Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Kaune...

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Gator Rodyti pranešimą
    Forume dar nematytos Donelaičio 83 vizualizacijos:
    http://dizonaurai.lt/Donelaicio-83

    Atvaizdas
    Iš dalies šitas projektukas, mano nuomone, primena už jo stovintį "Centro namo" pastatą.

    Comment


      Truputis naujienų dėl daugiaaukštės automobilių stovėjimo aikštelės centre:
      http://kaunas.kasvyksta.lt/2016/06/2...s-28-mln-euru/

      Comment


        Parašė mr.NJ Rodyti pranešimą
        Truputis naujienų dėl daugiaaukštės automobilių stovėjimo aikštelės centre:
        http://kaunas.kasvyksta.lt/2016/06/2...s-28-mln-euru/
        Vizualizacijos čia, radau komentaruose nuorodą:
        http://kaunas.lt/wp-content/uploads/...alizacijos.pdf

        Comment


          2016-06-27 LSMU MA Visuomenės sveikatos fakulteto pastatas Vilijampolėje.



          foto Raimundas Kaminskas

          Comment


            Gal kas žino kas bus Kauno duonos griuvėsiuose V. Krėvės pr.? Antra savaite kažkoks lengvas lyg ir griovimo judesys. Senai senai kažkoks lyg ir prekybsebtris buvo planuojamas

            Comment


              Parašė plepys Rodyti pranešimą
              Gal kas žino kas bus Kauno duonos griuvėsiuose V. Krėvės pr.? Antra savaite kažkoks lengvas lyg ir griovimo judesys. Senai senai kažkoks lyg ir prekybsebtris buvo planuojamas
              Kazkaip senai nieko negirdeta kas ten galetu but.Kazkaip uzmirsta matyt buvo.Na jei jau judesys atsiranda kazkoks,tai gal nestoves vietoj

              Comment


                "City+" - verslo, pramogų ir prekybos centras Kaune

                http://www.miestai.net/forumas/showthread.php?t=6420
                Brangiausi yra tie pinigai, kuriuos reikia grąžinti.

                Comment


                  /\/\ 2008 metu planai jau 2016 ipusejo

                  Comment


                    Parašė mr.NJ Rodyti pranešimą
                    Iš dalies šitas projektukas, mano nuomone, primena už jo stovintį "Centro namo" pastatą.
                    gerai prie LB pastato derinasi!

                    Comment


                      Kaune pajudėjo statybos: nuo prekybos centrų iki daugiabučių kvartalų

                      Plačiau: http://vz.lt/sektoriai/nekilnojamasi...#ixzz4CxS1DcJh
                      Gal kas galit įmesti pilną straipsnį?

                      Comment


                        Parašė Tomkis Rodyti pranešimą
                        Kaune pajudėjo statybos: nuo prekybos centrų iki daugiabučių kvartalų

                        Plačiau: http://vz.lt/sektoriai/nekilnojamasi...#ixzz4CxS1DcJh
                        Gal kas galit įmesti pilną straipsnį?
                        Metu:

                        Įvairiose Kauno miesto statybvietėse – sujudimas. Ilgokai užšaldyti projektai pradedami įgyvendinti, pradedami statyti gyvenamieji kvartalai, administracinės ir komercinės patalpos.

                        Ekspertai teigia, kad Kaune statybų atsigavimą lemia biurokratinių kliūčių šalinimas, patraukli miesto investicinė aplinka, čia prieš keletą metų įsikūrusių užsienio kapitalo IT kompanijų, paslaugų centrų sėkmės istorijos ir jų atliekama plėtra, reikiamos infrastruktūros kūrimas, atnaujinimas. Dabar pagreitėjo statybos leidimo išdavimo terminai, o anksčiau stambesnių projektų plėtotojams jų tekdavę laukti ir metus ar daugiau.

                        Ypač suaktyvėjo statybos centrinėje miesto dalyje (centre, senamiestyje, Žaliakalnyje), kuri priskirta paveldo zonai ir iki šiol čia buvo sudėtinga plėtojamus projektus suderinti su paveldosaugininkais. Dabar miesto vadovams pavyko susitarti su paveldo specialistais ir naujus projektus derinti neužtrunka tiek, kiek anksčiau.

                        Centre kitąmet planuojamos šešių aukštų 245 vietų antžeminės automobilių aikštelės statybos, į kurias miestas numatęs 2,8 mln. Eur investicijas, – taip siekiama, kad ir pavėluotai, spręsti įsisenėjusias parkavimo centrinėje miesto dalyje problemas.

                        Šiuo metu mieste vyksta 20 objektų – daugiabučių, biurų, komercinių patalpų – statybos. Kauno statybvietėse dabar darbuojasi daugiau kaip 20 kranų, o šį pavasarį jų buvo 10, pernai – 3.

