Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kosminiai skrydžiai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • Milwaukee
    replied
    Rusu kalba. Pasakoja inzinierius konstruktorius apie tai kas vyksta su kosmoso pramone RU siai dienai.

    https://www.youtube.com/watch?v=qlnYAXZi0oE

    Komentuoti:


  • Arunasx
    replied
    Rogozinas tapo tikru kosmonautu, aišku perkeltine prasme, kas gan linksma, nes babkių panašu iššaus į kosmosą nuo batuto daug:
    Прошло два месяца, как бывший вице-премьер правительства РоссииДмитрий Рогозин, предлагавший США доставлять астронавтов на МКС с помощью батута, а также на глазах президента Сербии Александра Вучичатопивший таксу, возглавил «Роскосмос». .
    Неслучайно своим первым заместителем Рогозин назначил Николая Севастьянова, который, будучи в 2005-2007 годах президентом РКК «Энергия», обещал к 2015 году построить постоянную станцию на Луне, а с 2020 года начать на ней промышленную добычу гелия-3. В том числе и поэтому его тогда попросили оставить должность президента «Энергии» — уж слишком... амбициозные планы. Важно и другое — младший брат Севастьянова Дмитрий возглавляет компанию «Газпром космические системы», которая планирует организовать в подмосковном Щелкове собственную сборку космических аппаратов.
    p.s. ką jie rūkė???

    Komentuoti:


  • Arunasx
    replied
    Roskosmosui vadovaus odiozinė figūra Rogozin, toks labai aršus. Dabar jis iškėlė vėliavą, kad kurs grynai Rusijos reikmėms 640 palydovų tinklą interneto tiekimui. Anot straipsnio, tai skirta iš esmės tam, kad Rogozino mylima raketa Angara turėtų ką kelti į kosmosą, nes šiaip ji yra nekonkurentabili (naudoti yra 2 kart brangiau nei kita raketa Proton). O tuo pačiu paskelbė, kad Proton programą užraukia. Kartu užrauks ir pigesnę Sojuz-5 (buvusi rusų-ukrainiečių Zenit).
    Nuo ~1980 nebuvo laikotarpio, kad rusų kosminės raketos nekeltų ko nors iš užsienio. Roskosmos 25% biudžeto yra iš užsienio užsakymų, o dabar ir E.Musko Falcon dėka neteks užsakymų visai, tame tarpe ir dėl savo durnumo Rogozino asmenyje.
    22nm elektronikos patys neturi, net jei sankcijas nuims reikės 10 metų įsisavinti. Kinija siūlėsi kurti bendrai palydovų tinklą, bet rusai nenori/bijo, kad išsiurbs paskutines žinias. O ir konverejinis palydovų gamybos būdas praktiškai neegzistuoja. Gryna fikcija pagaminti 640.
    Спутник и нарком
    Рогозин объявил, что Россия будет строить свой спутниковый интернет. Так за счет бюджета и в интересах ВПК спасают неконкурентоспособный проект «Ангара» https://www.novayagazeta.ru/articles...utnik-i-narkom



    p.s. o šiaip sakyčiau labai gerai, kad nevykdys užsienio užsakymų, reiškia negaus babkių, tuo pačiu beviltiškai eikvodami lėšas, kad tik pateisinti neaiškio raketos Angara egzistavimą. Kuo blogiau tuo geriau.

    Komentuoti:


  • Creatium
    replied
    Ai, tai čia vakar transliavo šitą tiesiogiai. Yra Youtube ir gražesnių video, kur vaizdas nedingsta nusileidimo metu, ten tai tikrai įspūdingai atrodo. Negana to, kad maža ta platforma, tai dar ir plaukioja bei siūbuoja tiek nusileidimo metu, tiek po to.

    Komentuoti:


  • Arunasx
    replied
    Kultinis įrašas su detalia etapų info: Watch a replay of the first Falcon 9 Block 5 launch https://spaceflightnow.com/2018/05/1...lock-5-launch/
    p.s. mane pritrenkė, ant kokios mažos platformos pataiko nusileisti iš kosmoso.
    Paskutinis taisė Arunasx; 2018.05.12, 11:45.

