Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kauno pilies atstatymas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Man patinka kaip yra dabar. O tie visi atstatymai nzn, nebent labai kokybiškai ir negailint lėšų.
    BlogasSeulas 2009Honkongas 2012Bankokas 2012

    Comment


      /\ man pilies aplinka tikrai labai jauki, bet mažoka ten man kažko...arba tada reiktų kaip nors užpildyt griovį vandeniu ir tada tikrai nereikėtų nieko atstatinėt, užtektų ir gražaus tilto arba reikia užbaikt gardą ir įkurdint viduje viduramžių miestelį

      tiesa, edd, čia tas tavo "" ką turėtų reikšt? lyg ir nieko tuo cituotu sakiniu tu sau naudingo neradai, manau...
      Paskutinis taisė daktaras; 2006.05.29, 22:28.

      Comment


        Parašė batista
        arba tada reiktų kaip nors užpildyt griovį vandeniu ir tada tikrai nereikėtų nieko atstatinėt, užtektų ir gražaus tilto
        Ką aš visą laiką ir sakiau..

        Parašė batista
        arba reikia užbaikt gardą ir įkurdint viduje viduramžių miestelį
        Keista, kad kalbi apie tokius dalykus ir esi aršus VR priešininkas. Taip pasielgus su Kauno Pilimi, Brazausko pilaitė prieš ją atrodytų kaip tikras šedevras... Galų gale, toks atstatymas autentiškumu kvepia ne ką daugiau nei VR. Tas "Viduramžių miestelis" būtų, geriausiu atveju, sendaikčių turgus su kostiumais, koks Kauno senamiestyje sekmadieniais jau vyksta (ar vykdavo), žodžiu būtų tikras išsityčiojimas iš šios Pilies, kažkoks Disneilendas.

        Comment


          /\ nelabai suprantu, kodėl tu teigi, jog tai būtų pasityčiojimas?

          Comment


            Daug kas taip masto - jei objektas patrauklus, jo veikla pelninga ir t.t. ir pan., reiškia t.y. kičas, pataikavimas masių skoniui, pasityčiojimas, vienu žodžiu š.
            It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

            Comment


              /\ kažkokia nesamonė aš labai noriu, kad kauno pilis srautais trauktų žmones! ir man būtų visiškai dzin, kas ką sako. svarbu man būtų, kad senamiestyje yra didelis judėjimas o kičas nekičas...čia jau tegu kas ką nori, tas tą sako

              Comment


                Parašė batista
                /\ nelabai suprantu, kodėl tu teigi, jog tai būtų pasityčiojimas?
                Tai kas liko, turi būti išryškinta sutvarkant aplinką, nutiesiant gražų tiltą, ir galbūt užtvindant griovį, o ne paskandinta naujose plytose.

                Comment


                  /\ nu matai, man bet koks varijantas būtų priimtinas, svarbiausia, kad ta vieta atgimtų bet man vis tiek norėtusį taip: užbaigto gardo, griovio su vandeniu ir tilto aišku, čia visai jau dramblionės, bet, manau, būtų nerealu

                  Comment


                    Abejoju del griovio su vandeniu, nebent ji dar giliau iskastu nei dabar yra. Buvau boksto rusyje ir pro jo "langa, arka" matesi zolyte. Tai reiskia, kad kur is lauko apacioje, griovyje yra tos arkos, ten yra rusys (dar koki metra zemiau) ir jis butu uzlietas. Nebent jas visas gerai uzbetonuotu... Nors ir siaip nelabai suprantu tu arku prasmes prie pat zemes, matyt kazkada buvo daug gilesnis griovys.

                    Comment


                      nu aš čia ne į temą biškį paklausiu, bet gal kas žinot kiek kainuoja įėjimas į paroda "Juoda šviesa" vykstančią pilyje?Galvoju būtų nieko nueiti, gal yra jau pabuvojusių?būčiau dėkingas už kokią nors info

                      Comment


                        5 litai, studentui 3 berods

                        Comment


                          dėkui, tikrai reikes apsilankyti....

                          Comment


                            Ketvirtadienį (birželio 8 d.) Kauno miesto tarybos posėdyje architektas Kęstutis Mikšys pristatęs tris Kauno pilies atstatymo galimybių studijas, siūlo rinktis antrąjį, kuriame numatoma atstatyti pilį ant esamų pamatų, pilnai atkuriant antrąjį pilies bokštą ir sutvarkant išlikusias sienas.

