Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[KAU] Nemuno salos infrastruktūros darbai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Marukas Rodyti pranešimą
    Mane stebina pasiūlyta kaina 3,4 mln. Juk senvagės plotas apie 4,5 ha? Analogiškai galiu pateikti Molėtų mieste vykdomą trijų mieste esančių ežerų ir dalies Siesarties upės valymo projektą, kur bendras valomas plotas yra apie 11,23 ha ir numatoma iškasti apie 122 tūkst. kubinių metrų dumblo, sutvarkyti pakrantes, valoma žemsiurbe, įrengti 2 sėsdintuvai. Visas tai kainuos iš viso tik kiek daugiau 1,7 mln Lt. Nebent numatoma gerai kidesnė apimtis ir daugaiu projekto veiklų, bet nieko konkretaus apie projekto veiklas esparama.lt nerašoma.
    vasarą buvo vykdomi kelmės mieste esančio tvenkinio valymo darbai. jie jau baigti ir tikrai būtų galima pasitikrinti už kiek atlikti. o padaryta tikrai daug ir tvarkingai...
    pirtis tautybės neturi (lietuviui geriausia garinė pirtis!)

    Comment


      Parašė nepolitikas Rodyti pranešimą
      vasarą buvo vykdomi kelmės mieste esančio tvenkinio valymo darbai. jie jau baigti ir tikrai būtų galima pasitikrinti už kiek atlikti. o padaryta tikrai daug ir tvarkingai...
      Kelmės projekto vertė labai panaši kaip ir Molętų - už planuotus ~63 tūkst. m3 dumblo iškasimą ~907 tūkst Lt. Tiesa, nežinau už kiek buvo nupirkti valymo darbai.

      Comment


        o pamastyt kad truputeli skirias nususes ezeriukas i kuri blogiausiu atveju padangu primesta, ir buvusio ziemos uosto teritorija?
        *censored*

        Comment


          šiandien Kauno dienoje yra straipsnis apie tuos valymo darbus, tai visų pirmą tvarkys ne tik kanalą bet ir buvusią mažųjų laivų prieplauką; taip pat rašo, kad kai siurbs dumblą kanalą iš abiejų pusių užpils žemių pylimais; taip pat rašo, kad dumblas gali būti labai užterštas, ypač naftos produktais, tai jei tarša viršys ribines normas, dumblas bus vežamas utilizuot, jei normų neviršys, bus vežamas į Lapių sąvartyną
          o jei yra noras palyginti kainas, tai manau pirma reikia lyginti darbų apimtis; šiuo atveju:
          valomas kanalo ilgis - 1800 m
          valomas kanalo plotas - 46336 kv.m
          pašalinamo dumblo tūris - 20317 kub. m
          pašalinamo dumblo svoris - 30417 t
          ...tik nesupraskit manęs teisingai...

          Comment


            Parašė shrnz Rodyti pranešimą
            taip pat rašo, kad kai siurbs dumblą kanalą iš abiejų pusių užpils žemių pylimais;
            Darbų planavimas in action: nukasti pylimą po nauju tiltu, paskui vėl supilti, paskui vėl nukasti.

            Comment


              galiu teigti, kad po naujuoju tiltu, kanalu vanduo teka puikiai. visi į kanalą sumesti plastikiniai "bambaliai" jau nuplaukė į kuršių marias, o dumblą tereikia sujudinti...
              pirtis tautybės neturi (lietuviui geriausia garinė pirtis!)

              Comment


                tik nedasyla kam atkase kanala jei dabar vel uzkas?

                Comment


                  Parašė britvinas Rodyti pranešimą
                  tik nedasyla kam atkase kanala jei dabar vel uzkas?
                  Tam, kad pinigus isplauti

                  Comment


                    Parašė NIR_Rimc Rodyti pranešimą
                    Tam, kad pinigus isplauti
                    Kai uzkas, tada galesi sakyti, kad pinigus plauna

                    Comment


                      Del to uzkasimo/atkasimo manau cia gavos vadinkim "netycinis plovimas". Del visiskai skirtingu konkursu.