    Komentuoti:


  • Arunasx
    replied
    „Virgin Galactic“ keleivinis kosminis laivas atliko pirmąjį viršgarsinį skrydį https://www.15min.lt/video/virgin-ga...-skrydi-134604
    Richardas Bransonas savo socialine tinkle „Twitter“ parašė, kad kosmosas dabar kaip niekada arti. Tokį pranešimą jis publikavo po to, kai jo kompanijos „Virgin Galactic“ sukurtas keleivinis kosminis laivas sėkmingai atliko pirmąjį viršgarsinį skrydį. Erdvėlaivis „Unity“ skirtas dviems pilotams ir šešiems keleiviams. Į skrydžius jau užsiregistravo 700 žmonių, įskaitant ir pramogų pasaulio žvaigždes Bradas Pittas ir Katy Perry. Vienos kelionės kaina – 250 tūkst. dolerių.
    http://www.bbc.com/news/av/world-us-...es-test-flight
    Paskutinis taisė Arunasx; 2018.04.07, 08:42.

    Komentuoti:


  • Arunasx
    replied
    Medžios kosmines šiukšles harpūno pagalba:

    Mission to demonstrate space junk tech http://www.bbc.com/news/science-environment-43584070

    Komentuoti:


  • Arunasx
    replied
    Launch preps advance in California for next Falcon 9 flight https://spaceflightnow.com/2018/03/2...lcon-9-flight/

    SpaceX’s fifth launch of replacement spacecraft for Iridium’s global voice and data communications network is set for March 29 from Vandenberg Air Force Base in California, a flight that Iridium hopes will signal the start of a brisk pace of West Coast missions to complete deployment of the telecom company’s initial 75-satellite constellation this summer.
    All 10 satellites assigned to the March 29 launch have been bolted on their SpaceX-built mounting platform for fueling, a procedure that was expected to conclude early this week.
    Each of the satellites will weigh 1,896 pounds (860 kilograms) with a full load of hydrazine maneuvering propellant. The combination of the 10 satellites, plus their two-tier dispenser module, make the Iridium missions the heaviest payloads launched by SpaceX to date.
    Built in Gilbert, Arizona, by Thales Alenia Space in partnership with Orbital ATK, the latest satellites set to join the Iridium Next fleet were trucked to Vandenberg Air Force Base in pairs, then passed post-shipment checkouts before their stacking on the deployment structure.
    The schedule called for technicians to load around 361 pounds (164 kilograms) of hydrazine into each of the Iridium Next satellites over the weekend. The final major steps for the spacecraft will be their encapsulation inside the Falcon 9 rocket’s payload shroud, which protects the satellites during their stay on the launch pad prior to liftoff, and during the first few minutes of flight through the dense lower atmosphere.
    Meanwhile, SpaceX ground crews are preparing the Falcon 9 rocket inside the hangar at Space Launch Complex 4-East at Vandenberg. The booster launching March 29 first flew in October with the third set of Iridium Next satellites, then landed on SpaceX’s rocket recovery vessel in the Pacific Ocean for refurbishment and reuse.

    Komentuoti:


  • Arunasx
    replied
    Русское качество
    «Роскосмос» угробил чужие спутники и гордится этим. Недовольных отдали под суд
    https://lenta.ru/articles/2018/03/20/roscosmos/

    p.s. net analogov v mire.

    Komentuoti:


  • Creatium
    replied
    Tegul tegul, panašiai tais metais SpaceX jau į Marsą skris

    Paskutiniame interviu Muskas sakė, kad jie jau gana pasistūmėję su BFR kūrimu. Pirmieji skrydžių (t.y. pakilimo nuo žemės ir išsilaikymo ore) bandymai planuojami kažkur kitų metų antroje pusėje. Pakilimo kaina bus mažesnė negu Falcon 1, o iškeliamas svoris kartais didesnis.

    Komentuoti:


  • Arunasx
    replied
    «Роскосмос» просит денег на самую бесполезную и дорогую ракету https://lenta.ru/articles/2018/03/13/angara/

    Создаваемую более двадцати лет тяжелую ракету «Ангара-А5» решено модернизировать. Таким образом носитель, совершивший первый и единственный полет в декабре 2014 года, фактически признан устаревшим. Естественно, что доводка новой ракеты поручена разработчику и производителю — находящемуся в предбанкротном состоянии «Центру Хруничева». «Лента.ру» подробно рассказывает о самом бесполезном носителе России.
    Kas nesupranta, tai vatnikai nusprendė "modernizuoti" >20 metų kuriamą didelę, sunkią ir nereikalingą raketą. Buvo vienintelis jos startas 2014 metais. Jau dabar yra pasenusios konstrukcijos, o po 2021 metų tuo labiau bus dinozauro lygio konstrukcija.
    Paskutinis taisė Arunasx; 2018.03.13, 21:29.

