Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Aukštybiniai pastatai Klaipėdoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Svecias Rodyti pranešimą
    Parodik ar pasakyk kuriame Lietuvos mieste politikams be piniginės kas nors daugiau rūpi? Kur tu tai matai?
    tas mankurtizmas visuose sluoksniuose isigalejes ir ne tik tarp valdzios, kuri realiai turetu tarnauti ir ginti juos isrinkusiu zmoniu interesui, bet ...

    o siaip manau, kad truksta kompetencijos ir sveiko proto jiems, nes galvoja, kad yra visu sriciu specialistai is didziosios S raides. Isvis kaip jie drista sakyti, kad tas planas parengtas, kuri jie patvirtino yra moksliskai parengtas, jei patys paveikti kazkokio neaiskaus lobizmo staiga per 2 savaites pakeicia nuomone ir leidzia statyti brudus centre, nors mokslininkai pateike rekomendacijos, kad to nereiketu daryti, tai apie kokia kompetencija ir pagristuma galima kalbeti ?

    Jie akivaizdziai apsiMELAVO !
    Propoganda ir penas mintims >>>

    Idėjos, mokslo pasiekimai ir įdomybės
    www.ted.com

    Comment


      Manau kad 90% zmoniu, + mokslininkai, + kulturos paveldo departamentas (bent jau bando taip rodyt) sutaria, kad nereikia tu dangoraiziu miesto centre, ir nejau nieko neimanoma jau padaryti? juk kraupu pasidaro pagalvojus kaip atrodys tas centras, kurio klp ir taip beveik nera..

      Comment


        Marijus Širvinskas
        lrt.lt

        Klaipėdos tarybos sprendimas į įstorinę uostamiesčio teritoriją įsileisti daugiaaukščius papiktino paveldosaugininkus ir net skeptiškai vertinamas pačių verslininkų. Įstatymams ir kitiems tesės aktams prieštaraujantis nutarimas sunaikintų senąją, vokiškąją, memeliškąją Klaipėdą. Anot lrt.lt pašnekovų, Klaipėdoje yra daugybė vietos, kur aukštus pastatus kildinti ir tiktų, ir reikėtų.

        Ketvirtadienį, menininkams senamiestyje įrengus naują skulptūrą – slibiną, miesto taryba nutarė, kad istorinėje miesto dalyje – nuo Danės iki universiteto – tiks aukšti statiniai.

        Aukštybinių pastatų schema priimta tam, kad toji dalis būtų gyvesnė, kad rajono verslininkai sulauktų daugiau klientų, kad apmirusius statinius pakeistų stiklu blizgantys ir nauji, rašyta „Vakarų eksprese“.

        Precedentą sukūrė K ir D

        Pasak vyriausiojo miesto paveldosaugininko ir tarybos nario Naglio Puteikio, aukštybinių pastatų schema buvo patvirtinta vadovaujantis neįtikėtinu argumentu: esą kad jau sykį buvo leistos nelegalios statybos, jas reikėtų leisti ir kitiems.

        „Motyvacija buvo tokia: taryba, kartą leidusi įteisinti savavalę statybą be leidimo, tai yra K ir D pastatus centre, ir nieko nedariusi joms sustabdyti, kompleksą stačiusiems verslininkams suteikė ekonominį pranašumą prieš investuotojus, kurie laikėsi įstatymų. Taigi jeigu vieniems leidome pažeisti įstatymus, leiskime tai ir kitiems“, – liudijo N. Puteikis, pats balsavęs prieš tokią schemą.

        Jis priduria, jog toks projektas prieštarauja keliems įstatymams. „Pagal pareigas aš privalėsiu skųsti šitą sprendimą“, – teigia Kultūros paveldo departamento Klaipėdos padalinio vedėjas.

        Nustelbs savitumą

        Kad schema prasilenkia su anksčiau priimtais nutarimais, tvirtina ir istorikas Dainius Elertas, Klaipėdos miestiečių iniciatyvinės grupės įgaliotas asmuo.

