliau viskas pajudės. Aš visai sutikčiau, kad atsirastų tas Fukso šedevrinis 25 000 vietų stadionas. Nors turbūt ūkio bankas sumažins vietų skaičių iki 20 000 ir pastatys kokį pigesnį variantą.

                Comment


                  Na bet kuriuo atvėju tikisimės, kad kas nors iš vis pajudės, ar čia ar šeškinėje jau nelabai svarbu, svarbu, kad kalbos virstų darbais, nes jau atsibodo vien kalbas ir tegirdėti
                  Tik man idomu jei jau žada žalgirio stadiona rekonstruot tai kaip bus su parkavimu, nelabai isivaizduoju kur ten tiek automobilių reikėtų sustatyt...

                  Comment


                    Turbūt niekas neprieštarautų, jei po visu sklypu būtų įrengta požememinė aikštelė
                    GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                    Comment


                      http://www.vilnius.lt/new/vadovybe.p...t1=456&id=4922
                      Sostinės Savivaldybė ir UAB „Ūkio banko investicinė grupė“ pasirašė susitarimą

                      Šiandien Vilniaus miesto savivaldybė ir UAB „Ūkio banko investicinė grupė“ pasirašė susitarimą dėl bendrų veiksmų plėtojant teritoriją tarp Neries upės, Rinktinės, Šeimyniškių ir Raitininkų gatvių.
                      Iki š. m. rugsėjo 1 dienos bus parengto teritorijos plėtros detalės įrengiant nacionalinį futbolo stadioną, rekreacines ir verslo zonas. Iki nustatytos datos turi būti susitarta dėl sąlygų, kokiomis Savivaldybė išpirks iš UAB „Ūkio banko investicinė grupės“ Vilniaus koncertų ir sporto rūmus, tačiau jau dabar aišku, kad rūmų išpirkimo kaina negali viršyti 25 mln. litų. Numatoma, kad dabartinis Sporto rūmų pastatas bus rekonstruotas arba jo vietoje bus pastatytas daugiafunkcinis kultūros centras. Įrengti tokį centrą Vilniui yra itin svarbu rengiantis tapti 2009 m. Europos kultūros sostine.
                      Pasiekti susitarimai bus užfiksuoti dvejose sutartyse: sutartyje dėl teritorijos išvystymo ir jos infrastruktūros sukūrimo bei Vilniaus koncertų ir sporto rūmų pastato pirkimo-pardavimo sutartyje.
                      „Daugiau nei metus derėjomės dėl miestui ir valstybei svarbaus sprendimo. Šio susitarimo pagrindu Vilniaus centre atsiras naujos kokybės pramogų ir verslo centras, kurio ašimi turėtų tapti futbolo stadionas bei daugiafunkcinis kultūros centras,“ – sakė sostinės meras Artūras Zuokas. „Verslininkams ir valdininkams visuomet būna sunku tartis, tačiau šiose derybose pasiektas abipusiai priimtinas rezultatas,“ sakė „Ūkio banko investicinės grupės“ valdybos pirmininkas Vladimiras Romanovas.

                      Comment


                        http://www.vilnius.lt/new/portlets/a...os/n060613.htm
                        Vilnius išpirks apleistus Sporto rūmus, Respublika, p. 4
                        Autorius: Julius Girdvainis, data: 2006 06 13
                        Jau kelerius metus neveikiantys bei gerokai apleisti Vilniaus koncertų ir sporto rūmai nuo šiol priklausys sostinei, jai šis pastatas atsieis 25 mln. litų. Vilniaus meras Artūras Zuokas ir vienas Ūkio banko savininkų Vladimiras Romanovas vakar raštu susitarė, kad sostinės savivaldybė ir "Ūkio banko investicinė grupė" nuo šiol bendrai plėtos teritoriją tarp Neries upės, Rinktinės, Šeimyniškių ir Raitininkų gatvių.
                        "Pagaliau rastas valdininkams ir verslininkams priimtinas sutarimas, dėl kurio investuotojai galės realizuoti labai svarbų objektą - naujo futbolo stadiono statybą, - sakė A.Zuokas. - Vilniaus savivaldybė įsipareigojo išpirkti apleistą buvusių Koncertų ir sporto rūmų pastatą, vietoj kurio turėtų iškilti daugiafunkcis kultūros centras. Tai bus ne Vilniaus ir ne Lietuvos, o mažiausiai europinės reikšmės centras, kokie veikia Niujorke, Vašingtone ar Bilbao".
                        Aistras kurstę rūmai išnyks nuo žemės paviršiaus, Lietuvos rytas/Sostinė, p. 1, 2
                        Autorius: Vilius Mackonis, data: 2006 06 13
                        Unikalios architektūros Vilniaus koncertų ir sporto rūmų sostinėje tikriausiai nebeliks. Daugiafunkcinis kultūros centras bus įkurdintas jau kitame pastate. Taip tikina rūmus iš privačių savininkų beveik susigrąžinę sostinės savivaldybės atstovai. Vakar valdininkai miesto savivaldybėje pasirašė susitarimą su Ūkio banko investicinės grupės atstovais. Pagal jį, iki rugsėjo pirmosios savivaldybė su verslininkais turi suderinti "Žalgirio" stadiono ir aplinkinių teritorijų plėtros detales. Taip pat iki tol turės baigtis derybos dėl Koncertų ir sporto rūmų išpirkimo. Sutarta, kad dabar suderėta 25 milijonų litų suma padidės tiktai prireikus mokėti pridėtinės vertės mokestį. Praėjusią savaitę miesto tarybai patvirtinus susitarimo su Ūkio banko investicine grupe projektą meras Artūras Zuokas užsiminė, kad rūmų greičiausiai nebeliks.
                        "Dabartiniai savininkai atliko pastato būklės patikrinimą. Konstrukcijų būklė prasta. Jas reikėtų iš esmės renovuoti", – tikino meras A.Zuokas.

