Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[VNO] Tarptautinis Vilniaus oro uostas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Lettered Rodyti pranešimą

    Bugas, Freebird ar Smartwings net neturi tokių lėktuvų, kurie iki Niujorko nuskristų.
    Pas juos ten kažkas sistemoje grybauja... Kovo 11d rodė švieslentės jog Wizzair skrenda į Hiustoną
    - Kas gi vyksta toje Ukrainoje?
    - Rusija su Amerika kariauja.
    - Ir ką, kaip ten reikalai?
    - Na, Rusija prarado tūkstančius kareivių, šimtus tankų.
    - O amerikiečiai?
    - Nepatikėsi, jie apskritai kare nepasirodė.

    Comment


      Parašė PNVŽ Rodyti pranešimą
      Gal galit paaiškint iš kur čia tiek New York'o?
      Gal testuoja savo naują informavimo sistemą?

      Comment


        Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
        „Mitnija“ ir Lietuvos oro uostai nutraukė 25 mln. Eur vertės sutartį https://www.vz.lt/nekilnojamasis-tur...vertes-sutarti
        Negali būti susiję su pasikeitusia Susisiekimo ministerijos pozicija dėl naujo oro uosto tarp Vilniaus ir Kauno vystymo? Skuodis ir Lietuvos oro uostai teigia, kad priežastis grynai finansinė ir ieškoma naujų finansavimo šaltinių. Bet jeigu VNO lieka pagrindiniais šalies oro vartais, reikės rimtesnės plėtros, nei išvykimo terminalas. Pandemija leidžia laimėti mažiausiai porą metų iki kol srautai vėl ims augti ir parengti normalų projektą.

        Comment


          Gal klystų - pataisykit, bet VNO turėjo būti dalininkas ir kaip supratau dėl sumažėjusių skrydžių yra kritusios jų pajamos ir jie nebegali prisidėti tokia dalimi, kokia planuota.
          Aviate, navigate, communicate

          Comment


            Parašė kutas Rodyti pranešimą
            Negali būti susiję su pasikeitusia Susisiekimo ministerijos pozicija dėl naujo oro uosto tarp Vilniaus ir Kauno vystymo? Skuodis ir Lietuvos oro uostai teigia, kad priežastis grynai finansinė ir ieškoma naujų finansavimo šaltinių. Bet jeigu VNO lieka pagrindiniais šalies oro vartais, reikės rimtesnės plėtros, nei išvykimo terminalas. Pandemija leidžia laimėti mažiausiai porą metų iki kol srautai vėl ims augti ir parengti normalų projektą.
            Užsižioplinau ir pamiršau vakar įkelti

            M.Skuodis: su EK deramasi dėl 28 mln. eurų oro uostams

            Vyriausybė derasi su Europos Komisija dėl 28 mln. eurų paramos Vilniaus oro uosto naujo keleivių terminalo statybai ir Palangos oro uosto kilimo-tūpimo tako rekonstrukcijai, sako susisiekimo ministras Marius Skuodis.

            Jis BNS teigė apgailestaujantis, kad dėl lėšų trūkumo Lietuvos oro uostams teko nutraukti 25 mln. eurų (be PVM) vertės naujo Vilniaus oro uosto terminalo statybos sutartį su bendrove „Mitnija“. Pasak jo, tiek Vilniaus, tiek Palangos oro uostų projektai yra tarp artimiausių prioritetų.

            „Apgailestaujame dėl tokios situacijos Vilniaus oro uoste rangovui nutraukus sutartį. (...) Neabejojame, kad finansavimas Vilniaus oro uosto terminalo statybai bus užtikrintas, tam dedame daug pastangų“, – komentare BNS sakė ministras. „Tikiuosi, kad Vilniaus oro uostas neužtruks su naujo rangovo pirkimo paskelbimu ir tikimės patikimo rangovo, kuris laiku įgyvendins ir užbaigs terminalo statybą“, – pridūrė jis.

