Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

''Žalgirio'' arena (2010-2011m. archyvas)

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė HAMMER Rodyti pranešimą
    Man ta depresija kuri užpuolusi pusę čia besilankančių narių dingo jau senokai, o ir gan trumpai ji mane telydėjo žvelgiant į kylančią areną. Buvau pradėjęs pergyventi dėl galutinio rezulto kuomet pradėjo montuoti stiklus, tačiau kuo toliau tuo labiau bendras vaizdas pradėjo gražėti. Taip, pati arena nėra meno šedevras ir neprilygs Koliziejui, tačiau manau nėra objektyvu vertinti areną, kuomet tematome mikro dalelę galutinio rezultato. Ar Jūs pastačius areną ir toliau aklai matysite tik neužbaigtą pastatą? Įvertinkite tai, kad ir pačiam pastatui dar toli iki pabaigos, laukia apdailos, apšvietimas ir pan. Bei manau ne mažesnį vaizdmenį bendrame kontekste nei pati arena suvaidins visa aplinka, t.y. sutvarkytos krantinės, nauji takeliai, sužaliavusi augmenija, ta pati skulptūra krepšiniui ir t.t. O dabar dejuojat nors net nenutuokiat kaip viskas atrodys. Ir net neabejoju, kad po gero pusmečio pūsit kitą dūdelę.
    Nėra čia jokios depresijos(bent jau man). Susumavus visus pliusus ir minusus galima tik džiaugtis. Nėra ta mūsų arena meno šedevras(toli gražu nėra ir piktžaizdė), bet svarbiausia yra tai, kad ji jau tuoj pat bus pastatyta, nei palikti salą kaip šabakštyną miesto centre. Kaunas iš lėto, bet miestiškėja. Dėl kitų miestų dar būtų galima kvestionuoti ar iš tikrųjų jiems reikalingos tos arenos, bet ne Kaune. Ir jau tuojaus pat galėsim surengt Europos krepšinio čempionato finalą Kaune!

    Comment


      Lyginti galima daug ,o tiksliau be galo, bet atsizvelgus i arenos kaina tai nezinau ar butu dar su kuo lygint, nera tikrai architekturos sedevtas, bet vis tik neatrodo blogai. Truksta grazaus didelio uzraso ant arenos "ZALGIRIO ARENA" ,apsvietimo ir zaliuojancios sutvarkytos aplinkos, visa tai greitai bus, o daugiau kazko noret ir nereikejo zinant kaina.

      Comment


        Ei chebra,viskam pritariu,tik ne tai,kad amerikietiskos arenos turi kazkoki isskirtinuma.. Realiai tai yra dideli stiklo ir betono griozdai tik tiek,kad yra gerai suzaista su apsvietimu. Vat europieciams to reiketu pasimokyti is amerikieciu,kurie neabejotinai daro geriausia sou pasaulyje Mum bereikia gero apsvietimo ir tinkamo uzraso ir arena atrodys kaip vysnia ant torto pyrago

        Comment


          Parašė Skrandis Rodyti pranešimą
          sprendžiant pagal foto, parkingo vien akmenukais nedengs. ten skirta sujungimams paslėpti, riboms sukurti arba vandeniui subėgti. visa kita bus betonas arba asfaltas. manau šitaip.
          Kolkas dengia. Nenufotkinau tik, nes batarkę namie pamiršau

          Comment


            Jei dengs tai dar geriau, bendras vaizdas nuo to bus tik dar geresnis.

