Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[VVK] Maršrutas Klaipėda - Nida

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    [VVK] Maršrutas Klaipėda - Nida

    Tarp Nidos ir Klaipėdos pradeda kursuoti keleivinis laivas

    Netrukus poilsiautojai Nidą iš Klaipėdos galės pasiekti ir vandeniu - šiuo maršrutu pradeda kursuoti keleivinis laivas. Penktadienį iš Kruizinių laivų terminalo į pirmąjį oficialų reisą išplauks bendrovės "Jukundamare" keleivinis laivas, kuris nuo šiol savaitgaliais kursuos tarp Klaipėdos ir Nidos. Anot krantinę šiam laivui nuomojančios bendrovės "Klaipėdos laivų remontas" direktoriaus Alvydo Butkaus, reisai numatyti visą vasarą.

    52 metrų ilgio laivas "Mecklenburg" turi 2 uždarus denius ir vieną atvirą. Jame įrengti du nedideli barai ir apie 300 vietų keleiviams.

    Laivo savininkės, bendrovės "Jukundamare" vadovas Nerijus Butkus sako, kad projekto imtasi siekiant užpildyti tuščią nišą, nes šiuo metu panašių paslaugų niekas neteikia. Anot jo, vėliau laivas iš Klaipėdos į Nidą plauks kiekvieną dieną. Tačiau keleiviai galės išlipti ir įlipti ne tik uostamiestyje, bet ir Juodkrantėje ar Nidoje.

    Toks kruizas, plaukiant į abi puses, truks apie 9-10 valandų, o vienam žmogui kainuos 50 litų. Plaukiant iš Klaipėdos tik iki Juodkrantės teks mokėti 15 litų, o iki Nidos - 25 litus.
    Straipsnis iš Delfi.lt

    #2
    Geras, reikės kada paplaukt
    Mano galerija Flickr'yje

    Comment


      #3
      GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

      Comment


        #4
        Vandens taksi

        Prieš prasidedant turizmo sezonui specialistai suka
        galvas ką naujo pasiūlyti atvykstantiems svečiams. Klaipėdoje apsilankę svetimšaliai ir kitų miestų gyventojai, turės galimybę pasinaudoti pirmuoju šalyje vandens taksi. Anot Klaipėdos turizmo ir informacijos centro specialistės Linos Markauskienės vandens taksi savo veiklą pradės gegužės 15 d. ir dirbs iki spalio mėnesio. Kasdien kateris iš Klaipėdos į Nidą plauks 4 kartus. Kelionė į vieną pusę žmogui kainuos 60 Lt, į abi puses – 100 Lt.

        Vandens taksi stotelė įrengta Danės upės krantinėje prie Biržos tilto. Vienu metu kateris gali plukdyti 10 keleivių. Taksi reisus organizuojančios bendrovės atstovė Ingrida Jegelienė sako, jog į Nidą bus galima nuplaukti beveik per valandą. Be vandens taksi Nidą iš Klaipėdos vandens keliu galima pasiekti dar dviem laivais, kursuojančiais po Kuršių marias.

        Vox Maris žinios
        GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

        Comment


          #5
          Super. Tikiuos atsipirks.

          Comment


            #6
            "Mecklenburg" sezonui jau pasirengęs

            Šiemet vandens turizmo sezoną kruizais Kuršių mariomis pramoginis laivas "Mecklenburg" ketina pradėti nuo gegužės 25-osios, tačiau, jo savininkų teigimu, jau dabar sulaukiama gausybės užsakymų vasaros savaitgaliams.

            Šiuo metu šiauriniame rage besibazuojantis pramoginis keleivinis laivas "Mecklenburg" jau plukdo keleivių grupes pagal įvairių įmonių užsakymus, tačiau pavieniai žmonės kelionių Kuršių mariomis gali tikėtis tik nuo gegužės 25-osios, kai prasidės reguliarieji reisai.

            "Mecklenburg" kaip ir anksčiau švartuosis prie šiaurinio rago bei plukdys keleivius tuo pačiu maršrutu Klaipėda-Juodkrantė-Nida-Juodkrantė- Klaipėda. Nesikeis ir reisų grafikas bei kaina, tačiau numatomos didesnės nuolaidos organizuotoms keleivių grupėms.