        Nagrinėjęs šį planą tyrinėtojas teigia, kad, pavyzdžiui, istorinėje miesto dalyje, palei H. Manto gatvę, yra numatyti 7 dangoraižiai, ketinama užstatyti ir kitus rajono kvartalus, pastatais atitverti nuo miesto marias.

        „Apstačius H. Manto gatvę, bus galutinai sudaužyta istorinė dalis. Vaizdo atkurti nebebus įmanoma“, – teigia D. Elertas.

        Toliau jis vardija, kad aukšti pastatai numatyti keliose žavingose, ąžuolingose dvarvietėse bei saugomoje teritorijoje greta šiaurinio molo.

        „Taigi vietoj švyturių turėsim du galingus statinius. Klaipėdos, taip sakant, veidas“, – neslėpė sarkazmo istorikas.

        Tarybos sprendimu vieningai pasibaisėjo ir „Vakarų ekspreso“ skaitytojai, straipsnio komentarų skiltyje daugiaaukščius vadinę „stiklainiais“ bei „žavingajai“ Klaipėdai siuntę atsisveikinimo žinutes.

        Nuo centro tolyn – pastatai aukštyn

        Lietuvos nekilnojamo turto plėtros asociacijos prezidentas ir „Eikos“ vadovas Robertas Dargis mano, kad tokios schemos gali būti priimtos tik atsiklausus paveldo saugotojų, miestiečių, architektų nuomonės.

        „Aukštybiniai pastatai mieste sudėlioja tam tikrus akcentus. Bet šiaip jau Baltijos jūros uostuose: Klaipėdoje, Helsinkyje, Stokholme, labai aukštų pastatų nėra, o esantieji įaugę į bendrą harmoningą paveikslą.

        Tad nereikėtų aukštų pastatų statyti, mat neaišku, ar jie nesugadins bendro senosios dalies vaizdo“, – lrt.lt sakė R. Dargis.

        Jo vertinimu, dabar pasistiebusieji statiniai kaip Gandrališkių daugiaaukštis bei K ir D statiniai atrodo lyg išsišokėliai.

        „Tikrai nederėjo ten jų statyti. Bet tokia kalba – jau po faktų. Jeigu tokie yra reikalingi, reikia juos koncentruoti toliau nuo centro“, – mano verslininkas.

        Jis priduria, kad miestą reikia grąžinti prie vandens, atkurti jį kaip uostą, suteikti miestui tikrąjį jo veidą.

        Sovietmečio kompleksai ir sindromai

        Kad „Klaipėdai“ reikia unikalumo ir istorinių ženklų, teigia ir D. Elertas.

        „Man įdomu, ar Klaipėdai nereikia natūralaus lopinėlio, kuris gali virsti parku? Kodėl veržiamasi būtent į tas vietas? Juk yra teritorijų, kur tikrai galima statyti ir žaisti aukščiais.

        Ar mes remsime bet kokį verslą bet kokiomis sąlygomis? O gal reikia žmogui padėti, jeigu jis nori saugoti paveldą?“, – klausia klaipėdietis.

        Jis priminė, kad seniau buvo parengtas ambicingas uostamiesčio atnaujinimo planas, kuriuo buvo numatoma netgi žeminti iš bendro konteksto iškrisdavusį „Klaipėdos“ viešbutį.

        „Tokiu planu buvo užbėgta į priekį. O dabartinė idėja grąžina į Stalino ir Chruščiovo epochą. Dabar investicijos planuojamos tik dienai: visi nori kuo daugiau pritraukt, gaut, įsisavint pinigų, o rezultato nereikia“, – D. Elerto žodžiais, dabar verslininkai taikosi į greitą investicijų grąžą, o ne kokybę.

