Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[KAU] Kongresų ir koncertų rūmai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė liutass Rodyti pranešimą
    Palanga turi dvi arenas: sporto ir koncertu.
    Žalgirio arena skirta dideliems masiniams renginiams ir koncertams, o šita kameriniams, visai kita akustina ir dydis.
    Flickr

    Comment


      Pasirodo ir architektas identiškai man mastė derinimosi ar ne prie aplinkos klausimu, prisiminus ankstesnį forumo dienos ginčą:

      „Pirmiausia, šis pastatas yra labai išmanus, savyje talpinantis daug funkcionalių erdvių, kurios iš pirmo žvilgsnio nėra matomos. Kitas dalykas – paties architekto vizija, jog naujasis pastatas nebūtinai turi tapatintis su jau esančiais aplink, bet priešingai, gali nubrėžti gaires ateities statiniams. Galiausiai paties statinio pristatymas ir jo elegancija: apima jausmas, tarsi įspūdingas objektas yra čia, bet tuo pačiu jo lyg ir nėra. Pastatas labai gražiai susitapatina su aplinkiniu kraštovaizdžiu“, – skelbdamas pirmosios vietos laureatus, architekto prof. Rolando Paleko vadovaujamą projektą pristatė komisijos pirmininkas Malcolmas Readingas.
      http://www.kaunas.lt/2017/09/naujien...ejo-lietuviai/

      Comment


        Bet kuris sveiko proto žmogus taip mąsto.
        It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

        Comment


          Parašė Gator Rodyti pranešimą

          Tai suprantu, bet ar ta koncertų skirta filharmonijai, ar ten koncertuoja ir Radži?
          Tik Radzi

          Comment


            Parašė subfor Rodyti pranešimą

            Kokia ideja? Kubo formos ir ant vandens? Oho, kaip cia daugiau nei vienam zmogui kilo tokia geniali ideja?...
            Panasumo jokio, pastatas yra unikalus ir nieko nekopijuojantis.

            Reikėtų truputį atidžiau patyrinėti vizualizacijas, kubas yra tik išorinis kiautas, klausimas, kiek permatomas bus stiklas ir kiek matysis pastato vidus. Ten matosi net labai įdomios formos.

            Comment


              Kaip ir prognozavau kažkuriame savo komentare- laimes keturkampis stiklas, bet gerai, kad ne juodas, bent tiek.

              Comment




                noriu tokio.

                O nugalėtojas niekada neatrodys taip, kaip pavaizdavo kompiuteris.
                Русский военный корабль, иди нахуй!

                Comment


                  Toks brangus. Cia Kaunas uz savus tures viska finansuotit

                  Comment


                    Parašė liux Rodyti pranešimą


                    noriu tokio.

                    O nugalėtojas niekada neatrodys taip, kaip pavaizdavo kompiuteris.
                    Aisku del skonio nesigincijama, bet Kaune nenoreciau tokiu issaukianciu pastatu. Visgi ne Kazachtane gyvename. Esu uz israiskingus architekturiskai pastatus, bet ne uz tokius ryskius svetimkunius, o subtiliau isreikstus architekturinius pastatu dizainus.
                    Paskutinis taisė subfor; 2017.09.28, 21:07.

                    Comment


                      Tai aisku, uzsiimkim saves baudimu ir statykim tik architekturiskai neutralius stiklainiukus Manau cia kazkoks provincialiskumo kompleksas

                      Comment


                        Parašė vlk Rodyti pranešimą

                        Palangos naujoji koncertu sale 2200 vietu ir uzsipildo normaliai. Manau Kauno turetu buti didesne nei 1,5 tukst.
                        Patyrinejau pasaulines filharmoniju sales internetu, tai pasirodo jos visos yra nedideles. Dideliu filharmoniju saliu talpa svyruoja tarp 1400-2200 vietu. Rimtai, didesniu nei 2400 vietu filharmonijos saliu as neradau, dauguma buna ~1500-1800 ribose, ir tik gan reta pasiekia 2000 sedimu vietu skaiciu. Tad Kaunui 1500 turetu uztekti.
                        Paskutinis taisė subfor; 2017.09.28, 22:22.

