Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Pamarys (Dreverna, Svencelė)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #41
    Apžvalgos bokštas pamaryje ruošiasi sutikti lankytojus



    http://www.ve.lt/naujienos/lietuva/v...tojus-1348678/
    GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

    Comment


      #42
      Drevernos apžvalgos bokštas 2015-05-09

      Darbininkai montuoja turėklų apsaugas



      Užkopus bus galima prisėst ir grožėtis prieplauka

      Vaizdas tikrai vertas apsilankymo, sąmoningai nededu

      Vieta informacinei lentai
      Senoji Klaipėda
      F.Nietzsche - "There are no facts, only interpretations."

      Comment


        #43
        Nauja turistų traukos vieta - apžvalgos bokštas Drevernoje

        Į 15 metrų aukščio vienintelį pamaryje apžvalgos bokštą Drevernos kaime pirmieji lankytojai galės užlipti jau kitą penktadienį.

        Gegužės 29 dieną 13.30 val. Drevernos mažųjų laivų uosto elinge Gargždų krašto muziejaus darbuotojai visuomenei ir žiniasklaidai pristatys naują turistų traukos vietą – apžvalgos bokštą. Simbolinę įkurtuvių juostą perkirpus Klaipėdos rajono merui Vaclovui Dačkauskui, visi susirinkusieji galės pasigrožėti vaizdu iš paukščio skrydžio.

        Bokšto apžvalgos aikštelėje yra pateikta informacija apie aplinkinius objektus, vis dėlto projekto vadovė Sigita Bučnytė užsiminė, kad reikėtų stacionarių žiūronų: „Su jais iš arčiau būtų matomi net trys draustiniai, kuriuose saugomos ne tik Lietuvai, bet ir visai Europai svarbios retų paukščių perėjimo vietos, priklausančios „Natura 2000“ tinklui. Mat Kliošių pamario pievose peri itin reta meldinė nendrinukė, kuri aptinkama tik keturiose pasaulio šalyse. Taip pat su žiūronais iš arčiau pamatytume tolumoje esančius Kuršių nerijos vaizdus, galėtume labiau aprėpti marių platybes“.

        Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Rūta Kučinskaitė pasidžiaugė, kad bokštas praturtins turizmo maršrutus: „Ateityje svarstoma Klaipėdos rajono aukštesnėse vietose įrengti daugiau tokių bokštų, kad būtų galima pasigrožėti vaizdingomis apylinkėmis. Tikėtina, kad tai pritrauktų ir daugiau turistų.“

        ...

        Comment


          #44
          Iš bokšto - žvilgsnis į Kuršių neriją

          Vakar oficialiai atidarytas 15 metrų nuo žemės iškilęs Drevernos apžvalgos bokštas. Nors dėl jo buvo kilę abejonių, jau dabar valdininkai ir turizmo organizatoriai neabejoja bokšto nauda - susidomėjimo naujuoju statiniu neslepia internautai, o įsiamžinti ant bokšto jau prašosi jaunavedžiai.

          Projektą pristačiusi Gargždų krašto muziejaus direktorė Sigita Bučnytė pasakojo, jog buvo užsibrėžti trys tikslai - parengti kraštą reprezentuojantį renginį, pastatyti apžvalgos bokštą ir pritraukti turistų. Ji aiškino, jog buvo apžiūrėti visi krašte esantys apžvalgos bokšteliai bei švyturiai, tačiau 15 metrų aukščio metalinis statinys - pirmasis visoje Kuršių marių pakrantėje.

          "Jis yra lankomas, nemokamas, galima atvykti bet kuriuo paros laiku"

          ...

          Comment


            #45
            Drevernos apžvalgos bokštas





            Umbas specialiai nedėjo vaizdų nuo bokšto, tai nebežinau kaip daryti
            GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

            Comment


              #46
              Dreverna

              2015 06









              GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

              Comment


                #47
                Parduodamas gretimame sklype esantis ūkinis pastatas







                Originalūs metaliniai langų rėmai likę.
                GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                Comment


                  #48
                  Svencelė







                  GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                  Comment


                    #49

                    Seniausias pasaulio miestas – Dreverna?