            Comment


              Parašė nepolitikas Rodyti pranešimą
              mūsų halė buvo ir yra arkinio sandėlio tipo statinys, o naujoji arena po visų architektūrinių "patobulinimų" yra stiklainis.
              ir nereikia čia svaigti apie išskirtinės architektūros statinį.
              Na nežinau, kas liečia halę, tai dar 1909 metais W. Gropius po apsilankymo Detroite tuo tik pradėtus statyti Kahno fabrikus laikė "XXa. Cheopso piramidėmis". Kauno sporto halė suprojektuota naudojant tuos pačius principus kaip ir Kahn fabrikai statyti JAV, ypač Detroite iki WWII. Tie fabrikai skirti mašinų, vėliau karo pramonej, jų konstrukciniai sprendimai (taip pat ir inzinerinė estetika) padarė didžiulę įtaką modernizmo gimimui pasaulyje. Halė pastatyta 1939 metais, įvertinus kokios šalys tada supo Lietuvą ir kokias architektūros formas vertino, galima teigti, jog tai pakankamai inovatyvus statinys, be abejo su trūkumais, tačiau visgi Lietuvišku požiūriu tai avangardas.
              O dėl Kauno arenos, tai ko jūs, po velniais, tikitės? Kad atvažiuos Calatrava ar Z. Hadid o gal Gehry ir suprojektuos kažką tokio "užmušančio". Čia tik arena, o jos išorės estetika tikrai negadina bendro miesto vaizdo. Be to nereiktų tikėtis, kad vienas pastatas taps miesto simboliu, ar pakels architektūrinę miesto vertę. Nemanau, kad kaune tiktų Bilbao Guggenheimo variantas: visų pirma čia ne muziejus, o antra, labai išskirtinis pastatas sugriautų bendrą miesto vaizdą, jo genius loci tad visomoje siūlyčiau nusiraminti ir džiaugtis nauju statiniu.
              Architektūros ir urbanistikos tyrimų centras. Jau FB

              Comment


                Dviračiu važinėdamas kelias nuotraukytes padariau šiandien. Masyviai, masyviai atrodo iš šio kampo


                Mano nuotraukos @Fotki.com

                Auto Show Millennium 2007
                Retromobile 2007
                "Kova 1". Driftingo čempionatas
                "Foje" Gali Skambėti Kitaip
                Vilniaus žavesys kauniečio akimis: 1 dalis | 2 dalis
                BaltMotorShow 2007, Vilnius: 1 dalis | 2 dalis
                Kauno Marių Regioninis Parkas

                Comment


                  „Žalgirio“ arenos architektus įkvėpė Pentagonas
                  2011-04-01

                  Laikas iki „Žalgirio" arenos statybų pabaigos skaičiuojamas jau nebe mėnesiais, o savaitėmis. Tai bus moderniausia bei didžiausia pramogų ir sporto arena visoje Lietuvoje. Visuomenės susidomėjimas šiuo Nemuno saloje iškilusiu statiniu neslūgsta nuo idėjos užuomazgos iki šių dienų. Aktyviai diskutuojama apie arenos vietą, aptarinėjami architektūriniai sprendimai, statybų eiga bei kiti su objektu susiję klausimai.

                  Sparčiai artėjantis Europos krepšinio čempionatas, kurio finalinis etapas vyks naujojoje arenoje, lemia tai, kad daugeliui kauniečių ši vieta jau asocijuojasi būtent su sporto renginiais. Tačiau „Žalgirio" arenos architektai tikisi, kad pramogų ir sporto rūmai taps ir miesto kultūros vieta.

                  Siekė vaizdo harmonijos

                  „Architektūros požiūriu arenos yra sudėtingi, statiški, dideli, turintys atitikti tam tikrus standartus pastatai. Daugeliu atvejų tai nėra prestižiniai projektai, jie statomi siekiant komercinių tikslų. Žmonės dažnai tikisi įspūdžio, tačiau atsižvelgiant į statinio paskirtį, pastatyti įsimintinas arenas nėra paprasta", - sakė architektas Eugenijus Miliūnas.

                  Projektuojant „Žalgirio" areną, pirmiausiai buvo nagrinėta ovalo formos statinio idėja, tačiau tokios formos pasirinkimas architektų grupei pasirodė pernelyg „šaltas". Jis būtų buvęs modernus, bet svetimas miesto architektūros tradicijai. Būsimos arenos projekto pokyčius nulėmė ir tuo metu pastatytas „Akropolio" prekybos centras, esantis kitoje kanalo pusėje.

                  „Projektuojant areną buvo galima siekti drąsaus ir modernaus sprendimo arba tokio, kuris užtikrintų miesto centro plėtros tęstinumą. Mes norime nepažeisti miesto vientisumo, išsaugoti vaizdo harmoniją. Sąmoningai siekėme, kad arenos forma primintų miesto centro statinių struktūrą, todėl ir kilo mintis daryti ją kampuotą", - pasakojo architektas E. Miliūnas.

                  Įkvėpimo sėmėsi iš Pentagono

                  Ieškodami naujų būsimos arenos vizijų, pramogų ir sporto rūmų projekto autoriai siekė surasti tam tikrų architektūrinių pavyzdžių, kurie būtų paprasti, bet įsimintini ir gerai žinomi. Vienas iš tokių tapo JAV Gynybos departamento centrinės būstinės pastatas - Pentagonas, kurio forma yra penkiakampio tūrio.

