Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

''Žalgirio'' arena (2008-2010m. archyvas)

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    /\
    perdanga armuojama vietoja itempiama armatura, sioje temoja jau kaskas buvo ideta apie perdangos armavima

    Comment


      Parašė GediminasJa Rodyti pranešimą
      /\
      perdanga armuojama vietoja itempiama armatura, sioje temoja jau kaskas buvo ideta apie perdangos armavima
      Pamenu Bet nieko konkretaus nebuvo rasyta. Kokiu budu itempiama ir pan. Ar perdangose itempta naudojama ar sijose ar dar kur. Savo bakalauriniame rasiau apie kita vetrunos objekta kuriame buvo suprojektuotos sijines - briaunotos perdangos. Joms isbetonuoti nepavyko panaudoti moduliniu klojiniu taigi objektas nepagristai isbrango del didelio faneros lakstu pjaustymo. Kiek maciau ir cia buvo daug tokiu sijiniu segmentu

      Comment


        Pribrendo derybos dėl Kauno arenos

        Kauno miesto savivaldybėje baigiamas rengti raštas, kuriuo vienintelis statomos arenos valdymo konkurso dalyvis kviečiamas deryboms. Jos gali tęstis iki Kalėdų.

        Šiandien Kauno miesto savivaldybė "Valstybės žinioms" turėtų išsiųsti raštą, kurį išspausdinus, vienintelis arenos koncesijos konkurso dalyvis bus pakviestas deryboms.

        Pirmasis savivaldybės ir konkurse dalyvaujančio konsorciumo derybininkų grupių susitikimas galėtų įvykti šį mėnesį. Kauno savivaldybės Viešųjų pirkimų ir koncesijų skyriaus vedėjas Raimondas Mačikėnas sakė, kad, pagal tarnautojų sudarytą preliminarų derybų grafiką, jos galėtų baigtis iki Kalėdų. Grafikas gali būti koreguojamas kitos derybininkų grupės iniciatyva.

        "Kauno diena" rašė, kad derybos su vieninteliu konkurse dalyvauti panorusiu "Kauno Žalgirio rėmėjo" ir "Kauno futbolo ir beisbolo klubo" konsorciumu galėjo net neprasidėti. Specialiai savivaldybės komisijai neįtiko pasiūlytas arenos verslo planas, tačiau dalyviui buvo leista tam tikras arenos valdymo sąlygas patikslinti. Buvo pasklidusios kalbos, kad miesto valdžia siekia eliminuoti su "Ūkio banko investicine grupe" neatsiejamą dalyvį iš konkurso, nes arenos valdytojo vietą yra numačiusi kitoms verslo grupėms. Tačiau savivaldybę pasiekęs konsorciumo raštas su sąlygų paaiškinimu tarnautojų komisiją įtikino dalyvio tinkamumu.

        "Džiaugiamės, kad savivaldybė ir mes turime bendrą tikslą – kad arena pradėtų funkcionuoti kuo greičiau", – vakar sakė "Žalgirio" valdybos narys Remigijus Jurgelaitis.

        krepsinis.net

        Comment


          Parašė fredis Rodyti pranešimą
          Ar negali būti taip, kad Miliūnas įvėlė didelę grubią klaidą ir tada Vėtrūna pradėjo spausti užsakovą ir jo architektą?
          Labai menka tikimybė, projektas buvo ekspertuojamas.

          Comment


            Kauno arenos fasadas bus tamsiai pilkas

            Liepos 17 dieną Kauno miesto savivaldybės vadovai ir miesto Tarybos nariai lankėsi Kauno arenos statybų aikštelėje, kur apžiūrėjo jau atliktus statybos darbus, susipažino su arenos fasado sprendiniais.

            Miesto vadovus ir Tarybos narius su Kauno arenos fasado sprendiniais supažindino arenos projekto autorius architektas Eugenijus Miliūnas.
            http://www.kaunoarena.info/index.php...tamsiai-pilkas

            Comment


              Kada pamatysim pirmasias vizualizacijas?

              Comment


                Ištrauka(deja, be vizualizacijų), daugiau info: http://www.kamane.lt/lt/titulinio_bl...sai/tekstas218 :

                E.Miliūnas: Nusprendėme, kad efektingiau bus sporto rūmų fasadus apsvarstyti statybos aikštelėje. Statinys yra dominuojantis mieste, Nemuno slėnyje. Atsiranda labai didelių erdvių ir mažų intymių erdvių santykių problema.

