Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Laisvės Alėjos rekonstrukcija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Vasarą ir pačiam nė minčių į Akropolį eiti nebūna, tiagi pats gyvas pavyzdėlis esu. Išties, reikia tik daugiau tokių pavyzdžių kaip Coffee Inn'o, Vero Cafe, ir daugybės kitų kavinių bei traukos taškų. Įjungti fontaną, nemokamas intikas jau yra, medeliai čia pat, suoliukai, kavinės...Ir dar reikėtų visiem, norintiem įsikurti LA ir tvarkyti jau esantį pastatą, duoti bent kokias mokesčių lengvatas, kad dar kuris nors pagalvotų. Bet ir "sezoninė" įdėja neblogai būtų. Kaip kokioj Palangoj - žiemą ten nieko, visi susirenka, kai atšyla. Ir "Exit'o" vasaros rezidencija įsikuria, ir kavinės visos veikia, ir panašiai. O žiemą su šiluma "Akropolyje" nepakonkuruosi.

    Comment


      Tema išvalyta nuo "šiukšlių". Forumo taisyklės vienodai galioja visiems forumo nariams!
      Prieš siųsdami pranešimą atidžiai perskaitykite temos pavadinimą, tada tekstą kurį parašėte. Ir tik tuomet, kai būsite tikri, kad tai ką parašėte atitinka temos turinį, spauskite "Siųsti atsakymą". Ačiū.
      Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

      Comment


        Parašė Magician Rodyti pranešimą
        r reikėtų visiem, norintiem įsikurti LA ir tvarkyti jau esantį pastatą, duoti bent kokias mokesčių lengvatas, kad dar kuris nors pagalvotų.
        Tokios lengvatos galioja. Iki 50% nekilnojamo turto mokesčio galima susigrąžint. Tik nežinau ar kas tuo naudojasi. O lauko kavinės nuo to mokesčio apskritai atleistos nuo 2009 m (Manau, dėl šito rezultatus visi pajutome).

        Comment


          O būtent, jeigu eitų kalba apie pastato tvarkymą? Tokiu, berods, tikrai nėra.

          Comment


            Laisvės alėjoje įsikurs naujos parduotuvės ir kavinės
            2010.03.17

            Kauno miesto pagrindinėje gatvėje – Laisvės alėjoje netrukus įsikurs nauji verslininkai. Lietuvos ir tarptautinės kompanijos didelį dėmesį skiria Laisvės alėjai, todėl nusprendė Kaune pradėti arba plėtoti savo verslą.

            Laisvės alėjoje jau šią savaitę atsidarys didelė, aukštos kokybės madingų drabužių moterims parduotuvė. Taip pat visai neseniai dideles patalpas pėsčiųjų gatvėje įsigijo veiklą plečiantis greito maisto restoranų „Hesburger“ tinklas, todėl netrukus kauniečiai galės apsilankyti ir paragauti šio tinklo siūlomų patiekalų.

            Kauno miesto savivaldybė gavo žinių, jog ir vienas didžiausių prekybos centrų tinklas Lietuvoje „Iki“ taip pat ieško patalpų Laisvės alėjoje.

            Savivaldybė džiaugiasi, kad yra verslininkų, kurie nori pradėti savo veiklą Laisvės alėjoje, įnešti daugiau gyvybės pagrindinei miesto gatvei. Naujų verslininkų atėjimas leis labiau gaivinti Laisvės alėją bei senamiestį.
            Šaltinis: http://www.balsas.lt/naujiena/379897...ves-ir-kavines
            Sekite savo banknotus

            Comment


              Va labai smagu butu, kad iki ateitu i LA, truksta tokio nedidelio prekybos centriuko ten. Tiesa maciau netoli skalsos kazkoks bistro ar pan atsidares, ten kavine kokia? Siaip labai greit praeidamas pamaciau, bet irgi kazkaip i prekybos centriuka panasu pasiode

              Comment


                Parašė fredis Rodyti pranešimą
                ....
                O beje vakar teko praeiti LA, net klišą koją suskaudo Tai žmonių begalė. Gal ta Kovo 11 pakerėjo? Oras savo pridėjo, tai faktas, bet kažin ar šian žmonių tiek daug kiek vakar, nes oras identiškas......
                Taigi Kaziuko mugė visą savaitgalį vyko. LA ir senamiestis tiesiog buvo užtvindytas žmonių Pats penktadienį vaikštinėjau, tai net vietomis sunku praeit buvo.
                Išties tokių švenčių reik, žmonės tuomet plūsta į LA nekreipdami dėmesio nei į orą, nei į grindinį, nei į fasadus
                O šiaip, manau, kad trūksta šiek tiek gatvės prekybos, savotiško "turgelio" LA, kuriame rinktųsi įvairūs amatininkai.
                Šiaip minčių galima išdėstyti daug, bet tos mintys retai kada pasiekia valdžios ausis