                        „Lyginant pastarųjų metų mėnesines statistikas, jaučiamas nuolatinis statybų progresas, kuris dabar pasiekė piką. Vis dėlto pagal šiuo metu derinamus ir rengiamus projektus galima prognozuoti, kad viršūnė dar nepasiekta ir Kauno statybose kranų dar daugės“, – tvirtina vicemeras Povilas Mačiulis.

                        Savivaldybės duomenimis, šįmet taip pat pajudėjo prieš 4 ar daugiau metų planuotos statybos. Statybą leidžiančių dokumentų šį pusmetį Kaune išduota 1.010 (2015 m. – 2.234), iš jų – 265 statybos leidimai gyvenamiesiems (vieno ir dviejų butų) namams, 11 statybos leidimų daugiabučiams (vienas leidimas gali būti išduotas ir kelių namų statybai – VŽ), likusi dalis – komerciniams objektams.
                        Plėtra pagal dėsnius

                        Vienas didžiausių dabar įgyvendinamų statybos projektų – už 47 mln. Eur atliekama prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ plėtra: prie dabartinio pastato iškils dukart didesnis priestatas ir bendras plotas padidės iki 102.000 kv. m.

                        Plėtros darbus numatoma baigti lapkritį. Tuomet čia bus atidaryta naujų parduotuvių, sporto kompleksas, kavinių ir restoranų. Planuojama, kad po plėtros „Megoje“ bus apie 200 nuomininkų. „Megos“, valdomos UAB „Baltic Red“, akcijos priklauso Rakauskų šeimos valdomai AB „Baltic Shopping Centers“ (BSC).

                        Šio prekybos ir laisvalaikio centro plėtrą, anot Rasos Vyšniauskienės, „Baltic Red“rinkodaros vadovės, paskatino augantys pirkėjų srautai ir didesni jų poreikiai bei turima plėtros galimybė. Jai rengtasi keletą metų. „Kiekvienas stambus prekybos ir laisvalaikio centras turi gyvavimo ciklą, po kurio reikia atsinaujinti, atlikti plėtrą, tokia yra pasaulinė praktika, tendencijos: atsinaujinti žemo konkurencingumo rinkose reikia kas 10–15 metų, vidutinio konkurencingumo rinkose, kurioje veikia ir „Mega“, – kas 8–12 metų, aukšto konkurencingumo rinkose – kas 4–8 metus“, – kalba p. Vyšniauskienė.
                        Priartinti prie upės

                        Iš įspūdingiausių daugiabučių statybos projektų paminėtinas „YIT Kaustos“ vykdomas apartamentų kvartalo „Piliamiestis“ projektas šalia Nemuno ir Neries santakos. Tai ilgokai kompanijos brandintas NT projektas, kuriuo siekiama gyvenamuosius būstus priartinti prie upės.

                        Iš viso čia planuojama apie 20 statinių, tarp jų ir administracinės, komercinės paskirties. „Piliamiestyje“ numatoma pastatyti 820 butų. Į pirmųjų keturių daugiabučių statybas investuojama apie 8 mln. Eur. Pirmieji naujakuriai šioje vaizdingoje vietoje turėtų pradėti kurtis dar šįmet.

                        Architektūrinis kvartalo konkursas įvyko ir jo nugalėtojas – projektavimo įmonė „Antra kryptis“ – buvo paskelbtas dar 2012 m., tačiau statybos pradėtos tik pernai gegužę. Tai susiję su kvartalo statybai reikiamo finansavimo užsitikrinimu, reikiamų hidrologinių tyrimų atlikimu (kvartalas statomas prie upės), rinkos poreikiu. Pernai „YIT Kausta“ jau įžvelgė subrendusį tokių apartamentų poreikį ir ėmėsi jį įgyvendinti.

                        Rengėsi ilgai

                        Apie 8 mln. Eur kainuosianti Kauno autobusų stoties rekonstrukcija – taip pat projektas, kurį įgyvendinti tik dabar pasiryžo UAB „Kautra“. Čia bus atnaujintos kasos, laukiamoji salė, pastatytas naujas prekybos centras, 190 vietų požeminė automobilių aikštelė, liftas ir slenkantis takas, peronas su 21 sustojimo aikštele autobusams, siuntų terminalas. Po rekonstrukcijos šį objektą numatoma atidaryti iki ateinančių metų pavasario.

                        Kaip yra sakęs Linas Skardžiukas, „Kautros“ generalinis direktorius, planai modernizuoti Kauno autobusų stotį buvo svarstomi net keliolika metų, tačiau dėl teisinės sklypo priklausomybės vyko teisminiai procesai, buvo svarstomi įvairūs šio transporto mazgo plėtros būdai, todėl nebuvo galima pradėti projektavimo darbų, tartis su prekybininkais, taip pat reikėjo rasti finansavimo šaltinius. Pernai vasarą buvo pradėti rekonstravimo darbai, kurių pabaigos nekantriai laukia tiek keleiviai, tiek verslininkai.