            Laiku negavus būtino finansavimo, Lietuvos oro uostai ir statybų bendrovė „Mitnija“ sutarė nutraukti naujo Vilniaus oro uosto terminalo statybos sutartį. „Mitnijos“ vadovas Julius Gendvilis teigė apgailestaujantis, jog įmonė turi atsisakyti terminalo statybos.

            Anot Lietuvos oro uostų vadovo Mariaus Gelžinio, jau iš pernai suteiktos 70 mln. eurų Šiaurės investicijų banko (ŠIB) paskolos gali būti finansuojama 65 proc. projekto vertės, tačiau dėl likusios sumos laukiama Vyriausybės sprendimo.

            Sausio pabaigoje skelbta, jog Palangos oro uosto kilimo-tūpimo taką už 16,5 mln. eurų rekonstruos Latvijos bendrovė „A.C.B.“.

            Comment


              Vasaros sezono VNO maršrutai
              https://www.ltou.lt/lt/ziniasklaidai...ik-40-marsrutu

              Keliaujantiems verslo tikslais, pagal dabartinius oro bendrovių planus, nuo balandžio bus sudarytos galimybės skristi į Briuselį („Brussels Airlines“), Stokholmą („SAS - Scandinavian Airlines“), o nuo kovo mėnesio pabaigos ir į verslo atstovams svarbius miestus – Oslą („airBaltic“), Miuncheną („airBaltic“), Kijevą („Ukraine International Airlines“, „Ryanair“), Dortmundą („Wizz Air“).

              Atostogų krypčių išsiilgusiems žmonėms sostinės oro vartai pasiūlys populiarius maršrutus Europos žemyne ir už jo ribų. Nuo kovo mėnesio pabaigos oro bendrovė „Ryanair“ skraidins į Milaną, nuo balandžio pabaigos iš Vilniaus oro uosto bus galima skristi į vieną seniausių Kipro miestų Larnaką, o egzotiškų atostogų norintiems keliautojams bus siūlomas maršrutas į Kutaisi miestą Gruzijoje.

              Vilniaus oro uoste jau startavo ir dar startuos papildomi skrydžiai populiariomis poilsinėmis kryptimis (užsakomieji skrydžiai). Be šiuo metu jau vykstančių ir lietuvių pamėgtų kelionių į Tenerifės salą, vyksta skrydžiai į populiarius Egipto kurortus Hurgadą ir Šarm aš Šeichą. Suplanuoti skrydžiai taip pat ir į kitą Egipto kurortą Marsa Alamą. Jau startavo „Itaka Lietuva“ skrydžiai į Madeirą.

              Nuo balandžio mėnesio bus sudarytos galimybės atostogoms tokiuose Turkijos kurortuose kaip Alanija (vykdys „Novaturas“) ir Antalija („Tez Tour“, „Tiketa Tour“ ir „Novaturas“).
              Click image for larger version  Name:	2005_85c1e09e32e5c3d9c6fc7ac330aebf1b.jpg Views:	0 Size:	171.9 KB ID:	1873634

              Comment


                Menas Vilniaus oro uosto stovėjimo aikštelėje: kviečia panirti į meną neišlipus iš automobilio
                Meno išsiilgusius tapytojas Ramūnas Dagys nuo kovo 27–osios vakaro kvies į parodą „Miražas“, kuri bus surengta neįprastoje menininkams erdvėje - daugiaaukštėje stovėjimo aikštelėje Vilniaus oro uoste. Pasinerti į dailininko meno kūrinius bus galima neišlipus iš automobilio.

                Visą mėnesį (iki balandžio 27-osios) R.Dagio tapybos darbus bus galima išvysti „Unipark“ P4 ilgalaikės stovėjimo aikštelės 6-ajame aukšte. Menininko paveikslai iš jo dirbtuvių buvo perkelti ir pritaikyti ypatingai ekspozicijos vietai: išdidinti taip, kad būtų patogu juos apžiūrėti net sėdint automobilyje.

                Bilietu į parodą taps 2,5 euro mokestis už automobilio stovėjimą įvažiuojant į „Unipark“ aikštelę prie sostinės oro uosto. Paroda atidaroma kovo 27 d. 19 val. Ji veiks iki balandžio 27 d. Planuojama, kad vėliau paroda bus perkelta į vieną iš sostinės Santariškių rajone esančių „Unipark“ stovėjimo aikštelių.

