Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kauno LEZ

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • Nedas
    replied
    Parašė Elektrikas Rodyti pranešimą
    Tą LEZ netoli Ramučių žinau, bet kažkodėl įsivaizdavau kad ir čia LEZ priklauso.. Tu teisus, čia ne LEZ...
    Pagal plėtrą ši teritorija manau perspjauna LEZ'a, bet čia tikrai ne LEZ'as.


    Beto sita "Senukų" logostikos terminalas berods yra 120 000 kv. m

    Komentuoti:


  • Elektrikas
    replied
    Tą LEZ netoli Ramučių žinau, bet kažkodėl įsivaizdavau kad ir čia LEZ priklauso.. Tu teisus, čia ne LEZ...

    Komentuoti:


  • daktaras
    replied
    /\ taip ir nujaučiau, kad taip ir bus ten link klaipėdos ne lezas tikrasis kauno lez yra šalia kelio į jonavą

    Komentuoti:


  • Elektrikas
    replied
    Čia už 9 forto važiuojant link Klaipėdos.

    Komentuoti:


  • daktaras
    replied
    čia tikrai leze??? kažkaip nepamenu, kad kažkuris iš pastatų turėtų tokią sieną ten, nors dažnai link ukmergės važiuoju, ar čia nuo vilnius-kaunas fotografuota ir tokia siena matosi?

    Komentuoti:


  • Elektrikas
    replied
    Baigiamas statyti objektas, o priešais jį išlygintas didžiulis plotas. Laukia naujos statybos:





    Komentuoti:


  • Taduse
    replied
    Oj. Supratau, kad Ryterna - popieriaus perdirbimo įmonė :/

    Komentuoti:


  • Arunas
    replied
    Parašė Taduse Rodyti pranešimą
    Tai kad Ryterna gamina garažo vartus
    Tai ka? gamint vartus tik vandziogaloje galima?

    Komentuoti:


  • Taduse
    replied
    Parašė Arunas Rodyti pranešimą
    Su Kauno Lez'u pasiraše Ryterna, dar viena logistikos kompanija, ir nauja Lietuvoje popieriaus antrinio perdirbimo įmonė.

    INfo iš šios dienos VŽ
    Tai kad Ryterna gamina garažo vartus

    Komentuoti:


  • Vaidosius
    replied
    Puikios naujienos. Kol kas vaizdas toks:

    Komentuoti:


  • Arunas
    replied
    Su Kauno Lez'u pasiraše Ryterna, dar viena logistikos kompanija, ir nauja Lietuvoje popieriaus antrinio perdirbimo įmonė.

    INfo iš šios dienos VŽ

    Komentuoti:


  • Aš
    replied
    Plečiama Kauno LEZ

    Kovą Kauno rajone esančios laisvosios ekonominės zonos (LEZ) teritorija padidės nuo 57 iki 80 hektarų. Greta čia jau veikiančių bendrovių įsikurs ir farmacijos kompanijos "Aconitum" įmonė "Aurantijus".

    "Daugiausia plotų po stogu pas mus šiuo metu turi logistikos subjektai, - sako Kauno LEZ valdymo bendrovės direktorius Vytautas Petružis. - Iš viso - 40 000 kvadratinių metrų. Ketvirtadalį sandėlių ploto eksploatuoja "Lavisos" terminalas, kitus 30 000 kv. m - "Genestos" bendrovė".
    Kauno LEZ sėkmingai įsitvirtino ir aukštųjų technologijų, mechatronikos įmonė "Elinta".
    Zonos valdytojai rengiasi pasirašyti dar penkias sutartis su laisvąją ekonominę zoną savo veiklos teritorija pasirinkusiais verslininkais.
    Šiuo metu valdomame Kauno LEZ plote yra juodalksniais apaugusių salelių, jų aplinkosaugininkai neleidžia panaudoti ekonominei veiklai. Ar ta nuostata pasikeis, kai greta Kauno LEZ, už zonos ribų, steigiant viešąjį logistikos centrą, prireiks iškirsti keliasdešimt hektarų valstybinio miško, kol kas neaišku.
    Kauno LEZ valdymo įmonės direktorius V.Petružis nemano, kad konkurentas - viešasis logistikos centras - trikdys zonoje veikiančių logistika užsiimančių įmonių plėtros planus. Jo nuomone, kur kas neparankiau būtų, jei viešajam logistikos centrui tektų atsidurti kur nors Mauručiuose.
    Beje, greta Kauno LEZ esančio tarptautinio oro uosto administracija irgi žada statyti sandėlius, todėl logistikos specialistai įžvelgia ir kooperacijos tarp kaimynų galimybių ateityje.

