Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Valdovų rūmai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė dr.Jackal

    Pagal Didziaja Lietuvos Enciklopedija,pilis siejama su kazkokiu XI a. kunigaiksciu,kas visiskai nerealu. Labaiusiai tiketina,kad pilis pastatyta XIVa. Vilniaus pietiniu prieigu gynybai ir Polocko kelio kontrolei. Galutinai sugriauta XVII amziuje per karus su svedais.
    Labiausiai tikėtina, kad pastatyta XVIa. pradžioje (mūrinė)

    Comment


      Šitoj Mariaus nuotraukėlėj http://img182.exs.cx/img182/39/picture0041vt.jpg dešinėj pusėj vos matosi toks 19a. statytas namukas, kiek žinau, pastarąjį ketinama griauti. Matomai jau ir neužilgo, kadangi "padla" trugdytų Braziaus pilaitei . Visai būtų neblogai, jei kas galėtų nufotografuoti jį atsiminimui
      sigpic
      Solov'ev Mikhail Mikhajlovich :senas:

      Comment


        jo, ta viena nama(ar bent jo viena puse?) tai tikrai griaus. Taip man sake kai as toj budelej aukojau pinigus statybai. Tas namas pastatytas kazkokiu caro pirkliu ar kazkas tokio... galbut net is senuju valdovu rumu plytu... Tad del manes tai tegul griauna kad ir visa caro imperija su saknimis

        Comment


          Ten yra "Šliosbergo rūmai" ir jie nevisai bus nugriauti:

          Parašė lvr.lt
          Atlikus archeologinius ir architektūrinius tyrimus paaiškėjo, jog buvusių pionierių rūmų, o dar anksčiau vadinamų Šliosbergo rūmų, rūsiai yra autentiški Valdovų rūmų rūsiai, taip pat ir pirmojo aukšto sienos. Kadangi tikrasis Valdovų rūmų sienų storis buvo nuo 2,5 iki 3 metrų, pirkliui Šliosbergui įsirengiant apgriautuose Valdovų rūmuose rezidenciją sienos buvo paplonintos. Antrasis aukštas yra pristatytas, todėl bus demontuotas. Autentiškos Valdovų rūmų liekanos bus integruotos į atkuriamus rūmus.

          Comment


            Technologikai vistiek tą namelį reikės griauti bent iki pamatų . Na nebent PST nori daryti broką .
            sigpic
            Solov'ev Mikhail Mikhajlovich :senas:

            Comment


              Parašė Limpopo
              Technologikai vistiek tą namelį reikės griauti bent iki pamatų . Na nebent PST nori daryti broką .
              Kodel? Taigi parasyta, kad demontuos antra auksta, o pirmo auksto sienos yra autentiskos valdovu rumu sienos, todel ju negriaus. Nematau jokiu technologiniu problemu kurios neleistu negriauti pirmo auksto sienu. Gal kazka daugiau zinai?

              Comment


                technologiškai negalima visų pirma dėl to, kad sujungus naujos statybos pastatą su senos, toje sandūroje atsiras technologinė siūlė . Taip yra todėl, kad naujos statybos pastatas kažkur pora metų turi savybę "sėsti". Nežymiai, bet ir keli milimetrai sėdimo "duoda" trūkį . Aišku, galima dėti kažkokias įdėtines detales , kad sumažinti minėtą siūlę, bet čia kaip loterijoje - o jei visgi "išlįs" siūle...

                Be to , joks konstruktorius neleistų "kelti" senosios sienos, pastarosios nesustiprinus. Taip pat abejoju ar patys PST yra tikri, kad stiprinimo metu, jie tos sienos iš kunigaikštį Gediminą menančių plytų išvis neišvers .
                sigpic
                Solov'ev Mikhail Mikhajlovich :senas:

                Comment


                  Jeigu statys nauja dali ant senu, sustiprintu pamatu, ant kuriu jau stovejo sienos tai ji irgi ses? Bet kokiu atveju tikrai nemanau, kad griaus jie ta pirmo auksto siena. Pamatysim kaip cia bus.

                  Comment


                    Parašė Limpopo
                    Be to , joks konstruktorius neleistų "kelti" senosios sienos, pastarosios nesustiprinus. Taip pat abejoju ar patys PST yra tikri, kad stiprinimo metu, jie tos sienos iš kunigaikštį Gediminą menančių plytų išvis neišvers .
                    Ne prmas ir ne paskutinis jungiamas statinys Nematau čia problemų