                  Architektai nusprendė taip pat pasirinkti kampuotą pastato formą ir būtent nelyginį - devynių - kampų skaičių, nes tai siejasi su dinamika ir dabartiniu laikmečiu . Projekto autoriai siekė paprastomis priemonėmis sukurti įsimintiną vaizdą.

                  „Atviros estetinės išraiškos nesiekėme, svarbiau buvo, kad ji atrodytų ori, kad atspindėtų kauniečių mentalitetą. O mes juk turime kuo didžiuotis, mums nereikia labiau pasipuošti. Reikia daugiau orumo bei pasitikėjimo ir kartu dermės su visu miestu", - sakė E. Miliūnas.

                  Projekto kūrėjų komanda tikisi, jog statinys bus naudojamas ne tik kaip sporto arena, bet ir kaip pramogų rūmai, suteikiantys galimybę be sporto varžybų organizuoti ir aukšto lygio kultūrinius renginius.
                  Lina Vaitiekūnaitė
                  http://www.kaunas.lt

                  Comment


                    "Vėtrūna" reikalauja 12 mln. litų avanso baigti Kauno ir Klaipėdos arenų statybą

                    http://kauno.diena.lt/naujienos/mies...statyba-342839
                    pirtis tautybės neturi (lietuviui geriausia garinė pirtis!)

                    Comment


                      Praso 12 mln, kad nereiktu baudos uz velavima moket. Manau cia ne uzsakovo problema.

                      Comment


                        Parašė Stigas Rodyti pranešimą
                        Praso 12 mln, kad nereiktu baudos uz velavima moket. Manau cia ne uzsakovo problema.
                        Aišku, kad ne užsakovo, užsakovas vykdo visus mokėjimus pagal sutartyje numatytas sąlygas, o sąlygos buvo suformuotos skelbiant konkursą, kurį laimėjo Vėtrūna. Man keisčiausia, kad tiek Klaipėdoj, tiek Kaune Vėtrūna pažeidė statybos terminą ko pasekoje privalo sumokėt sutartyje numatytą baudą, bet deja nei moka, nei niekas garsiai apie net nekalba!!!
                        "Neturtėlis- tai žmogus, manantis, kad idėja jam tinka tik tada, jei yra jo paties".

                        Comment


                          Parašė URBANISTAS Rodyti pranešimą
                          Aišku, kad ne užsakovo, užsakovas vykdo visus mokėjimus pagal sutartyje numatytas sąlygas, o sąlygos buvo suformuotos skelbiant konkursą, kurį laimėjo Vėtrūna. Man keisčiausia, kad tiek Klaipėdoj, tiek Kaune Vėtrūna pažeidė statybos terminą ko pasekoje privalo sumokėt sutartyje numatytą baudą, bet deja nei moka, nei niekas garsiai apie net nekalba!!!
                          Juk dar statybų pradžioje buvo akcentuojama, kad Vėtrūna įsipareigoja arena statyti iki pusės metų iš savo lėšų, jei iškiltų sunkumų miestui teikiant pinigus... Vagystė vidury dienos, bet visi užsimerkia. Graudu.
                          http://www.efoto.lt/user/29794/nuotraukos

                          Comment



                            Na, to dar nemačiau. Sutartyje genrangovas įsipareigoja dirbti pusę metų savo sąskaita jei sutriktų finansavimas iš užsakovo pusės. Taip pat sutartyje aiškiai numatyti žvėriški mokėjimų atidėjimai nuo kasmėnesinių darbų pridavimo aktų pasirašymo dienos. Būtent tokia sutartimi genrangovas įsipareigojo įvykdyti darbus iki tam tikros dienos ir tai jam nebuvo naujiena. Mitnija ir Kausta ne veltui davė didesnę kainą, nes (tikriausiai) įsivertino galimybes kredituotis... Žinant kaip dirba Kausta ir kokio tai koncerno dalis, neabejoju, kad tokių "fyntų" kokie yra dabar - nebūtų.
                            Toliau. Būtų drąsiai galima linčiuoti Vėtrūną, suvalgyti baudomis ir įsivaizduoju, kad tokio dydžio objektai pilnai galėtų būti įmonės galo pradžia. Bet... EČ data yra ne kokio nors autoserviso ar biurų komplekso atidarymo data, kurią galima nukelti, vėliau pritaikyti sankcijas ir nesumokėti pagal sutartį numatytas sumas. Gaunasi paradoksas, kad jei užsakovas teisėtai linčiuos rangovą, tai arenas matys kaip savo ausis. Savotiškas šantažas. Va, mes nevykdom savo įsipareigojimų, o jūs, būkit malonūs, ne tik vykdykit jums numatytus, bet ir dar papildomai padėkit avansais, terminų atidėjimais ir t.t. Nes kitaip mums bus batai ir laiku arenų neturėsit.
                            Arba savivaldybė nevykdo savų įsipareigojimų. Galbūt trūksta finansavimo, užsilaiko ES babkės, bankai nekredituoja... Kadangi buvo rinkimai, Vėtrūna nedrįso garsiai rident bačkų ant savivaldybės. A dabar pratrūko - arba plyn padedat užbaigt arba amen.
                            pArAšas

