Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

''Žalgirio'' arena (2008-2010m. archyvas)

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Andrius.S Rodyti pranešimą
    Tikriausiai Wycka nebuvai tam santakos parke(ir santakos parko prie centro nelabai jau priskirčiau) Vytauto parkas gal ir galima sakyti, kad centras, bet atsiprašant ten toks ir parkas. Dainų slėnis tai išvis - iš principo tai didelė betono aikštelė. Ąžuolynas aišku visai geras, bet jis jau irgi už centro ribų. Be to nė vienas iš šių išvardintų parkų(išskyrus santakos) neturi šalia savęs kokio nors vandens telkinio. Aišku, čia kaip kam, bet man geriau, kad toji salos dalis kur arena neokupavo išliktų maždaug tokia kokia yra dabar.
    Nu laba diena, aš jau nebe vakar gimęs. Jeigu netinka Vytauto parkas, tai kuo sala geriau? Kaune pakanka parkų ir miškų šalia vandens telkinių, net neverta vardinti.

    Parašė r08n Rodyti pranešimą
    O neužtenka "Respublikos"?
    Jei saloje atsirastų viešbutis, tai iš paskos atsigrūstų ir prekybcentriai, ir Barščio "bankai ir kiti traukos objektai", ir gautųsi kažkoks "Manhattan -- village/country edition", o iš esmės -- nauji Šilainiai. Manau, gamtos sklypelis saloje ir dar šalia centro yra milžiniška vertybė, tik nedaug kas sugeba tai įvertinti. Todėl geriau jau palikti ją kaip yra ateities kartoms, kurios sugebės geriau įvertinti jos privalumus, o ne urbanizuoti, kas pagal dabartinę praktiką iš esmės reikštų sunaikinimą.
    Jeigu kas nors statytų saloje viešbutį, tai prieš tai paskaičiuotų ir jo atsiperkamumą. Tad jeigu statytų — vadinasi reikia. O dėl Naujojo Manheteno — argi taip jau blogai? O dėl tų gamtos sklypelių jau daug kartų esu rašęs — pamirškite tą kaimo sindromą. Kam reikia gamtos — važiuokit už miesto, ten yra Kleboniškis ir dar daug daug miškų, parkų, pievų, pelkių ir kitokios gamtos.
    I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
    Parama Siaurojo geležinkelio klubui

    Comment


      Parašė Wycka Rodyti pranešimą
      O dėl tų gamtos sklypelių jau daug kartų esu rašęs — pamirškite tą kaimo sindromą. Kam reikia gamtos — važiuokit už miesto, ten yra Kleboniškis ir dar daug daug miškų, parkų, pievų, pelkių ir kitokios gamtos.
      Vėl tą temą nejučiom užkurėme Aš saloje tik ant kyšulio, kur ten dbr kažkas dar gyvena įsivaizduoju prieplauką jahtoms ir kavinę ten taip pat būtų faina matyti. Bet žiemą ten turbūt jei bankrotas būtų, nes nieks per pūgas neis į ją ir tuo labiau laivai neplaukios, taip, kad apie kažkokį atsiperkamumą būtų sunku pagalvoti, bet norėtūsi vasarą ten pasėdėti ir pasivaikščioti po l. tvarkingą ir grąžią salą. O už rakinimą, nes būtų lengviau viską prižiūrėti ir ką galima parke veikti 12val. nakties, be alkoholio ir "sportavimo"?
      You've got one life! Live it!

      Comment


        Vytauto parkas - kažkada buvo toks ganėtinai gyvybingas objektas kuriame buvo galima pasivažinėti su mašinėlėmis, pasisukti kokioje karuselėje. Pastaruoju metu - ganėtinai apleistas objektas.
        Nemuno sala tai kaip sakant yra miesto praktiškai nepaliestas objektas(ypač tokia buvo iki arenos statybų, bet bent tiek gerai, kad pasirinko tą pusę kuri mano akimis yra mažiau vertinga). Santakos parkas - didelė, ganėtinai apleista(bent jau neseniai buvo) aikštelė kur kažkada dar AA Jonas Paulius II buvo. Jei Wycka nebuvo Nemuno saloje tai prie progos siūlau apsilankyti ir palyginti su Santakos parku - skirtumų tikrai rasi.
        Taip teisybė - mieste tikrai daug parkų. Yra net toks pavyzdžiui Šilainių parkas - jei neteko jame lankykis tai irgi siūlau apsilankyti - pamatysi koks gali būti parkas. Nors gal kas į forumą yra įmetęs nuotraukų, bet asmeniškai nepastebėjau.
        Teisingai pastebėjo r08n - negi nepakanka "Respublikos"?
        Niekas čia ir nesvarsto ar atsipirktų - tiesiog svarstom kas geriau - ar palikti salą daugiau - mažiau tokią kokia ji yra dabar ar įvaryti kokį didelį pastatą ir paversti tą gamtos kampelį dar vienomis "betoninėmis džiunglėmis"? Aš už gamtos kampelį.
        "Nenormaliai reaguoti į nenormalią padėtį yra normalu." - V.E.Frankl