    Komentuoti:


  • liutass
    replied
    Kauno laisvoji ekonominė zona plečiasi. Kauno apskrities viršininko administracija parengė žemės sklypų paėmimo visuomenės poreikiams projektą. Vadovaujantis juo planuojama iš privačių asmenų paimti 29 sklypus. Su projektu galima susipažinti Kauno apskrities viršininko administracijoje.
    kaunodiena.lt info

    Komentuoti:


  • HAMMER
    replied
    Parašė Nedas Rodyti pranešimą
    Šiandien teko pabendrauti su šitos kompanijos personalo vadove. Pasidomėjau apie šį projektą. Sakė, kad turėtų prasidėti 2008 pirmoj pusėj.
    Hm... O aš buvau informuotas, kad ofisas jau kyla Visgi dabar pasitikslinus paaiškėjo, kad planuojamas įsikūrimas toje vietoje 2009-2010

    Komentuoti:


  • Nedas
    replied
    Šiandien teko pabendrauti su šitos kompanijos personalo vadove. Pasidomėjau apie šį projektą. Sakė, kad turėtų prasidėti 2008 pirmoj pusėj.

    Komentuoti:


  • Aš
    replied
    Parašė Andrew Rodyti pranešimą
    pavyzdys su kariuomene blogas. Valstybės interesas nėra dirbtinai šaukti žmones į kariuomenę, atitraukiant juos nuo mokslo , darbo, verslo. Valstybės interesas - turėti profesionalią kariuomenę, kuri ir kainuoja pigiau ir efektyvesnė (kas šiuo metu ir kuriama).
    Bet profesionalus kareivis gali turėti savo norus. Pavyzdžio esmė išlieka ta pati, jei eisim visi į skirtingas puses tai niekur ir nenueisim, todėl turi būt bendra politika, organizuota taip, kad galutiniame rezultate visiems sumoje ji būtų kuo naudingesnė. Todėl, jei sauja žmonių nenori aplinkkelio, bet to reikia likusiai pusei milijono (Vilniaus pavyzdys), tada tai saujai žmonių turi būt gražiai paaiškinta kas ir kaip, turi būti kompensuojama (kompensacijos dydis pagrįstas). Jei ta sauja žmonių vis dar nesusipranta ir po paaiškinimų, stabdo projekto plėtrą, taip verčia likusią pusę milijono žmonių patirti įvairiapusius nuostolius, ji turi būt baudžiama ir pamokoma, kad kitą kartą tai nesikartotų. Protingiausioji dalis priims suprantamą sprendimą net ir be aiškinimų. Kauno LEZ atvejis būtų panašus. Išlieka tik vienas pateisinimas tiems žmonėms, jei siūloma kompensacija yra tikrai netinkama.

    Žeme visuomenės poreikiams spekuliuojama
    Kauno mieste ir apskrityje tūkstančius hektarų esą visuomenės reikmėms perimantys valdininkai ne tik negali įvardyti, kas numatyta steigti konkrečioje vietoje, bet ir nėra parengę pusės negrąžinamų žemių detaliųjų planų.

    Seimo kontrolierių įstaigos vadovas Romas Valentukevičius teigia, kad dabar tai viena didžiausių problemų. "Kas slypi po tais visuomenės poreikiais? Negalima susigalvoti teorinių norų ir nepaisyti įstatymų. Ir Konstitucija, ir įstatymai vienareikšmiškai numato, kad pirmiausia žemė turi būti grąžinta žmonėms ir tik vėliau tenkinami kiti poreikiai. Žinoma, galbūt esama ir išskirtinių atvejų, bet jų - vienas kitas. Tačiau mes matome, kad šis reiškinys tapo masiškas", - LŽ tvirtino R.Valentukevičius. Jo teigimu, dėl šios problemos skundžiasi itin daug Vilniaus ir Kauno gyventojų.

    Su R.Valentukevičiaus nuomone kategoriškai nesutinka Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Arūnas Keserauskas. "Tokiu atveju mes patys sau sudarytume kliūčių. Vieni savininkai žemę parduotų, kiti - ne, arba užsiprašytų kosminių sumų. Kalbu tik apie viešąjį interesą. Miestas turi plėstis, todėl jo infrastruktūrai plėtoti reikalinga žemė ir objektai negali būti grąžinami, o pretendentams privalu deramai atlyginti", - argumentavo jis.
    /\ pasirodo, iš klaidų mokomasi. Tik su tais detaliaisiais planais galėtų nedelst.
    Paskutinis taisė ; 2007.09.24, 13:32.

    Komentuoti:


  • Andrew
    replied
    sutinku.

    1. reikalinga pagrįsta kompensacija. Kas yra pagrįsta, o kas nepagrįsta gali nustatyti demokratinėje valstybėje tik teismas.