                            K. Mikšys yra parengęs tris Kauno pilies atstatymo galimybių studijas. Pirmoji studija vadinama minimalistine, nes būtų atstatytas tik išlikęs pilies bokštas, neliečiant kitų statinių. Antroji, kuri yra siūloma paties K.Mikšio, numato išlikusio bokšto atkūrimą, naujojo atstatymą ir išlikusių pilies sienų atstatymą. Trečioje studijoje pateikiamas visiškas pilies atstatymo variantas, tačiau studijos autorius jį vadina mažiausiai realistišku. “Trečiasis Kauno pilies atstatymo variantas yra ne tik brangiausias (40 mln. litų), bet ir moksliškai mažiausiai pagrįstas, nes nėra išlikusių visos pilies pamatų ir duomenų, kaip ji atrodė. Todėl tektų improvizuoti ir patiems sukurti Kauno pilį. Nesinori pakartoti Valdovų rūmų klaidos”, - sakė K. Mikšys.

                            Visos trys Kauno pilies atstatymo studijos numato atkurti piliavietę, suformuoti piliakalnį ir pilies kiemą. Planuojama, kad į pilį vestų tiltas, nes šalia jos esantis gynybinis griovys gali prisipildyti vandens per atolaidžius. Be to, siūloma sutvarkyti Neries krantinėje stichiškai atsiradusius augalus, kurie užgožia pilies prieigas ir pačią Kauno pilį.

                            Studijos autorius pabrėžė, kad Kauno pilis turėtų būti naudojama visuomeninėms reikmėms: čia galėtų įsikurti muziejus, Turizmo informacijos centras, pastovios ekspozicijos ir laikinos parodos. “Komercinę veiklą galima bus vystyti Kauno pilies kieme, kuriame rasta senovėje buvusių pastatų pamatų. Aš manau, kad įrengus medinius, modernius, tačiau į bendrą pilies kompoziciją įsipinančius pastatus, čia galėtų veikti ne viena ir ne dvi kavinės, suvenyrų parduotuvės ar restoranai”, - sakė K. Mikšys.

                            Savo nuomonę apie Kauno pilies atstatymo studijas galėjo pareikšti ir kauniečiai, kurie itin aktyviai dalyvavo apklausose, kurios vyko parodos “Kaunas 2006” metu ir pačioje pilyje. Beveik visi apklausti kauniečiai (99,55 proc.) pasisakė už pilies atstatymą. Daugumą apklaustųjų norėtų, jog pilis būtų visiškai atstatyta (63 proc.). Kauniečiai pageidauja, kad pilyje veiktų muziejus (83 proc.), turizmo informacijos centras (75 proc.), kavinė ir lauko kavinė (60 proc.), o pilies kieme būtų rengiami įvairūs renginiai (86 proc.), vyktų prekyba suvenyrais (74 proc.) ar veiktų amatų miestelis (19 proc.).

                            Studijos autorių siūlomam Kauno pilies atstatymui reikėtų beveik 21 mln. litų. 90 proc. lėšų tikimasi gauti iš Europos Sąjungos 2007-2013 m. programos, o 10 procentų turėtų skirti Kauno miesto savivaldybė.
                            vis dėlto įmanoma pripildyt tą griovį! tik kas tie atolaidžiai?

                            Comment


                              Parašė Vaidosius
                              1variantas. Pagal šį variantą siūloma baigti Kauno pilies konservavimą ir palikti ją tokią, kokia yra dabar.


                              2variantas. Tai yra dalinio pilies atstatymo projektas. Ant išlikusio bokšto būtų pastatyti dar du aukštai ir atkurtas, kaip manoma, buvęs statinio aukštis. Patalpas būtų galima įrengti ir ant išlikusios sienos, o vietoj kito bokšto liekanų pastatyti naują. Išplėstose erdvėse būtų galima įkurti restoraną, viešbutį, muziejų, pritaikyti jas įvairiai kitai veiklai.


                              3variantas. Atstatyti visą pilį. Tai brangiausiai – apie 40 milijonų litų galintis kainuoti darbas.
                              as tai pat uz 3,bus galima konkuruoti

                              Comment


                                Priimtas sprendimas dėl Kauno pilies ateities:

                                Bus atstatytas Kauno pilies pietrytinis bokštas

                                Ketvirtadienį vykusios Kauno miesto tarybos metu buvo patvirtintas sprendimas atkurti Kauno pilį pagal pirmąją parengtą atstatymo galimybių studiją.