            Iki 300 žmonių talpinantis "Mecklenburg" šiemet keleivius pasitiks atnaujintu ir patobulintu interjeru. Nemažo keleivių srauto sulaukiantys kruizai po Kuršių marias tikimasi bus populiarūs ir šiemet, mat, laivo savininkų teigimu, jau dabar gaunama nemažai užsakymų vasaros savaitgaliams.

            Beje, pagal Klaipėdos miesto savivaldybės rengiamą projektą "Mecklenburg" planuoja daryti iki dešimties reisų į Kaliningradą. Jie bus rengiami ne pavieniams keleiviams, o įvairioms Savivaldybės atrinktoms socialinėms grupėms.

            Lina NARBUTAITĖ
            www.ve.lt
            GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

            Comment


              #7
              Vandens taksi – nekasdienis transportas
              http://www.delfi.lt/news/economy/aut...hp?id=13248353
              GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

              Comment


                #8
                Skubantiems į Nidą - vandens taksi
                http://www.ve.lt/?rub=1065924818&dat...&id=1180544882
                GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                Comment


                  #9
                  "Kitąmet į Nidą bus galima patekti ne tik sausumos, bet ir vandens transportu. Įmonė „Smiltynės perkėla“ planuoja atidaryti reguliarų reisą Klaipėda-Juodkrantė-Nida ir atgal."

                  http://kauno.diena.lt/naujienos/tran...pildyta-328059

                  bus smagu
                  pirtis tautybės neturi (lietuviui geriausia garinė pirtis!)

                  Comment


                    #10
                    Parašė nepolitikas Rodyti pranešimą
                    "Kitąmet į Nidą bus galima patekti ne tik sausumos, bet ir vandens transportu. Įmonė „Smiltynės perkėla“ planuoja atidaryti reguliarų reisą Klaipėda-Juodkrantė-Nida ir atgal."

                    http://kauno.diena.lt/naujienos/tran...pildyta-328059

                    bus smagu
                    Tiems, kas be mašinos - greičiausiai. Tačiau su mašina važiuoti nuo perkėlos iki pat Nidos asmeniškai man yra vienas didžiausių malonumų. Specifinė (kaip Lietuvai) gamta, keli taškai iš kurių ištempęs galvą gali pamatyti jūrą (tiesa padaugėjo po gaisrų), ir šiaip viskas kvepia atostogom. Vienintelis minusas - jau pagedo kelias, ir tik dalis sutvarkyta.

                    Įdomu bus pamatyti perkėlimo kainas žmogui. Jaučiu kad paskaičiuotum jei 2 ar 4 važiuoji su mašina - ir greičiau, ir pigiau

                    Comment


                      #11
                      Reik tikėtis, kad "Smiltynės perkėla" pritaikys lazdos ir meduolio principą- paleidę keltą į Nidą gerokai pabrangins kainą automobiliams, kad nebūtų pigiau

                      Comment


                        #12
                        tiesiog įsivaizduoju, kad žmonės atostogaujantys palangoje ar melnragėje (karklėje) turės galimybę pasidaryti iškylą į savotiškai uždaras neringos gyvenvietes
                        pirtis tautybės neturi (lietuviui geriausia garinė pirtis!)

                        Comment


                          #13
                          Į Nidą – ne tik privačiais laivais, bet ir keltu

                          Nuo šios vasaros pradžios pirmąkart nepriklausomos Lietuvos istorijoje poilsiautojai galės naudotis viešuoju vandens transportu keliaudami iš Klaipėdos į Juodkrantę, Nidą ir atgal – sausio pabaigoje bendrovė „Smiltynės perkėla“ įsigijo olandų gamybos modernų katamarano tipo keltą, kuris kursuos į Kuršių neriją du kartus per dieną.

                          Pasak bendrovės vadovų, bilietas į vieną pusę asmeniui kainuos apie 30 litų, o dviračiai (jų kelte tilps per 50) bus keliami nemokamai, informuoja „Lietuvos žinios“.

                          Neringos savivaldybė vis intensyviau derasi dėl dar vieno vandens maršruto į pusiasalį atgaivinimo – juo iš Kauno į Nidą skrietų „Raketos“.