                Tai numatėme iš anksto. Renkantis architektūrinį kelią, buvo aišku, kad konkuruoti su miestu būtų klaida. Statinys turi būti vientisas su aplinka. Pradžioje įsivaizdavome sporto rūmus kaip ovalų tūrį. Bet po “Akropolio” parkingo atsiradimo tapo aišku, kad per didelė naujos architektūros sankaupa vienoje vietoje sutrikdys Kauno naujo ir istorinio miesto dalių pusiausvyrą. Pradėjome nagrinėti arenos daugiakampės formos galimybę. Devyni – dinamiškas skaičius. Daugiakampė forma turėtų daugiau bendrumo su miesto statiniais.

                Sporto rūmų projektavimo pradžioje galvojome apie fasadą dengiantį tinklą – kaip odą. Oda – labai sudėtingas organizmas. Įtikinamai įvykdyti tokį sprendimą pasirodė labai sunku, o vėliau pradėjo atrodyti, kad tai tik “vualis” skirtas klaidoms slėpti. Tinklui neradome jokio pagrindimo, jis neatlieka jokių funkcijų ir yra tik banali “dekoracija”. Manome, kad sporto rūmų esmė – terasinis statinys. Nusprendėme, kad geriau kokybiškai išspręsti techninius ir inžinerinius uždavinius, susikoncentruoti ties statinio konstrukcine prigimtimi, o ne dirbtinai puošti. Kaunui charakteringa funkcionalizmo estetika panaši į santūrų Bauhaus stilių.

                Terasomis komponuoti Sporto rūmai turėtu būti tarsi žibintas kuris apšviečią aplinką, padedantis pamatyti miestą. Manome kad pastatas bus atviras, taip per terasines erdves komunikuojantis su miestu. Patekę į vidų lankytojai turėtų jausti salos parko tęstinumą, o atvirai terasose išdėstyti inžineriniai įrengimai skatins estetikos ieškoti procese. Pavyzdžiui atskirų funkcijų: vėliavų iškėlimą siūlome spręsti naujoviškai – įrengiant stiklo plokštumą su ekranais, kurių fone būtų miestas.

                Architektas Jurgis Mačiūnas propagavo „naudingą“ meną, siekė visus natūralius žmonių gyvenimo procesus paversti gražiais ir žaismingais. Gražiems procesams yra adekvačiai gražios formos.

                Kiti svarbūs aspektai: aikštė prie vandens, įėjimai, krantinės objektai, ūkio kiemas, restoranas, kamerinių koncertų salytė, parodų salė, atsukti į Nemuną ir senamiestį. Į ūkio kiemą siūlome integruoti baikerių susirinkimo vietas, kur jie galės rinktis, bendrauti, statyti motociklus. Šalia bus atvira krepšinio aikštelė. Miesto svečiams supažindinti su naujomis statybomis, prie vandens numatyta galimybė pastatyti infobox’ą.

                J.Kančienė: Ar atviri laiptai žiemą neapledės?

                E.Miliūnas: Ieškome tokių sprendimų, kad neapledėtų.

                J. Bučas: Kaip galima bus privažiuoti prie rūmų?

                E.Miliūnas: Galima bus privažiuoti autotransportu per du tiltus.

                J. Bučas: Koks terasos plotis, ar ji bus apželdinta?

                E.Miliūnas: Terasos plotis 56,2 m., ir ji nebus apželdinta.

                E.Barzdžiukas: Kokia fasado spalvų koncepcija?

                E.Miliūnas: Naudosime kokybiškas medžiagas ir šviesintą stiklą. Atsisakome silikoninių junginių, tik pirmame statinio lygyje projektuojamos berėmio stiklo konstrukcijų vitrinos. Fasadas stiklinis, kai kuriuose vietose stiklas įtrauktas, dalis fasado dengiamos G/B plokštėmis. Betonas ir langų konstrukcijos dažomi tamsiai pilkai.

                N.Valatkevičius: Ar kita spalva išklotinėje rodo stiklo rūšį?

                E.Miliūnas: Taip.

                J.Kančienė: Ar ši terasa priklauso vestibiuliui ar salei?

                E.Miliūnas: Jos jungiasi bet bus atskirtos tinklu.

                V.Merkevičius: Prašau pakomentuoti pjūvį.

                E.Miliūnas: Šeštame lygyje išdėstoma ventiliacinė įranga , kiti penki lygiai skirti žiūrovams.

                V.Stauskas: Kokia apšvietimo idėja?

                E.Miliūnas: Naktį matysis viduje vykstantys procesai. Kai jie baigsis, liks tik dekoratyvus apšvietimas.

                R.Raslavičius: Kokia pagrindinio salės denginio medžiaga?

                E.Miliūnas: Penktasis fasadas-stogas polimerinė apdaila su mažu nuolydžiu. Tai ruloninė danga.

                G.Šinkūnas: Ar nesiejate Kauno ženklo kūrimo su šiuo objektu?

