Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Senamiesčio santykis su naujais pastatais

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #61
    Parašė URBANISTAS Rodyti pranešimą
    "Modernius socialinistinės architektūros standartus" kas čia per vėjas? Kaip gali taip teigti jei esi moksleivis, neragavęs aukštojo (architektūros) mokslo? Pagal ką tu vertini architektūrą? Pagal lango dydį ir atstumą nuo sienamiesčio?Pasakyk ką pats savo rankomis gero padarei Klaipėdai? Be to, kad viską iš eilės kritikuoji....
    O koks dabar skirtumas nuo sovietmečiu vykdytos politikos istorinėje miesto dalyje? Jokio, apart apdailos medžiagas. Tada buvo laivininkystės būstinė, "morechodkes" barakas, dabar raidės, Vitės verslo centras. Tada chruščiovkės (pvz. Jūros gatvė, panelinai daugiabučiai (Vytauto g), raudonplyčiai (Mažvydo alėja ir kitur), dabar gargarai Manto gatvėje. Ir dar galime pridėti transporto problemas, kurias labai aštrina toks užstatymas.
    GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

    Comment


      #62
      bendro pobudzio pastaba:
      nereiktu modernizmo savokos gretinti su barbarizmu, kad Klaipedoj neatsiranda geru modernizmo pavyzdziu kalti visi pradedant nuo verslininku, baigiant kietakakciais, save turbut paminklosaugininkais laikanciais pilieciais, kuriu architekturinis ismanymas apsiriboja zinomo dienrascio priedo "bustas" paskaitymu ar pan.

      Comment


        #63
        Kaip galima sąvoka modernus lyginti su socialistinė architektūra? Beja eimantai sovietmečiu 87m. buvo padarytas centrinės dalies detalusis planas, ir labai įdomus tiek užstatymo, tiek infrastruktūros požiūriu....
        "Neturtėlis- tai žmogus, manantis, kad idėja jam tinka tik tada, jei yra jo paties".

        Comment


          #64
          Parašė Memelenderis Rodyti pranešimą
          Pasirašiau už senosios Klaipėdos paveldo išsaugojimą.Ką dar moksleivis gali dėl Klaipėdos gero padaryti ?Kol kas tik tiek.O ir kritika yra teigiamas dalykas.Vardan istorinės tiesos būtina ir verta kritikuoti.O apie ''socialistinės architektūros standartus'' čia pajuokavau .O jeigu tau aukštasis mokslas leidžia teigti, kad visos statybos korumpuotos ir tai yra normalu, tai keistas tas tavo mokslas.
          Ar aš kada taip teigiau?
          "Neturtėlis- tai žmogus, manantis, kad idėja jam tinka tik tada, jei yra jo paties".

          Comment


            #65
            Parašė URBANISTAS Rodyti pranešimą
            Beja eimantai sovietmečiu 87m. buvo padarytas centrinės dalies detalusis planas, ir labai įdomus tiek užstatymo, tiek infrastruktūros požiūriu....
            Turbūt kalbi apie tą, pagal kurį ir Klaipėdos viešbutį norėta sumažinti?
            GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

            Comment


              #66
              Parašė URBANISTAS Rodyti pranešimą
              Ar aš kada taip teigiau?
              Dar ir kaip teigei:

              memelenderi patikek manim praktiskai visi mieste statomi statiniai yra su vienokiais ar kitokiais pazeidimais, nebuk naivuolis ir negalvok kad tik vienas projektas buvo pastatytas nepagal istatymus...
              Čia iš temos ''K ir D''.

              Comment


                #67
                Kad pasakiau, kad visi projektai yra korumpuoti rieškias tam pritariu?
                "Neturtėlis- tai žmogus, manantis, kad idėja jam tinka tik tada, jei yra jo paties".