                        Comment


                          Tai ne tik lietuviškos brutalizmo architektūros pavyzdys,bet ir pastatas,kuriame vyko pirmasis Lietuvos Sąjūdžio suvažiavimas.Nugriauti jį būtų nusikaltimas.

                          Comment


                            "Konstrukcijų būklė prasta" ... hm kazin ar tikrai?

                            Comment


                              Kažkodėl turiu įtarimą, kad galutinai sporto rūmai ir sklypas atiteks Rubikonui.

                              Comment


                                ai, nenusiriskim iki delfi komentatoriu lygio..

                                Parašė Llinass
                                Kažkodėl turiu įtarimą, kad galutinai sporto rūmai ir sklypas atiteks Rubikonui.

                                Comment


                                  Parašė Llinass
                                  Kažkodėl turiu įtarimą, kad galutinai sporto rūmai ir sklypas atiteks Rubikonui.
                                  Ištiesų, tokie be argumentų komentarai labai jau primena turgaus bobučių naujienas.
                                  Gal geriau neturint bent pusetinai patikimos informacijos nepradėkim panikuoti ir savo fantazijas bei fobijas pateikti kaip objektyvią informaciją
                                  Parašas :)

                                  Comment


                                    Parašė D.C.
                                    Tai ne tik lietuviškos brutalizmo architektūros pavyzdys,bet ir pastatas,kuriame vyko pirmasis Lietuvos Sąjūdžio suvažiavimas.Nugriauti jį būtų nusikaltimas.
                                    na, daug ten vyko renginiu - buvo ir militaristines grupes Liube koncertai, ir Boriso Moisejevo "pasirodymai", ar gi pastate yra Sajudzio esme?
                                    O pastatas is tiesu negrazus...

                                    Comment



                                      1. Kur parašyta OBJEKTYVI INFORMACIJA? Juk aiškiai parašyta TURIU ĮTARIMĄ. Čia mano buvo parašyta pusiau juokais.

                                      Parašė Svecias
                                      Ištiesų, tokie be argumentų komentarai labai jau primena turgaus bobučių naujienas.
                                      Gal geriau neturint bent pusetinai patikimos informacijos nepradėkim panikuoti ir savo fantazijas bei fobijas pateikti kaip objektyvią informaciją
                                      2. Kadangi jau prasidėjo smegenų pudrinimas dėl prastos konstrukcijų būklės ir Sporto rūmai bus nugriauti, tai kaip tu manai kas vietoj jų išdygs? Daugiafunkcinis kultūros centras. Kapiš link ko suku? Daugiafunkcinis. Tai reiškia koks prekybos centras ir dar kas nors laisvalaikio pramogoms. Jau Kapiš? Tai kaip manai Vilniaus savivaldybė pati užsiims pramogų prekybcentrio statybomis? Manau visiems aišku kad ne. Objektas bus perduotas verslininkams. Ir kas gi iš tų verslininkų arčiausiai širdies miesto merui?

                                      Comment


                                        Taip, tai visai galimas variantas, bet savo spėliones ir simpatijas teikti kaip kažką konkrataus, objektyvaus mažų mažiausiai nesolidu. Čia aš daug galiu prispėlioti kas būtų, jeigu būtų....
                                        Parašas :)

                                        Comment


                                          @Llinass: Apie daugiafunkcinį kultūros centrą kalbama jau seniai. Užkibai ant žodžio daugiafunkcinis, tačiau jis nėra vienas, šalia jo eina kitas žodis, t.y. "daugiafunkcinis kultūros" centras. Tai reiškia, kad tame kultūros centre galės vykti įvairaus tipo kultūriniai renginiai, o ne vien tik kažkokios vienos srities pvz. simfoninės muzikos koncertai ar pan.
                                          Dėl prekybos centro ir netgi "laisvalaikio pramogų" - visiškai nerealūs dalykai, jų ten tikrai nebus.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X