                      Kai buvo skelbiamas konkursas tilto statybai, kaip suprantu, jo darbu sarase buvo itraukta, kad vykdytojas privalo pastates tilta nukasti ta uztvarnka, kuria pats susipyle statant tilta. Taciau tada dar niekas negalvojo apie kanalo valyma, o jei ir galvojo, niekas nezinojo ar reikes/nereikes ta kanala valant uztvenkti. Paskelbus konkursa valymui ir isrinkus nugaletoja tik tada pasimate, kad vykdant darbus visgi reikia uztvenkti kanala laikinai.

                      Taip ir gaunas, jei dabar savivaldybe sakytu, "ej gal nekaskit, juk aniem vel reikes uzsikasti", tada tilto statytojai sakytu, "tada mes neivykdysime sutartiniu isipareigojimu". Lygiai taip pat valytojai manau nesupyktu jei jiem paliktu uzkasta (visgi maziau darbo, o galu gale vienas sutartinis punktas jau butu ivykdytas ne darbo) taciau velgi, cia teisiniai dalykai. Tad negrazu, bet jei viska darom pagal raide, taip jau gaunas.

                      Comment


                        Parašė taspac Rodyti pranešimą
                        Kai buvo skelbiamas konkursas tilto statybai, kaip suprantu, jo darbu sarase buvo itraukta, kad vykdytojas privalo pastates tilta nukasti ta uztvarnka, kuria pats susipyle statant tilta. Taciau tada dar niekas negalvojo apie kanalo valyma, o jei ir galvojo, niekas nezinojo ar reikes/nereikes ta kanala valant uztvenkti.
                        Gali būti, bet apie kanalo valymą pliurpiama jau daug metų. Gal net skelbiant konkursą tilto statybai jau apie tai buvo žinoma. O pylimas ten buvo jau nuo seno, ne tik statant tiltą.

                        Gavosi kaip vandens virimo uždavinys:

                        Uždavinys 1): duotas: tuščias arbatinukas, užduotis: užvirinti vandenį.
                        Sprendimas:
                        1) Pripilti į arbatinuką vandens;
                        2) Įjungti arbatinuką;
                        3) Laukti, kol užvirs.

                        Uždavinys 2): duotas: pilnas arbatinukas, užduotis: užvirinti vandenį.
                        Sprendimas:
                        1) Išpilti vandenį;
                        2) Pritaikyti 1) uždavinio sprendimą.

                        Comment


                          Parašė r08n Rodyti pranešimą
                          Gali būti, bet apie kanalo valymą pliurpiama jau daug metų. Gal net skelbiant konkursą tilto statybai jau apie tai buvo žinoma. O pylimas ten buvo jau nuo seno, ne tik statant tiltą.
                          Pliurpiama tai pliurpiama, bet pamastyk pats jei butum savivaldybes tarnautojas, tau pasakytu, paruosk ir ivykdyk konkursa tilto statymui. Ar gilintumeis kas ten ka kada valys ar ka darys ir ar zinotum kad jei valys tai reikes uztvenkti? Kai suprantu tai paaikejo tik atplesus konkursinius vokus del valymo. Galbut kitos imones kur siule brangiau butu ta padariusios be uztvenkimo, nei as nei tu nei tas tarnautojas to nezino. I tai buvo paziureta mechaniskai, reikia tilto ir visu su tuo susijusiu atliktu darbu, nusikasimas po ju, issivezus savo statybos "zaislus", i tai ieina, taskas.
                          Paskutinis taisė taspac; 2010.11.26, 11:55.

                          Comment


                            Zodziu jei taspac teisus tai gavosi eilinis pinigu svaistymas del biurokratu neorganizuotumo ir atmestino darbo. Privaciam sektoriuje tokia situacija isivaizduojat?

                            Comment


                              Įsivaizduojam.
                              It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                              Comment


                                Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                                Įsivaizduojam.
                                As ne. Nors visu verslininku nepazistu, tad nesigincysiu, gal yra ir tokiu. Matyt is patirties sakai

