Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kauno pilies atstatymas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    atvirai pasakius, esu pries atstatymus-tai tik butu dar vienas valdovu rumu variantas, kuris neaisku kaip paveiktu tiek pacia pili, tiek visa vaizda. geriau butu atkreiptas valdzios demesys i kur kas didesnes problemas, kad dalyje senamiescio zmones gyvena be vandens, o del netvarkingu tinklu, ir su tuo susijusiu islaidu ne vienas investuotojas net neziuri i ta puse... arba jurgio baznycia...kauno senamiestis ir taip neypac didelis, o jei dar skaiciuotume tik lankomas vietas...liktu tik kelios gatveles....kol planuojama butaforiniais murais uzdengti tikrasias kauno senamiescio problemas, kaunas gali netekti kur kas daugiau, nei keleto kica megstanciu turistu...o yra tiek vietu kurios visiskai apleistos ir nelankomos, taciau sutvarkius butu kur kas idomesnes nei siulaikine pilies imitacija...
    :aaa:

    Comment


      /\ Visiškai sutinku su saudade, kad reikia pirma sutvarkyti tai kas iš tiesų apleista ir griūna. Ir tik poto galima pradėti svarstyti ar reikalingos tokios turistinės butaforijos kaip 'atstatyta Kauno pilis'
      Sekite savo banknotus

      Comment


        Primenat tuos konservatyviuosius kauniečius, kuriems dažnos investicijos, projektai prasideda "ne nuo to galo". Atsigaukit, pažiūrėkit, kur nuvedė miestą tokia filosofija. Pagal turėtą/turimą potencialą Kaunas galėtų tapti regiono centru. Deja, dabar dar teks šito palaukti.
        Mano manymu, bet kokios investicijos "pro bet kurį galą" yra labai naudingos. Aišku, su tam tikra paveldosaugininkų priežiūra.

        Comment


          perskaičiau saudade komentarą - linksėjau galvą... bet va perskaičiau tai, ką sanomiz parašė - irgi ginčytis nelabai išeina... abu jūs teisūs, tik gaila, kad turbūt abiems variantams neužteks pinigų (o gal tik noro, arba proto?..)

          Comment


            Sanomiz žiūriu turi dvi skirtingas nuomones apie Kauno pilies ir valdovų rūmų atstatymus.

            Comment


              Edd, nemanau, jog galima taip tiesiogiai imti ir lyginti Kauno pilį bei Vilniaus Valdovų rūmus. Jie turi visiškai skirtingą reikšmę aplinkai.
              Kauno pilis yra mirtinai reikalinga, norint dar labiau gaivinti šią senamiesčio dalį, kadangi šiuo metu ji nebent romantikus gali žavėti. Tuo tarpu Valdovų rūmai, daugelio nuomone (beje, ir mano) - tik bereikalingas objektas, užkemšantis Katedros aikštę, kurio būtinybę tokioje ir taip puikiai sutvarkytoje vietoje, galime suabejoti.

              Comment


                Comment


                  Parašė Edd

                  Comment


                    Mature, guys

                    Comment


                      Gal kas ruosiasi nueiti i Kaunas EXPO paroda (iejimas nemokamas)? Spaudoje maciau, eksponuojami trys pilies atstatymo maketai, vykdomas balsavimas. Jei kas padarytu tu maketu nuotrauku, galetume cia patys atlikti savo apklausa ir rezultatus nusiusti miesto savivaldybei. Pats neturiu galimybiu sudalyvauti (del laiko stokos).

                      Comment


                        Buvau, nufotografavau, vakare idesiu.
                        Kaunas yra Kaunas

                        Comment


                          Buvau nuejes. Prase pareiksti nuomone, kuris variantas priimtinesnis. Ir siaip papilde visokius anketinius duomenis. Paklausus apie "galimas jachtas" prie pilies, buvo atsakyta, kad nera vandens (tipo - upes vaga keisti reikia). O norint vandens reikia daug pinigu (kuriu daug nera). Tad nera pinigu - nera vandens.... Jei rimtai tai as buciau uz pilna atstatyma, tik susidaro vaizdas, kad tai tik ir liks makete. Paprasciausiai "rinktis" is triju variantu solidziau...
                          Te visad šviečia saulė...

                          Comment


                            Parašė Vaidosius
                            Buvau, nufotografavau, vakare idesiu.
                            ir sukurk atskira tema su apklausa

                            Comment


                              Parašė Vaidosius
                              Buvau, nufotografavau, vakare idesiu.
                              tikiuos ne vien pilies projektus
                              I love INNUENDO!

                              Comment


                                Stendu nenufotografavau, tad apklausos dar nekursiu - gal Vaidosius tures daugiau ir geresniu vaizdu.





                                Comment


                                  Manau, kad jei statytų 3 variantą, atrodytų siaubingai, būtų šlykštus raudonų plytų kičinis statinys. Manau pačią pilį reiktų palikti tokią, kokia ji yra dabar ir tada užpilti griovį vandeniu, į pilį nutiesti kokį gražų tiltą, visiškai sutvarkyti likusią aplinką ir t.t. IMO, atrodytų tikrai geriau.

                                  Comment


                                    Parašė Aug1z
                                    Manau, kad jei statytų 3 variantą, atrodytų siaubingai, būtų šlykštus raudonų plytų kičinis statinys. Manau pačią pilį reiktų palikti tokią, kokia ji yra dabar ir tada užpilti griovį vandeniu, į pilį nutiesti kokį gražų tiltą, visiškai sutvarkyti likusią aplinką ir t.t. IMO, atrodytų tikrai geriau.
                                    Ką aš ir siūliau iš pat pradžių. Atstatymas būtų prasmingas jei Kauno pilis būtų bent kiek panaši į Trakų. Bet ar verta atstatinėti mūrinį gardą?
                                    Kaip po dykumą blaškiausi

                                    Comment


                                      Jei nenorim Valdovų rūmų situacijos, tai daugiausia ką galima daryti - tai įgyvendinti antrąjį variantą.

                                      Comment


                                        as cia vis taip galvojau, kad visdelto, juk renovacijos budu yra gana daug, tad kam griebtis pacio radikaliausio...? kad tvarkyti reikia, cia nera jokios abejones, tik gal geriau galima butu ir nekomercinti sios vietos... esu maciusi, tiesa jau senokai, viena projekta, susijusi su kauno pilies renovavimu, tai buvo berods magistro darbas, ir tiksliai nebepamenu visu siulymu, taciau ten buvo labai graziai pateikta mintis jog tai turetu buti tiek kauna tiek lietuva reprezentuojantis objektas (...akivaizdu...), kuriame butu vienaip ar kitaip supazindinama su lietuviska kultura. kas man labiausiai is to uzstrigo, tai lietuviskos abeceles raides, isdestytos teritorijoje, ir jos man rodos turejo ir kazkokia utilitaria funkcija. ka tuom norejau pasakyti yra tai, jog ne tik restoranai gali buti patrauklus (tam turim traku pili), jog galima sugalvoti ka nors kulturingesnio ir unikalesnio...
                                        :aaa:

                                        Comment


                                          Restoranai Trakų pilyje? Senokai ten buvau ir šiaip neteko tokio dalyko girdėti.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X