Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Architektūros paveldo politika

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #41
    Parašė Sula Rodyti pranešimą

    Nelabai suprantu, kuo Pakalniui taip blogas pirmasis dangoraižis "žaliasis kaltas", šiaip jau, mano manymu, jis su laiku kaip tik pritapo. "Helios" tai tikrai iškrenta iš konteksto.
    Irgi nelabai supratau jo šitos vietos.
    Apie "Helios" absoliučiai nieko gero negaliu pasakyti. Jis kaip svetimkūnis visame Naujamiestyje. Nuo Gedimino kalno matosi, kad absoliučiai neįsipaišo į nieką.

    Comment


      #42
      Parašė Sula Rodyti pranešimą

      Nelabai suprantu, kuo Pakalniui taip blogas pirmasis dangoraižis "žaliasis kaltas", šiaip jau, mano manymu, jis su laiku kaip tik pritapo. "Helios" tai tikrai iškrenta iš konteksto.
      aš pradžioj irgi nelabai spuratau kuom blogai, kol per vieną paveldosaugos seminarą nepamačiau šito rakurso nuo šeškinės.
      Nors priskiriu save kaikuriais atvejais prie taip vadinamo "talibano", bet šiuo atveju nepasirodė kažkiokia baisi klaida.
      Nu jo - galėjo urbanistai pragalvoti, pastumti "pieštuką" šiek tiek į šoną. Biški dabar yra tas "vidurinio piršto atkišto į nosį" efektas žiūrint į miestą nuo kalno.
      Bet ką padarysi - svarbu ne ant Gedimino kalno pastatė. Būna ir blogiau (blogiau mano nuomone - helios, novotel, ir gal asmeniškai savivaldybė, bet čia offtopic)
      Jei kas nori gerų panoramų nuo Šeškinės - tegul biški akropolio šlaituose miškelį prakerta, ir pastato regyklą vietoj stovėjimo aikštelės.


      Paskutinis taisė julius; 2019.01.04, 15:46.

      Comment


        #43
        Andrius Ropolas: Dvi architektūros paveldo išsaugojimo strategijos
        https://www.15min.lt/kultura/naujien...os-929-1105156

        Ir vėl įvyko tai – karšti ginčai, pykčiai ir emocijos dėl architektūros paveldo. Bent kartą, du per metus turi įsiplieksti aršūs debatai architektūros paveldo tema. Pamenate prieš keletą metų vykusius ginčus dėl buvusio kelių policijos pastato Giraitės gatvėje? O Šv. Jokūbo kvartalo peripetijas šalia Lukiškių aikštės? Misionierių sodų projektą? Kiekvieną kartą kartojasi tas pats scenarijus – ginčijamasi dėl paveldo pritaikymo šiuolaikinėms reikmėms, skiriasi tik siūlomos priemonės – griovimas, visiškas saugojimas, statymas šalia ar rekonstrukcija.

        Comment


          #44
          M.Drėmaitė apie įstiklintą fasadą: naikinamos vertingosios savybės
          https://www.15min.lt/verslas/naujien...ti-973-1118526

          MARIJA DRĖMAITĖ: Gedimino pr.27 yra vienas geriausių Vilniaus tarpukario pastatų
          http://pilotas.lt/2019/03/22/archite...kario-pastatu/

          Administracinio pastato Vilniuje, Gedimino pr. 27 pirmojo aukšto perimetrinis įstiklinimas sukėlė nemažai triukšmo. Viešojoje erdvėje kilo diskusijos, neigiamas išvadas pateikė Vilniaus regioninė architektūros taryba, nestigo architektų ir žinomų žmonių kritikos.
          Labai geras interviu su Marija Drėmaite apie tokiu stiklinimus istoriniuose pastatuose. Rekomenduoju paskaityti.

          Comment


            #45
            Vakarų Europos architektūros autoritetai – apie vertingą patirtį, kuri gali būti naudinga Lietuvai
            https://www.lrytas.lt/bustas/archite...tuvai-9952131/

            Lietuvoje verdant aštrioms diskusijoms, kaip ekspertuoti architektūrą ir tinkamai ją įvertinti, atsigręžkime į Vakarų Europoje taikomas praktikas. Kaip jie išrenka geriausią? Vertingomis įžvalgomis dalijasi Didžiosios Britanijos architektūros ekspertas, Pasaulio architektūros festivalio programos vadovas ir žurnalo „The Architectural Review“ vyriausiasis redaktorius Paulas Finchas bei Nyderlandų architektas, dizaino bendrovės „Orange architects“ partneris ir buvęs Amsterdamo Pastatų ir paminklų komisijos pirmininkas Jeroenas Schipperis.
            Gal šita tema ne visai tinkama tokiam tekstui, bet kalbama apie architektūros vertinimo praktikas skirtinguose šalyse.

            Comment


              #46
              Andrius Ropolas
              Nacionalinė architektūros strategija – visi turi likti nusivylę
              https://www.15min.lt/kultura/naujien...le-929-1165234

              Šią savaitę baigėsi ilgai lauktas, turbūt svarbiausias metų konkursas – idėjos nacionalinei koncertų salei „Tautos namai“ Vilniuje ant Tauro kalno paieškos. Nors darbai dar nėra paskelbti ir laimėtoją sužinosime tik rugsėjo mėnesį, tačiau jau dabar galima nuspėti, koks tas laimėtojas bus. Tai sakydamas stumiu save į keblią situaciją, nes nemačius projektų apibūdinti nugalėtoją yra beveik neįmanoma, tačiau šiandien tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje galima įžvelgti tendencijas, kurios leidžia prognozuoti, kokio tipo projektai dažniausiai laimi konkursus ir kokie projektai galų gale būna realizuojami Lietuvoje.

              Comment


                #47
                Medinės architektūros paveldo muziejaus Vilniuje, Polocko g. 52, sukūrimas
                Pirkimo vykdytojas: UAB "Vilniaus vystymo kompanija"
                https://cvpp.eviesiejipirkimai.lt/No...ls/2019-628141
                Nors nemažai skirta dėmesio detalėms, bet nuvylė sklypo plano dalis. Net neketinama judinti esamo gatvės borto tik atnaujinant esamą šaligatvio parodiją. Tai jeigu net su tokiais projektais nieko nedaro, tai ką jau bekalbėt apie eilinius gatvių remontus
                Attached Files
                Paskutinis taisė Ginthus; 2019.07.29, 07:30.

                Comment

                Working...
                X