Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Kaune...

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Vytautą Didįjį siūloma ištremti iš Kauno centro

    Pasiūlė iškeldinti paminklą

    Ne visi vadinamųjų europinių vertybių stereotipai priimtini kaunietiškai pasaulėžiūrai.

    Kauno savivaldybės Sveikatos skyriaus vedėjos pavaduotojo Algimanto Kažemėkaičio televizijos laidoje pateiktas siūlymas iškelti iš miesto centro Vytauto Didžiojo paminklą, kaip lietuviško karingumo simbolį, sukėlė prieštaringą bendruomenės reakciją.
    http://www.lrytas.lt/?id=11944301281193357772&view=4

    Ka apie tai manot?
    gera gyventi gerai

    Comment


      /\ Turbūt tai - Paminklo Vytautui Didžiajam niekas nejudins.

      Miesto Tarybos sekretorius Vygantas Gudėnas nori nuraminti kauniečius, mačiusius šią laidą, ir sako, kad "nei miesto Taryba, nei administracija apie Vytauto paminklo perkėlimą niekada nediskutavo - ne tik nediskutavo, bet ir tokių minčių neturėjo. Niekas paminklo negriaus, niekur kitur neperkels - jis stovės čia, prie Savivaldybės. Apie paminklo perkėlimą mąsto tik Sveikatos skyriaus vedėjos pavaduotojas, tačiau jam turėtų rūpėti ligoninių ir poliklinikų reikalai...", - sakė Tarybos sekretorius
      V. Gudėnas.
      Kartais nereikėtų pernelyg sureikšmint to, ką savo skambiais pavadinimais rašo „Lietuvos rytas“ (ar bet kuri kita žiniasklaidos priemonė).
      Paskutinis taisė ; 2007.11.07, 12:32.
      Įžvalgos.lt - FB - G+

      Comment


        Iš "Laikinosios sostinės"

        Kaunas iš kieto kiaušinio pavirto kiaušiniene
        Studijoje apie miesto įvaizdžio kaitą profesorius padarė ironišką išvadą

        ARŪNAS DAMBRAUSKAS
        LS KORESPONDENTAS
        2007-11-08
        Buvo kietai virtas kiaušinis

        Viduramžiais Kaunas buvo kietai virtas kiaušinis. Paskui tapo iš lukšto paleistu ištekėjusiu kiaušiniu. Dabar buvęs kietas kiaušinis tapo plakta kiaušiniene – omletu.

        Tokius apibendrinimus Kauno technologijos universiteto profesorius, žinomas kraštotvarkos ekspertas Jurgis Bučas pavartojo savo studijoje „Kauno kultūriniai ir istoriniai atgarsiai: miesto įvaizdžio kaita“. Su studija vakar buvo supažindinti prabangiame Senamiesčio viešbutyje „Daugirdas“ surengtos konferencijos dalyviai.

        Studijos skyriuje „Miesto mentalitetas“ teigiama, kad Kaune klesti nepasitikėjimo sindromas, be ginčų nepastatomas nė vienas didesnis objektas, nesibaigiantys ginčai dėl bet kokio naujo projekto jau tampa neigiama Kauno įvaizdžio dalimi.

        Administracija užsisėdėjo

        Konferencijoje „Lietuvos regionų plėtros tendencijos ir investicijų perspektyvos. Kaunas 2007“ dalyvavo Kauno savivaldybės vadovai, investuotojai, statytojai, nekilnojamojo turto specialistai, bankininkai.

        Renginio dalyvius pasveikinęs miesto meras Andrius Kupčinskas neneigė, kad miesto plėtros procesai vyksta vangiai ir chaotiškai. Viena darnios ir veržlios plėtros kliūčių, mero nuomone, blogai dirbantis savivaldybės aparatas. Ypač Urbanistikos ir Komunalinio ūkio skyriai.

        „Savivaldybės administracija – užsisėdėjusi. Susiformavo klampynė. Ją reikia pertvarkyti“, – sakė A.Kupčinskas. Anot profesoriaus J.Bučo, klampynė įsivyravo ir miesto plėtroje: iš Kauno plėtros planų suplakta chaotiška, jovalą primenanti kiaušinienė pakenkė Kauno įvaizdžiui.