                    Į Drevernos apžvalgos bokštą įsiropštę turistai netenka žado. Gegužę atidaryto bokšto viršūnėje esantis informacinis stendas skelbia, kad Dreverna galėtų būti seniausias pasaulio miestas. Atvykėliams teigiama, kad pirmieji gyventojai čia pasirodė prieš 6 mln. metų, kai seniausias pasaulio miestas datuojamas vos 6 tūkst. metų prieš mūsų erą.

                    15 m aukščio apžvalgos bokštas atsiėjo 66,6 tūkst. eurų. Didžiąją sumos dalį skyrė Klaipėdos rajono savivaldybė. Be šių 47,8 tūkst. eurų, dar 18,8 tūkst. gauta iš Europos žuvininkystės fondo, Lietuvos valstybės biudžeto ir Žemės ūkio ministerijos.

                    Projekto vykdytojas yra Gargždų krašto muziejus. Tačiau jo darbuotojams reikėtų parašyti dvejetą už savo krašto istorijos žinių spragas. Apžvalgos bokšte pastačius informacinius stendus niekas iš muziejaus vadovybės nesusiprato, kad vieša informacija yra skelbiama su klaidomis. Užraše pažymėta, kad pirmieji gyventojai Drevernoje apsigyveno "prieš 6000 tūkstančius" metų.

                    "Pastebėjome, kai vasarą jau ėmė skambinti turistai. Vienas pastabus žmogus mums pranešė. Na taip, ten yra klaida. Vis bandome ją ištaisyti, tačiau nesėkmingai. Kaip užkeikta. Esame užsakę antspaudukus ir ketiname uždengti nuliukus. Data bus parašyta žodžiu. Tačiau pirmą kartą maketuotojai nesuprato ir pataisė kitą skaičių, o šią klaidą vėl paliko. Dabar vėl taisysime", – aiškino Gargždų krašto muziejaus direktorė Sigita Bučnytė.

                    S.Bučnytė pridūrė, kad artimiausiu metu bus skelbiamas viešasis konkursas papildomoms paslaugoms įsigyti.

                    "Norime bokšto apačioje įrengti suoliukus, taip pat ir stovus dviračiams. Gal net pavyks pagerinti aikštelės dangą. Kol kas dar vyksta diskusijos. Tačiau suoliukai ir spėjamieji ženklai turėtų atsirasti dar šį rudenį", – tikino muziejaus direktorė.

                    Šiems darbams paskirta 6 tūkst. eurų.

                    Apžvalgos bokštas Drevernoje ant marių kranto buvo baigtas statyti šį pavasarį. Visą vasarą jį gausiai lankė užsienio turistai ir vakarų Lietuvos gyventojai.

                    Comment


                      #50
                      Drevernos kaimo gatvė, apie 1910-1920 m.

                      www.bildarchiv-ostpreussen.de

                      Comment


                        #51
                        Drevernos uosteliu domisi estai

                        Pagaliau atsirado norinčiųjų tapti Drevernos mažųjų laivų uostelio operatoriumi. Klaipėdos rajono savivaldybei septintąjį kartą paskelbus konkursą operatoriui parinkti, jame dalyvavo trys kandidatai - tarp jų ir estų įmonė.

                        Vis dėlto, anot rajono Savivaldybės Turto valdymo skyriaus vedėjo Audriaus Kampo, vieno iš trijų konkurso dalyvių kandidatūra bus atmesta, kadangi ji - ne juridinis, o fizinis asmuo.

                        "Juk čia slypi mokesčių mokėjimo, įdarbinimo ir kiti klausimai. O ką gali fizinis asmuo... Taigi vienas iš trijų atkris", - atskleidė A. Kampas.

                        Likusių dviejų įmonių įvardinti pašnekovas kol kas negalėjo, nes tai esą gali pažeisti konkurso konfidencialumą. Jis taip pat negalėjo pakomentuoti ir pasiūlymų turinio, kadangi vakar, atplėšus vokus, buvo tik patikrinta, ar yra visi reikalauti dokumentai ir ar jie tvarkingi.

