Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kaunas ketina statyti didelę krepšinio areną

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė liutass
    bijo konkurencijos
    nemylejo Kaunas ex-CK sekretoriaus. Nuo cia prasidejo jo mylimos tarybu Lietuvos griovimas; per visa Nepriklausomybes laikotarpi Kaunas ne karto taip ir neprabalsavo uz komunistus.

    Del to siltoj premjero kedej sedintis CK sekretorius ir nemyli Kauno, ir svajoja galutinai ji suzlugdyti, kad is cia niekad daugiau nebutu pasipriesinimo jo ir likusiu komunistu politikai.

    Comment


      jo.... briedas kazkoks.... reikia mum tos arenos, gal sugebesim pastatyti ir centrines valdzios pagalbos.....

      Comment


        O gal dėl to, kad Kaunas pajėgus ir savo jėgom pasistatyti. Juk tikrai miestas atsigauna. Tuo tarpu Panevėžys [dėl Šiaulių tikrai nežinau] žengia vos pirmus žingsnius. Tuo tarpu tie 6 metai ne toks dielis laiko tarpas, o krepšinio čempionatui arenų tai reikia.
        P.

        Comment


          Pasistatem tilta be s....kto premjero, pasistatysim ir arena, ir zinosim kad ji tikrai musu :>

          Comment


            Liga cia... Kazkas blogai su zmoniu psichika !: Sakau ir nekiek neabejoju :[

            Comment


              Bombike uzmest ant seimo

              Comment


                Parašė tech
                Bombike uzmest ant seimo
                Jeigu mesit, gerai paskaičiuokit viską, nes šalia Vilniaus vartus stato, o jų man tikrai būtų gaila

                Comment


                  Reik koki piketa organizuot... Manau net patys Vilnieciai turetu pastebet tokias nesveikas apraiskas : bet is kitos puses, manau Kaunas arena pasistatys ir savo jegomis! Kaip ir tilta pasistate niekieno nepadedamas

                  Net nzn, kita vertus nelabai galima tiket musu ziniasklaida, gali buti ispustas burbulas ir tiek... Kazkas kazkam kazkada kazka pasake.... ir pan

                  Tai va sakau kad KAUNE arena bus vienokiu ar kitokiu atveju, didesne ar mazesne ! Aisku labai noreciau, kad tai butu Savivaldybes kuruojamas projektas.

                  Comment


                    Mes turim Saboni. He's ourvydas

                    Comment


                      O svarbiausia - Zuoka vagis!
                      It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                      Comment


                        Gal vis dėlto kaltinam Paksą


                        Ir dar vienas straispnis apie sporto rūmus iš delfi.lt

                        Kauno pramogų ir sporto rūmus statys bei valdys koncesininkas

                        Kauno miesto savivaldybė planuoja suteikti koncesiją Kauno pramogų ir sporto rūmų statybai ir valdymui. Jei ketvirtadienį pritars miesto Taryba, koncesininko parinkimui bus skelbiamas viešas konkursas.

                        Kauno miesto taryba jau paskyrė 25 mln. litų pramogų ir sporto rūmų statybos bei viešosios infrastruktūros Nemuno saloje plėtojimo projektui. Planuojamas bendras projekto biudžetas - apie 150 mln. litų.

                        Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Giedriaus Buinevičiaus teigimu, norint laiku pastatyti sporto rūmus, reikalingas papildomas finansavimas. Numatomi finansavimo šaltiniai - struktūrinių fondų lėšos bei privatus kapitalas.

                        Struktūrinių fondų finansavimo galima labiau tikėtis, kai yra žinomi visi projekto finansavimo šaltiniai. Koncesininko parinkimas būtų privataus kapitalo dalyvavimo projekte garantas, aiškino G.Buinevičius.

                        Kauno miesto savivaldybė planuoja įpareigoti koncesininką pastatyti pramogų ir sporto kompleksą, koncesininkui bus suteikta valdymo teisė. Pasibaigus koncesijos laikotarpiui, objektas liks Kauno miesto savivaldybės nuosavybe.

                        Planuojama, jog mažiausiai 12 tūkst. vietų sporto ir pramogų rūmų statybos darbai bus pradėti šių metų birželį. Koliziejaus formos arena Nemuno saloje atidarymo iškilmes turėtų švęsti 2006 metų pabaigoje.
                        www.donatas-mazeika.lt

                        Comment


                          Dėl Rakausko - senai visi žino, kad jis beprotis. Blogiau yra tai, kad jis finansiškai pajėgus beprotis.
                          It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                          Comment


                            Nemanau kad reiketu taip panikuot ;] Cia kogero tokspat burbulas kaip ir su ta utopine 20k vietu pramoniniame rajone ;] Beja sios dienos laikrasty rase kad du zemes sklypus Nemuno saloj valstybe jau perleido savivaldybei ;] So, viskas pagal plana :>

                            Comment


                              Kauno sporto rūmams ieškoma privačių investuotojų



                              Savivaldybė rengiasi skelbti Nemuno salos arenos statybos ir valdymo koncesijos konkursą

                              Miesto Taryba vakar be jokių ginčų pritarė, kad būsimosios Nemuno salos arenos statyba būtų finansuojama koncesijos būdu.

