Parašė Aš
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
[KLP] "Švyturio arena"
Collapse
X
-
Parašė Aš Rodyti pranešimąAš turiu savo nuomonę, kad jei arena bus geresnė tiek, kad pritrauktų geresnį operatorių, kad operatorius matytų joje geresnes galimybes renginių organizavimui, jei arenos architektūrinis sprendimas sudarys geresnes galimybes jos reklamai, tai gali turėti teigiamos įtakos arenos rentabilumui.
Nežinau, ar aš mažvaikis, ar ne, bet tokia ta mano nuomonė
Žiūrovų talpa, patogumas, nuomos kaina ir t.t.
Comment
-
Parašė deep'as Rodyti pranešimąAš dabar paimsiu konkretų pavyzdį. Siemens areną. Arenos valdytojas Rubikonas. Renginius organizuoja renginių organizavimo įmonės. Kas joms aktualu?
Žiūrovų talpa, patogumas, nuomos kaina ir t.t.
Kol imam vieną atskirą areną, tai taip, kokybiškesnė arena gal ir sudarytų tam tikras geresnes galimybes, bet ji būtų brangesnė. Tad vienas privalumas išnyksta dėl kito trūkumo. Bet kaip su konkurencija. Kol „Siemens arena“ buvo vienintelė nauja arena Lietuvoje, tol ji turėjo pagrindinį renginių asortimentą, o dabar įsivaizduokim, jei būtų kita arena. Kaune. Tokio pačio lygio ir dydžio. Aš jai prognozuočiau dar blogesnę baigtį, nė „Siemens arenai“ (rentabilumo atžvilgiu). O jei ji pranoks savo konkurentę, tai įgaus visai kitas perspektyvas. Bent jau išsigelbės nuo finansinės krizės, mano manymu.Paskutinis taisė Aš; 2007.07.30, 16:50.
Comment
-
Parašė sak76 Rodyti pranešimąEsmė yra ne arenos kokybėje, o vietoje kur ji stovi. Miestas, valstybė, gyventojų perkamoji galia ir pan. Galima pastatyti moderniausią pasaulyje areną kur nors Biškeke, bet kirgizai taip niekada ir nepamatys nei U2, nei Madonos :-)Parašas :)
Comment
-
Štai ir priėjom pagrindinę arenos patrauklumo/pelningumo priežastį: MIESTAS. Nei super duper architektūra, nei tualetų/rūbinių gausa, nei galiausiai kėdžių skaičius neišgelbės arenos, jei miestas, jo gyventojai nebus pajėgūs nupirkt kažkokį minimalų kiekį arenos renginių, kad padengt jos statybos ir eksploatavimo išlaidas.
Todėl yra pagrįsta baimė, kad 5 modernių arenų Lietuvai yra per daug. Krepšinio čempionatas ateis ir praeis, o arenos turės ir toliau kažkaip išsilaikyt. Čia tema verta pamąstymui...
Comment
-
Parašė deep'as Rodyti pranešimą1. Kokiose vietose tavo manymu nereiktų taupyt ir kokiose galima?
2. Tu teigi jog brangesnė arena būtų mažiau nuostolinga nei pigesnė?
1. Taupyti nereiketu arenai, kuri butu pagrindine Europos krepsinio cempionato arena; arenai,kurioje butu galima surengti Eurolygos finalini ketverta. dar plius arenai, kurioje koncertuotu pasaulinio lygio muzikos zvaigzdes.
2.Sitas klausimas toks nekonkretus, kad ojojoj Bet galiu atsakyt - ne, neteigiu. Patikslink,ka reiskia brangesne arena ir atsakysiu truputi placiau.Prof. Vytautas Landsbergis: "Kaunas yra lietuviškiausias miestas, tačiau įvairiais būdais jį bandoma sužlugdyti. Viskas koncentruojama sostinėje. Lietuva tampa vieno miesto valstybe"
Comment
-
Na, nora neturejau progos but prie kompo, kai vire didzioji diskusija, bet dar bandysiu issakyt ir savo nuomone..