        Užmiršta relikvija

        Studijoje teigiama, kad Kauno senamiestis, viduramžiais buvęs sakraline, kultūrine ir vizualine dominante, naujaisiais amžiais – istorinio centro gražiausių reginių teritorija, dabar tapo apleista ir užmiršta relikvija.

        Pasak J.Bučo, XV – XVII amžiais Kauno miestas buvo apribotas koncentriniais žiedais, tarsi kiaušinio lukštu, su kompaktišku, kiaušinio trynį primenančiu centru miesto viduje.

        XIX amžiuje Kaunas tapo panašus į „paleistą kiaušinį“, t.y. išsiveržė iš lukšto: išplito aplinkos kraštovaizdyje pagal kelius, geležinkelius, sudarydamas daugiakampės žvaigždės pavidalą.

        J.Bučas tvirtina, jog mūsų laikais miestas praskydo kaip plakta kiaušinienė – istorinėje dalyje atsirado urbanistinės dykros, o užmiestyje – „urbanistinės išvaržos“. Ypač bloga padėtis Vilijampolėje, kuri, pasak studijos autoriaus, yra „apgailėtinai apleista, menkinanti Kauno įvaizdį teritorija“.

        Pasirašė sutartį

        Konferencijoje daug kalbėta apie galimybę sukurti darnų ir stabilų Kauno plėtros procesą.

        Renginio dalyviai sukaupė daug susistemintos informacijos.

        Apibendrintus duomenis apie sklypų pasiūlą, prekybos centrų, gyvenamųjų namų statybas, nekilnojamojo turto kainų kitimo tendencijas, paskolų vartojimo dinamiką Kaune pateikė bankas „Nordea“, nekilnojamojo turto prekybos ir priežiūros bendrovės „Ober Haus“, „City service“, Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacija (LNTPA).

        Meras A.Kupčinskas ir LNTPA direktorė Dalia Bardauskienė pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

        Tikimasi, kad naują miesto įvaizdį sustiprins šie objektai: pramogų ir sporto rūmai Nemuno saloje (200 mln. litų, be infrastruktūros), požeminė automobilių stovėjimo aikštelė Vienybės aikštėje (50 – 60 mln. litų), S.Dariaus ir S.Girėno oro uosto aviacijos ir sporto parkas (apie 200 mln. litų), S.Dariaus ir S.Girėno stadiono rekonstrukcija (77 mln. litų), Panemunės tilto rekonstrukcija (100 mln. litų), Vilijampolės tilto rekonstrukcija (18 mln. litų), Laisvės alėjos rekonstrukcija (70 mln. litų), eismo valdymo sistemos modernizavimas – šviesoforų tinklo įrengimas (70 mln. litų), Koncertų ir kongresų rūmai (apie 60 mln. litų), Lampėdžių kempingo statyba (apie 10 mln. litų), „Girstučio“ kultūros ir sporto centro rekonstrukcija (apie 22 mln. litų), Kauno pilies atnaujinimas (2,5 mln. litų).

        Be šių darbų, dar planuojama statyti Kauno tarptautinį upių uostą ir pietrytinį aplinkkelį ties Petrašiūnais
        .
        Dar vienas teorinis pasvaičiojimas ir savo įvaizdžio kūrimas. Juk rinkimai artėja
        Nors bent projektų kainos nurodytos. Tarp kitko - Koncertų ir kongresų rūmai (apie 60 mln. litų), manau nereikalingas statinys, jei jau bus statoma arena Nemuno saloje. Juk BBI projektas tai buvo apjungęs į vieną funkcinį objektą.
        Rieda gatvėmis, keliais, laukais mėlyna citrina - pagauk, jei sugebėsi...

        Comment


          /\
          <...> pramogų ir sporto rūmai Nemuno saloje (200 mln. litų, be infrastruktūros) <...> Koncertų ir kongresų rūmai (apie 60 mln. litų) <...>
          Arena (200 mln. litų) + infrastruktūra (50 mln. litų) + Kongresų rūmai (60 mln. litų) = 310 mln. litų. Be arenos eksploatacijos išlaidų 25 metams, su visai kita kokybe, greičiausiai ir prastesniu operatoriumi.

