Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Istorinių pastatų atkūrimas Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #21
    Pirma asociacija – su mėnulio paviršiumi. Dulkės ir akmenys... Kažkoks bandymas kurti depresyvią aplinką. Kaip po tokią vaikščiotis?
    Lietuva visiems.

    Comment


      #22
      Parašė Narnija Rodyti pranešimą
      Atvaizdas

      Žemutinė ir Aukštutinė pilis XVII a. pradžioje, pagal N. Kitkauską

      Iš šioje Vilniaus pilių rekonstrukcijoje pateiktų pastatų šiandien turim 3 arsenalo pastatus (senasis arsenalas atkurtas sovietmečiu, šiaurinis ir vakarinis korpusai - 1997 m.), Nacionalinio muziejaus pastatą (tiesą sakant nežinau jo istorijos, gal jis niekad ir nebuvo sunykęs?) ir žinoma Valdovų rūmus. Šiandien turbūt niekas neiškeistų visiem gerai pažįstamos Katedros į gotikinę, o ir Katedros aikštė, kokia ji yra dabar, turbūt neturėtų būti užstatoma. O kaip apie Aukštutinę pilį? Reikia ją atkurti, ar Vilniaus pilių kompleksas jau pakankamai užbaigtas kaip šiems laikams?
      Aš pvz. pritarčiau gynybinės sienos dalių atkūrimui, pvz. nuo Katedros varpinės 2-3 metrus į aikštės pusę. Taip pat bokštų atstatymui prie Šventaragio g. iškertant ten esančius senus medžius. Galbūt atstatyti Valdovų rūmų vartus (nors nesu tikras ar reikia). Atstatyti Nacionalinio muziejaus kiemo visus statinius, įskaitant ir ten buvusią mažą bažnytėlę. Be abejo atstatyti prie LNM buvusį kampinį bokštą. Na ir pabaigai - pilnai atkurti Aukštutinę pilį.

      Comment


        #23
        Parašė liootas Rodyti pranešimą
        Man visai įspūdinga pasirodė 2 vieta: istorijos šešėlis Padengti piliavietę juoda danga kaip didžiulį pilies šešėlį

        Atvaizdas
        Idėjiškai įdomu, bet pabandykime įsivaizduoti tokį dalyką realiai įgyvendintą O vizualizacijoj man panašu į mėnulio paviršių tas šešėlis

        Comment

        Working...
        X