                Comment


                  Flight schedule for the summer will bring back the favourite destinations of Estonians
                  Duringthe summer season also a Ryanair flight from Tallinn to London, an airBaltic flight to Vilnius and a SAS flight to Copenhagen will be added.
                  Estų sąrašas straipsnyje. Ką jie planuoja turėti ko nenupaišė mūsiškiai iš Vilniaus: Malaga, Maskva, Lvovas, Viena, Atėnai, Charkovas, neaiškus Dublinas (VNO puslapyje parašyta, kad planuojama ir iš Vilniaus, bet pranešime viršuje jau nebeliko) nu ir nesustabdytas Helsinkis.

                  Dortmund Airport presents summer flight schedule
                  Tarp Dortmundo ir Lietuvos tik VNO, bet yra identiškas jų krypčių sąrašas pateikiamas.
                  Paskutinis taisė bato_usai; 2021.03.29, 22:14.

                  Comment


                    Vyriausybė blokavo „Avia Solutions Group“ plėtrą Vilniaus oro uoste

                    Vyriausybė blokavo aviacijos verslo grupės „Avia Solutions Group“ planus plėsti angarą Vilniaus oro uoste dėl rizikos nacionaliniam saugumui, penktadienį patvirtino Vyriausybės atstovai.

                    „Vyriausybės sprendimas priimtas. Vyriausybė patvirtino komisijos išvadą“, – BNS penktadienį sakė premjerės patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Kęstutis Lančinskas. Jo teigimu, toks sprendimas priimtas anksčiau šį mėnesį.

                    Comment


                      Pandemija kartais atneša ir gerų dalykų, SAS į Vilnių pradėjo skraidyti vietoje senų nurašytų kibirų CRJ-900 naujais A320neo (panašiai kaip ir airBaltic vietoje Q400 dabar skraido naujais A220).



                      https://www.facebook.com/LithuanianP...31972846869831
                      Flickr

                      Comment


                        Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                        Pandemija kartais atneša ir gerų dalykų, SAS į Vilnių pradėjo skraidyti vietoje senų nurašytų kibirų CRJ-900 naujais A320neo (panašiai kaip ir airBaltic vietoje Q400 dabar skraido naujais A220).
                        Bent jau Stokholmo reisu skraidė vos kelių metų senumo CRJ wet-lease'inti iš CityJet. Labai patogus, tylus lėktuvas su 2+2 sėdėjimu, man asmeniškai labiau patiko nei SAS A320 (ne neo, su SAS 320neo neteko skristi).

                        Comment


                          Teismas nagrinės „Avia Solutions Group“ skundą dėl jos plėtros Vilniaus oro uoste blokados
                          Vilniaus apygardos administracinis teismas gegužės 6 dieną priėmė nagrinėti antrinės grupės bendrovės „VA Reals“ skundą, kuriuo ji prašo panaikinti šių metų kovo 17 dienos Vyriausybės nutarimą ir vasario 25 dienos vyriausybinės komisijos sprendimą dėl investuotojo pripažinimo neatitinkančiu nacionalinio saugumo interesų, BNS pranešė teismo atstovas Audris Kutrevičius.

                          Teismas bylą nagrinės uždaruose posėdžiuose, todėl galutinis sprendimas, tikėtina, paaiškės tik po to, kai jį paskelbs Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas.
                          Prezidentūra: teisės dėl statybų nesuteikimas „Avia Solutions Group“ liudija apie aspektus nacionaliniam saugumui
                          Paskutinis taisė bato_usai; 2021.05.11, 15:22.

                          Comment


                            „Finnair“ nuo birželio atnaujina skrydžius iš Vilniaus į Helsinkį

                            Oro bendrovė „Finnair“ praneša, kad nuo birželio 15 dienos atnaujina tiesioginius skrydžius tarp Vilniaus ir Helsinkio. Skrydžiai Vilniaus oro uoste bus vykdomi keturis kartus per savaitę – antradieniais, ketvirtadieniais, penktadieniais ir sekmadieniais.