Štai ir priėjom pagrindinę arenos patrauklumo/pelningumo priežastį: MIESTAS.
Na aisku tai,kad arenos pelninguma lemia daug faktoriu. Vienas ju-funcionalumas. Saunu del to, kad Panevezio arena bus isskirtine Lietuvoj, nes tures modernu treka. Prancuzai norejo Kaune pastatyt statini, kurio renginiu apimtys butu buvusios lb placios(nuo masiniu iki kameriniu). Va konkreciai Kaunui dar atsilieps taupymas arenai, kai reikes statyt Kongresu rumus.. o statyt juos reikes anksciau ar veliau.Prof. Vytautas Landsbergis: "Kaunas yra lietuviškiausias miestas, tačiau įvairiais būdais jį bandoma sužlugdyti. Viskas koncentruojama sostinėje. Lietuva tampa vieno miesto valstybe"
Comment
-
Taupyti nereiketu arenai, kuri butu pagrindine Europos krepsinio cempionato arena
arenai, kurioje koncertuotu pasaulinio lygio muzikos zvaigzdes
Suprantu, kad gimtam mieste norisi matyti grazu ir kokybiska pastata, taciau svajones prasilenkia su realybe, ipatingai, kai pateikiami absurdiski irodymai, kad visur ir visada Kaunas privalo gauti kosminio masto projektus.Pasaulį reikia susprogdint, kad žmonės būtų laisvi, nes tada visos sienos išlėks į orą.
Comment
-
Parašė Reptilias Rodyti pranešimąFinalines europos krepsinio cempionato rungtynes bus zaidziamos Vilniuje, siemens arenoje.
Iš interviu su V. Garastu:
- Ar Europos čempionato finalo rungtynės galėtų vykti laikinojoje sostinėje, jeigu Kaune arena talpins daugiau žiūrovų negu Vilniuje?
- Tai spręstų FIBA Europos komisija.
O tas straipsnis, kuris visai neseniai pasirodė, kurį „pasigavo“ dauguma informacinių portalų, atstovauja arba kažkieno norus, arba yra tiesiog dezinformacija
Parašė Reptilias Rodyti pranešimą<...> visur ir visada Kaunas privalo gauti kosminio masto projektus.Paskutinis taisė Aš; 2007.07.31, 00:35.
Comment
-
Parašė Reptilias Rodyti pranešimąRailbaltica, Karmelavos oro uostas, ledkalnis
RailBaltica yra finansiškai pagrįstas projektas, Kaunas turi transporto ir logistikos prioritetą, kuris susiformavo savaime, dėl miesto geografinės padėties ir įvairių transporto magistralių, kertančių jį.
Pagrindiniu šalies oro uostu Karmėlavos oro uostas taps taip pat ne be pagrindo, o dėl jo galimybių (tako ilgis, statistinės oro sąlygos), lokacijos (šalies centras), plėtros galimybių (perspektyvos geresnės nė VNO).
Ar kam nors dėl to skauda?Paskutinis taisė Aš; 2007.07.31, 00:45.
Comment
-
Parašė Reptilias Rodyti pranešimąSuprantu, kad gimtam mieste norisi matyti grazu ir kokybiska pastata, taciau svajones prasilenkia su realybe, ipatingai, kai pateikiami absurdiski irodymai, kad visur ir visada Kaunas privalo gauti kosminio masto projektus.
O tavo pasakymas "kosminio masto" projektai neatitinka realybes,nes tiek prancuzu,tiek Miliuno arena kainuos panasiai(jei kalbam butent apie si atveji).
Noriu pasakyt dar tai,kad tureti tris beveik analogiskas(panasias) arenas yra prazutinga.Turistai per EC turetu susidaryt labai gera nuomone apie musu architekturine ivairove ir minimalizma.
