Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Laisvės Alėjos rekonstrukcija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    discount, turbut vienas is tu projektu buvo jusu?
    Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

    Comment


      Parašė discount
      uzsikabinete kaip balvonai ant kokio sudo ir rekiat. o ka, kazkoks paminklas turi buti miesto vystymosi stabdis? o gal ten jam ne vieta, nepagalvojot? ar pripratimas yra visko motina? pasukit smegenus.
      Tai gal nušluokim visą laisvės alėją, visą naujamiestį, visa senamiestį juk kam mums reikalingos tokios senienos Savo istorinį paveldą reikia saugoti, o modernęją architektūrą galima suderinti su esama

      Comment


        ooo ! tai bereikalo as variau fotkinti !
        Skeiteris anksciau uz mane tai padare

        Vistik kelios foto kas man patiko nedetalizuojant.
        Nes daugelis vizualizaciju paimtos tiesiog is kitu miestu ar bendru projektu, ju nedetalizuojant LA.
        Pats projekto tikslas yra sukurti koncepcija dideles centrines miesto teritorijos. O visa kita mazoji architektura bus kuriama veliau.
        O rietis griauti ar negriauti ko nors, nederetu, nes tai tik pasiulymu projektai. Jie nieko realaus neturi. Juk dazniausiai buna taip kad is keliu geriausiu surenka viena ir tobulina vietos architektai.
        Nes tik musiskiai architektai ir ubanistai gali nuspresti kas geriau miestui, nes jie cia gyvena, jie cia vaikscioja...




        Comment


          Bet kas ten Nemuno saloje

          Comment


            Parašė syle
            Bet kas ten Nemuno saloje

            Neaizku nes aprasymo nebuvo.
            Kazkas panasaus y atrakcijonu parkus.
            Siaip daugelis palieka sia vieta sporto ir pramogu rumams.

            Comment


              Cia reikejo suprasti kad i ta koncepcija ieina nemuno salos pastumimas ?
              Our deepest fear is not that we are inadequate. It is that we are powerful beyond measure. Who are we to be brilliant, gorgeous, talented ? Actually, who are you not to be? As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.

              Comment


                Parašė keen
                Cia reike suprasti kad i ta koncepcija ieina nemuno salos pastumimas ?
                Koks pastumimas ?
                Kiek suprantu, tos teritorijos kur jau dabar vyksta darbai nemuno saloje judinti negalima, nes jos detalusis planas yra paruostas ir pradeta statyba.

                Manau tik likusioje jos dalyje galima kazka planuoti.

                Comment


                  / Išviso nemuno salą stumti visiškai netikslinga, nenaudinga ir tam nėra jokios rimtesnės priežasties.

                  Comment


                    matyt "keen" kalbedamas apie salos pastumima turejo omeny, kad pateiktame vaizde kanalas platesnis uz upe. tai reikstu, kad autoriai siulo sala "nuplukdyti" labiau i upes vidury.

                    Comment


                      Mano trumpi diletantiški pastebėjimai pasisukiojus pusvalandį po palapinę:
                      1. Du gana simaptiški darbai, nors ir turintys akivaizdžių klaidų idėjose ir pateikime. Tačiau išmetus klaidingus dalykus ir abu variantus sujungus gaunasi nebloga medžiaga apmastymui.
                      2. Du darbai primenantys KTU SA fakulteto studentų darbus - daug malimo vardan planšetų kvadratūros, o pagrindinė mintis lieka neaiški. Pristigo laiko ir energijos bandyti suvokti ką autoriai norėjo pasakyti, gal pavyks vėliau.
                      3. Vienas požeminio parkingo po LA „techninis“ projektas. Neaišku, kas nesuprato konkurso sąlygų - anie keturi, ar šitas.

                      Tai tiek
                      It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                      Comment


                        smagu kai lietuvis, pakeles akis nuo runkeliu lauko, isvysta architekturos sauleteki ir drasiu kritisku kaimisku protu ji ivertina

                        Parašė Mantaz
                        Nepagalvojai, kad Laisvės Alėja bus skirta ne architektams, o eiliniams nieko apie architektūrą nenusimanantiems žmonėms, kurie ir vertins, ar jiems patinka, ar ne.

                        Comment


                          "Architektai prieš nearchitektai" temą toliau narpliosime čia:
                          http://tinkle.miestai.net/showthread...9&goto=newpost

                          Visi tolesni neteminiai pranešimai šioje temoje bus trinami.
                          Mano galerija Flickr'yje

                          Comment


                            Kiek utopiniai projektai, taciau is ju bus galima sulipdyti kazka labai grazaus
                            Kaunas yra Kaunas

                            Comment


                              Idėjų turgus priešais mero langus

                              Tarptautinio Laisvės alėjos atnaujinimo konkurso projektai tapo viena labiausiai kauniečių aptarinėjamų temų


                              Laisvės alėjoje, ties Miesto sodu, pastatyta palapinė tapo haid parku. Miestiečiai apžiūrinėja palapinėje eksponuojamus atvirajam tarptautiniam urbanistinių architektūrinių idėjų konkursui “Laisvės alėja - europietiška bendravimo erdvė” atsiųstus projektus, garsiai ir audringai diskutuoja, rašo atsiliepimus ir balsuoja už labiausiai patikusią pėsčiųjų gatvės atnaujinimo viziją.