                Comment


                  #68
                  sveikas, DEEP HOUSE

                  Parašė deep house Rodyti pranešimą

                  P.s.s.: jei ir dabar niekas nesupras, tai manau liksiu prie tos savo nuomonės, kad lietuvių kraštas, tai tik apsiskaičiusių mužikų kraštas. Jei grubiai tai apibendrinti, tai dauguma čia esančiųjų pamatę baigiančias griūti senasias Lietuvos pilis ir rūmūs, pasakytų sau nusišvilpdami: griaunam tuos pūvančius griūvėsius ir statom šiuolaikinę architektūrą! dzin_gu_lin_gu... Va toks yra šiuolaikinio apsiskaičiusio (baigusio u-tetą geriausiu atveju), truputį pavažinėjusio po pasaulį lietuvos valstiečio požiūris į savo šalies istorines, kilnojamasias ir nekilnojamasias kultūros vertybes. Neveltui užsieniečiai į lietuvius (vietinius) žiūri kaip į aborigenus...
                  visko su kuo sutinku necituosiu =)

                  Šiaip, šioje temoje galėčiau pasirašyti vos ne po visais tavo žodžiais - dažniausiai mūsų požiūriai sutampa.

                  O dėl mužikų... tai ką jau padarysi, toks faktas: XX amžiaus pradžioje 95% lietuvių gyveno kaimuose (ne ta prasme kad miestų nebuvo, bet kad miestuose nebuvo lietuvių). O po to dar sovietmetis. Tai koks čia bus menalitetas. Todėl šlamštas statomas ir šlamštas superkamas (apie gerus pzv čia nekalbu, jų visgi mažuma), ir yra tokios nuomonės, kaip "kam tas senienų saugojimas, statykim moderniai!".

                  Dar dėl griaunamų pilių. taip, niekas jų kaip ir negriauna, greit pačios nugriūs. palei Nemumą pilys stovi - kokia jų būklė? ar jos bent kiek saugomos? O miestuose? Vilniuj, Kaune - ką, pirštais parodyt į prakti6kai avarinės būklės bažnyčias?
                  Jas jeigu "restauruoja" tai tik tam kad pinigus atplautų. Pažiūrėkyt i Bernardynų bažnyčią (Vinliuje). Rytinėje jos dalyje į langų angas įstatyti STIKLO PAKETAI! Naujos plytos tokios šlykščiai vienodos spalvos, kad tiesiog baisu. ir čerpės. pakeitė čerpes - dabar žiūriu į bernadrinų bažnyčią ir matau tą stogą - tai labiau panašus į prastą kompiuterinę vizualizaciją negų į tokios istorijos architektūros šedevrą. + tos visai naujos plytos rytinėje pusėje jau spėjo apibyrėti. kur čia pažanga, jeigu senos plytos pusę tūkstantmečio stovi ir nieko, o naujos...
                  Dar pamiršau primint kad ten kieme tvorą "suremontavo" - buvo graži, raudonų keraminių plytų, ansamblio stilių atitinkanti tvorą. o dabar viršutinė jodalis..atspėkit.. geltonų plytų!
                  dar, kiek žinau, ruošiasi šv.Onos bažnyčia PAREMONTUOT...


                  ką jau kalbėt apie senamiesčio namus: kaip noriu taip remontuoju (o ne restauruoju), pakeičiu istorinio namo langus - jeigų ne angų išdėstymą, tai bent vietoj keturių, šešių ar aštuonių dalių tradicinio dvigubo medinio rėmo įstatau vieną plastikinį stiklopaketa.. na ok. priklijuojam plonytes juosteles kurios tipo imituoja klasikinį langa. visą pirmą aukštą bet kokio XVIII ar XVI amžiaus mano laisvai IŠARDAU (tiesiog griaunu išorinę 1a. sieną!) ir pasidarau kavinės ar drabužių parduotuvės vitriną. ir nieko. valdžia į tai žiūri pro pirštus. nes patys valdžios atstovai turi toki skonį.