        Comment


          Dar toks kampas... nuo Nemuno g.:


          iPhone foto

          Comment


            Parašė Wycka Rodyti pranešimą
            O dėl Naujojo Manheteno — argi taip jau blogai? O dėl tų gamtos sklypelių jau daug kartų esu rašęs — pamirškite tą kaimo sindromą. Kam reikia gamtos — važiuokit už miesto, ten yra Kleboniškis ir dar daug daug miškų, parkų, pievų, pelkių ir kitokios gamtos.
            Bet sala yra vienintelė vieta centre, kur tas yra. Pasižiūrėjus į tą patį "Respublikos" viešbutį, buv. "Nemuno krašto" (ar kaip ten ją?) kepyklą, Kęstučio g. viešbutį ir kitus artimus objektus, nieko gero iš salos urbanizavimo nenusimato. Todėl, IMHO (Imeju Mnenie -- Hren Osporiš), geriau jau palikti tą salą ateities kartoms, negu pradėti šiuo metu ten kažką regzti. Tikiuosi, ateities kartos įvertins gamtos privalumus centre, o jeigu dabartiniai rezidentai to nesupranta, tai ir neišaiškinsi.

            Beje, parkai centre, ir dar didesni, yra daugelyje miestų, ir niekas ten nieko nestato, nors ten gal daug labiau "apsimokėtų" (skaičiuojant tik finansinę pusę).

            Comment


              Šiandien



              Comment


                Visa eiga:
                http://www.fotoskrydis.lt/kauno-arena-statybos-eiga/





                Paskutinis taisė propeleris; 2009.08.06, 20:44.
                www.fotoskrydis.lt - Lietuva iš paukščio skrydžio.

                Comment


                  super nuotraukos.arena is aukstai atrodo tiesiog nuostabiai.

                  Comment


                    dabar jauciu atrodo geriau nei tada kai aptrauks stiklu kaip eilini stiklaini

                    Comment


                      senai lauktas atnaujinimas (y) grziai atrodo

                      Comment


                        Ar sprausti į areną maniežą?

                        http://kauno.diena.lt/naujienos/mies...manieza-232404

                        Comment


                          Antroji propelerio nuotrauka man kažkaip atrodo gražiai. Jeigu dar vietoj Kleboniškio miškų tęstųsi miestas, tai atrodytų kaip koks beribis JAV didmiestis

                          O su tuo maniežu tai man čia keistokai... Ką ten jau besprausi, normaliai nesigaus, tai kam išvis daryt ir pinigus mėtyt.

                          Comment


                            Išties originalus sumanymas dėl to maniežo, tačiau man tai labiau panašu į eilinį bandymą užsidirbti.

                            Kadangi minėjo, kad gan aukštai teks daryti papildomą perdangą, kyla klausimas: kur tilps visa ant stogo konstrukcijų kabinama įranga kai atletai su kartimis šokinės? Jei lubų virš maniežo aukštis neviršys 7-8m, tai koks Sergėjaus Bubkos klonas atvykęs susidurs su nemažomis problemomis. Taipogi nelabai liks vietos ir oro patiems žiūrovams (spėju, apie 3-4k). Bukrejevo nuotrakoje arena yra kur kas erdvesnė ir talpesnė. Galbūt, po keleto metų pasikeis kriterijai ir arena nebeatitiks reikalavimų, tad pinigai bus išmesti veltui.

                            Geriau paliktų viską taip, kaip yra arba bent sumontuoja porą įrenginių akustikai pagerinti. Gal taip daugiau koncertų pritrauks, negu Siemenso daržinė.