                        Išnagrinėti pasiūlymus ir nuspręsti, kam suteikti galimybę tapti Drevernos mažųjų laivų uostelio operatoriumi, leidžiama per 30 dienų.

                        "Per tą laiką galbūt dar prašysime kai ką paaiškinti. O galbūt užteks to, ką turime", - sakė A. Kampas. Paklaustas, ar dokumentai atrodo tvarkingi, jis atsakė trumpai: "Įvairiai."

                        Savivaldybė surasti operatorių Drevernai tikisi jau nuo 2009 metų ir džiaugiasi, jog šį kartą (beje, ir pirmąsyk) atsirado net trys rimti interesantai.

                        Comment


                          #52
                          Iš Drevernos į Juodkrantę – naujas maršrutas

                          Penktadienį Klaipėdos rajono savivaldybėje lankėsi Neringos meras Darius Jasaitis ir Administracijos direktoriaus pavaduotojas Sigitas Šveikauskas. Susitikime taip pat dalyvavo Klaipėdos rajono mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė ir Turizmo informacijos centro direktorė Daiva Buivydienė.

                          Buvo aptartos bendradarbiavimo galimybės su Neringos savivaldybe turizmo srityje, kurioms plėtoti numatoma pati geriausia priemonė – reguliarus maršrutas laivu iš Drevernos į Juodkrantę ir atgal. Maršruto startas – birželio 4 d., Pamario turizmo klasterio sezono atidarymo dieną.

                          Laivas kursuos du kartus per dieną sezono metu (tris vasaros mėnesius) penktadieniais−sekmadieniais ir švenčių dienomis, o liepą – dar ir ketvirtadieniais. Bilieto kaina dar nėra aiški.

                          Neringos meras D. Jasaitis jau anksčiau viešai išreiškė pageidavimą, kad laukia į Neringą kuo daugiau atplaukiančių, o ne atvažiuojančių automobiliais poilsiautojų.

                          Comment


                            #53
                            Reguliarūs reisai iš Drevernos į Juodkrantę - ne utopija

                            Paskelbti planai apie vasaros metu ketinamą atidaryti reguliarų laivybos maršrutą iš Drevernos į Juodkrantę ir atgal skeptikams sukėlė nemažai įtarimų. Vienas jų - kaip laivai priplauks prie Drevernos, kurios įplaukos kanalo gylis, žinia, jau ne pirmus metus kelia rūpesčių laivų savininkams. Klaipėdos rajono atstovai įsitikinę, kad sumanymas pavyks.

                            Pasak Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro direktorės Daivos Buivydienės, pernai Savivaldybė puoselėjo mintis apie panašų maršrutą, tačiau skelbti konkurso nesiryžta. Šiemet iniciatyvą perėmė turizmo centras.

                            "Labai džiaugiamės, kad atsiranda didesnis laivų judėjimas mūsų krašte. Todėl sulaukėme ir savivaldos dėmesio, skyrė lėšų ir palaiko mus. Skatinsime laivininkus ir smulkiuosius verslininkus daugiau investuoti ir teikti reikalingas paslaugas. Norinčiųjų plaukti laivu tokiais reisais yra. Dabar galvojame apie šeimas, kurios norės pasivaikščioti po Raganų kalną, planuojame organizuoti dviračių nuomą Drevernoje, su jais žmonės galėtų plaukti į Juodkrantę ir grįžti vakariniu reisu.

                            Dar turime parengti dviračių maršrutus, pasiūlymus, ką veikti Juodkrantėje, ką iš jos į Dreverną atplaukusiems svečiams. Per du mėnesius turėsime dar gerai pasukti galvą", - kalbėjo turizmo centro direktorė.

                            Pasak jos, mokestis planuojamas nedidelis, jis bus tvirtinamas gegužę. Bilietus pardavinės pats turizmo centras. Tikimasi, jog reisai vyks jau nuo birželio 4 dienos.