                                Comment


                                  Tikrai isivaizduoju. Rimtose imonese viskas taip pat vyksta tik sutartiniu pagrindu. Aisku jei kalbam apie "kiosku bizni" kas pas mus yra 50-60 procentu imoniu, ypac lietuvisko kapitalo, kur mazdaug sanderiai vyksta lygiu "dyrikai susiskambino ir suderino" tada galima visokie, "zek davai sitoj vietoj darom kitaip" variantai. Pabandykit jus kokio TEO ar Omnitel ar pan. imones veikloke ka nors daryti ne pagal sutarties raide, oj atsirugs. O ypac jei veikla yra vykdoma uz ES pinigus (beje ar sie abu konkursai nebuvo finansuojami is ES?).
                                  Na, o sudarant sutartis, pasikartosiu, kaip jusu nuomne tam savivaldybes tarnautojui reikejo elgtis? Jis gi nera nei tiltu statymo specas, kad zinotu uzsikas ar neuzsikas ta kanala, nei kanalu valymo specas kad zinotu, tvenks ar netvenks valydami. Ir nesvarbu, jis savivaldybes klerkas butu ar privataus sektoriaus darbuotojas. Jo tikslas buvo suoganizuoti pastatyma tilto ir isvalyma kanalo. Konkursai visiskai atskiri, ty skirtingi projektai, skirtingos vykdymo datos, ir speju net skirtingi zmones kiekviena ju ruose.

                                  Comment


                                    Manau, teisingai taspac samprotauji. Si objekta stato ir vysto skirtingos organizacijos su savo konkreciais isipareigojimais ir terminais. Tikriausiai nera vieno bendro viso projekto (Arenos, tiltu, likusios salos infrastrukturos, kanalo isvalymo ir tt) darbu organizatoriaus, tad naturalu, jog atsiranda neracionaliu sprendimu bendrame vystimo kontekste. Saloje skirtingu organizaciju darbai vykdomi kompleksiskai ir ne vienu metu: 'arenininkai' daro savo, 'tiltininkai' padaro savo uzduotis, kanalo valytojai savo. Jeigu absoliuciai viska vystitu viena organizacija, tada jo, galetume mes cia nustebusiais veidais badyti i juos pirstais - kaip jie cia kliurka dejo tokia. Dabar norma - nematau prasmes taisyti nustebusi veida.

                                    Comment


                                      Parašė Gator Rodyti pranešimą
                                      Zodziu jei taspac teisus tai gavosi eilinis pinigu svaistymas del biurokratu neorganizuotumo ir atmestino darbo. Privaciam sektoriuje tokia situacija isivaizduojat?
                                      Ne tik įsivaizduoju, bet taip ir būna. Pvz. vienas griovys kasamas vandentiekio komunikacijoms, o kitas elektros ar ryšių komunikacijoms. Pylimas pylimui taip pat nelygus. Pagal mane vienoks pylimas turėtų būti tilto statymui, o kitoks dumblo valymui (nors nesu specas tai tiksliai nežinau). Kaip taspac minėjo, "kioskininkų" lygyje ant to taupoma, bet klausimas ar norime matyti "kioskinio" lygio kanalą.

                                      Comment


                                        Tai jei vietoj nukasimas - uzkasimas - nukasimas pasirinktas butu tik nukasimas viena karta sutaupant darbo jega ir darbo nasuma tai jau "kioskininku" lygio variantas butu? Tai butu tiesiog NASUS darbas be jokio lesu SVAISTYMO. Keista kai kazkas toki dalyka bando is neigiamos puses pavaozduodi naudodami tokius epitetus kaip KIOSKININKU lygis. Tai butu lesu taupymas. Siuo atveju VISU MUSU lesu taupymas.
                                        Tikrai skaudu klausyti kaip kazkas EFEKTYVIA vadyba vertina neigiamai su visokiais epitetais, o NEkioskininku lesu svaistymo vadyba iskelia kaip neva gera pavyzdi.
                                        Suprantu, kad viskas pagal konkursus ir pagal teisinius punktus, bet tikrai nemalonu kai menkinama ir zeminama EFEKTYVI vadyba vartojant ivairius menkinancius epitetus..
                                        Paskutinis taisė Gator; 2010.11.27, 01:21.

                                        Comment


                                          Na juk prie konkurso yra pridedama sąmata. Ir visi darbai aktuojami kas mėnesį pagal tą sąmatą, ir kiekvienas darbas turi savo kainą. Tad jai savivaldybė mato, kad tą darbą netikslinga daryti, paprasčiausiai neleidžia jo daryti ir aktuoti. Ir tai teisiškai manau tikrai yra nesudėtinga išspręsti, nes juk aktuojama turi būti pagal faktą.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X