                          Comment


                            #14
                            Į Klaipėdos uostą atplukdomas katamaranas

                            Penktadienį į Klaipėdos uostą atplauks laivas su gana neįprastu kroviniu – 37 tonas sveriančiu katamaranu „River Runner 150“. Šis 32 m. ilgio, 7,20 m. pločio ir 6 m. aukščio laivas skirtas bendrovei „Smiltynės perkėla“.

                            Preliminariai numatoma, kad laivas „Frisian Ocean“ į uostą atplauks 8 val.

                            Katamaranas bus iškraunamas Klaipėdos konteinerių terminale, prie 143 krantinės.

                            Mobiliuoju kranu iškrovus jį į vandenį, katamaranas, padedant vilkikams, bus nutemptas į Naująją Smiltynės perkėlą, prie 75 krantinės.

                            Comment


                              #15
                              Į Klaipėdos uostą atplukdytas greitaeigis keleivinis keltas

                              Klaipėdos uostą penktadienio rytą pasiekė ilgai lauktas krovinys – keleivinis keltas, kurį įsigijo bendrovė „Smiltynės perkėla“. Katamaranas „River Runner 150“ atplukdytas iš Olandijos. Šis 32 m ilgio, 7,20 m pločio ir 6 m aukščio laivas jau šią vasarą plukdys keleivius iš Klaipėdos į Juodkrantę ir Nidą.

                              Nors laivui jau beveik penkiolika metų, tai nepigus pirkinys. Jo kaina siekė 5,5 mln. litų. Papildomai lėšų teks skirti laivui atnaujinti – bus perdažytas jo korpusas, viduje keleivių patogumui įrengta nedidelė kavinė, vietos dviračiams.

                              Bendrovė „Smiltynės perkėla“ tikisi, kad nauja paslauga paskatins daugiau žmonių palikti automobilius šiapus marių ir į kitą krantą keltis pėsčiomis ar dviračiais. Kelionės šiuo keltu kaina turėtų siekti maždaug 30 litų. Ši suma prilygs kelionei į Nidą dviese automobiliu. Tačiau teigiama, jog keliauti šiuo greitaeigiu keltu smagiau, nes per dviejų valandų kelionę bus galima mėgautis Klaipėdos uosto ir Kuršių nerijos vaizdais.

                              Žadama, jog keltas iš Klaipėdos ir atgal plauks dukart per dieną. Pasak „Smiltynės perkėlos“ generalinio direktoriaus Dariaus Butvydo, keltas keleivių greičiausiai lauks buvusios senosios perkėlos krantinėje, prie Pilies tilto.

                              Apie planus vasarotojus plukdyti nauju greituoju keltu prabilta dar prieš dvejus metus, tačiau iš pradžių ketinusi pati statyti laivą, bendrovė galiausiai laivą nusprendė pirkti.

                              „Pirkti naujesnį pėsčiųjų keltą būtų tekę neišvengiamai, nes kitąmet baigiasi mūsų kelto „Kintai“ naudojimo laikas. Tad turėjome dvi išeitis – pirkti tokį patį kitą arba naujesnį, su didesnėmis galimybės. Šis katamaranas kur kas lengvesnis, sunaudoja kur kas mažiau kuro nei senieji laivai“, - aiškino D.Butvydas.

                              Jo manymu, investicijos į šį pirkinį turėtų atsipirkti per 7-8 metus.

                              Kol kas nėra žinoma, kada greitaeigis keltas pradės plukdyti keleivius.

                              Comment


                                #16
                                Atgabentas keltas, kuris plaukios į Nidą

                                http://www.ve.lt/naujienos/jura/atga...-nida-1148675/
                                GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                Comment


                                  #17
                                  Noriu paklausti, keltas, cia laivo tipas, a jo "darbas"?

                                  Comment


                                    #18
                                    Tipas, bet net Klaipėdos jūrine tematika rašantys žurnalistai dar neretai "pjauna grybą".
                                    GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                    Comment


                                      #19
                                      As taip supratau kad tas katamaranas is Dordrechto pagal savo tipa visai ne keltas. Ar ne taip?

                                      Comment


                                        #20
                                        Ne keltas.
                                        GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                        Comment

                                        Working...
                                        X