Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Quadrum Business City (Konstitucijos pr. 21)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė LC.
    Bet jis juk firmos atstovas, ar ne?
    O tu kur nors matei, kad vyksta viešas pristatymas o kompanijos direktorius sėdi sau biure ir chatina Faceebooke?

    Comment


      Parašė LBP Rodyti pranešimą
      Šiaip iš tikrųjų įdomu, kas "apsigyvens" šitam komplekse. Jei tai būtų statoma kaip centrinė kurio banko būstinė, manau, būtų žinoma iš karto. Pavyzdys - Swedbankas. Tuo labiau, ir pats pastatas buvo projektuojamas būtent bankui. O tai nėra eilinis biurų pastatas. Aišku, pakeitimų galima padaryti rengiant techninį projektą. Beje, kažkaip nepamenu, ar šitam pastatui jau yra išduotas statybos leidimas? Ar išduotas tik griovimo projektas?
      Belieka laukti realių naujo pastato statybos veiksmų, tikėtis, kad veiksmas nesustos baigus griauti griaučius.
      Bet kokiam Lietuvoj veikiančiam vien bankui šitas projektas yra gerokai per didelis. Bet, kad čia įskurs dNb tai jau beveik galėčiau lažintis
      O šiaip pastatui kol kas nėra ne tik statybos leidimo, bet net ir projekto dar nėra.

      Comment


        @mindakas: Visų pirma, buvo rašyta, kad kolkas bus realizuota tik dalis komplekso, tai toli gražu nebus 50 000 m^2 ar 40 000 m^2 ploto, bus pasiūlytas tikrai mažesnis plotas nei koks Vilniaus verslo uostas (28000 m^2) ar Vilniaus vartai... Pats dar komentavai kaip blogai bus nuomininkams, nes ateity šalia vyks kitų dalių statybos. Bendras "modernių biurų plotas" Vilniuje 2011 IV ketvirtį pagal ober-haus buvo 446 500, kokia dalis yra A klasė, nežinau, bet daugiau nei 100 000. 2011 neužimtų patalpų plotas toliau mažėjo ir dabar sudaro 8,8%, todėl nelabai suprantu ką reiškia tavo "daugybė neišnuomotų patalpų". Dėl neužbaigtų projektų, praktiškai visi jie juda arba pradėjo judėti bei atsirado naujų planų, pvz., VCUP plėtra. Dėl "prabangiausių" - miesto centre, Konstitucijos prospekte siūlai statyti B klasės ofisus?

        Comment


          Parašė Valiukas Rodyti pranešimą
          Mindakas remiasi sveiku protu, jei taip galima pavadinti. Ir visgi, konkrečiai šitas projektas turi perspektyvų vien dėl to, kad jį statys/valdys norvegai, arba, plačiau tariant - skandinavai. O mes čia diskutuodami absoliučiai nieko nežinom apie jų (vystytojų) ryšius ir užnugarį toje pačioje Norvegijoje ar plačiau - Skandinavijoje. Bet kas gali paneigti, kad jie gražiai draugauja ne tik su Zuoku, bet ir su savo valdžia ir visokiom ekonominės plėtros agentūrom? Ir kas gali paneigti, kad Norvegijos ar šiaip skandinaviško kapitalo kompanijos - tie patys bankai, finansų, draudimo bendrovės ir kitos eis ne bet kur, bet pas "savus"? Va čia gali būti kabliukas. Ne tai, kad rinkoj poreikio nėra. Tiesiog savi eis pas savus. Tokiu būdu atsilaisvins kituose projektuose nemaži plotai, bet čia jau bus ne šio projekto bėda.
          Pritariu šiai Valiuko minčiai. Iš kitos pusės, kad kažkur Norvegijoje yra kažkokie akcininkai - ne visada reiškia, kad tuoj iš ten pinigų paduos. Šiaip pusė projektų yra vykdomi užsieniečių. Dauguma jų neturi jokių sentimentų - ir yra linkę jei ką - užlenkti viską ir palikti kaip buvo... Pavyzdžių daug: SKANSKA, NCC - tikrai didesni gigantai - nei šitas Schage - tačiau metė projektus ir susivyniojo meškeres. O tas buvęs Verdispar - irgi NORVEGAI su savo grandioziniais Vilnius Office Park, Scandipark ir Riversaidu? Kur jie? Gal matėt kas juos?