                O perspektyvos man atrodo vistiek optimistinės, nes LA vistiek atsigaus ir jau atsigauna po truputį. Visokie Akropoliai ar Megos tik laikinai atitraukia žmonių dėmesį. Ateina laikas, kai žmonės vistiek pradeda teikti pirmenybę grynam orui, ypač vasaros metu Per pastaruosius metus atsidariusios kavinukės LA manau vasaros metu sulauks ypač didelio klientų antplūdžio. Tas pats ir su senamiesčiu. Bet tai jau kita kalba.

                Comment


                  Bendruomenė pasišovė gydyti Laisvės alėją
                  2010-03-19

                  Laisvės alėją budintų mokesčių lengvatos, muzika lig vėlumos, prestižinės parduotuvės? Receptų ieško būrys aktyvistų, nusprendusių suburti bendruomenę.

                  Laisvės alėjos bendruomenės organizacinę tarybą sudaro kultūros, verslo ir visuomenės veikėjai:

                  Restoranų "Pizza Jazz" ir "Miesto sodas", viešbučio "Kaunas", "Turto valdymo firmos", bendrovės "Sinvest", "DNB Nord" banko, Kauno dramos teatro, Pramonės, prekybos ir amatų rūmų, Vytauto Didžiojo universiteto atstovai.
                  Visas straipsnis: http://kauno.diena.lt/naujienos/mies...s-aleja-268451
                  www.donatas-mazeika.lt

                  Comment


                    Parašė Gator Rodyti pranešimą
                    Va labai smagu butu, kad iki ateitu i LA, truksta tokio nedidelio prekybos centriuko ten. Tiesa maciau netoli skalsos kazkoks bistro ar pan atsidares, ten kavine kokia? Siaip labai greit praeidamas pamaciau, bet irgi kazkaip i prekybos centriuka panasu pasiode
                    Teko lankytis prieš atidarymą. Čia yra naujo tokio tipo tinklo pradžia Rezultatas sakyčiau labai jaukus. Tiek spalvine gama, tiek pasiūla. Galima ir užkąsti įsigyti ir kavos išgerti ir apsipirkti. Parduotuvėleje labai gausus vyno ir kitokio alkoholio asortimentas, daugumos rūšių neišvysite didžiuosiuose tinkluose. Neseniai buvo kalbėta apie apsipirkinėjimą turistams centre, tai manau tai yra labai gera žinia šiuo klausimu. Pats užsienyje labai mėgstu apsipirkti tokio tipo parduotuvėse
                    Mano nuotraukos @Fotki.com

                    Auto Show Millennium 2007
                    Retromobile 2007
                    "Kova 1". Driftingo čempionatas
                    "Foje" Gali Skambėti Kitaip
                    Vilniaus žavesys kauniečio akimis: 1 dalis | 2 dalis
                    BaltMotorShow 2007, Vilnius: 1 dalis | 2 dalis
                    Kauno Marių Regioninis Parkas

                    Comment


                      Parašė Magician Rodyti pranešimą
                      O būtent, jeigu eitų kalba apie pastato tvarkymą? Tokiu, berods, tikrai nėra.
                      Nesupratau klausimo. Tai kokias lengvatas dar gali suteikti savivaldybė? Plytas ir betoną perkant Senukuose? Siūlau pasidomėti, kokias realias galias turi savivaldybių administracijos.

                      Beje, nepaminėjau, kad savivaldybė savo lėšomis nuo 2009 metų vykdo L.A. pastatų polichrominius tyrimus. Šitas brangus malonumas yra privalomas prieš vykdant bet kokio L.A. pastato fasado tvarkymą. Šiuo atveju savivaldybė sutaupo irgi nemažai privačių asmenų pinigų.

                      Bet verta turėti omenyje, kad bet kokios lengvatos ir parama, kurią suteikia valstybė ar savivaldybė - iš tikrųjų yra pinigai, imami iš mūsų visų kišenės. Aš kartais susimąstau, ar su tom lengvatom nesigauna taip, kad kai kurie asmenys tampa privilegijuoti vien tuo, kad turi NT Laisvės alėjoj ar Senamiestyje. Laiko nutriušusius pastatus, užlaužia tokias nuomos kainas, kad jokie verslininkai neišsilaiko tose patalpose. Ir dar mes jiems turim mokėt iš savos kišenės per visokias lengvatas ir subsidijas?.. Na, nežinau. Šiaip, pasvarstymai.