                                VšĮ „NPR" surengė Kauno miesto gyventojų apklausą dėl planuojamo Kauno pilies atstatymo, pateikdama tris architekto Kęstučio Mikšio parengtus Kauno pilies atstatymo galimybių variantus: pirmą - konservacinį, atstatant pietrytinį bokštą, antrą - dalinio atstatymo, t.y. ant esamų pamatų atkuriant pilies tūrį, trečią - pilno atstatymo, pagal analogijas ir prielaidas atstatant visus keturis pilies bokštus su gynybinėmis sienomis, kurių didelę dalį nuplovė upė.
                                Gyventojų apklausos rezultatai parodė, kad didesnė dalis (63 % ) norėtų matyti pilnai atstatytą Kauno pilį, mažesnė dalis (32 % ) - dalinai atstatytą, o mažuma (5 % ) pritartų pilies konservaciniam variantui. Kauno architektūros urbanistikos ekspertų išplėstinės tarybos posėdyje dalyvavę specialistai pritarė Kauno piliavietės, kaip reikšmingo Lietuvos valstybės istorijos, kultūros ir tautinės savimonės objekto atkūrimui, vadovautis parengta Kauno pilies atstatymo galimybių studija, kaip pagrindu tolimesniame Kauno pilies įvaizdžio variantų kūrime.

                                Pritarus Kauno pilies atstatymo galimybių studijai bus pradėta rengti paraiška EEE ir Norvegijos finansinių mechanizmų paramai gauti bei atsiras galimybė Kauno pilies atkūrimui.
                                Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

                                Comment


                                  /\ o čia jau smagiau labai reikia pilį sutvarkyt, galbūt šitie reikalai pramuš ir jurgio bažnyčią

                                  Comment


                                    O kas joje gyvens? Garbaravičius ar Šustauskas?

                                    Comment


                                      Šiaip tai pritariu pasirinktam atstatymo variantui, nes visą Disneilendą atstatinėti būtų jau per daug

                                      Ar gerai suprantu, kad bus pabaigtas tik dabar stovintis vienintelis išlikęs bokštas?

                                      Tik įdomu, kam tada buvo organizuota miestiečių apklausa, jei pasirinktas variantas, kuriam pritaria mažiausiai - 5 proc. - kauniečių? Demokratijos žaidimai

                                      Comment


                                        Žengtas pirmas žingsnis Kauno pilies atstatymui
                                        2006-10-19
                                        Ketvirtadienį Kauno miesto taryba, remdamasi 2006 m. rugsėjo 28 d. vykusio Tarybos posėdžio priimu sprendimu dėl „Kauno pilies atkūrimo pagal pirmąją parengtą atstatymo galimybių studiją", t.y. atstatant pietrytinį bokštą, pritarė projekto dėl „Kauno pilies atkūrimo ir pritaikymo visuomenės poreikiams" paraiškos rengimui ir teikimui gauti paramą iš Europos ekonominės erdvės ir Norvegijos finansinių mechanizmų. Bendra šio projekto vertė - apie 16 mln. litų.
                                        Taryba įpareigojo Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorių parengti projekto paraišką ir pateikti VšĮ Centrinei projektų valdymo agentūrai iki 2006 m. lapkričio 2 d.
                                        Kauno pilies atstatymo projektas bus įgyvendinamas etapais vadovaujantis parengta Kauno pilies atstatymo galimybių studija. Pirmajame projekto įgyvendinimo etape numatoma atlikti archeologinius tyrimus, parengti techninį projektą ir atlikti bendrastatybinius darbus. Planuojama projekto vertė - 2200 tūkst. litų. 85 proc. projekto išlaidų būtų finansuojama minėtų finansinių mechanizmų lėšomis. Savivaldybė tuomet skirtų apie 330 tūkst. litų.
                                        Projekto įgyvendinimo trukmė - 24 mėnesiai. Įvertinant paraiškų vertinimo procedūras, realiai projektų įgyvendinimas galėtų prasidėti 2007 m. pabaigoje - 2008 m. pradžioje, todėl lėšos projekto bendrajam finansavimui turėtų būti numatytos 2008 m. ir 2009 m. Savivaldybės biudžetuose. Kauno pilies tvarkymui 2007 m. iš Savivaldybės biudžeto planuojama skirti 200 tūkst. litų.

                                        Viešųjų ryšių poskyrio vyriausioji specialistė
                                        Greta KAZLAITĖ
                                        42 46 00
                                        www.kaunas.lt
                                        I love INNUENDO!

                                        Comment


                                          truputį nesuprantu - čia tie 24 mėnesiai pradės tiksėti nuo tų 2008 metų ar nuo dabar tik pirmieji darbai vyks du metus?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X