          Comment


            Parašė Edd Rodyti pranešimą
            @mindakas: Visų pirma, buvo rašyta, kad kolkas bus realizuota tik dalis komplekso, tai toli gražu nebus 50 000 m^2 ar 40 000 m^2 ploto, bus pasiūlytas tikrai mažesnis plotas nei koks Vilniaus verslo uostas (28000 m^2) ar Vilniaus vartai... Pats dar komentavai kaip blogai bus nuomininkams, nes ateity šalia vyks kitų dalių statybos.
            Nemanau, kad tokį projektą lengvai dalimis pavarysi, arba teks požeminį parkingą visą iš karto padaryt. Nors gal ir logiška - 700 vietų bus kaip tik kokiam pusei komplekso. Beje, Valiuk, tu kaip patyręs ar gali pasakyti 700 parkingų 40.000 -iai m2 biurų - čia atitinka parkingo kriterijus prabangiems ir solidiems objektams? Ar čia mažesnis mašinų poreikis bus nes troleibusų stotelė beveik šalia?
            Paskutinis taisė mindakas; 2012.02.29, 21:59.

            Comment


              Parašė mindakas Rodyti pranešimą
              Nemanau, kad tokį projektą lengvai dalimis pavarysi, arba teks požeminį parkingą visą iš karto padaryt. Nors gal ir logiška - 700 vietų bus kaip tik kokiam pusei komplekso. Beje, Valiuk, tu kaip patyręs ar gali pasakyti 700 parkingų 40.000 -iai m2 biurų - čia atitinka parkingo kriterijus prabangiems ir solidiems objektams? Ar čia mažesnis mašinų poreikis bus nes troleibusų stotelė beveik šalia?
              Nu 700 vietų 40k kvadratų ploto iš tiesų mažoka, čia gaunasi beveik 1 viena 60 kvadratų.. čia B klasei labiau toks rodiklis.. iš kitos pusės, nuomojamas plotas gal bus mažesnis, gal dar kažkiek antžeminio parkingo prisidės ir šitas rodiklis pagerės, gal iki kokių 40 kvadratų vienai vietai.

              Comment


                Tai kad 25 m2 viena vieta komercinės (administracinės) paskirties pastatams...
                N N N

                Comment


                  Beje, Johnui ir kitiems ateities pranašautojams vertėtų pasiskaityti:

                  GENERATION Y. HOW POPULATION CHANGE WILL IMPACT OFFICE SPACE DEMAND
                  http://colliers.lt/public/upload/fil...E%20DEMAND.pdf

                  Comment


                    Mindakai - faktas tas, kad pagal vz.lt 2012 02 21 straipsnį, 2011 m. 4-ąjį ketvirtį neužimtumas A klasės biurų sumažėjo iki 5.5%, tad įmonėms, su didesniu patalpų poreikiu iš tikrųjų gana sudėtinga dabar su patalpomis. B klasės biurai, kurie yra pigesni turi 12.8 proc. neužimtumą, tad taip išeina, kad pigesnių biurai ne taip ir graibstomi, o domimasi A klasės biurais. Turim faktą šiai dienai, kad neužimtumas 5.5 proc., tačiau juk šis pastatas neišdygs per dieną. Jo pasiūla rinką pasieks po daugiau nei metų, tad visko gali būti, kad tada neužimtumas bus dar gerokai mažesnis ir poreikis išaugęs A klasės biurams. Straipsnyje minima, kad problema iškilo įmonėms, kurios nori didesnių patalpų, kad sukoncentruotų kelis savo skyrius vienoje vietoje. Minimas didesnių nei 1500 kv.m. patalpų poreikis.
                    Jei toliau stengsimės privilioti užsienio kompanijas "outsourcinti" darbuotojus į Lietuvą, tai tam reikia ir pasiūlą turėti vietų, kur tos kompanijos galėtų įsikurti.

                    Comment


                      Parašė John
                      Jei tai nėra gera priežastis dabar statyti tuos pakankamai kuklius ~15,000m2 A klasės ofisų miesto CBD, tai kuomet gi reiktų statyti? Kai vacany reitai bus 0%?
                      Aš irgi pritariu, kad trečdalis projekto - būtų labai logiškas žingsnis. Ir nesakau, kad rinkai VISAI nereikia birų, o išreiškiu abejonę ar reikia TIEK (t.y. 45.000 m2) vienu metu ir vienoje vietoje.