          Et, net nebesinori atnaujint tos diskusijos, kurioj viskas buvo išsakyta ir nuolat kartota dar laiku
          Įžvalgos.lt - FB - G+

          Comment


            Tikimasi, kad naują miesto įvaizdį sustiprins šie objektai: pramogų ir sporto rūmai Nemuno saloje (200 mln. litų, be infrastruktūros), požeminė automobilių stovėjimo aikštelė Vienybės aikštėje (50 – 60 mln. litų), S.Dariaus ir S.Girėno oro uosto aviacijos ir sporto parkas (apie 200 mln. litų), S.Dariaus ir S.Girėno stadiono rekonstrukcija (77 mln. litų), Panemunės tilto rekonstrukcija (100 mln. litų), Vilijampolės tilto rekonstrukcija (18 mln. litų), Laisvės alėjos rekonstrukcija (70 mln. litų), eismo valdymo sistemos modernizavimas – šviesoforų tinklo įrengimas (70 mln. litų), Koncertų ir kongresų rūmai (apie 60 mln. litų), Lampėdžių kempingo statyba (apie 10 mln. litų), „Girstučio“ kultūros ir sporto centro rekonstrukcija (apie 22 mln. litų), Kauno pilies atnaujinimas (2,5 mln. litų).

            Be šių darbų, dar planuojama statyti Kauno tarptautinį upių uostą ir pietrytinį aplinkkelį ties Petrašiūnais.
            Tikimasi...
            Gal tiltus ir suremontuos. Vilijampoles greiciausiai. Siaip jau nusibodo klausyti ta pilstyma is visai tuscio i smarkiai kiaura. Pavasari, rudeni... pradesime.... nepradejome.... Ir vel is naujo pavasari, rudeni...Jau dabar po eilines konferencijos pradesime ... nepradejome....
            Turiu tinkama pavyzdi salia. Prietelius mano Anzelmas kas pavasari planuoja aplankyti Majami, Kankuna dar ir Eilata. Pavasari planuoja, rudeni planuoja ir vel pavasari...
            Baigiasi tuo, kad vaziuojant i Druskiniku vandens pramogu parka sugenda jo drunduletas ir tenka ji su visa seimyna pertempti atgal i Kauna
            Gal jis is musu miesto savivaldybes?

            Comment


              pilsto iš tuščio į kiaurą ir tiek
              o šiaip man įdomu kodėl daugiau nei penkis kartus skiriasi vilijampolės ir panemunės tiltų rekonstrukcijų kaina
              ...tik nesupraskit manęs teisingai...

              Comment


                /\ man irgi iš pradžių buvo keista, bet atsiminiau, kad jie svajoja statyti naują tiltą šalia senojo panemunėje

                Comment


                  Apšiuręs Kauno ledas

                  http://www.delfi.lt/news/sport/natio...hp?id=14926954

                  Graudu skaityti tokius straipsnius. Ir kuo toliau tuo labiau i nevilti varo

                  Comment


                    as nevarau i kauno arena. geriau i elektrenus su kompanija nors ten ne ka geriau bet kaina mazesne ir zmoniu maziau ir poto galima i atremontuota baseina nueiti valandeliai papigiai. susumavus viska pigiau gaunasi ivertinus kelione iki elektrenu