        N. Puteikis palygino, jog, pagal priimta schemą, tęsiamos pačios blogiausios tarybinės architektūros tradicijas.

        „Klaipėda unikalaus miestas. Užuot atstatę bažnyčias, miesto politikai eina priešingu keliu: pirmiausia leidžia bjaurią ir baisią savavalę statybą, o vėliau – ir kitus daugiaaukščius.

        Ryga, Talinas, Lenkijos miestai – ten nerasite nė vieno miesto be bažnyčios bokštų. O mes vietoje bažnyčių miesto centre statome K ir D – kreivus, šleivus baisuolius. Jeigu jie būtų toliau, jie būtų visiškai normalūs, juk vietos yra daugybė“, – piktinasi N. Puteikis.

        Jo pastebėjimu, taip vyksta todėl, kad uostamiesčio institucijos nusišalina nuo priežiūros ir tvyro visiškas chaosas.

        http://www.lrt.lt/news.php?strid=5082&id=3854563
        .
        Propoganda ir penas mintims >>>

        Idėjos, mokslo pasiekimai ir įdomybės
        www.ted.com

        Comment


          Parašė John
          Todel, kad nera vieningo standarto. Emporis ivede savo standarta: 35m arba 12 aukstu. Kai kur sie skaiciai gali buti kitokie, priklausomai nuo standarta nustaciusios organizacijos. Kol nera vieningo pasaulinio standarto, tol ir 30m ir 35m bus vienodai "aukstuminiai" pastatai
          Vilniaus mieste taip pat galioja standartas 12 aukštų ir 35m, neskaitant emporis teko matyt būtent tokį standartą ir kitur.

          Comment


            Klaipėdoje yra puikios galimybės vystyti trigubo įvaizdžio miestą: 1) centre išsaugoti senąjį paveldą bei atkurti sunaikintąjį;
            2) Ties "Akropoliu" išvystyti "Naująją Klaipėdą";
            3) Šiaurinėje misto dalyje bei aplinkinėse teritorijose vystyti "suburbus".

            Deja, jau padaryta daug klaidų ir toliau dar daugiau bus daroma. 1) Pirma klaida: Centro apstatymas menkaverčiais pastatais (daugiabutis ties senuoju turgumi, esami ir būsimi stikliniai kelių aukštų pastatai H. Manto gatvėje)
            Antra klaida: nenoras atkurti senų bažnyčių bei kitų pastatų ir išsaugoti esamus (pvz., nugriautas malūnas).

            2) Pirma klaida. Ties "Akropoliu" statomi pastatai galėtų būti gerokai aukštesni, pvz, Neapolis daug atraktyviau atrodytų būdamas 50 aukštų, o Gandrališkių Kuršas galėtų būti statomas ne 40 aukštų, o 80-90.
            Antra klaida. Nėra originalumo ir idėjų. Bandant lyginti su Turning Torso, nebėra ką lyginti.

            3) Klaida - individualių namų kvartalai aplink Klaipėdą vystomi labai chaotiškai, naikinant gamtą ir neitraukiant į miesto infrastruktūrą. Šiuo atveju pavyzdys galėtų būti kai kurių Jav didmiesčių suburbai, kuriuose vaikšto voverės, bet infrastruktūra nesiskiria nuo downtown"o
            Lietuva jau . Bet dar .

            Comment


              Parašė Karolis Rodyti pranešimą
              Ties "Akropoliu" statomi pastatai galėtų būti gerokai aukštesni, pvz, Neapolis daug atraktyviau atrodytų būdamas 50 aukštų, o Gandrališkių Kuršas galėtų būti statomas ne 40 aukštų, o 80-90.


              Tu taip pat darai klaidą. Pamiršti ekonomiką (ekonominį suinteresuotumą (patalpų paklausa), ekonominį pajėgumą (investicijų masto galimybės)). Jei ne pirmas punktas, antrasis išsispręstų savaime.