                        Tampa drąsesni

                        Be šių projektų, Kaune taip pat atliekamos logistikos centrų, administracinės paskirties pastatų, daugiabučių, automobilių prekybos centro, automobilių detalių, terminalo, biokuro katilinės, studijų ir mokslo centro, parduotuvių statybos.

                        Kaip įvardija „Ober-Haus“, Kaune per pirmą 2016 m. ketvirtį buvo parduoti arba rezervuoti 133 butai, arba 41% daugiau nei 2015 m. paskutinį ketvirtį.

                        „Tikėtina, kad šiais metais bus fiksuojami taip pat geri naujos statybos butų realizavimo rodikliai, nes būsto plėtotojai Kaune tampa vis drąsesni ir rinkai pasiūlo naujų projektų. Vertinant šiuo metu vykstančių statybų mastą, 2016 m. Kaune turėtų būti pastatyta iki 30% daugiau butų nei 2015 m.“, – įvardija „Ober-Haus“ ekspertai.

                        Tiesa, Gitanas Nausėda, SEB banko prezidento patarėjas, Kauno NT plėtotojus yra įspėjęs, kad nors statybų sektorius išgyvena pakilimą, plėtra turi būti pamatuota.

                        „Butų sandorių rinka Lietuvoje antrą praeitų metų pusmetį atsigavo, Kaune aktyvumo ženklai matomi vis labiau. Tačiau statyti ir „sandėliuoti“ kol kas neracionalu“, – aiškina analitikas.
                        Biurų vis dar trūksta

                        Apie biurų stygių Kaune jau ne kartą rašyta. Tuo metu, kai Vilniuje NT plėtotojai imasi naujų ambicingų biurų statybos projektų, Kaune tokių didelių objektų sėkmės istorijų dar nėra. Specialistai atkreipia dėmesį, kad nors Kaune buvo įgyvendintas vienas kitas biurų statybos projektas, jis nepatenkina poreikio. Kaip skelbia „Ober-Haus“, Kaune pirmąjį ketvirtį buvo labai mažai laisvų biurų patalpų, todėl jų statyboms yra palanki aplinka.

                        Šįmet jau vykdomi keli naujų biurų statybos projektai, kuriuos baigus Kaune atsiras beveik 60.000 kv. m tokios patalpos, tačiau jie vis tiek nepatenkins poreikio, nes yra nepakankamo dydžio. Teigiama, kad šiame mieste labiausiai trūksta didelių biurų, užimančių 15.000–20.000 kv. m, pastatų, į kuriuos galėtų ateiti, plėstis ar persikelti didelės bendrovės ar jų atstovybės. Mieste, netoli Kauno pilies, jau planuojama statyti 15.000 kv. m verslo centrą, tačiau darbų pradžios data dar neskelbiama – gali tekti laukti metų dvejų.

                        Tiesa, šiuo metu už 5 mln. Eur naują 5.000 kv. m biurų statybos projektą planuojanti pradėti NT plėtros bendrovė „Mikrovisatos valda“ atkreipia dėmesį, kad Kaune vis dėlto nėra tiek daug didelių nuomininkų, kaip atrodo analitikams. Ši įmonė pernai atidarė jau naują 3.200 kv. m verslo centrą Savanorių pr., pastatytą be išankstinių nuomos sutarčių. Tokio dydžio biurų pastatą jie be didelių sunkumų išnuomojo.

                        „Monstrai“ pasikeis


                        Per metus dvejus mieste laukiama dar kelių didelių objektų statybų, rekonstrukcijų – nacionalinio mokslo ir studijų centro „Mokslo sala“ Nemuno saloje projektas (sąmata – 23 mln. Eur), buvusio „Pramprojekto“ 14.000 kv. m biurų komplekso rekonstrukcija (investicijos neskelbiamos), nebaigto statyti „Respublikos“ viešbučio pertvarkymas į biurų kompleksą (investicijos neskelbiamos), buvusio „Merkurijaus“ vietoje numatomas statyti verslo centras ir apartamentai (ankstesni savininkai planavo 44 mln. Eur investicijas). Teigiama, kad užkonservuotas „Merkurijaus“ projektas jau irgi pajudėjo iš mirties taško.

                        Kitąmet numatoma pradėti įgyvendinti 40 mln. Eur kainuosiantį daugiafunkcio sporto ir laisvalaikio centro „Ąžuolynas“ projektą. Projekto metu bus modernizuotas S. Dariaus ir S. Girėno stadionas, Sporto halė, įrengtas naujas lengvosios atletikos maniežas, sporto šlovės alėja, rekonstruotas Dainų slėnis. Į projektą bus investuojamos ES paramos ir miesto biudžeto lėšos.