                  Kaip būtų normalioj šaly? gal valdžia skonio ir ne turi, bet architektūra užsiima architektai, urbanistai ir tūrininkai. Štai čia ir paaiškėja baisiausi dalykai: pasirodo čia niekas neužsiima tuo kuo turėtų. Politikai įrodinėja valdovų rūmus atstatinėt, tiksliau statyt, nes gelžbetoninės konstrukcijos neturi nieko bendro su Lietuvos istorija. Tai gi ne jų reikalas!!! Logiška būtų jeigų arba
                  I) būtų skirti pinigai restauravimo institutui ar pan. įstaigom, kurios skirtų juos esamų istorinių objektų restauravimui, valdovų rūmų tyrinėjimui ir t.t.
                  II) AŠ NE "MODERNIOS" ARCH tokiame unikaliame SENAMIESTYJE šalininkas. bet įsivaizduokit: skirtos lėšos valdovų rūmų liekanų tyrimams ir tada, vietoj buvusių juos dengusių angarų (gal teko juose būti?) padarytas tų liekanų eksponavimo ir istorijos muziejus: toks žemas-žemas stiklinis denginys virš eksponuojamų liekanų. Tik tam Fosterį reikėtų pasikviest, nes jei būtų rengiamas vietinis konkūrsas, tai galėtų būti ir gerų projektų, bet valdžia pasirinktų pigiausą, ir, aiškų ne geriausią. Dar kartoju, kad isivaizdavau tą dalyką labai žemą, visą stiklinį, greičiausiai netaisyklingų aptakių formų.
                  Būčiau UŽ. (jūsų nuomonė gali nesutapti )

                  Deja pas mus architektai jeigų ir nori padaryti gerai, jaučia investuotojų spaudimą + valdininkų marazmai. Manau būtų geriau, jeigų kiekvienas užsiiminėtų savo profesionala veikla ir į darbą žiūrėtų rimčiau,ir nesikištų tie politikai su asmeniniais interesais ar meščionišku mąstymu! Kad nebūtų kaip pas Bulgakovą ("Собачье сердце"), kur Švonderis ir visa jo kampanija labai didžiuojasi kad jie irgi revoliucionieriai ir kartais operuoja protingais žodžiais (nežinodami jų tikrosios prasmės), o į visuomenę įneša tik betvarkę.
                  Paskutinis taisė [sp]; 2008.02.01, 15:08.
                  Reikia fotografo?

                  Comment


                    #69
                    Jei kalbėti apie tai, kas dabar statoma, rekonstruojama Lietuvos senamiesčiuose ir apie tai, koks yra požiūris į istorinius arch.paminklus, tai galima būtų trumpai konstatuoti:

                    - Lietuvoje nėra (bent jau vertinant tai, kas dabar vyksta) Senamiečių, nekilnojamųjų kultūros paveldo, istorinių terpių atstatymo, rekonstravimo, regeneravimo (ir pan.) reglamentų - taisyklių, normų, įstatymų. O turėtų būti tokie Bendri Reglementai Lietuvos mastu ir turėtų turėti dar papildomus Reglamentus kiekvienas Lietuvos miestas ir miestelis, kur yra senamiesčiai, ar kitos nekiln.kultūr.vertybės. Galiausiai kiekviena nekiln.kultūr.vertybė turėtų turėti savo "apsaugos" reglamantą, t.y. kiekvienas istorinis paminklas turi turėti savo apsaugos reglamentą, nes nevisada kas pritaikoma vienam, kitam gali ir visai netikti (ar vėl gi gali susidaryti prielaidos įvairiam manipuliavimui, "chaltūrinimui').

                    Turėtų būti kažkas panašaus kas yra Italijoje, Prancūzijoje, kur labai jautriai žiūrima į istorinį paveldą.

                    O [sp] aprašyti bažnyčių rekonstravimo pavyzdžiai tik dar kartą labai gerai atspindi Mentalitetą tų, kurie turi įtakos Senamiesčių, arch.paminklų atnaujinimams. Tai kostiumuoti mužikai sėdintys įvairiuose departamentų kabinetuose, kanceliarijose, įtakingose "kėdėse" ir nuduodantys kokie yra jie svarbūs ir viską išmanantys. Tai par daug susireikšminę valstiečiai, kurie nesigaudo Aplinkoje, kurioje randasi. Jie vadovaujasi labai siaurais asmeniniais, klaniniais interesais, vadovaujasi "sklylėtais" reglamentais, įstatymais... Tai žmonės be Kultūros.