                    Comment


                      Kiek pamenu, toj vietoj yra labai prasti gruntai ir senojo pastato pamatai ant jų remiasi . Todėl betkokiu atveju per senuosius pamatus teks pragręžti ir užbetonuoti polius iki tvirtojo grunto (kiek pamenu apie 15 metrų) ir tik ant jų remti naujojo pastato laikančiąsias konstrukcijas .
                      Jei visgi bus sumanyta palikti sienas , tektų pamatus stiprinti įstrižais mažo skersmens inkarais/poliais. Tokie pat poliai turėtų praeiti per senąsias sienas ir "susirišti" su pamatiniais.
                      Dėl savo mažo skersmens, jų turėtų būti tikrai daug .
                      Idomu ar atlaikytu tos sienos tokias proceduras ...
                      Betkokiu atveju, teisingai sakai - pamatysim B-) .
                      sigpic
                      Solov'ev Mikhail Mikhajlovich :senas:

                      Comment


                        Taip Sula , bet čia truputi kitas atvejis visų pirma dėl prasto grunto, antra dėl to, kad niekas nežino kiek tos senojo pastato sienų plytos gali atlaikyti apkrovų (kitaip kokia plytų esama markė).
                        Dėl technologinių siūlių tai čia kiekvienos save gerbiančios statybų bendrovės reikalas, čia mažiausias minusas.
                        Žodžiu kaip bus - taip .
                        sigpic
                        Solov'ev Mikhail Mikhajlovich :senas:

                        Comment


                          konstrukciniu poziuriu tie butaforiniai rumai yra idomus. bent ta didesne dalis kuriai buvo sugalvotas specialus mazgas pamato/sienos mazgas. Yra taip, kad isoriniu sienu konstrukcijos yra tiksliai virs senuju pamatu, bet remiasi jos i naujo (itraukto giliau) pamato gembe. Tai ir su tuo namuku galima laisvai analogiskai pasielgt, visai neapkraunant ir nekliudant sienu.
                          O seip apie to namuko autentika zinota pries projektuojant 'rumus'? Ta prasme turbut dabar jis vistiek bus kaip atskiras turis, o anksciau gal buvo integruotas?

                          Comment


                            Premjeras apžiūrėjo atstatomus Valdovų rūmus

                            Premjeras Algirdas Brazauskas ketvirtadienį apžiūrėjo atstatomus Valdovų rūmus ir įvertino nuveiktus darbus. Jau tradicija tapusiam pasivaikščiojimui po Valdovų rūmų statybų aikštelę premjeras žurnalistams teigė atrandantis laiko ir tarp "milijono savo darbų".

                            "Valdovų rūmai yra vienas iš svarbiausių darbų. Tai, ką mes darome ir 2009 metais bus pabaigta bei atidaryta visuomenei ir svečiams - bus labai svarbus dalykas Lietuvai", - tvirtino A.Brazauskas.

                            Į Valdovų rūmų statybos aikštelę A.Brazauskas kartais užsuka ir važiuodamas pro šalį. "Kartais statybininkai pasako, kad apsilankė premjeras", - BNS sakė Valdovų rūmų atstatymą koordinuojančios "Pilių direkcijos" direktorius Saulius Andrašūnas.

                            Ketvirtadienį premjeras, lydimas gausaus būrio rūmų atstatymą koordinuojančių specialistų, valstybės pareigūnų, apžiūrėjo teritoriją, apvaikščiojo baigiamą statyti pietinį rūmų korpusą, kartais sustodamas išsamiau paklausinėti apie darbų techniką, naudojamas medžiagas ar statybų planus.

                            "Darbai vyksta planingai, lėšos skiriamos statybai, projektavimas vyksta, archeologiniai tyrinėjimai eina į pabaigą. Manau, šiais metais statybos darbai turėtų gerokai pasistūmėti į priekį", - teigė nuveiktus darbus apžiūrėjęs premjeras.

                            "Pilių direkcijos" direktorius S.Andrašūnas BNS pasakojo, kad rūmų atstatymo darbai vyksta sklandžiai, bet didžiausių sunkumų kyla dėl žinių apie Valdovų rūmus trūkumo.

                            "Jei naujas pastatas būtų, tai jau seniai stovėtų. O dabar visą laiką vyksta kūrybiniai ginčai, mokslinės tarybos, komisijos sprendžia, kaip turi būti", - sakė jis.

                            Statybininkai jau baigia mūryti Valdovų rūmų pietinio korpuso trečiąjį aukštą - jį baigus bus dengiamas stogas. Pasak S.Andrašūno, šiemet planuojama pietinį korpusą pabaigti ir išvedžioti jame inžinerinius tinklus.

                            Iki šių metų pabaigos bus pabaigti bei uždengti stogu ir vakarinis bei šiaurės vakarų korpusai. Tuo tarpu, pasak S.Andrašūno, dėl rytinio korpuso statybos kyla problemų.

                            "Ten dar vyksta archeologiniai tyrimai, rasta daug vertingų dalykų, pradedant rūmų rūsiais, baigiant 200 metų senumo sienos tapyba", - pasakojo "Pilių direkcijos" direktorius.