              Na, bet nesiginčiju, fantazija graži

              Visam kitam, kas išsakyta pranešime, daugiau mažiau pritariu.
              Paskutinis taisė ; 2007.06.30, 15:22.
              Įžvalgos.lt - FB - G+

              Comment


                Idomo kaip atrodytu klaipeda su tokiais aukstais pastatais
                Bet as sakyciau kad klaipedos tikrasisi senamiestis yra uz danes iki turgaus o kitoj pusej statomi nauji pastatai man vaizdo nedarko pvz "K ir D" pagyvina ta niuru vaizda bet daugiau tokiu aukstu pastatu ten nebereiketu nebent busimajam memelio miestui...
                Klaipeda turetu susimti ir atrestauruoti bent ta tikraji senamiesti uz danes.

                Comment


                  Daugeliu atveju lemia net ne aukštis, o grakštumo stoka mūsų pastatuose. Tas grakštumas Pilsote atsiskleidžia tik iš šiaurės-pietų pusės, o Neapolis jo apskritai nelabai turi. Va internete kažkada radau nuotrauką iš Hararės, Zimbabvės sostinės (valstybės ekonomika, beja, tragiška). Pastatas 20 aukštų, bet atrodo visai neblogai:
                  Lietuva jau . Bet dar .

                  Comment


                    Parašė Karolis Rodyti pranešimą
                    Klaipėdoje yra puikios galimybės vystyti trigubo įvaizdžio miestą: 1) centre išsaugoti senąjį paveldą bei atkurti sunaikintąjį;
                    2) Ties "Akropoliu" išvystyti "Naująją Klaipėdą";
                    3) Šiaurinėje misto dalyje bei aplinkinėse teritorijose vystyti "suburbus".
                    is dalies sutinku su cia dalimi, nes man ta "Naujosios Klaipedos" ideja nelabai kokia (aisku ji jau igyvendnama), taciau kaip matome centras tampa dykyne ... Klaipeda per mazas miestas, kad sau liestu taip kilnoti centrus ...

                    na nebent gera ir greita viesaji transporta isvystyti (pvz tramvaju) kuris leistu lengvai ir patogiai vykti is vieno miesto galo i kita, nes dbr parkavimo centre problemos, kamsciai ir panasiai stabdo keliones i senamiesti, o visi ratuotieji nuseda tos "naujosios" Klaipedos gaudykleje

                    Deja, jau padaryta daug klaidų ir toliau dar daugiau bus daroma. 1) Pirma klaida: Centro apstatymas menkaverčiais pastatais (daugiabutis ties senuoju turgumi, esami ir būsimi stikliniai kelių aukštų pastatai H. Manto gatvėje)
                    Antra klaida: nenoras atkurti senų bažnyčių bei kitų pastatų ir išsaugoti esamus (pvz., nugriautas malūnas).
                    visiskai pritariu.

                    2) Pirma klaida. Ties "Akropoliu" statomi pastatai galėtų būti gerokai aukštesni, pvz, Neapolis daug atraktyviau atrodytų būdamas 50 aukštų, o Gandrališkių Kuršas galėtų būti statomas ne 40 aukštų, o 80-90.
                    Antra klaida. Nėra originalumo ir idėjų. Bandant lyginti su Turning Torso, nebėra ką lyginti.
                    sitai daliai visai nepritariu, nes Klaipedoje tiek daug yra erdves, kad statomi daugiaauksciai tiesiog atrodo juokingai ir zaloja miesta, nes vietoj tu erdviu, kur dabar galima karves ir arklius ganyti (kaip kazkas ir daro ) paklojamos dideles masinu aiksteles - betono karta zodziu, nes vystant mazesnu projektus galetu tas aiksteles mazinti, lengviau kisti pozeme ir maskuoti namu grupemis, o dbr ta dalis issigime tarp Kauno gatves ir Baltijos prospekto.