    Komentuoti:


  • Arunasx
    replied
    „SpaceX“ į kosmosą išsiuntė didžiausią palydovą
    https://www.delfi.lt/mokslas/mokslas....d?id=77343809
    Kompanija „SpaceX“ anksti antradienį jau 50-tą kartą paleido raketą „Falcon 9“ ir šį etapą pasiekė daug greičiau nei daugelis kitų aerokosminių technologijų milžinių.
    „Falcon 9“ su ispanų telekomunikacijų kompanijos „Hispasat“ ryšių palydovu buvo paleista kaip numatyta, 5 val. 33 min. Grinvičo (7 val. 33 min. Lietuvos) laiku iš Kanaveralo kyšulio Floridoje. Po maždaug 33 minučių palydovas buvo iškeltas į geostacionariąją orbitą, pranešė „SpaceX“. Palydovas sveria 6 tonas ir yra beveik miesto autobuso dydžio. Tai didžiausias geostacionarusis palydovas, kokį tik yra iškėlusi „SpaceX“.
    Kaip nurodoma interneto svetainėje „ArsTechnica“, „SpaceX's“ 50 paleidimų yra „dvigubai daugiau nei maksimalus (raketų) „Atlas V“ (2014 ir 2015 metais) ir (NASA) daugkartinių erdvėlaivių (1985 metais) skrydžių skaičius intensyviausiu jų naudojimo laiku“.

    Komentuoti:


  • Arunasx
    replied
    „SpaceX“ iškėlė į orbitą ispanų karinį palydovą

    http://www.lrt.lt/naujienos/mokslas-...arini-palydova

    Komentuoti:


  • Arunasx
    replied
    Mūšis dėl interneto ore: susirėmė trys gigantai

    Nepraėjo nė dvi savaitės po istorinio „Falcon Heavy“ paleidimo, o „SpaceX“ rengėsi ir vėl paleisti raketą – tik šįkart jau ne skrydžiui į Marsą. Vasario 17 dieną į Žemės orbitą turėjo būti iškelta pirmoji palydovų grupė. Jie turėtų aprūpinti pigiu plačiajuosčiu internetu viso pasaulio žmones. Paleidimas buvo nukeltas dėl visų sistemų patikrinimo, bet kaip bebūtų, Elonas Muskas planuoja į kosmosą iškelti tūkstančius tokių aparatų. Oru perduodamu pasaulinio interneto idėja puoselėjama jau ne vienerius metus. Iki „SpaceX“ bandymus atliko ir „Google“, ir „Facebook“. Kaip technologijų gigantai įsitraukė į šias lenktynes ir kokius variantus jie siūlo?
    https://it.lrytas.lt/ismanyk/2018/02...antai-4765631/

    Komentuoti:


  • Arunasx
    replied
    Rusijos monopolis skrydžiams į TKS baigsis 2019 m. https://www.vz.lt/informacines-techn...baigsis-2019-m