                              “Kanuose susitiksime su potencialiais investuotojais, todėl jiems turime pateikti aiškią savo poziciją. Būtent dėl to ir reikėjo šio politikų sprendimo”, - teigė Savivaldybės administracijos direktorius Giedrius Buinevičius. Jo teigimu, privatus investuotojas paaiškės tik po konkurso.

                              Parko nenaikins

                              G.Buinevičius vakar paneigė pasigirdusias kalbas, kad sporto areną pastačiusiems verslininkams bus atiduotas apie 20 hektarų sklypas kitoje Nemuno salos dalyje. Būtent tokiu principu buvo statoma “Siemens” arena sostinėje.

                              “Mes tokios galimybės neturime, todėl ieškome kitų būdų, kaip privilioti investuotojus. Nemuno sala padalyta į du sklypus. Vienoje iškils sporto rūmai, o kitas sklypas liks parkui”, - teigė Savivaldybės vadovas.

                              Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Marija Stanikūnienė užsiminė, kad jau baigiamas rengti Nemuno salos parko miškotvarkos projektas.

                              Ketina prisiimti dalį rizikos

                              “Kol kas dar per anksti kalbėti apie konkrečias koncesijos konkurso sąlygas. Konsultuojamės su teisininkais ir analizuojame, kaip panašūs objektai buvo statomi užsienyje. Lietuvoje tokios patirties neturime. Manau, kad koncesijos terminas turėtų būti 25-30 metų”, - sakė G.Buinevičius.

                              Savivaldybė yra numačiusi į arenos statybą investuoti apie 20 milijonų litų. Taip pat kalbama, kad miestas prisiims ir dalį rizikos. “Taip siekiame patraukti privačių investuotojų dėmesį. Investicijos į sporto rūmus atsiperka labai lėtai. Būtent dėl šios priežasties greičiausiai turėsime kasmet mokėti ir subsidiją. Jos dydis priklausys nuo objekto pelningumo”, - tvirtino Savivaldybės administracijos direktorius.

                              Neoficialiais duomenimis, investuotojams, pastačiusiems sporto rūmus, kasmet miestas išmokėtų vieno dviejų milijonų litų kompensaciją.

                              Ginčai dėl kainos

                              “Kauno diena” rašė, kad Vyriausybėje kilo įtarimų dėl pernelyg didelės šio objekto kainos - apie 150 milijonų litų.

                              “Pusė šių investicijų bus skirta infrastruktūrai. Kalbėjomės apie tai su Vyriausybės atstovais ir, atrodo, pavyko juos įtikinti”, - sakė G.Buinevičius.

                              Miesto politikai vakar domėjosi, ar Nemuno salos sporto arenai bus suteiktas nacionalinės svarbos statusas. “Kauno diena” rašė, kad miesto sporto rūmams atsirado rimtas konkurentas. Bendrovės “Baltic shopping centers” valdybos pirmininkas Augustinas Rakauskas sporto rūmus užsimojo pastatyti šalia prekybos ir laisvalaikio centro “Mega”.

                              “Mes savo planų neatsisakome, tačiau atsirado tam tikrų neaiškumų”, - teigė Savivaldybės administracijos vadovas, leidęs suprasti, kad dabar tenka konkuruoti su privačiu objektu.

                              Jeigu Nemuno salos arenai būtų suteiktas nacionalinio objekto statusas, būtų išspręstas viešosios infrastruktūros finansavimas.

                              “Apie 50 milijonų litų galėtume gauti iš Europos Sąjungos fondų. Dali pinigų skirtų Vyriausybė. Šį projektą finansuotų ir pati Savivaldybė. Tuo tarpu pačios arenos statybai ieškome privačių investuotojų”, - tikino G.Buinevičius. Jis patvirtino, kad šiuo objektu jau domėjosi kelios kompanijos.

                              "Kauno diena"

                              Comment


                                Kiek girdejau sklypa jau perdave savivadlybei, ar as klystu ?
                                Our deepest fear is not that we are inadequate. It is that we are powerful beyond measure. Who are we to be brilliant, gorgeous, talented ? Actually, who are you not to be? As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.

                                Comment


                                  Parašė keen
                                  Kiek girdejau sklypa jau pardave savivadlybei, ar as klystu ?
                                  perdave, ne pardave

                                  Comment


                                    As ir parasiau perdave
                                    Our deepest fear is not that we are inadequate. It is that we are powerful beyond measure. Who are we to be brilliant, gorgeous, talented ? Actually, who are you not to be? As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.

                                    Comment


                                      oops...blogai perskaiciau

                                      Comment


                                        @liutas
                                        "Kiek girdejau sklypa jau perdave savivadlybei, ar as klystu ?
                                        Last edited by keen : 2005-03-05 at 13:07. "

                                        lengva taip manipuliuoti


                                        Prie ruso man buvo geriau

                                        Comment


                                          ka tik radau gan idomu projekta 15 000 vietu universalios arenos Kopenchagoje.




                                          prie to pacio norejau paklausti - ar Kaune bus irgi bus universali arena?
                                          jei taip (manau dydis gan panasus) - argi neimanoma butu ir tokio irengti?




                                          Prie ruso man buvo geriau

                                          Comment

                                          Working...
                                          X