"Nuotraukos centre - klasicistinė trijų aukštų Šv.Onos bažnyčios varpinė, kuri pastatyta 1802 m., o nugriauta 1870 m. tiesiant čia naują gatvę (dab. Maironio g.)."
nepanašu kad toj pačioj vietoj buvo kur dabartinė varpinė stovi, įdomu kur tiksliai.
Pagal "Dingusio Vilniaus" iliustracijas 483, 486, 487 ir 490 panašu, kad varpinė stovėjo kiek į kairę nuo šv. Onos bažnyčios pagrindinio fasado, tiesiai ant dabartinės Maironio gatvės (galėjo užgriebt ir dalį pastato Maironio g. nr. 7).
Pagal "Dingusio Vilniaus" iliustracijas 483, 486, 487 ir 490 panašu, kad varpinė stovėjo kiek į kairę nuo šv. Onos bažnyčios pagrindinio fasado, tiesiai ant dabartinės Maironio gatvės (galėjo užgriebt ir dalį pastato Maironio g. nr. 7).
Tiesa pasakius, ten varpinės išviso nebuvo, ji buvo pastatyta jau pokariu.
Kaip aš supratau iš nuotraukų, kalba eina apie Onos bažnyčios varpinę. Tą kuri užstoja Bernardinų bažnyčią. Tai ši buvo pastatyta XX a. viduryje, tikslios datos nepamenu dabar.
Kaip aš supratau iš nuotraukų, kalba eina apie Onos bažnyčios varpinę. Tą kuri užstoja Bernardinų bažnyčią. Tai ši buvo pastatyta XX a. viduryje, tikslios datos nepamenu dabar.
Tikrai ne XXa. viduryje. Tai Nikolajaus Čagino 1873m. įgyvendintas projektas.
Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.
"Šumano kavinė Medved (Lokys) žiemą veikdavo mieste (apie 1890 metus Šv. Jono gatvėje Paltovo name, apie 1893 metus - Rotušėje, vėliau "Europos" viešbučio pastate ir kitose vietose), o nuo gegužės iki rugsėjo ji persikeldavo į Botanikos sodą."
Comment