                              Veiks iki vėlaus vakaro

                              Pagerėjus orams ir įrengus papildomą apšvietimą, vakar buvo pratęstas ekspozicijos darbo laikas. Iki sekmadienio su Laisvės alėjos atnaujinimo idėjomis bus galima susipažinti nuo 10 ryto iki vėlaus vakaro. Naktimis parodą saugo “Jungties” darbuotojai. Nuo antradienio konkursinių projektų paroda veiks Kauno paveikslų galerijoje.

                              Ekspozicijoje budinti Renata patvirtino, kad palapinę žmonės gausiai lanko nuo pat ryto iki vakaro. Tačiau “Kauno diena” įsitikino, kad pats parodos lankymo pikas - pietų metas, kai Laisvės alėjoje gausu pietauti ar apsipirkti susirengusių miestiečių.

                              Būrelis bendrovės “Omnitel” darbuotojų kaip tik metė į balsavimo urną lapelius su jiems labiausiai patikusio projekto numeriu. Ant visų lapelių buvo užrašytas tas pats numeris. “Taip nusprendėme kartu pietaudami ir diskutuodami”, - paaiškino vienas kostiumą vilkintis jaunuolis.

                              Diskutavo apie liepas

                              Parodą kaip smagią atrakciją per pietų pertrauką vertinantys “Omnitel” darbuotojai buvo linkę daugiau pakalbėti apie jiems patikusias Laisvės alėjos atnaujinimo idėjas, tačiau juos nutraukė priėjęs senyvas vyras. “Ar jūs žinote, kiek mums, Lietuvos partizanams, kainavo Laisvė?” - garsiai patetišku tonu į “Omnitel” bendradarbių būrelį kreipėsi vyriškis. Jis ką tik buvo apžiūrėjęs projektą, kuriame siūloma nugriauti Laisvės paminklą, todėl buvo labai susijaudinęs. “Omnitel” darbuotojai nebuvo linkę diskutuoti su partizanu, tad apsisuko ir nuėjo. Netrukus kitame palapinės gale užvirė dar viena miestiečių diskusija. Šį kartą - dėl Laisvės alėjos liepų. Dvi moterys žadėjo nė už ką neleisti jų iškirsti, o du žilagalviai vyrai kalbėjo apie tai, kad ne liepos yra esminis pėsčiųjų gatvės pertvarkymo klausimas. “Laisvės alėjos liepos vis vien - vos gyvos. Įrengiant klombas, supilta pusmetris žemių, ir liepos neleistinai sukeltos. Kad Nemuno saloje žaliuosiuose plotuose norima įkurdinti uždelsto veikimo bombą, tai tikrai blogai”, - sakė vyrai.

                              Patiko požeminiai garažai

                              Energetikos specialistu prisistatęs Gediminas prisipažino, kad jis šioje parodoje ne viską supranta. “Profesionalams šie brėžiniai gal ir aiškūs, bet ne specialistams - nelabai”, - sakė jaunuolis. Jis pastebėjo, kad būtų gerai, jei parodoje budėtų architektai, padedantys susigaudyti brėžiniuose ir planuose. Gediminui pritarė ir keletas netoliese stovėjusių moterų.

                              Pirmąją Laisvės alėjos atnaujinimo konkurso parodos dieną ekspozicijoje budėjo specialistas, tačiau vakar apie pietus jo nesimatė. “Man čia viskas suprantama”, - tikino užkalbinta Margarita. Tačiau projektuotoja dirbanti moteris pastebėjo, kad eksponuojami projektai - “saldūs, greitai padaryti brėžiniai”, kuriems trūksta “realybės jausmo ir įsigilinimo į socialines Kauno realijas”. Studentai Andrius ir Jaunius, nešini “Kauno dienos” laikraščiu, prisipažino atėję pažiūrėti “tų požeminių garažų po Laisvės alėja” ir “studentų kavinių kvartalo”. Tuo, ką pamatė, sakė liko patenkinti.
                              KD
                              www.donatas-mazeika.lt

                              Comment


                                Laisvės alėja nenori į pensiją

                                Garsiausiam Lietuvos bulvarui – Kauno Laisvės alėjai – neišvengiamai atėjo laikas atsinaujinti. Tuo labiau kad radikalių pasikeitimų čia nebūta daugiau nei du dešimtmečius – nuo tada, kai pagal architektų A.Paulausko ir V.Paleckienės projektą alėja pritaikyta pėstiesiems. Tikėtasi, kad šio urbanistinio veiksmo scenarijų pasufleruos atviras tarptautinis urbanistinių idėjų konkursas „Laisvės alėja – europietiška bendravimo erdvė“.

                                Pilnas straipsnis
                                www.donatas-mazeika.lt

                                Comment


                                  Geras pavyzdys kitiems miestams butu, jei Kauno merija pasamdytu geros reputacijos specialistus ir pilnai jais pasikliautu. Taciau abejoju, kad bent po triju metu pamatysime nauja laisves aleja...
                                  Our deepest fear is not that we are inadequate. It is that we are powerful beyond measure. Who are we to be brilliant, gorgeous, talented ? Actually, who are you not to be? As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.

                                  Comment


                                    Laisvės alėjoje žadama keisti šviestuvus

                                    Comment


                                      Jau pats laikas buvo
                                      "Klaipėda - Laisvu stiliumi"

                                      Comment


                                        Laikas buvo prieš 10 metų
                                        It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                        Comment


                                          As nesutinku kad laikas.
                                          Jei butu pakeite pries 2 metus, sakykim viskas ok.
                                          Bet dabar, kai ruosiamasi kurti bendra centro vystymo strategija keisti sviestuvus - absurdas!
                                          Nebent situacija tokia, kad valdininkai susitaike su mintim kad LA rekonstruoti nepavyks.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X