                    Comment


                      Kauno valdžia nežino ką daryti su „Stoties turgumi"
                      Paulius Garkauskas, www.DELFI.lt
                      2007 lapkričio mėn. 8 d. 14:38
                      Ketvirtadienį vykusiame Kauno miesto tarybos kolegijos posėdyje nerasta išeities ką daryti su prieštaringai vertinamu „Stoties turgumi". Klausimas vėl bus grąžintas svarstyti Kauno savivaldybės komitetams, o sprendimą žadama priimti gruodžio 6 dieną vyksiančiame Kauno miesto tarybos posėdyje.
                      Kauno savivaldybė valdo 51 proc. „Stoties turgaus" akcijų, tačiau didesnės sprendžiamosios galios neturi – sprendimai priimami pritarus dviems trečdaliams valdybos narių.
                      Ketvirtadienį Kauno vicemeras Steponas Vaičikauskas siūlė parduoti savivaldybei priklausančias akcijas. Tačiau toks sprendimo būdas netenkino Kauno miesto valdžios.
                      Kauno mero Andriaus Kupčinsko teigimu reikia nuspręsti, ar stoties prieigos apskritai tinkamos turgaus prekeiviams.
                      „Reikia principinių sprendimų dėl turgaus ir visos uždarosios akcinės bendrovės ateities, nes peripetijos tęsiasi jau daugiau nei 10 metų. Anksčiau planuota turgų iškelti iš Čiurliono į Kaunakiemio gatvę, kur yra nebaigtas statyti pastatas. Į šį pastatą turėjo išsikelti turgus, tačiau dėl įvairių priežasčių statybos nebuvo baigtos. Mažesnę akcijų dalį valdantys akcininkai siūlo parduoti pastatą, tačiau tai iš esmės problemos nesprendžia", - DELFI sakė A.Kupčinskas.
                      Už buvusio „Planetos" kino teatro esanti žemė, kurioje veikia turgus, priklauso savivaldybei, todėl valdininkai be didesnių problemų turgų galėtų panaikinti.
                      Ilgai už smulkiųjų prekeivių teises kovojo Petras Gražulis, tačiau Seimo nario ieškiniai buvo atmesti ir teisminiai ginčai nutraukti.
                      „Stoties turgaus" situacija toliau bus nagrinėjama savivaldybės komitetuose, kurie savo sprendimo būdus turi pateikti iki gruodžio 1 dienos. Planuojama, kad Kauno miesto tarybos nariai šį klausimą svarstys gruodžio 6 dieną.
                      http://www.delfi.lt/news/economy/bus...hp?id=14930783

                      Comment


                        o kam ji kazkur kelti? va gariunai kaip isvešeje. Sveciai is danijos niekaip nesuprato kaip europos sajungos nareje gali buti tiek daug juodu pinigu valdzios panoseje ir nieks nieko nedaro -cia apie turgus be kasos aparatu.

                        Comment


                          Kaune bus įdiegta šiuolaikinė eismo valdymo sistema

                          http://www.delfi.lt/news/economy/aut...hp?id=15005453

                          -----------------------------------

                          Esminiai pokyčiai Kaune – kitais metais

                          http://www.delfi.lt/news/daily/lithu...hp?id=15007387

                          Duok Dieve, kad jie bent puse to pasiektu.
                          Paskutinis taisė Kranininkas; 2007.11.14, 12:48. Priežastis: Informacijos papildymas

                          Comment


                            Parašė Kranininkas Rodyti pranešimą
                            Esminiai pokyčiai Kaune – kitais metais

                            http://www.delfi.lt/news/daily/lithu...hp?id=15007387

                            Duok Dieve, kad jie bent puse to pasiektu.
                            Jei būčiau vienas iš tų, epitetų nevardinsiu, valdžioje, tai perskaitęs komentarus po straipsniu, kuriuose beveik visuose Kauno valdininkija maišoma su žemėm, eičiau į tamsiausią sandėliuką slėptis.
                            Įžvalgos.lt - FB - G+

                            Comment


                              Šiandien kaip niekad daug informacijos apie Kauną

                              Verslininkai Kauno savivaldybei siūlo naujas patalpas

                              Paulius Garkauskas, www.DELFI.lt
                              2007 lapkričio mėn. 14 d. 14:23



                              Kauno miesto tarybos kolegija trečiadienį administracijos direktoriui pavedė patvirtinti detalųjį Savanorių pr. 192 planą. Verslininkai planuoja rekonstruoti šalia vadinamosios Aklųjų ir silpnaregių sankryžos stovintį 9 aukštų pastatą, į kurį siūloma keltis Kauno savivaldybei. UAB „Nordic" į pastato rekonstrukciją planuoja investuoti 19 mln. Lt.

                              Bus renovuotas šalia esantis pastatas. Taip pat planuojama pastatyti 3 auk štų automobilių stovėjimo aikštelę, sutvarkyti teritoriją, kurioje planuojama įrengti granitu grįstą aikštę.

                              Iš viso „Nordic" verslo centras užims daugiau nei 13 tūkst. kvadratinių metrų plotą.