                            Comment


                              Nebandykime į tą arena viska sukišti, ir seip kas ce lietuvoje domisi lengvaja atletika, vienetai, o dėl če kokio vieno, kito uždarų patalpų čempionato investuoti tokius pinigus tai išvis nesąmonė, geriau pinigai butu skirti sutvarkyti kanalą ir saloje įrengi parką ar kažka pan, arba investuoti į fasadą ir ji dengti stiklo bei metalo konstrukcijom (kad neatrodytu kaip eilinis sloinikas)

                              Comment


                                Domisi ta lengvąja neverk. Beto, įsigilink, nestovės tie lengvosios takai visalaik, tik norima turėt galimybę juos paklot. Suaugusių čempionatui,kad atitiktų reikalavimus. O tada ir pelnas miestui didesnis gerokai nei jaunimo varžybose, televizijos, žvaigždės. O kaip kažkas sakė, jog už tuos pinigus galima pastatyti atskirą lengvosios maniežą. Taip. Išęitis, gal net geresnė, lengvaatlečiai turėtų nuolatinę vietą ne tik treniruotis, bet ir naują, gerą vietą normalioms varžyboms, nes dabartiniai seneliai mūsų maniežai, nebeatitinka reikalavimų, bet...tikrai nepastatys tokio, kuris leistų rengti čia tokio masto varžybas, kaip suaugusių EČ.

                                Comment


                                  Tačiau kaip dažnai arena būtų paverčiama į maniežą ? Jei:
                                  Sumontuoti arenoje jį galima būtų tada, kai reikia. Montavimas, spėju, užimtų savaitę ar dvi.
                                  Juk ne visada galima skirti mėnesi laiko vien montavimamams, išmontavimams. Taigi visos konstrukcijos būtų surenkamos tik nebent kokių svarbių varžybų metu, o kiek tokių pas mus būna ? Žymiai geriau pastatyt normalų maniežą, kuriame vyktų treniruotės ir galėtų but rengiamos varžybos, nei investuot nemažus pinigus į konstrukcijas, kurios bus naudojamos tikrai retai.

                                  Comment


                                    Kaip sakant, kas per daug, tas nesveika.
                                    Geriau tikrai ne kokį l.a. maniežą įrenginėja, o paruošia muzikai. Vis gi tai ne vien sporto rūmai.
                                    Nors pasak pačio architekto paprastai muzikai(popsui kokiam ir panašiai) šita arena ir taip jau bus gera. Visa ta akustika reikalinga rimtai muzikai(kitaip sakant klasikinei muzikai iš esmės), o paruošti ją, kad atitiktų reikalavimus kainuotų irgi manau, kad nepigiai. Klausimas ar apsimoka ir ar nebūtų tai tuščia investicija.
                                    "Nenormaliai reaguoti į nenormalią padėtį yra normalu." - V.E.Frankl

                                    Comment


                                      na idomu butu suzinoti kiek tiksliai kainuotu sustiprinti grindis tam kad ant ju butu galima irengti surenkamaji manieza, i tada butu galima kalbeti reikia nereikia apsimoka neapsimoka.

                                      Comment


                                        Parašė Andrius.S Rodyti pranešimą
                                        Kaip sakant, kas per daug, tas nesveika.
                                        Geriau tikrai ne kokį l.a. maniežą įrenginėja, o paruošia muzikai. Vis gi tai ne vien sporto rūmai.
                                        Nors pasak pačio architekto paprastai muzikai(popsui kokiam ir panašiai) šita arena ir taip jau bus gera. Visa ta akustika reikalinga rimtai muzikai(kitaip sakant klasikinei muzikai iš esmės), o paruošti ją, kad atitiktų reikalavimus kainuotų irgi manau, kad nepigiai. Klausimas ar apsimoka ir ar nebūtų tai tuščia investicija.
                                        Pavyzdžiui, LNOBT scenos įranga kainavo apie 80 mln. litų.
                                        Kiek girdėjau Juškai nepatinka naujasis parketas
                                        Beje, biudžetinės įstaigos vadovas direktorius G. Kėvišas gyvena Laurų kvartale su visais dešimtukais ir pan. Atsitiktinai gal tik.
                                        Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)

                                        Comment


                                          b/w
                                          Paskutinis taisė Mjso; 2009.08.10, 17:34.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X