                            „Džiaugiamės galėdami pranešti apie skrydžio Vilnius-Helsinkis atnaujinimą, o nuo liepos 19 d. skrydžius tarp Lietuvos bei Suomijos sostinių planuojame vykdyti kasdien<...>“, – sako oro bendrovės atstovas Baltijos šalims ir Rytų Europai Arūnas Skuja.

                            Visiems užsakymams atliktiems iki š.m. rugpjūčio 31 d. „Finnair“ taiko lanksčią bilietų keitimo politiką. Tai reiškia, kad keleiviams paliekama galimybė nemokamai keisti kelionės datą, nepriklausomai nuo turimo bilieto tipo.

                            Comment


                              Skrydžių bendrovės „Turkish Airlines“ krovinių gabenimo įmonė „Turkish Cargo“ pristato papildomą krovinių gabenimo maršrutą Stambulas-Kijevas-Vilnius. Teigiama, kad krovininių skrydžių plėtrą labiausiai skatina toliau augantis elektroninės komercijos potencialas, augantys prekių srautai iš Azijos regiono į Lietuvą ir aplinkines rinkas. Iš viso „Turkish Cargo“ vykdys tris savaitinius skrydžius per Vilniaus oro uostą – toliau bus vykdomi kiti du savaitiniai reguliarūs krovininiai skrydžiai maršrutu Stambulas-Vilnius-Praha. Aurimas Stikliūnas, Lietuvos oro uostų aviacinių paslaugų skyriaus vadovas, pranešime sako, kad dėl papildomo „Turkish Cargo“ maršruto Vilnius konkuravo su Rygos oro uostu, o Turkijos įmonei bus pritaikyta skatinimo priemonė pagal neseniai patvirtintą 10 mln. Eur vertės programą – papildomam krovininiam skrydžiui bus taikoma tūpimo rinkliavos nuolaida. „Turkish Cargo“ užima apie trečdalį oru gabenamų krovinių rinkos dalies mūsų šalies oro uostuose.
                              https://www.vz.lt/transportas-logist...ikla-lietuvoje
                              Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                              Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                              [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                              Comment


                                Vilniaus oro uoste iškasta minosvaidžio mina, įvestas planas „Skydas“

                                Pasak policijos, 10.20 val. buvo gautas pranešimas, kad Rodūnios kelyje 2, Vilniaus oro uosto teritorijoje statybininkai iškasė, manoma, sprogmenį.

                                Nepraėjus nė 15 minučių, įvykio vietoje įvestas planas „Skydas“.

                                Vilniaus apskrities policijos atstovė Loreta Kairienė 15min patikslino, kad įvykio vietoje buvo rasta minosvaidžio mina, apie ją informuoti ugniagesiai, Policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „ARAS“ pareigūnai ir Lietuvos kariuomenės išminuotojai.

                                Šiuo metu, anot L.Kairienė, žmonės iš oro uosto teritorijos nėra evakuojami, skrydžiai nestabdomi.

                                Kaip BNS sakė Lietuvos oro uostų atstovas Tadas Vasiliauskas, oro uosto veiklai šis įvykis įtakos neturės.

                                Jo duomenimis, sprogmuo rastas vieno iš peronų, kur šiuo metu keičiama danga, teritorijoje.
                                https://www.15min.lt/naujiena/aktual...das-59-1533808

                                Comment


                                  Vilniaus oro uoste bus įrengta automatizuota orlaivių nuledinimo nuotekų perdirbimo gamykla

                                  Vilniaus oro uoste 2022 m. planuojama pradėti automatizuotos orlaivių nuledinimo nuotekų perdirbimo gamyklos statybas. Jos projektavimui, pastato rangai ir reikalingos technologinės įrangos diegimui Lietuvos oro uostai paskelbė viešąjį pirkimą. Pirkimą laimėjusi įmonė turės įrengti kaupimo ir koncentruotų nuotekų rezervuarus, atskirą panaudoto skysčio perdirbimo pastatą bei jame įdiegti reikalingas technologijas. Naujoji nuledinimo nuotekų perdirbimo gamykla yra šiuo metu vykstančios Vilniaus oro uosto rekonstrukcijos dalis - darbų metu bus sukurta visa infrastruktūra su reikiamais inžineriniais nuledinimo nuotekų surinkimo tinklais.