                    beje as pavydziu stokholmui, kuris neleido tokiu monstru statyti ir del to ne prasciau teatrodo ... ne auksty esme, o kokybej

                    neapolis, jei didesnis butu vistiek sudinai atrodytu

                    3) Klaida - individualių namų kvartalai aplink Klaipėdą vystomi labai chaotiškai, naikinant gamtą ir neitraukiant į miesto infrastruktūrą. Šiuo atveju pavyzdys galėtų būti kai kurių Jav didmiesčių suburbai, kuriuose vaikšto voverės, bet infrastruktūra nesiskiria nuo downtown"o
                    is dalies teisingai, taciau man tai baisu daros, kai tiek daug individualiu stato aplink, nes nelabai suprantu kas meiste gyvens tada ??? ir taip ten visiskas chaosas, nes detalieji planai nederinami tarpusavyje ir tesiamos geriausios 199x urbanistines tradicijos. Pavydziu laikau gyv namu rajonus prie miesto ligonines - balaganas .


                    Ateis laikas ir tikiuosi viskas susitvarkys...
                    Paskutinis taisė tricky_kid; 2007.06.30, 16:04.
                    Propoganda ir penas mintims >>>

                    Idėjos, mokslo pasiekimai ir įdomybės
                    www.ted.com

                    Comment


                      Parašė tricky_kid Rodyti pranešimą
                      sitai daliai visai nepritariu, nes Klaipedoje tiek daug yra erdves, kad statomi daugiaauksciai tiesiog atrodo juokingai ir zaloja miesta, nes vietoj tu erdviu, kur dabar galima karves ir arklius ganyti (kaip kazkas ir daro ) paklojamos dideles masinu aiksteles - betono karta zodziu, nes vystant mazesnu projektus galetu tas aiksteles mazinti, lengviau kisti pozeme ir maskuoti namu grupemis, o dbr ta dalis issigime tarp Kauno gatves ir Baltijos prospekto.
                      Tokios betono dykumos labai blogai. Ties Akropoliu būtinai reikia parko. Mano nuomone, geriau stovėtų keli labai aukšti pastatai su požeminėm aikštelėm ir panašiai, o likusiose vietose būtų žalieji plotai. tuo tarpu dabar investuotojai arba turi didelius plotus ir stato dykumas (aikštelės šalia Akropolio, Arenos, Elektromarkt). Arba turi mažus plotus, ir stato neaukštus pastatus, nors galėtų stovėt gerokai aukštesni. Tas pats Neapolis išsiplėtojo į visas puses, o į aukšti - menkai. Ten tie priestatai tik vaizdą gadina. Na o su Gandrališkėmis matyt bus geriau, nes ten transportas po žeme koncentruosis, reikia tikėtis, įrengs želdynus. Tačiau tai, deja, nebus miesto parkas, o tik Želdynai aplink gyvenamuosius pastatus.
                      Lietuva jau . Bet dar .

                      Comment


                        Parašė Martis$$$ Rodyti pranešimą
                        Idomo kaip atrodytu klaipeda su tokiais aukstais pastatais
                        Bet as sakyciau kad klaipedos tikrasisi senamiestis yra uz danes iki turgaus o kitoj pusej statomi nauji pastatai man vaizdo nedarko pvz "K ir D" pagyvina ta niuru vaizda ...
                        Taip, senamiesciu vadinama tavo ivardinta teritorija, bet tai nereiskia kad kitas Danes krantas maziau vertingas. Keletas minetu "niuriu vaizdeliu":

                        Pastas:

                        "Klaipeda"

                        Buve karininku namai:

                        (c) Romas

                        Lietuvninku aikste:

                        (c) Romas

                        Salia Donelaicio aikstes:

                        (c) Romas

                        Comment


                          Na taip ten irgi yra tos senosios klaipedos pvz: klaipedos pastas kuri tu parodei,ji tikrai reiketu atrestauruoti.Bet didzioji dalis senamiescio yra ten...
                          Juk jei senamiestije izdyktu toks statinys kaip manto namai tai jis sudarkytu senamiesti?
                          o dabar toje vietoje kur jis yra statomas,nemanau kad pastacius ji pabloges vaizdas.?