                        Comment


                          Parašė ViR2 Rodyti pranešimą
                          Tai aisku, uzsiimkim saves baudimu ir statykim tik architekturiskai neutralius stiklainiukus Manau cia kazkoks provincialiskumo kompleksas
                          Na cia yra slidi riba tarp tikrai israiskingo pastato ir kico. Kaip sakiau butent tas pastatas man primena Kazachtano kicus, jeigu tau Astanos architektura grazi - tebunie, bet man ji nepatinka, kaip Disneilandas atrodo. Kiekviena pastata reikia atskirai vertinti. Cia viskas subjektyvu, kiekvienas turim nusibreze kas grazu, o kas ne. Man grazu israiskingi pastatai ir ju noretusi Kaune, bet tik ne kiciniu, neturi perzengti tam tikru ribu. Gal tau kitaip yra, gal tau kuo spalvingesnis, kuo labiau rekiantis - tuo graziau. Nekritikuoju, bet skoniai gal skirtingi.

                          As pats noreciau palaikyti Kauna siek tiek tadiciskesni, kad nebutu absoliuciai issisokanciu pastatu. Jei kalbant apie Zalgirio arena tai sutinku - norejosi israiskingesnio pastato (bent jau stiklus galejo sudeti visus, jau ir tai padarytu dideli pokyti pagerinant arenos isvaizda), tad cia galima ivardinti kaip siek tiek neigiama pavyzdi, kaip ir pirmos vietos Mokslo salos nugaletojas. Bet pvz antra vieta Mokslo salos - yra puikus pavyzdys, ko as tikeciausi is israiskingu Kauno pastatu - kad nebutu rekiantis spalvingas svetimkunis, bet kad vis tiek turetu ryskia architekturine forma.

                          Kalbant apie si pastata, is to kas buvo - sitas geriausias. Galima nebent kritikuoti, kad i konkursa niekas neatsiunte geresniu pasiulymu.
                          Bet man aplamai grazu sitas, duociau tvirta septyneta desimtbalej sistemoj. Bent vizualizacijose jis atrodo kaip "zibintas ant vandens", kaip kad rinkimo komisijos pirmininkas issireiske. Turi savito grozio sis pastatas, bent man.
                          Paskutinis taisė subfor; 2017.09.28, 22:21.

                          Comment


                            Tie išraiškingi banguoti pastatai, kaip kad šitas:



                            arba šitas:



                            man nelabai primena Kazahstano kičo. Kazahstano kičas atrodo taip:



                            Tuo tarpu žymiausių architektų darbai atrodo taip:



                            Banguoti pastatai yra tikras grožis, o jeigu pastatas yra grožis, tai išraiškingumas jam netrukdo, o tik padeda. Bet su banguotais pastatais yra dvi didžiulės problemos - jie labai brangūs ir nelabai funkcionalūs. Bent jau panašu, kad pirmiems dviem pavyzdžiams funkcionalumo tikrai trūko, o pastatas visgi pirmiausiai statomas ne tam, kad gražiai atrodytų, o tam, kad pagrindinę savo funkciją atliktų. Antra blogybė - kaina. Kaip aš suprantu pastatyti banguotą pastatą yra be galo brangu - vos ne kiekviena dalis turi būti gaminama atskirai ir tai kainą turėtų kelis kartus pakelti. Pažiūrėkim į Green Hall 2 Vilniuje - kiek ilgai jis yra statomas, koks MMM projektas pastatytas trigubai greičiau. Žinoma, kad banguotų pastatų kaina yra triguba - tai tik mano spėjimas, tačiau man kažkaip atrodo kad jis yra labai arti tiesos ir kada reikia rinktis ar verta statyti banguotą, ar trigubai pigesnį paprastą - tai kaina dažniausiai yra lemiamas veiksnys.

                            Kas dėl laimėtojo, tai man panašu, kad būtent kaina ir laimėjo.Tą savais žodžiais ir komisija pasakė:
                            Pirmiausia, šis pastatas yra labai išmanus, savyje talpinantis daug funkcionalių erdvių, kurios iš pirmo žvilgsnio nėra matomos.
                            Norint, kad banguotas pastatas atitiktų reikalaujamą funkcionalumą - jis turi būti statomas didenis, nes tos bangos suvalgo nemažą dalį erdvių ir pastato funkcionalumo. Didesnis pastatas žinoma brangiau kainuoja, o dar priedo tos bangos turi būti konstruojamos iš unikalių dalių - tai kainą dar labiau išpučia ir gaunasi taip, kad nugalėtoju yra išrenkamas praktiškas variantas.