                      Comment


                        Parašė HAMMER Rodyti pranešimą
                        Teko lankytis prieš atidarymą. Čia yra naujo tokio tipo tinklo pradžia Rezultatas sakyčiau labai jaukus.
                        Man kažkaip jų asortimentas pasirodė nykokas (alkoholio sk. nežiūrėjau), o kai kurios prekės žymiai brangesnės, negu Ikiuke prie Vilniaus g. požeminės perėjos. Bet, kad atsidarė, yra l. gerai. Ta proga, prieš kurį laiką šalia jos atsidarė kavinė (lyg ir "Coffee tin" vadinasi). Jos darbo laikas -- iki 1900, o 6dieniais lyg ir iki 1500, t.y., jie užsidaro kaip tik tada, kada LA dar būna nemažai tautos. Įdomu, kiek jie išsilaikys su tokiu grafiku?

                        Comment


                          Kovo 20 d. Kauno miesto savivaldybės Taryba patvirtino Kauno miesto gatvių priežiūros 2010-2012 metų programą, kurioje numatyta Kelių priežiūros ir plėtros programos tikslines lėšas (14,725 mln. litų) panaudoti Laisvės alėjos (nuo Trakų g. iki Vilniaus g.) rekonstrukcijai.

                          Šaltinis: http://www.kaunas.lt/index.php?351170909
                          Sekite savo banknotus

                          Comment


                            Jei buvo jau čia gal minėta, bet paklausiu, o kada darbų pradžia nusimato?
                            DINGĘS MIESTAS - MERKINĖ <<

                            Comment


                              /\ kaipo šiais metais, lyg tais apie rudenį kažkas valdžioje pezėjo...

                              Comment


                                Sudes trinkeles,kioskus nuvers ir baigsis rekonstrukcija
                                Paskutinis taisė Kirkas; 2010.03.21, 15:44.

                                Comment


                                  Kiek žinau Kiaunės labai intensyviai dirba, kad laiku užbaigti galutinį LA rekonstrukcijos projektą. Nemanau, kad ten tik trinkelių ir suoliukų pakeitimas.

                                  Comment


                                    O tas bajeris, kad lieps sutvarkyt namu fasadus patiems gyventojams, jei nesutiks, paskirs firma ir israsys darbu saskaita.. Cia gruodzio menesi mineta, kad nuspresta ir prades sias metais igyvendinti.. Kazkas kazka???
                                    Paskutinis taisė Garbanius; 2010.03.21, 21:36.

                                    Comment


                                      necentro gyventojams savotiškai gerai, bet kas centre gyvena tai verks, nors visgi - centre tupi, už šildymą gali daug susimokėti...

                                      Comment


                                        Parašė Pauliukas Rodyti pranešimą
                                        O tas bejeris, kad lieps sutvarkyt namu fasadus patiems gyventojams, jei nesutiks, paskirs firma ir israsys darbu saskaita.. Cia gruodzio menesi mineta, kad nuspresta ir prades sias metais igyvendinti.. Kazkas kazka???
                                        Ir gerai,senai taip reikėjo,kokiom lengvatinėm sąlygom galėtų savivaldybė paskolas suteikti fasadų renovacijai.Ir tą daryt priverstinai reikėtų ,nes patys gyventojai centro,senamiescio tikrai nedarys to,jiems mažų mažiausiai po*** kaip atrodo išorė,svarbu viduj gražu ir namas centre..

                                        Comment


                                          Manau į temą.... Tik jau laikas, koks parinktas...

                                          http://www.facebook.com/event.php?ei...6219550&ref=nf

                                          Penktadienio vidurdienį,
                                          Žmonės Žibančiomis Akimis
                                          tradiciškai renkasi Romuvos Pasaže "Ant Kavos" (15-45 min).

                                          tikslas - Kino sugrąžinimas į Romuvą
                                          žanras - Humanitarinė Okupacija
                                          ginklas - Kavos Puodelis (karštas, bet taikus)
                                          taikinys - Didysis Egoistas (ponas Š.)

                                          Galima :
                                          - Naudotis piešikliais.
                                          - Naudoti poną Š. ragininačius tekstus ir gatvės grafiką.
                                          - Naudoti kitas Taikias Gatvės Meno priemones (judesį, garsą ir kvapą)
                                          You've got one life! Live it!

                                          Comment

                                          Working...
                                          X