                            ...

                            Paskelbtas laivo, kuris plukdytų keleivius iš Drevernos į Juodkrantę, nuomos konkursas dar nėra pasibaigęs. Vokų atplėšimas planuojamas balandžio 4 d.

                            Anot D. Buivydienės, pasiūlymų jau dabar yra keli, tačiau ji teigė dar negali pasakyti, koks laivas kursuos minėtu maršrutu. Konkurso sąlygose yra parašyta, kad laivo grimzlė turėtų būti apie 1 metrą. Didelė tikimybė, kad konkursą laimės tas laivas, kurio grimzlė bus dar mažesnė, nes prioritetas bus teikiamas keleiviniams laivams, kurių grimzlė maža. Kita konkurso sąlyga - laive turi būti ne mažiau kaip 30 vietų keleiviams ir galimybė plukdyti dviračius.

                            Laivas stovės Drevernos mažųjų laivų uoste, kitaip sakant, prieplaukoje. Didžiausia problema - Drevernos prieplaukos įplaukos kanalas.

                            "Labiausiai išgyvename dėl Drevernos. Rajono Savivaldybė yra nupirkusi įplaukos kanalo priežiūros paslaugą ir užtikrino mus, kad balandį įplaukos kanalas tikrai bus paruoštas laivybos sezonui. Juodkrantėje problemų neturėtų būti", - sakė turizmo centro direktorė.

                            ...

                            Comment


                              #54
                              Drevernos prieplauka - jau koncesininko

                              Drevernos mažųjų laivų uostas pagal koncesijos sutartį jau perduotas konkursą laimėjusiai UAB "Hortivita", kuri laimėjo ir konkursą plukdyti keleivius į Juodkrantę.

                              Pasak Klaipėdos rajono savivaldybės pranešimo, dabar ši įmonė organizuos visas paslaugas uosto teritorijoje.

                              Perduoti uostą privačiam verslui Savivaldybė buvo įsipareigojusi pagal Europos Sąjungos paramos sutartį uosto rekonstrukcijai. Koncesijos sutartis pasirašyta 20-iai metų.

                              Iki šiol prieplauką valdė Priekulės seniūnija ? vien 4 sargų etatai kasmet Savivaldybei atsieidavo 25 tūkst. eurų. Dabar pirmus ketverius metus Savivaldybė tiek pat mokės bendrovei, kuri yra įsipareigojusi ne tik išlaikyti esamas darbo vietas, bet ir plėsti veikiančias paslaugas ir teikti naujas (nakvynės, maitinimo) bei vystyti kultūros ir turizmo veiklą. Lankytis uosto teritorijoje, įlipti į apžvalgos bokštą ir toliau bus galima nemokamai.

                              Po 20-ies metų bendrovė yra įsipareigojusi grąžinti ne blogesnės būklės turtą Savivaldybei. Taip pat ir tai, kas bus sukurta nauja.

                              Bendrovė čia jau pradėjo aplinkos tvarkymo darbus. Žadama, kad netrukus bus įrengtas kempingas su tualetais, dušo kabinomis. Uosto teritorijoje taip pat bus galima nusipirkti kavos, užkandžių.

                              Nuo birželio 4 dienos veiks reguliarus laivybos maršrutas Dreverna?Juodkrantė, kuriam per sezoną 15 tūkst. eurų skiria Klaipėdos rajono savivaldybė.

                              Pasak Savivaldybės administracijos Ryšių su visuomene skyriaus vedėjos Daivos Beliokaitės, konkursą tokiems plaukimams organizuoti laimėjo ta pati UAB "Hortivita". Be jos, konkurse dalyvavo dar 2 pretendentai. Laimėtoja įsipareigojo plukdyti laivu, kuriame tilptų 50 žmonių su dviračiais.