                E.Miliūnas: Ne. Sporto rūmų forma nėra aktyviai teigianti.

                G.Šinkūnas: Kaip objektas dirbs ne pagrindiniu darbo laiku?

                E.Miliūnas: Nepriklausomai nuo pagrindinių renginių arenoje atskiru laiku galės dirbti restoranas, kamerinė koncertų ir parodų salės.

                V.Stauskas: Kaip su prieplauka?

                E.Miliūnas: Siūlome šalia Akropolio parkingo įrengti prieplauką mažiems laiveliams, o dideliems laivams – prieplauką Nemune.

                Įdomesni komentarai:

                S.Juškys: Buvo labai įdomu susipažinti su tokio svarbaus objekto statyba. Architektūrą vertinu gerai. Manau, kad fasadai – tai autorių reikalas. Linkiu sėkmės.

                J.Kančienė: Pagaliau išsipildė Kauno siekis atsiverti į Nemuną. Miesto gyvenimas priartės prie upės ir su tokia jėga, kad belieka džiaugtis. Autorių pasirinkta koncepcija nedeklaruoti savęs, o įsilieti į supančią aplinką – sveikintina. Manau, visuomenėje kils komentarų dėl kuklios estetikos, sąšaukos su „Akropolio“ garažu. Gal reikėtų pagalvoti apie penktą fasadą ir atvirų laiptų pritaikymą mūsų klimato sąlygoms. Galbūt stogą būtų galima apželdinti žole.

                V.Merkevičius: Pritariu autorių kolektyvo minčiai fasadų sprendinius keisti iš perforuotų lakštų į stiklą su aliuminiu. Pagerės vizualus ryšys su aplinka. Mintis atsisakyti dekoracijų teisinga. Siūlyčiau paieškoti arenos „ženkliškumo“ fasadų kalboje ir neatsisakyti galimybių pažaisti šviesa – spalva, lazeriais ir t.t.

                J.Minkevičius: Sporto rūmų vietos ir tūrio pakeisti nebegalime. Tai, kas padaryta, padaryta geriausiai tiek funkciniu, tiek estetiniu požiūriu. Iš pastato atsiveriantys vaizdai atveria naujus aspektus ir galimybes. Sprendimas geras. Galutinis rezultatas priklausys nuo statybos kokybės.

                R.Raslavičius: Manau, kad nauja idėja teisinga – geresnė už vualių estetiką. Nišų ir atvirų terasų koncepcija – žaidimas gyliais – pagelbės ir suteiks pastatui norimą veidą ( ypač dėl didelio tūrio).

                G.Balčytis: Svarbiausia – koncepcija, kad pastatas įgyja naujus apžvalgos taškus. Bet sporto rūmai, kaip šiuo metu svarbiausias mieste statinys tiek tūriu, tiek svarba, turėtų miestą ir praturtinti. Tikėtina, kad fasadų idėja pasiteisins, bent jau bus pozityvesnė už tinklo idėją. Tarp „Akropolio“ garažo ir sporto rūmų estetikos turėtų atsirasti didelis skirtumas. Gerai, kad pabrėžiamas vidaus erdvių artumas prie upės.

                J. Bučas rašo: Autorius puikiai suvokė šio objekto ir jo vietos prasmę. Tai ne tik sporto ir pramogų arena, bet ir išskirtinė kraštovaizdžio regykla, sudaranti galimybę apžvelgti gražiausią urbanistinio kraštovaizdžio vietovę – Nemuno slėnį ir jo istorines, urbanistines bei architektūrines vertybes.
                Šio statinio prasmė svarbesnė už patį statinį. Statinys įspūdingas ne apimtimi, tūriu, dydžiu, bet architektūriniu sprendimu, gera orientacija bei lokalizacija. Jo architektūra kokybiška. Šis objektas bus reikšmingas savo logika, prasme ir architektūrine kokybe, be deklaracijų ir dirbtinių puošmenų. Manau, jis taps paveldu gyvensiantiems po mūsų, nauju Kauno centro ženklu.

                Pabaigai:

                E.Miliūnas: Jau vyksta konkursas fasadų gamintojui pasirinkti. Vyksime į Vokietiją pas konstruktorius konsultuotis.