                      O tai reiškia, kad bus vienas iš dviejų variantų:

                      a) Arba tai kas bus statoma šiuo adresu, matyt nebus panašu į tai kas demonstruojama. Pvz. tiesiog DnB būstinė pagal jų pageidavimus.

                      b) Šis projektas nuguls į stalčių kaip "truputį" per didelis ir "truputį" per brangus.

                      Comment


                        pagal OH apie 200 000 m2 dabar vilniuj A klases ploto.

                        Mindakas tai megejas paburnot ant NT'sniku, tai jam Dargis neturi teises geros masinos nusipirkt, tai butus nahalia turi dalint, tai nesveiki norvegai kazka stato. Neturi nuomininku matai. O pats ar nuomotumeisi biura kuris dar nepastatytas ir lauktum jo du metus??? kas is dabartiniu imoniu gali pasakyt kokio biuro reiks po dvieu metu?

                        Esme paprasta krize baigesi, ir ne del to kad graikai susitvarke, amerikonai babkiu nespausdina ir pan, baigesi nes atsibodo. Taip tiesiog atsibodo, zmones pavargo taupyt nes atseit ryt bus baisu, pamate kad gyvenimas eina savo vaga nepriklausomai nuo visokiu graiku ir pradejo vel leist pinigus. Lietuvos BVP paprasta litine israiska dabar tik 6 mlrd mazesnis nei superiniais 2008 (2009 buvo -21 mlrd) ir net 7 mlrd didesnis nei labai gerais 2007. Zodziu mes vel gyvenam gerai, maza to esam augimo fazei ir daba paskutines dienos kai dar gali gaut kazka papigiai nes kai kurie kaip mindakas dar gyvena krizei ir pasiruose parsiduot uz dyka nes ryto bus pasaulio pabaiga.
                        Paskutinis taisė JlL; 2012.02.29, 23:30.

                        Comment


                          Parašė JlL Rodyti pranešimą

                          Esme paprasta krize baigesi... nes atsibodo.
                          Metų frazė, ne kitaip

                          Comment


                            Parašė oranger Rodyti pranešimą
                            Metų frazė, ne kitaip
                            Iš tikrųjų tiesos nemažai
                            Flickr

                            Comment


                              Siūlau keist temos pavadinimą, nes ne viename straipsnyje teko skaityti, jog projekto pavadinimas yra "Quadrum". Pvz. čia.
                              You might surprise yourself.

                              Miestai.net FB

                              Comment


                                Siūlau palaukt informacinio stendo statybos aikštelėj ar kokios oficialios informacijos.
                                N N N

                                Comment


                                  Parašė spirit Rodyti pranešimą
                                  Siūlau keist temos pavadinimą, nes ne viename straipsnyje teko skaityti, jog projekto pavadinimas yra "Quadrum". Pvz. čia.
                                  Pritariu, projektas tikrai taip vadinsis. Yra ir puslapis jau sukurtas ir visoj pristatomojoj medžiagoj, lankstinukuose ir t.t. tas pavadinimas ir logotipas: http://www.quadrum.lt/

                                  Comment


                                    Gražiai "kramto" gelžbetonį, panašiai kaip prieš keleris metus taip pat gražiai "sukramtė ir Panevėžio ex-viešbučio gelžbetoninį monstrą.
                                    ______________
                                    The Division Bell

                                    Comment


                                      Darytos šiandien:atsiprašau už kokybe iš mobilaus tel. darytos foto.Net gi šeštadienį darbai vyko.


                                      Paskutinis taisė canada90; 2012.03.03, 23:06.

                                      Comment


                                        Parašė canada90 Rodyti pranešimą
                                        Darytos šiandien:atsiprašau už kokybe iš mobilaus tel. darytos foto.Net gi šeštadienį darbai vyko.
                                        Atvaizdas


                                        Atvaizdas
                                        Puiku, Jei tokiais tempais ir toliau dirbs tai per sekančią savaitę jo ir neliks
                                        Dear Sir,

                                        Comment


                                          Parašė canada90 Rodyti pranešimą
                                          Darytos šiandien:atsiprašau už kokybe iš mobilaus tel. darytos foto.Net gi šeštadienį darbai vyko.
                                          Atvaizdas


                                          Atvaizdas
                                          nu tikrai silpnos foto, netgi nokia 2mgpx geriau fotkina

                                          Comment

                                          Working...
                                          X