                              Anot D. Beliokaitės, standartinė kelto "Gilija" bilieto kaina į vieną pusę sieks 3 eurus. Vaikai nuo 7 iki 12 metų ir senjorai bei neįgalieji turės mokėti 1,5 euro. Vaikai iki 7 metų, gyvūnai ir dviračiai bus plukdomi nemokamai. Bilietus bus galima įsigyti pačiame kelte, Drevernos mažųjų laivų uosto elinge ir J. Gižo etnografinėje sodyboje (Žvejų g. 13, Dreverna).

                              Kelionė į vieną pusę turėtų trukti 20 min. Pasak Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro direktorės Daivos Buivydienės, laivas plauks penktadieniais, šeštadieniais, sekmadieniais ir švenčių dienomis. Jo plaukimo grafikai suderinti su "Smiltynės perkėlos" katamaranu, plukdančiu iš Klaipėdos į Nidą ir atgal - kad Juodkrantėje išlipę keleiviai po kelių minučių galėtų persėsti į šį laivą.

                              Iš Drevernos laivas išplauks 9.30 val. ir 14.30 val., iš Juodkrantės - 10.10 ir 15.10 val.

                              Comment


                                #55
                                Drevernoje prasideda neeilinis turizmo sezonas

                                Birželio 4-ąją Drevernos mažųjų laivų uoste vyks pirmoji Pamario turizmo sezono atidarymo šventė.

                                Bus pristatyta naujiena – reguliarus maršrutas keleiviniu keltu „Gilija“, sujungiantis Dreverną ir Juodkrantę. Pirmasis reisas iš Drevernos prasidės 18 val. „Giliją“ į Juodkrantė lydės ir kiti laivai.

                                Keltas „Gilija“ keleivius visą sezoną plukdys du kartus per dieną. Iš Drevernos išplauks 9.30 ir 18 val., o iš Juodkrantės 10.10 ir 18.30 val. Bilietas suaugusiam kainuos 3 eurus.

                                Drevernoje taip pat bus galima upe išplaukti apžiūrėti karaliaus Vilhelmo kanalą.

                                Comment


                                  #56
                                  Drevernos gatvės
                                  Foto 2016.05




                                  Tiesi - kelias Svencelę, uostas - į dešinę




                                  Namas priešais - Jono Gižo (Johann Giszas) etnografinė sodyba su ekspozicija apie kurėnus ir labai malonia muziejaus darbuotoja




                                  Comment


                                    #57
                                    Drevernos uostelis
                                    Foto 2016.05

                                    Bendras vaizdas nuo apžvalgos bokšto









                                    Kurėnas










                                    Drevernos "gulyklos"

                                    Comment


                                      #58




                                      Pavasarį buvo tvarkomi krantai






                                      Comment


                                        #59
                                        Vaizdai nuo Drevernos apžvalgos bokšto
                                        Foto 2016.05


























                                        Kitoje marių pusėje - Juodkrantė

                                        Comment


                                          #60
                                          Drevernos uostas plečiasi

                                          Pernai 54 tūkst. lankytojų sulaukęs Drevernos uostelis artėjančio turizmo sezono pradžią žada pasitikti itin atsinaujinęs. Net ir žiemą Drevernoje verda darbai – Kuršių marių pakrantėje statomi nauji poilsio nameliai.

                                          Šiuo metu kyla šeši aštuonviečiai mediniai poilsio nameliai. Iš viso Drevernos kempinge bus 18 namelių, kuriuose galės poilsiauti 144 žmonės.

                                          "Pavasarį žadame pasitikti atsinaujinę. Tikimės, kad didieji statybos ir įrengimo darbai finišuos iki gegužės. Jau baigtas naujas pastatas, kuriame nuo gegužės pradės veikti restoranas ir viešbutis "Port Dreverna". Pastato antrame aukšte įsikurs viešbutis su aštuoniais dviviečiais kambariais. Svečius į atidarymą ketiname pakviesti gegužės 26 d., per turizmo sezono atidarymą", – pasakojo teritorijos vystymu užsiimančios įmonės "Hortivita" Turizmo padalinio vadovė Liudmila Juknienė...
                                          Svarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...

                                          Comment

                                          Working...
                                          X