    Verslininko Elono Musko kompanijai „SpaceX“ sėkmingai ir pigiai paleidus į kosmosą galingiausią šiuo metu naudojamą raketą „Falcon Heavy“, Rusija skelbia apie savo monopolio pabaigą.
    Rusiškų erdvėlaivių „Sojuz ir krovininių kapsulių „Progress“ paklausa artimiausiais metais išliks stabili. Tačiau ateityje Rusijos kosmoso industrijos laukia kur kas sunkesnė konkurencija su privačiomis JAV kompanijomis, ypač pilotuojamų (su įgula) erdvėlaivių srityje, rašo naujienų agentūra „Interfax.ru“, remdamasi Rusijos raketų bendrovės „Energija“ naujausia ataskaita.
    Joje teigiama, kad pilotuojamų ir nepilotuojamų skrydžių paslaugų paklausa pasaulyje vis didėja. Pažymima, kad po to, kai JAV 2011 m. nutraukė daugkartinio naudojimo pilotuojamų erdvėlaivių (angl. Space Shuttle) programą, Rusija buvo tapusi monopolininke – į Tarptautinę kosminę stotį (TKS) kroviniai ir žmonės buvo gabenami tik rusiškomis „Sojuz ir „Progres“ kapsulėmis.
    2012 m. krovinius į TKS pradėjo kelti „SpaceX“. Tačiau pilotuojamas šios kompanijos „Dragon“ kapsulės modelis („Crew Dragon“) bei tokios pat paskirties „Boeing CST-100 Starliner“ vėluoja maždaug 3 metus, todėl TKS įgula vis dar yra priklausoma nuo „Sojuz“. „Energija“ prognozuoja kad tokia padėtis išliks dar bet porą metų. Iki tol ir „Sojuz“ paslaugų paklausa bus stabili.
    „Progress“ paslaugų paklausa mažėja: 2016–2025 m. Rusijos kosmoso programoje numatyta tik po 3 „Progress“ misijas per metus. Iki 2015 m., net programos „Space Shuttle“ metu „Progress“ kapsulės vidutiniškai kildavo po 4–5 kartus per metus.
    Rusai pažymi, kad šiuo metu krovinius į TKS gali nugabenti bent 2 skirtingi erdvėlaiviai: „SpaceX Dragon“ ir „Orbital ATK Cygnus“. Dėl to „Progress“ paslaugų paklausa mažėja. Kai tik „SpaceX“ ir „Boeing“ baigs savo pilotuojamų kapsulių projektus, Rusijos monopolis baigsis ir šioje rinkoje.
    Pilotuojamų „Boeing Starliner“ ir „SpaceX Crew Dragon“ bandomieji paleidimai su įgula numatyti atitinkamai šiemet lapkritį ir gruodį. O 2019 m. tiek „Boeing“, tiek „SpaceX“ jau planuoja pirmus komercinius skrydžius. Verta priminti, kad Rusijos kosmoso agentūra „Roskosmos“ per pastaruosius 10 metų gerokai pabrangino „Sojuz“ paslaugas. Iš viso 372%, skaičiuoja „Business Insiders“. Portalo duomenimis, 2008 m. viena astronauto vieta „Sojuz“ kapsulėje kainavo 21,8 mln. USD. 2018 m. – net 81 mln. USD. Palyginti „Boeing Starliner“ ir „SpaceX Crew Dragon“ kapsulėse viena astronauto vieta kainuos apie 58 mln. USD.

    Komentuoti:


  • Arunasx
    replied
    Falcon Heavy Test Flight
    https://www.youtube.com/watch?v=bCc16uozHVE


    Komentuoti:


  • Arunasx
    replied
    Pokštas, bet su rimta priežastimi:
    Tačiau bandomajame skrydyje į kelionę link Marso pakilo „Tesla Roadster“ su manekenu už vairo. Atrodo, taip norima tik iš naujo sudominti žmones kosmoso tyrimais, tačiau iš tikrųjų kosminio elektromobilio vairuotojas atlieka labai svarbų darbą. „Starman“ pavadintas kosminio automobilio vairuotojas iš tiesų yra tik paprastas manekenas, apvilktas „SpaceX“ skafandru. Jis nejuda, neturi robotizuotų dalių ir, nors žmonės stebėdami tiesioginę transliaciją ilgai laukė kokių nors staigmenų, jis pamojuoti savo gerbėjams negalėjo. Tačiau tai nereiškia, kad Starman buvo tik nereikalingas balastas, norint automobiliui suteikti papildomo žavesio.
    Po sėkmingo raketos starto Elonas Muskas atskleidė, kad kosminio „Tesla Roadster“ vairuotojas dėvi pilnai funkcionuojantį, naudojimui paruoštą „SpaceX“ skafandrą. Pirmą kartą jis buvo pristatytas Elono Musko „Instagram“ paskyroje praeitais metais. Tačiau jau šiemet jį gali apsivilkti ir tikri astronautai.
    https://www.delfi.lt/mokslas/technol....d?id=77109001

    Komentuoti:


  • sv-x-as
    replied
    Ka norit ta sakykit, bet negali nesizaveti Musku. Vietoj to, kad krautusi savo kisenes pinigais, dar tai kas gali pakeisti musu planeta.

    Komentuoti:


  • Ignalina
    replied
    Falcon Heavy iškelia 64t, jei grąžint pakopas, iki 8t.

    Komentuoti:


  • Sula
    replied
    Tai šiaip automatiniam aparatui iki Plutono ir nebūtina naudoti supersunkią raketą. Dėl pakopų aš gi ne iš piršto iščiulpiau, o iš jų skelbiamų duomenų.
    Duokdie jiems sėkmės, nes čia jau būtų proveržis po Saturn V.

    P.S.vaikystėje svajojome, kad 2020 metais žmonija mažų mažiausiai laisvai skraidys Saulės sistemos ribose, naivuoliai...

    Komentuoti:

Working...
X