                    P.s.: tokių "švonderių" pilna lietuva.

                    Comment


                      #70
                      Visiškai sutinku, kad Lietuvoje nėra paveldo apsaugos konsepcijos.Klaipėdoje nuo seno vyksta savivalė.Viskas prasidėjo nuo įžymiosios ''Lūjos''.Ėmė ir nugriovė.Tęsiasi iki šiol.Štai buvo nugriautas vienintelis Lietuvoje bakenas.Nors iš tiesų visa ši destrukcija prasidėjo 1945 metais, naujai valdžiai atėjus.Senųjų gyventojų nebeliko, atvažiavę kaimiečiai iš visos plačiosios Sovietų sąjungos, vėliau tik iš Lietuvos, ėmėsi ''tvarkytis'' kaip išmaną.Tai vyksta iki šiol.Kai buvo nugriauti gražiausi miesto pastatai (toli gražu ne visi griuvo per karą) imtasi Senamiesčio, vėliau Naujamiesčio.Tai buvo nuolatinė destrukcija.Galiausiai ''susiprato'' žmonės, kad negerai Senamiestį griauti, ir nutarė ''išvalyti'' Naujamiestį.Baigėsi sovietmetis, prasidėjo nepriklausomybės laikai, bet valdžia liko ta pati, žmonės tie patys.Dabar sovietų valdžios vaidmens ėmėsi verslininkai.O sovietinė valdžia laimina ''Klaipėdos gražinimą''.Ar ilgai tai tęsis ?Tai priklauso nuo mūsų, ar ilgai leisisme mūsų miesto vadovams savivaliauti.Jie, kartu su turtingaisiais verslinininkais ir yra ''švonderiai''.

                      Comment


                        #71
                        Parašė Memelenderis Rodyti pranešimą
                        Apie aukščiau parodytus pastatus galiu pasakyti tik vieną dalyka- Jūrininkų prospekte jiems būtų pats tas.O šalia senamiesčio- idiotizmas tokius statyti.
                        žodziu vėl prasideda tas pas pats bla bla.. šlykštu jau skaityti, kiek galima? apie kiekvieną projektą vienodi komentarai, viskas negerai, niekas netinka, žodžiu pessimistu burelis kažkoks.

                        man asmeniškai yra gražių momentų šiame projekte ir vieta tikrai nėra netinkama

                        Comment


                          #72
                          Parašė deni Rodyti pranešimą
                          žodziu vėl prasideda tas pas pats bla bla.. šlykštu jau skaityti, kiek galima? apie kiekvieną projektą vienodi komentarai, viskas negerai, niekas netinka, žodžiu pessimistu burelis kažkoks.

                          man asmeniškai yra gražių momentų šiame projekte ir vieta tikrai nėra netinkama
                          Reiškia, priklausai ''didiesiems visų projektų optimistams''.Jums patinka, kad kažką stato.Nesvarbu ką, svarbu, kad tik statytų.Kažkokie kompleksai, matyt.Vaikotės kažkokio mistinio ''didmiesčio pojūčio'', kurį jums sukelia dangoraižių ''didybė''.Jūsų idealas, matyt, Honkongas ar Šanchajus.Ten stato, kas ką nori, kaip jus norite, kad būtų Lietuvoje.Net nematote, kad jūsų ''šventieji'' projektai užstoja kažkam Saulę, kad griauna trapią Senamiesčio ir Naujamiesčio mastelių pusiausvyrą.Jums svarbu ''pažanga''.Kad stato.Jūs tik tuščiomis frazėmis mokate kritikuoti, tuos, kam jūsų mylimi projektai, o gal tikslia jų kiekis, nepatinka.Todėl tu tik sakai: ''jums viskas blogai'', ''tas pats bla bla bla'', ''pesimistų būrelis kažkoks''.Tu net neįsigilinai, apie ką šnekama.Kodėl vieta tau atrodo tinkama ?Juk šalia, už kokių 100 metrų- Senamiestis.Tačiau tau tai tik tušti žodžiai, tu to niekad, matyt, nesuprasi.