                            Lietuvos valdovų rūmų atkūrimo darbai oficialiai prasidėjo 2002 metais - per tą laikotarpį atlikta darbų už 38 milijonus litų. Šiemet skirta 25 milijonai litų.

                            Planuojama, jog iš viso rūmų atstatymui reikės 101 milijono litų.

                            Prieš 200 metų nugriauti Vilniaus žemutinės pilies Valdovų rūmai yra atkuriami virš 1987-2001 metais atkastų rūmų liekanų. Tai Vilniaus pilių komplekso sudėtinė dalis - kunigaikščių rūmai, stovėję tarp Katedros ir Pilies kalno. Rūmai susideda iš keturių korpusų su uždaru kiemu.

                            Rūmų išorė bus renesansinės architektūros. Pirmieji du aukštai, bent pietinio korpuso, buvo ankstyvesnės gotikinės statybos. Todėl pietiniame korpuse bus įrengtos pavyzdinės gotikos, renesanso ir taip pat ankstyvojo baroko laikotarpių menės.

                            Pagrindiniai Valdovų rūmų atstatymo darbai turėtų būti baigti iki 2009 metų - Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmečio jubiliejaus.

                            Lietuvos valdovų rūmų atkūrimą finansuoja valstybė, privačioms lėšoms kaupti yra įsteigtas Valdovų rūmų paramos fondas. Per ketverius metus Valdovų rūmų atstatymui Lietuvos ir užsienio šalių gyventojai paaukojo 2 mln. 439 tūkst. litų. Šios lėšos skiriamos radinių ir meno vertybių restauravimui, tyrimams ir rūmų atkūrimo idėjai garsinti.

                            BNS

                            Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

                            Comment


                              Parašė filthy
                              O seip apie to namuko autentika zinota pries projektuojant 'rumus'? Ta prasme turbut dabar jis vistiek bus kaip atskiras turis, o anksciau gal buvo integruotas?
                              Be abejo, kad žinota.
                              Kaip jis gali būti atskiras tūris, jeigu yra senųjų rūmų dalis
                              Kosciuškos gatvėje irgi vietoje sienos buvo paprastas daugiabutis namas

                              Comment


                                Parašė PornStar
                                Premjeras apžiūrėjo atstatomus Valdovų rūmus




                                "Darbai vyksta planingai, lėšos skiriamos statybai, projektavimas vyksta, archeologiniai tyrinėjimai eina į pabaigą. Manau, šiais metais statybos darbai turėtų gerokai pasistūmėti į priekį", - teigė nuveiktus darbus apžiūrėjęs premjeras.


                                Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
                                Čia premjeras matyt galvoja, kad vis dar stato Hesą. Vargšas. Ir Vilnius vargšas, tiesą sakant

                                Comment


                                  http://www.prodomosua.lt
                                  / kelios valdovų rūmų fasado nuotraukos.
                                  sigpic
                                  Solov'ev Mikhail Mikhajlovich :senas:

                                  Comment


                                    Beje, kas zino, koks sprendimas del stiklinio stogo ir kitu "sprendimu"???
                                    The exact opposite of a bubble... :oioi:

                                    Comment


                                      Parašė Antibubble
                                      Beje, kas zino, koks sprendimas del stiklinio stogo ir kitu "sprendimu"???
                                      www.lvr.lt:
                                      "maketas su stikliniu stogu yra galima rūmų kiemo pritaikymo mūsų klimatui galimybė, tačiau dabar stogas nebus dengiamas. Atsižvelgiant į tai, kad technologijos keičiasi ir galimas daiktas, kad po keliasdešimties metų bus galimybė šaltu metų laiku uždengti kiemą stogu, o vasarą jį nuimti, pamatai yra sutvirtinti taip, kad rengiant ateityje stogą nebereikėtų ardyti rūmų ir tvirtinti pamatų papildomai."

                                      Comment


                                        Kai kas teigia, kad rūmai niekada nebuvo kartu su Katedra. Nors Stuoka-Gucevičius statė, kai rūmai dar stovėjo Tikriausiai jisai nenumatė, kad rusai juos nugriaus
                                        Be to, juk ir senoji barokinė katedra sudarė bendrą ansamblį

                                        Comment




                                          Siaip esu atstatumo salininkas. Nepriestarausiu, kad rumai geriau ziuretusi su barokine katedra, bet manau kad reikia atstatyti bet kokiu atveju. Kitas klausimas yra kaip tai padaryti, tai tegul sprendzia specialistai, tik esu pries visokiausius ten "naujovisku" sprendimus.

                                          Bent jau tokia mano nuomone...
                                          The exact opposite of a bubble... :oioi:

                                          Comment

                                          Working...
                                          X