                            Tačiau geriausia, kai yra surandamas būdas neaukojant praktiškumo pastatyti įspūdingą statinį. Kol kas laimėtojas manęs per daug nesužavėjo, antra vertus tai, kad yra ant vandens - yra didžiulis pliusas. Kol kas aš netgi nelabai suprantu kokių jis tiksliai formų bus ir svarbiausio klausimo - kaip jis atrodys žvelgiant iš Karaliaus Mindaugo prospekto. Bet panašu, kad esminis kriterijus ar tai bus pasisekęs ar ne projektas bus tai, koks fasado sprendimas bus pasirinktas. Jeigu pataupė ant pastato įmantresnių formų, tai galėtų bent jau fasado nenupiginti. Pvz. Reikjaviko koncertų salės architektūra nėra super įspūdinga, bet ją tokią padaro būtent išskirtinias fasadas:

                            Comment


                              taip, kaina neabejotinai daro labai stipru poveiki Kauno projektams. Pirmasis banguotas primena Kazachtano kica, antrasis - ne, bet ankstesniame poste esu pridejes pora nuotrauku is kitu kampu, ir jis nera toks grazus ar isskirtinis, kad butu vertas dideles kainos. Aplamai siame konkurse nebuvo tikrai graziu banguotu pastatu, kurie butu verti tos padidintos kainos. Tuo labiau, kai buvo galima pasirinkti si dabartini varianta, kuris turetu buti daug pigesnis, ir vis tiek yra grazus.

                              Atsizvelgus i Lietuvos finansine padeti dabartinis projekto tipas(kvadratinis, praktiskas) yra bene vienintelis imanomas variantas, banguoti kaip sakei butu zenkliai per brangus. Is paprastu kvadratiniu sis yra geriausias variantas.
                              As irgi tikiuosi ant fasado nebus pataupyta, nes paprasto kvadrato formos pastatams esmini grozi priduoda ju pastatymo vieta ir fasadas. Pastatymo vieta vandenyje - labai grazu, bet reikia, kad nenupigintu fasado.
                              Paskutinis taisė subfor; 2017.09.29, 09:57.

                              Comment


                                Matosi, kad Kauno arenos architektūrinis feilas įbaugino forumiečius. Vis tik, "stiklinė dėžė" gali atrodyti labai gerai, ką rodo daugybė realizuotų pavyzdžių, Manau Paleko kontora yra pajėgi projektą realizuoti kokybiškai.
                                It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                Comment


                                  Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                                  Matosi, kad Kauno arenos architektūrinis feilas įbaugino forumiečius. Vis tik, "stiklinė dėžė" gali atrodyti labai gerai, ką rodo daugybė realizuotų pavyzdžių, Manau Paleko kontora yra pajėgi projektą realizuoti kokybiškai.
                                  Ta Kauno arenos "stikline deze" nebutu tokia jau bloga, jeigu tik visur stiklai butu buve sudeti. Ten stipriai nevykes sprendimas nesudeti stiklu, zinau, kokia minti bande perteikt architektas, bet tiesiai sviesiai sakau - tas igyvendinta labai labai prastai. Jeigu kazka fasade norejo padaryti, galejo tose vietose deti kitokios spalvos stiklus, ar uzdengti kitokiomis medziagomis sudarant kontrasta, bet palikti visai nezudengta - labai prasta ideja, labai labai.
                                  Paskutinis taisė subfor; 2017.09.29, 10:22.

                                  Comment


                                    Priesingai, galvoju, kad zalgirio arena labai vykes projektas ir jei ne budulyno pasipriesinimas slepti vamzdzius - butu buves beveik tobulas

                                    Comment


                                      Kauno arena yra netikusi Kupčinsko epochos liekana. Laimė pastatas nesudėtingos formos ir ateityje lengvai pasiduos "renovacijai".
                                      Nes jei MKČ kompleksas bus realizuotas, tai Arena pradės labai iškristi iš konteksto.
                                      It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                      Comment


                                        Parašė ViR2 Rodyti pranešimą
                                        Priesingai, galvoju, kad zalgirio arena labai vykes projektas ir jei ne budulyno pasipriesinimas slepti vamzdzius - butu buves beveik tobulas
                                        taip pat. Siutina noras viską "sutvarkyti", sušluoti po visas reikšmes niveliuojančiu stiklu.
                                        Русский военный корабль, иди нахуй!

                                        Comment


                                          Nes didysis Karalius savo FB paskyroje isgyre sio konkurso nugaletojus. Negi dangus griuva

                                          Comment

                                          Working...
                                          X