    2 atsižvelgiant į 1 p būtina supaprastinti žemės paėmimo visuomenės poreikiams procesą, nustatyti konkrečius trumpus terminus, nustatyti priemones, neleidžiančias vilkinti proceso.

    3. žmonės turi pasinaudoti visomis jiems suteikiamomis priemonėmis savo interesams apginti (net jeigu tie interesai kertasi su valstybės), t.y. jie taip pat gali pasinaudoti situacija, kai žemės rinkos kaina pakilo. Jie taip pat gali savo turtą vertinti itin daug (tai visada būna pvz ir su butų pardavimu), valstybės pareiga bus įrodyti teisme, kad turtas tiek nevertas.Valstybės pareiga nustatyta tokias taisykles, kad ne viena pusė negalėtų piktnaudžiauti.

    4.pavyzdys su kariuomene blogas. Valstybės interesas nėra dirbtinai šaukti žmones į kariuomenę, atitraukiant juos nuo mokslo , darbo, verslo. Valstybės interesas - turėti profesionalią kariuomenę, kuri ir kainuoja pigiau ir efektyvesnė (kas šiuo metu ir kuriama).

    Komentuoti:


  • Aš
    replied
    Parašė Andrew Rodyti pranešimą
    valstybė tai nėra kažkoks dirbtinas dalykas, tai visų pirma mes visi. Kiekvienas turi gyventi savo interesais, o mūsų visų interesų visuma- tai ir yra valstybės interesas.
    Yra krūva asmeninių interesų, kurie gali vesti į kardinaliai skirtingas puses. Kiekvienam atskirai į jam palankią. Ir yra valstybės interesas, jis veda į bendrai absoliučiai daugumai palankią pusę, mažumą „nuskriausdamas“ tik labai sąlyginai. Gerai, tu sakai, vadovaukimės visų atskirais interesais, milijonams žmonių Lietuvoje bus palanku, jei Kauno LEZ vystysis ir tik saujelei ne. Iš kurios pusės beprieitum, nueisi ten pat

    Niekas nesako apiplėšti tų žmonių, bet jie neturi teisės ir savotiškai plėšti Lietuvos. Juk dauguma į kariuomenę irgi nenorėtų, bet juk reikia. Kur nueitų tokia kariuomenė, kur būtų paisoma kiekvieno asmeninių norų/interesų? Būtų sutraiškyta iš karto. Čia tik toks vaizdingas palyginamasis pavyzdys, bet jis labai tinkamas. Tiesiog kartais reikia. Dar kartą kartoju, nesu už žmonių apiplėšimą, reikalinga pagrįsta kompensacija, tik ne tokia, kuri yra kilusi iš jų fantazijos ar siekiant užsidirbti šaliai/miestui svarbiu klausimu. Tokie žmonės nebeturi absoliučiai jokios teisės teisti valdininkus ir t.t., žmonės turi įprotį kaltinti kitus, bet gavę menkiausią progą eina lygiai tuo pačiu keliu.

    Lyg pats viso to nesuprastum

    Nežinau, kokia buvo tos žemės vertė prieš pradedant ją supirkti. Gal tikrai siūloma absurdiška kaina.
    Paskutinis taisė ; 2007.09.17, 23:39.

    Komentuoti:


  • kukaracha
    replied
    Uzsienyje tai nnors normalia rinkos kaina moka o ne apverktus 200000 uz ha

    Komentuoti:


  • Andrew
    replied
    Parašė Rodyti pranešimą
    Kai bus reikalas ir bus siūloma pagrįsta kompensacija, suprasdamas projekto svarbą ir tai, kad mano asmeniniai interesai yra kur kas mažiau svarbūs nė miesto/valstybės, aš nedelsiu.
    valstybė tai nėra kažkoks dirbtinas dalykas, tai visų pirma mes visi. Kiekvienas turi gyventi savo interesais, o mūsų visų interesų visuma- tai ir yra valstybės interesas. Valstybės interesais tegul gyvena šiaurės korėjiečiai ir kitų panašių valstybių gyventojai.

    Šiuo atveju valstybės interesas- laisva žemė LEZ.Valstybė turi sumokėti kompensaciją už žemę, paimamą visuomenės poreikiams. Jeigu asmuo mano, kad kompensacija per maža, jis turi teisę teisminiu keliu ginti savo teises. Šios teisės neįmanoma atimti, nes tada valstybė galėtų piktnaudžiauti asmens atžvilgiu ir pvz siūlyti jam nepagrįstai mažą kompensaciją ir t.t. Vienintelė išeitis šiuo atveju (nes aš ir manau, kad situacija su Kauno LEZ yra baisi, kai šitaip viskas užsitempia) supaprastinti teisminio nagrinėjimo dėl tokių dalykų procesą, numatant pakankamai trumpus terminus ir pan.

    Komentuoti:

Working...
X