Tie keli didziuliai 'vitrininiai' naujai ikalti langai + pailgas tulikinis langas atrodo labiau nei tragiskai
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Lentvario dvaras, Trakų r.
Collapse
X
-
Taip tai paveldosauga saugo sovietinius balvonus, bet su mūsų arch. perlais leidžia daryti tokias nesamones. https://www.facebook.com/photo?fbid=...96242398670293
- 1 patinka
Comment
-
Parašė RokasLT Rodyti pranešimąTaip tai paveldosauga saugo sovietinius balvonus, bet su mūsų arch. perlais leidžia daryti tokias nesamones. https://www.facebook.com/photo?fbid=...96242398670293
- 1 patinka
Comment
-
Parašė RokasLT Rodyti pranešimąTaip tai paveldosauga saugo sovietinius balvonus, bet su mūsų arch. perlais leidžia daryti tokias nesamones. https://www.facebook.com/photo?fbid=...96242398670293
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimą
Jei turi omeny tuos mmodernius langus, tai visas tas aukštas dastatytas sovietmečiu ir atitinkamai dabar turbūt renovuojamas. Autentikos ten 0.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė RokasLT Rodyti pranešimą
tai galima padaryti kaip buvo, o ne teisintis sovietmeciu.
Comment
-
Tau atrodo, kad galima, man atrodo, kad nebūtina, savininkui atrodo, kad reikia taip, kaip padarė, paveldosaugininkams atrodo dar kažkaip. O šiaip, tikrai nėra konsensuso, kaip tokiais atvejais turi būti daroma. Jeigu pažiūrėsi į bet kokį senamiesčio pastatą, tai ten dažnu atveju pasimatys gana panašus trendas, kai nuo gotikinių rūsių po aukštą į viršų keičiasi ir epochos ir architektūros stiliai, kai kuriais atvejais užsibaigiantys viršutiniais aukštais/mansardomis jau iš 20 a ar net šių dienų. Ar yra poreikis viską atstatyti į originalią būseną, kaip buvo 14-15 a?
o paveldosauga turi uzsimti ko reikia apsauga, o ne uz pinigus kompromisu ieskojimu
Comment
-
mes kalbam apie sovietmecio sudarankiu darba, o ne apie renesansa, klasicizma...
o paveldosauga turi uzsimti ko reikia apsauga, o ne uz pinigus kompromisu ieskojimu
- 1 patinka
Comment
-
mes kalbam apie sovietmecio sudarankiu darba, o ne apie renesansa, klasicizma...
- 3 patinka
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Pastatai kai kurie n kartų yra perstatyti, kur ta riba nuo kurios perstatymas tampa "nelegalus"? XX amžius? O kuris dešimtmetis? Kaip matom pagal paveiksliukus, jei atkurti autentišką, tai ne tik papildomą aukštą reiktų griauti, bet ir bokštą ir apskritai viską nuo nulio perstatyti.
Comment
-
Aš kalbu apie paveldo saugojimą, o jūs abu kažkokius vėjus kalbat. Sovietinis išdarkymas, jau irgi paveldas, ar pretekstas toliau palikti išdarkytą istorinį pastatą?!!!
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Apie paveldą ir kalbame, jeigu siūlote įpareigoti pastato savininką nugriauti trečią aukštą, nes anksčiau jo nebuvo, tai tada reiktų įpareigoti apskritai viską nugriauti ir iš naujo pastatyti.
- 1 patinka
Comment
-
Aš kalbu apie paveldo saugojimą, o jūs abu kažkokius vėjus kalbat. Sovietinis išdarkymas, jau irgi paveldas, ar pretekstas toliau palikti išdarkytą istorinį pastatą?!!!
- 1 patinka
Comment
-
Tiesiog gali būti, kad tu mažiau susipažinęs su urbanistika ir jos raida laikmečiuose, dėl to viskas, kas nėra paviršutiniškas tavo dabartinis įsivaizdavimas, kaip viskas turėtų būti, gali pasirodyti "vėjai". Nėra tai vėjai, o elementarus konstatavimas, kaip pastatai gyvena savo lifespan per šimtmečius. Visi senamiesčiai ir naujamiesčiai praėję ir net esamuoju laiku eina, pro tas metamorfozes, ir viskas su tuo ok. Nereikia jų griauti ir "atstatinėti", kaip buvo prieš 500 metų.
Bandai įdiegti, kad panašus š... mentalitetas yra gerai, kai reikėjo naikinti buržujų palikimą, o dabar reikia palikti tokį mąstymo palikimą, nes reikia daugiau kvadratų. O istorija tegul eina velniop, nes ar sovietinis, ar modernus antstatas nesvarbu ant istorinio pastato. Nors tas istorinis pastatas nei pažeistas, nei kam trukdė šimtus metų dėl susiformavusio gatvių tinklo. Bet mat reikia išspausti daugiau kvadratų, nes prestižinė vieta.Paskutinis taisė RokasLT; 2025.08.10, 16:35.
- 1 patinka
Comment
-
Nesakau, kad tai yra labai gerai. Tiesiog taip yra. Aš asmeniškai irgi norėčiau matyti tą pastatą atstatytą į pre-WW2 būseną, bet aš daug ko norėčiau, įskaitant Vilniaus geležinkelio stoties atstatymo į analogiško laikmečio būklę ar šiaip praėjusių laikmečio architektūros mimikavimo (t.y. kičo) vietoj dabaryinių modernių dėžių. Bet ne viskas yra, kaip aš ar tu norime, ir that's ok.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąNesakau, kad tai yra labai gerai. Tiesiog taip yra. Aš asmeniškai irgi norėčiau matyti tą pastatą atstatytą į pre-WW2 būseną, bet aš daug ko norėčiau, įskaitant Vilniaus geležinkelio stoties atstatymo į analogiško laikmečio būklę ar šiaip praėjusių laikmečio architektūros mimikavimo (t.y. kičo) vietoj dabaryinių modernių dėžių. Bet ne viskas yra, kaip aš ar tu norime, ir that's ok.
Berlynas ir Kaselis:
Paskutinis taisė RokasLT; 2025.08.11, 09:37.
Comment
Comment