                          Comment


                            Tai kad rodos snekam apie aukstaugius (pvz K ir D), o ne naujus statinius apskritai. Be abejo "Manto namus" statyti senamiestyje butu nesamone, nes jie suprojektuoti butent tai vietai kurioje statomi.

                            Beje, kaip ir minejau, senamiescio teritorija tu ivardinai teisingai. As tik norejau pasakyt, kad zodis "senamiestis" nereiskia jog tik toje vietoje yra seni bei vertingi pastatai. Ko gero uz senamiescio ribu ju yra netgi daugiau.

                            Comment


                              Nu taip sutinku klaipedai reikia atrestauruoti senus statinus bei senamiestyje padaryti daugiau pramogu ir visa kito,pvz:galetu padaryti ta pagrindine gatve nuo tilto iki turgaus tokia kaip vilniuj gedimino prospekta
                              Tai turetu pritraukti zmoniu.

                              Comment


                                Neseniai teko pravažiuoti pro Klaipėdą ir vaizdas tikrai neprastas , Pilsetas tikrai įspūdingai iš tolo atrodo, ko negalėčiau pasakyti apie K ir D . Kelios nuotraukos pro mašinos langą






                                Mano Flickr nuotraukos : http://www.flickr.com/photos/ezziukas/sets/

                                --------------------------------------------------

                                Kiek rovė - neišrovė. Kiek skynė - nenuskynė. Todėl, kad tu - šventovė, todėl, kad tu - Tėvynė !!!

                                Comment


                                  Pilsotas yra isdyges i auksti,todel jis tau is tolo ir atrodo ispudingai,o "K ir D" yra grazus savo forma is arciau ziurint

                                  Comment


                                    Jeigu KLP islaikys vystymosi tempa, tuomet ji jau gales lygintis nebe su kokiu Kaunu ar Liepoja, o su Talinu ir Ryga. Klaipedos projektai daro didesni ispudi nei Talinietiski. Apie lyginimasi su Liepoja, Ventspiliu, Kaunu, Kaliningradu nebekalbu, sie miestai tai jau zemesnes klases atstovai. Klaipeda Lietuvoje, tai kaip Roterdamas Olandijoje. Tik nepraraskim tempo visokiais aprobojimais...Manau pats laikas galvoti apie pastata KLP idomesni, o gal auksteni nei TT Malmeje. Kursas yra puiki perspektyva KLP tapti CITY... Taip pat butina atstatyti senovines KLP baznycias, be ju Talinas ir Ryga visgi "istorishkesni"
                                    Paskutinis taisė Vladass; 2007.07.01, 11:55.

                                    Comment


                                      Parašė Vladass Rodyti pranešimą
                                      Kursas yra puiki perspektyva KLP tapti CITY...
                                      O šiuo metu Klaipėda yra kas?
                                      Įžvalgos.lt - FB - G+

                                      Comment


                                        Parašė Rodyti pranešimą
                                        O šiuo metu Klaipėda yra kas?
                                        Just town....

                                        Man vienas italas architektas labai vaizdziai paaiskino city and town skirtumus. Ir pasirodo, kad cia nelabai svarbu gyventoju skaicius ir pan dalykai, o svarbu ISPUDIS. Butent jis samoneje transformuoja TOWN i CITY. O "KURSO" dangoraizis atrodo kad darys ispudi.... To ir visi linkim KLP
                                        Paskutinis taisė Vladass; 2007.07.01, 12:05.

                                        Comment


                                          Klaipėda ne tos svorio kategorijos kaip Talinas ar tuo labiau Ryga ir keli daugiaaukščiai nieko nepakeis. Nebent kalbėsim tik apie "dangoskyrą".

                                          Comment

                                          Working...
                                          X