                        Kaip skelbia Statistikos departamentas, pirmąjį šių metų ketvirtį Kaune baigti statyti 44 gyvenamieji pastatai, išduoti leidimai statyti 96 gyvenamuosius pastatus, juose įrengiant 485 butus. 2015 m. mieste pastatyti 1.144 gyvenamieji pastatai (2014 m. – 978). Pirmąjį metų ketvirtį Kaune baigti statyti 4 negyvenamieji pastatai, pernai – 43, užpernai – 30.

                        Kai kurios didesnės šiuo metu Kaune vykdomos statybos:

                        Prekybos ir laisvalaikio centras “Mega”, Islandijos pl. 32, pradžia 2015 m. lapkritis, pabaiga 2016 m. lapkritis
                        Logistikos centrai, Vakarinis aplinkkelis 6 ir 36
                        Administracinis pastatas, Baltų pr. 195
                        Daugiabučių kvartalas “Piliamiestis” , Brastos g. 24
                        Administracinis pastatas, Jonavos g. 30
                        Daugiabutis, Šv. Gertrūdos g. 51
                        Administracinis pastatas-gyvenamasis namas, Maironio g. ir Donelaičio g. kampas
                        Daugiabutis, Spaustuvininkų g. 11
                        VDU studijų ir mokslo centras, V. Putvinskio g. 23
                        Autobusų stotis ir prekybos centras, Vytauto pr. 24
                        Administracinių pastatų-gyvenamųjų namų kvartalas, P. Juozapavičiaus pr. 11
                        Parduotuvė “Lidl”, Veiverių g. 146
                        “Škoda“ automobilių centras, Mauručių g. 1
                        Komercinės paskirties, Veiverių 150C
                        Daugiabutis, Šeštokų g. 35
                        Terminalas, Elektrėnų g. 19
                        Biokuro katilinė, Pramonės pr. 4
                        Daugiabutis, Savanorių pr. 363
                        Daugiabutis, K. Baršausko g. 66
                        Daugiabučiai, Ašmenos 2-oji g.

                        Comment


                          koks daugiabutis K. Baršausko g. 66 ? Juk čia Lidl planuojamas ar ne?

                          Comment


                            Tai kaip čia suprasti,kad stadiono rekonstrukcija kitais metais prasidės tik,juk meras žadėjo jau šį rudenį. Vienos vizijos,o konkrečių darbų beveik nulis,daugiau giriasi negu dirba:/

                            Comment


                              Ne viskas taip greit sekasi, kaip norisi. Aš galvoju, už kokių metų pabaigs Krėvės pr. , nes dirba spėriai, kaip niekad - balandį pradėjo, jau baigia išgrežmt, jei ir toliau nemažins tempo, tai manau, kitų metų rudenį baigs asfaltuot ir galės imtis stadiono. Maskva irgi ne iš karto statėsi.

                              Comment


                                Ateities pl.

                                Comment


                                  Pramonės pr.:



                                  Jonavos g-vė:



                                  Veiverių, "Škoda" salonas ir šalia jo:



                                  Comment


                                    Kalbama labai trumpai daugeliu temų, nenoriu į kiekvieną forumo temą rašyti trumpučių atsakymų, tad palieku nuoradą čia: http://ataskaita.kaunas.lt/

                                    Mačiau buvo diskusija dėl stadiono tikrosios darbų pradžios:
                                    Realių statybos darbų pradžia planuojama šį rudenį.
                                    Dėl gatvių ir t.t:
                                    Šįmet taip pat pradėsime analogų šalyje neturintį projektą, kuomet miestas kardinaliai atnaujins kiemus, žaidimų ir parkingo aikšteles kvartaluose, kuriuose stovi renovuoti daugiabučiai.
                                    Žodžiu, meras ir komanda šiek tiek reklamos pasidaro už įvairius projektus. Galite palandžioti puslapyje, gal atrasite kažką būtent jums aktualaus.

                                    Comment


                                      Parašė liutass Rodyti pranešimą
                                      kazka idomesnio pradejo statyti ir Domeikavoje, gal kas zinote ka?
                                      Maxima:



                                      Progresas:





                                      Paskutinis taisė zero; 2016.07.07, 18:15.
                                      “The cavalry ain’t coming. You’ve got to do this yourself.” – Chris Gardner

                                      Comment


                                        Kiaulių fermos pastato rekonstrukcija į administracinę paskirtį (Šakių kaimas):













                                        Vizualizacija:

                                        “The cavalry ain’t coming. You’ve got to do this yourself.” – Chris Gardner

                                        Comment


                                          Partizanų/Birželio 23:



                                          Comment

                                          Working...
                                          X