                                  Pasak Lietuvos oro uostų Operacijų ir infrastruktūros departamento vadovo Dainiaus Čiuplio, pagrindinis projekto tikslas – dar labiau padidinti vykdomų procesų efektyvumą.

                                  „Didesnė skrydžių sauga ir oro uoste atliekamų operacijų greitis neabejotinai yra svarbiausi šio projekto tikslai. Siekiame, kad mūsų infrastruktūra būtų maksimaliai pritaikyta tam laikotarpiui, kai aviacijos srautai vėl pradės augti, o šiame būsimo augimo kontekste niekur nedings antiledodaros procesų efektyvumo būtinybė. Dėl šios priežasties jau dabar intensyviai ruošiamės, kad galėtume pasiūlyti aukščiausio lygio sprendimus, kurie kartu būtų ir draugiški aplinkai“, - sako Lietuvos oro uostų Operacijų ir infrastruktūros departamento vadovas.

                                  Jo teigimu, Vilniaus oro uosto rekonstrukcijos metu bus įrengtos keturios specialios nuledinimui skirtos aikštelės – po dvi abiejuose kilimo-tūpimo tako galuose, šiaurinėje ir pietinėje pusėse. Vykdant nuledinimo operacijas, projekto metu įrengtais paviršinių nuotekų tinklais susidariusios medžiagos pasieks oro uosto pietinėje dalyje būsiančią perdirbimo gamyklą, tuomet jos bus valomos keliais etapais ir nukreipiamos į atitinkamus rezervuarus.

                                  Comment


                                    Tiesioginiai skrydžiai iš Vilniaus oro uosto į Punta Cana prasidės spalio 30 d. Skrydžius vykdys Lenkijos oro bendrovė „LOT Polish Airlines“, bus skrendama naujaisiais „Boeing 787 Dreamliner“ lėktuvais.
                                    Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/pasaulis-kisene...1558014?copied

                                    Comment


                                      Dabar jau tikrai nutils visos kalbos dėl neva per trumpo tako ir neva esančio poreikio jį ilginti. Kaip matom be problemų galima vykdyti long-haul skrydžius ir su gana nemažu lėktuvu. Beje, Punta Cana nuo VNO yra toliau nei Čikaga, Tokijas ar Bankokas.
                                      Flickr

                                      Comment


                                        O kaip ten baigėsi su "reguliariais skrydžiais į Madagaskarą" ? Vieną ar du kartus paskraidė ir pasibaigė, tad džiaugtis ir trydalioti dėl "naujų reguliarių transatlantinių reisų" kažkaip nei noro yra nei prasmės matau
                                        - Kas gi vyksta toje Ukrainoje?
                                        - Rusija su Amerika kariauja.
                                        - Ir ką, kaip ten reikalai?
                                        - Na, Rusija prarado tūkstančius kareivių, šimtus tankų.
                                        - O amerikiečiai?
                                        - Nepatikėsi, jie apskritai kare nepasirodė.

                                        Comment


                                          Parašė DSaulius Rodyti pranešimą
                                          O kaip ten baigėsi su "reguliariais skrydžiais į Madagaskarą" ? Vieną ar du kartus paskraidė ir pasibaigė, tad džiaugtis ir trydalioti dėl "naujų reguliarių transatlantinių reisų" kažkaip nei noro yra nei prasmės matau
                                          Tai ten ir nebuvo reguliarūs reisai, o užsakomieji, čia bus irgi kažkas pan. Suskraidys kokie 5-10 reisų žiemos metu visus norinčius į Puntą Caną ir viskas. Esmė tame, kad esant norui ir poreikiui, long-haul skrydžiai gali būti vykdomi be problemų.
                                          Paskutinis taisė Lettered; 2021.09.01, 22:58.
                                          Flickr

                                          Comment

                                          Working...
                                          X