                              Pirmuose dviejuose pastato aukštuose bus komercinės paskirties patalpos (restoranai, parduotuvės, laisvalaikio zonos ir t.t), o kituose – ofisai, kurių plotas sieks nuo 18 iki 700 kvadratinių metrų.

                              „Nordic investicija" prezidentas Viktoras Majauskas sakė, kad tarybos kolegijai pritarus detaliajam planui darbai prasidės jau netrukus. Pastato rekonstrukciją planuojama užbaigti iki kitų metų balandžio 1 dienos.

                              Jau dabar siūloma nuomotis biurus rekonstruotame pastate, tačiau V. Majauskas trečiadienio Kauno miesto kolegijos posėdyje pasiūlė į Savanorių prospektą keltis visai Kauno savivaldybei.

                              „Manau, čia dirbti bus patogu – bus automobilių stovėjimo aikštelė, patogus susisiekimas su miesto centru", - sakė V. Majauskas.

                              Tiesa, Kauno vadovai pasiūlymą kol kas vertina atsargiai.

                              „Mes svarstysime šį pasiūlymą kaip ir visus kitus", - sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.
                              When a man lies, he murders some part of the world

                              Comment


                                Parašė liutass Rodyti pranešimą
                                Šiandien kaip niekad daug informacijos apie Kauną
                                Su tokiais pasiulymais tegul slepiasi... Siulo savivaldybei keltis i naujas patalpas, o patys uz tai turbut noretu gauti dabartini pastata Laisves alejoj? Cinizmas.

                                Comment


                                  Parašė kaunaz Rodyti pranešimą
                                  Su tokiais pasiulymais tegul slepiasi... Siulo savivaldybei keltis i naujas patalpas, o patys uz tai turbut noretu gauti dabartini pastata Laisves alejoj? Cinizmas.
                                  Kupčinskas lauks, kol kas nors pasiūlys prisidėti prie arenos statybos
                                  When a man lies, he murders some part of the world

                                  Comment


                                    Parašė kaunaz Rodyti pranešimą
                                    Su tokiais pasiulymais tegul slepiasi... Siulo savivaldybei keltis i naujas patalpas, o patys uz tai turbut noretu gauti dabartini pastata Laisves alejoj? Cinizmas.
                                    Lenciauskui jei bus proga ka nors api**st tai butinai taip ir padarys

                                    Comment


                                      Parašė liutass Rodyti pranešimą
                                      Kupčinskas lauks, kol kas nors pasiūlys prisidėti prie arenos statybos
                                      Perdaug skeptiskai viską vertini paskutiniu metu.
                                      KTU Karjeros Centras organizuoja seminarų ciklą "Karjeros lyderiai", praeitą ketvirtadienį kaiptik lektoriumi buvo A. Kupčinskas. Jo frazė atitinka ką jis sake seminaro metu. Savivaldybė laukia pasiulymų iš verslininkų dėl panašių projektu. Tik modelis būtų toks: Pasiliekant savivaldybę reprezenuojantį pastatą (šiuo atveju laisvės alėjoje), o kitus padalinius sukeliant į vieną. Tokia politika savivaldybė gaus geriausią varianta, nes konkurencija leis pasiimti geriausią variantą.

                                      Kupčinskas tvarkosi nepalyginamai geriau! Buvusios valždios lieka šešėlyje.

                                      Comment


                                        norėjai pasakyti, ne tvarkosi žymiai geriau, o kalba žymiai geriau?
                                        ...tik nesupraskit manęs teisingai...

                                        Comment


                                          o šiaip dar man neramu dėl tos šiuolaikinės eismo valdymo sistemos; na kad sutvarkys šviesaforus žinoma yra gerai; bet gal tuo pačiu reikia ir kaip vilniuje planuoja, juos sinchronizuoti tarpusavy; kitas dalykas, kuris mane neramina, kad gana ženkliai padidės šviesaforais reguliuojamų sankryžų, vėl sulyginsiu su vilnium, nes ten tų šviesaforų aiškiai per daug ir jie yra vieni iš kamščių susidarymo kaltininkų; žinant kokie dundukai Kauno valdžioj sėdi, man tikrai neramu
                                          ...tik nesupraskit manęs teisingai...

                                          Comment

                                          Working...
                                          X