                            Comment


                              Mero patarėjas taip pat neslėpė, kad "Vėtrūnos" finansinė situacija nėra labai gera.

                              "Žinoma, kad negera. Žinoma. Ir jau senai negera", - teigė V. Gudėnas.

                              http://verslas.delfi.lt/realestate/v....d?id=43976059

                              Comment


                                niekaip nesuprantu, kaip čia yra stato tokius pastatus ir vos nebankrutuoja.
                                reiškia kažkas blogai su vadyba toje vėtrūnoje
                                pirtis tautybės neturi (lietuviui geriausia garinė pirtis!)

                                Comment


                                  Matyt jau visiems bloga nuo žodžio vėtrūna. Kodėl jie tokie vagys? Juk žinojo, kad kaina jų pasiūlyta yra nereali, bet vis tiek statė. Gerai, kad ekonomikos nuosmukis ir kainos mažėjo, tačiau kas būtų jei būtų buvus didelė infliacija? Arenos kaina būtų padvigubėjus. Net dabartiniu atveju jie nesugeba pastatyti arenų. Aš labai tikiuosi, kad užtampys Vėtrūną po teismus po EČ, nes mano akimis jie yra vagys. Per juos dabar arenoas statant buvo "pataupama", todėl kokybės tikėtis neverta. Mėmės ta Vėtrūna ir tiek.

                                  Comment


                                    Ištrauka iš DELFIO

                                    "Kaip praneša bendrovė, užtrukus sprendimui dėl papildomo avanso, „Vėtrūna“ sudarė susitarimus su bankais, kurie sutiko kredituoti arenų statybą. Klaipėdoje ir Kaune statybos darbai vyksta 100 proc. pajėgumais."

                                    Tai problemos jau nebera? Nebesuprantu.
                                    RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                                    Comment


                                      Parašė doncius Rodyti pranešimą
                                      Ištrauka iš DELFIO

                                      "Kaip praneša bendrovė, užtrukus sprendimui dėl papildomo avanso, „Vėtrūna“ sudarė susitarimus su bankais, kurie sutiko kredituoti arenų statybą. Klaipėdoje ir Kaune statybos darbai vyksta 100 proc. pajėgumais."

                                      Tai problemos jau nebera? Nebesuprantu.
                                      Kartais spauda gali labai paveikti tam tikrus asmenis ir organizacijas, o kartais spauda tiesiog iš nieko pučia oro burbulus.

                                      Comment


                                        Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą
                                        Kartais spauda gali labai paveikti tam tikrus asmenis ir organizacijas, o kartais spauda tiesiog iš nieko pučia oro burbulus.
                                        Manau čia bus pirmas variantas,labai panašiai buvo ir su kėdėmis,trukdo tas anas,bet kai pradėjo skalambint per visas įmanomas žiniasklaidos priemones greit atsirado ir susitarimas,ir užsakymas

                                        Comment


                                          Parašė vaidasklp Rodyti pranešimą
                                          Mero patarėjas taip pat neslėpė, kad "Vėtrūnos" finansinė situacija nėra labai gera.

                                          "Žinoma, kad negera. Žinoma. Ir jau senai negera", - teigė V. Gudėnas.

                                          http://verslas.delfi.lt/realestate/v....d?id=43976059
                                          Būtų malonu kad šitas pilietis vėl kada čia užsuktų. Bet vistiek, manau, tiesos nepasakys.
                                          You might surprise yourself.

                                          Miestai.net FB

                                          Comment

                                          Working...
                                          X