                          Comment


                            #73
                            Parašė Memelenderis Rodyti pranešimą
                            Reiškia, priklausai ''didiesiems visų projektų optimistams''.Jums patinka, kad kažką stato.Nesvarbu ką, svarbu, kad tik statytų.Kažkokie kompleksai, matyt.Vaikotės kažkokio mistinio ''didmiesčio pojūčio'', kurį jums sukelia dangoraižių ''didybė''.Jūsų idealas, matyt, Honkongas ar Šanchajus.Ten stato, kas ką nori, kaip jus norite, kad būtų Lietuvoje.Net nematote, kad jūsų ''šventieji'' projektai užstoja kažkam Saulę, kad griauna trapią Senamiesčio ir Naujamiesčio mastelių pusiausvyrą.Jums svarbu ''pažanga''.Kad stato.Jūs tik tuščiomis frazėmis mokate kritikuoti, tuos, kam jūsų mylimi projektai, o gal tikslia jų kiekis, nepatinka.Todėl tu tik sakai: ''jums viskas blogai'', ''tas pats bla bla bla'', ''pesimistų būrelis kažkoks''.Tu net neįsigilinai, apie ką šnekama.Kodėl vieta tau atrodo tinkama ?Juk šalia, už kokių 100 metrų- Senamiestis.Tačiau tau tai tik tušti žodžiai, tu to niekad, matyt, nesuprasi.
                            :-) žinai, kažkaip nesinori veltis į diskusijas su tavim, nes kaip teisingai pasakei nieko gero iš to neišeis. Jaunatviškas maksimalizmas ir užsiciklinimas neleidžia tau plačiau pažiurėti į pasaulį, bet čia tikiuosiu laikina, linkiu sekmės ; )

                            Comment


                              #74
                              Parašė Memelenderis Rodyti pranešimą
                              Reiškia, priklausai ''didiesiems visų projektų optimistams''.Jums patinka, kad kažką stato.Nesvarbu ką, svarbu, kad tik statytų.Kažkokie kompleksai, matyt.Vaikotės kažkokio mistinio ''didmiesčio pojūčio'', kurį jums sukelia dangoraižių ''didybė''.Jūsų idealas, matyt, Honkongas ar Šanchajus.Ten stato, kas ką nori, kaip jus norite, kad būtų Lietuvoje.Net nematote, kad jūsų ''šventieji'' projektai užstoja kažkam Saulę, kad griauna trapią Senamiesčio ir Naujamiesčio mastelių pusiausvyrą.Jums svarbu ''pažanga''.Kad stato.Jūs tik tuščiomis frazėmis mokate kritikuoti, tuos, kam jūsų mylimi projektai, o gal tikslia jų kiekis, nepatinka.Todėl tu tik sakai: ''jums viskas blogai'', ''tas pats bla bla bla'', ''pesimistų būrelis kažkoks''.Tu net neįsigilinai, apie ką šnekama.Kodėl vieta tau atrodo tinkama ?Juk šalia, už kokių 100 metrų- Senamiestis.Tačiau tau tai tik tušti žodžiai, tu to niekad, matyt, nesuprasi.

                              Jau tikrai atsibodai su savo kritikom... Važiuok į Šilutę gyvent, kur niekas tos saulės neužstos ir jokių dangoraižių nėra.
                              Man rūpi senamiestis tiek pat kiek ir tau, bet tu persistengi "tas blogai, anas blogai" - ATSIBODO !!! Rašydamas čia skundus nieko nepakeisi geriau teik savo pasiūlymus į miesto valdžią, paveldosaugininkus ar pan.
                              ⌂╠═╗⌂⌂⌂
                              ⌂╚╤╬╧╤╤╣⌂⌂⌂
                              ⌂ ⌂ ╢□□⌂⌂⌂□⌂