                Comment


                  idomiai cia gaunasi... projektavo projektavo ne vienus metus statybos neprasidejo....pagaliau pradejo statyt ir staiga pamate ,kad visa tai ka suprojektavo yra sudas.negerai, negrazu, neatlieka jokios funkcijos ... ir nesiderina prei miesto... hm....tai kaip tik tas tinklas ,pasak Miliuno , turejo arena padaryt panasia i Kauno fortus. O dabar , staiga is kazkur atsirado akropolio garazas, taip visai netiketai ir per daug naujos architekturos jau toj vietoj pasidaro. Todel fasade naudos g/b ( gelzbetoni ? ar neteisingai supratau ? ). Siulyciau padaryt balkonus ir nudazyt juos raudonai , o fasada vietom dekoruot gelzbetonio blokais su iklijuotais akmenukais . labai gerai derintusi su mano devynauksciu labai derintusi su visasi silaisniais . Kad butu pasiekta visika harmonija su miesto architektura dar reiketu istiklint kai kurias terasas ir sudet plastikinius langus. Isvis idomu kas cia vyksta. makles kazkokios, ne kitaip. Jau pasirodo ir derybos prasidejusios, ir i Vokietija vyks ..o si varianta tik dabar pristate. Aisku, pirma nusprendziam ir pradedam daryt ,o po to atsiklausiam. Situacija ziauri, konkurso metu kaina buvo uz viena arena, o dabar ji visai kitokia, tai gal kiti tokia butu pigiau pastate. Tas pats visur kaune, kaip ir su merkurijum , griauna bet kas bus vietoj jo tai dar galvos
                  KAd ir kiek ponas ROMAS vaidintu teisingaji tolerasta, bet tikrai RUSAI - GALVIJU tauta ,kuri N amziu aklai seka savo apsisaukelius lyderius, turi N turtu, bet is meslo taip ir neislipa. Kada rusai gyveno gerai? Jeigu uz pasakyma "galviju tauta" uzdraudet diskutuot temon apie Ukraina, ismeskite mane visai . :)

                  Comment


                    nuvyle mane kauno architektai.. nesitikejau kad taip visi pritars miliunui...

                    Comment


                      man visa Šita situacija primena pazaduko multika. "...ne ne ne... o dabar bus taip! as pazadu!"

                      p.s. ka tik per Panorama parodytas reportazas apie nauja arenos fasada ir KAUET posedi. jame kazkiek matosi vizualizacijos. fasadas tiesiog bus eiline "stikliaŠke" su keletu idubimu ir iŠsikisimu. esme nuskambejo reportazo pabaigoje - seniau sumanytas fasadas butu kainaves 23 milijonus, dabartinis vos kelis milijonus litu. isvadas darykite patys.
                      Paskutinis taisė Mantas; 2009.07.18, 09:06.
                      Occupation: igra na balalaikach v traktirach

                      Comment


                        normaliam pasaulyje turetu isikist teisesauga, kas cia per bajeriai po konkurso? Kitos statybu bendroves gal irgi butu pasiulusios tokia kaina jei butu zinoje, kad projektas bus paprastinamas po visko

                        Comment


                          žmonės, bet tai jūs pagalvokit, kaip VISI posėdžio architektai pritarė ir gyrė šiam sprendimui? nebūna realiai juk taip, vadinasi, gal tikrai neblogą sprendimą pristatys?

                          Comment


                            katik ir as paziurejau tas vizualizacijas. tiesa, labai trumpai rode tai idemiau paziuret nesigavo. pirmas ispudis, eilinis stiklainis

                            Comment


                              /\ bet vienas forumietis, matęs iš arti brėžinius teigė man, kad stiklas toli gražu neeilinis

                              Comment


                                dave Vetruna kekvienam architektui po kelias stukelias, tai sie ir pritare visi vieningai kaip varnu choras...kar kar kar

                                p.s. Na bet kol nematem nauju vizualizaciju tai anksti kazka komentuoti, bet manau kad bus baisu, tas ankstesnis fasadas ir buvo PAGRINDINIS ARENOS AKCENTAS

                                Comment


                                  Tai kur dabar galima pasižiuret tas vizualicijas.
                                  !!!Massive refresh Kaunas!!! - Laukite tesinio

                                  Comment


                                    Parašė daktaras Rodyti pranešimą
                                    /\ bet vienas forumietis, matęs iš arti brėžinius teigė man, kad stiklas toli gražu neeilinis
                                    tam reportaze vizualizacijas buvo galima matyti keliata sekundziu, tai gal labai klystu

                                    Comment


                                      siaip galetu Mitnija, PST ir Kausta sukilti priesh Miliuna su Vetruna, gal sitame objekte jau nieko gero neispestu, bet bent jau Klaipedos arenoj tokia pacia spekuliacija bijotu Vetruna pakartoti

                                      Comment


                                        nu kažkaip man sunku patikėt, kad už kelis tūkstantėlius šitaip VISI parsiduotų... netikiu

                                        Comment


                                          As tai vietoj daktaro daryčiausi išvadas tik pamatęs vizualicijas, nes šiais laikais ir be balandžio 1 mėgstama juokaut.
                                          !!!Massive refresh Kaunas!!! - Laukite tesinio

                                          Comment

                                          Working...
                                          X