Comment
-
Man tai keistas jo požiūris. Giliavandenis uostas man atrodo kur kas didesnio masto projektas, tačiau aš visokeriopai pasisakau už jo įgyvendinimą. Gal Kaunui yra skirti kokie nors projektų apimties normatyvai, kurių peržengti nevalia? Nuo kada projektai skirstomi atsižvelgiant į miesto pavadinimą, o ne į situaciją, kuria vadovaujantis projektas įgyvendinamas?
Reptilias, dabar konkrečiai man pasakyk, kuo tu nukentėsi, jei Kaunas turės „kosminio masto“ areną, žinant tai, kad bet kuriuo atveju, kokia ji bebūtų, „kosminė“ ar ne, valstybės parama jai sudarys 60 milijonų litų?
Apart „skauda“ argumentų bus?
Ar turėčiau primint vienos, alų gaminančos, firmos reklamą, kai lietuvis džiaugiasi, kad kaimyno stogas dega?
Kvailystė...Paskutinis taisė Aš; 2007.07.31, 00:55.
Comment
-
Parašė Aš Rodyti pranešimąMan tai keistas jo požiūris. Giliavandenis uostas man atrodo kur kas didesnio masto projektas, tačiau aš visokeriopai pasisakau už jo įgyvendinimą. Gal Kaunui yra skirti kokie nors projektų apimties normatyvai, kurių peržengti nevalia? Nuo kada projektai skirstomi atsižvelgiant į miesto pavadinimą, o ne į situaciją, kuria vadovaujantis projektas įgyvendinamas?
Comment
-
Suprantu jūsų norus, kad miesto centre stovėtų graži arena, bet negi nesuprantat, kad nepaisant to, koks architektūros šedevras ten stovės, vis tiek Madonna važiuos į Vilnių. Kodėl? Todėl, kad Vilniuj yra daugiau žmonių, galinčių sumokėt 200Lt už bilietą. Taškas. Man atrodo, mes nusigrybavom į off-topicą.
Beje, Karmėlava, Railbaltica nėra kosminiai projektai
Comment
-
Parašė C5 Rodyti pranešimąSuprantu jūsų norus, kad miesto centre stovėtų graži arena, bet negi nesuprantat, kad nepaisant to, koks architektūros šedevras ten stovės, vis tiek Madonna važiuos į Vilnių. Kodėl? Todėl, kad Vilniuj yra daugiau žmonių, galinčių sumokėt 200Lt už bilietą. Taškas. Man atrodo, mes nusigrybavom į off-topicą.
1.Siemens operatorius Rubicon tokios zvaigzdes nepritrauktu,o SMG tai tikrai sugebetu;
2.Jei prancuzai statytu arena,ji butu liukso klases,skirtingai nei siemens ir talpintu daugiau ziurovu;
3.Kaunas yra Lietuvos centre,todel ziurovu gaalinciu sumoket 200Lt ar daugiau tikrai atsirastu(patogiau vaziuoti is kitu miestu i Kauna,nei i Vilniu)
Comment
-
Parašė C5 Rodyti pranešimąSuprantu jūsų norus, kad miesto centre stovėtų graži arena, bet negi nesuprantat, kad nepaisant to, koks architektūros šedevras ten stovės, vis tiek Madonna važiuos į Vilnių. Kodėl? Todėl, kad Vilniuj yra daugiau žmonių, galinčių sumokėt 200Lt už bilietą. Taškas. Man atrodo, mes nusigrybavom į off-topicą.
Beje, Karmėlava, Railbaltica nėra kosminiai projektaiPaskutinis taisė Aš; 2007.07.31, 01:45.
Comment
-
Parašė sak76 Rodyti pranešimąNevažiuos Madona nei į Vilnių, nei į Kauną. Nepadės čia jokie SMG. Tokio lygio žvaigždės nerengia koncertų tokiose šalyse kaip Lietuva. Į Lietuvą jie gali atvykti tik savo muzikinės karjeros saulėlydyje ir tai galbūt.
Comment
Comment