                              Comment


                                #75
                                Parašė deni Rodyti pranešimą
                                :-) žinai, kažkaip nesinori veltis į diskusijas su tavim, nes kaip teisingai pasakei nieko gero iš to neišeis. Jaunatviškas maksimalizmas ir užsiciklinimas neleidžia tau plačiau pažiurėti į pasaulį, bet čia tikiuosiu laikina, linkiu sekmės ; )
                                Žmogaus gyvenime jaunatviško idealizmo vietą laikui bėgant užima arba šaltas protas arba, kaip būna mūsų visuomenėje dažniausiai, abejingumas viskam, išskyrus savę, savo interesus, savo kišenę.Ar žmogus, ''žiūrintis į pasaulį plačiai'', privalo atsisakyti savo asmeninės nuomonės, tapti abejingu, beveidžiu ir panašiai ?Neargumentuota kritika (čia tavo bėda) yra kur kas blogiau už nuoširdų tikėjimą savo idealais.Manau, būtina įsigilinti į šią bei kitas temas ir suvokti, kas vyksta.Tuomet tau bus lengviau apsispręsti dėl asmeninės nuomonės kažkokiais klausimais.

                                Comment


                                  #76
                                  Pilnai sutinku su Deni ir Hazard'u. Vietoje, to, kad projektą vertinti jo dalimis, tarkime ta dalis gerai sugalvota, o vat šita neitin, Klaipėdos forumo dalyje isivyravo mada projektą viena akimi nuziureti i nurašyti kaip totaliai beviltišką, o vienas dalyvis siūlo tik viena išeitį: visus naujus projektus statyi arčiau sąvartyno. Kaip simboliška....

                                  Comment


                                    #77
                                    Man ir atsibodo memelenderio pesimiškumas, kiek galima...kas čia blogo, kad ŠALIA senamiesčio atsiras 9a. pastačiukas....
                                    "Neturtėlis- tai žmogus, manantis, kad idėja jam tinka tik tada, jei yra jo paties".

                                    Comment


                                      #78
                                      Parašė URBANISTAS Rodyti pranešimą
                                      Man ir atsibodo memelenderio pesimiškumas, kiek galima...kas čia blogo, kad ŠALIA senamiesčio atsiras 9a. pastačiukas....
                                      Iš tiesų, kas čia blogo ?Kas čia blogo, kad Vitės kvartale statomi 10 aukštų pastatai.Kas čia blogo, kad prie pat Senamiesčio, priešais ''Saturną'' ėmė ir išdygo 12 aukštų namas.Nu kasgi čia blogo ?Ir, pagaliu, kas čia blogo, kad pačiame miesto centre (arčiau nebūna) ėmė Klaipėdos verslininkai ir pastatė K ir D ?Tiesiog, kai pinigų daug, sąžinė išgaruoja pas kai kuriuos.O jūs, juos tuščiai ginate.Štai URBANISTAS, ar esi architektūrą studijavęs, o gal urbanistiką studijavai ?Juk man priekaištauji, kad esu neišmanėlis, ''mokslu nebaigęs'', nelyginant tu.Ir baigęs mokslus tu gali klausti kas čia blogo ?Nu visai.Įdomūs tavo mokslai.

                                      Comment


                                        #79
                                        Nu tai vat būtent KAS ČIA BLOGO KAD JIE STOVI ???????

                                        Comment


                                          #80
                                          Parašė TheNewYork_er Rodyti pranešimą
                                          Pilnai sutinku su Deni ir Hazard'u. Vietoje, to, kad projektą vertinti jo dalimis, tarkime ta dalis gerai sugalvota, o vat šita neitin, Klaipėdos forumo dalyje isivyravo mada projektą viena akimi nuziureti i nurašyti kaip totaliai beviltišką, o vienas dalyvis siūlo tik viena išeitį: visus naujus projektus statyi arčiau sąvartyno. Kaip simboliška....
                                          Ir kas gi čia simboliško ?Gal tu šitą projektą sukūrei, kad taip sielojiesi dėl menkiausios kritikos ?Visdėlto įdomu sužinoti, apie kokius sąvartynus čia šneki ?Ar aš tai siūliau ?Kur taip parašyta ?Neskleisk nesąmonių apie kitus, jeigu nežinai apie ką kalbama.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X