Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kruizinė laivyba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Kruizinių laivų turistams – šokiai ir leidiniai

    Planuojama, kad šiais metais Klaipėdos uoste apsilankys apie 50 kruizinių laivų. Iki vasario vidurio buvo užregistruoti 47 laivai, bet registracija dar vyksta iki balandžio.

    Išskirtinis dėmesys didesniems laivams

    Pagal dabartinį grafiką pirmasis kruizinis laivas Klaipėdos uoste turėtų pasirodyti gegužės 18-ąją. Kol kas numatyta, kad tai bus laivas „Aida Vita“. Jį tradiciškai planuojama pasitikti su menine programa.

    Šis laivas taip pat ir užbaigs kruizinės laivybos sezoną Klaipėdoje – preliminariai spalio 5 dieną.

    Kas Klaipėdos uoste organizuotai priiminės kruizinių laivų turistus kol kad neaišku. Klaipėdos miesto savivaldybė yra paskelbusi kruizų ir regatų organizavimo 2016 metais konkursą.

    Aiškėja kruizinių laivų priėmimo nuostatos. Kiekvienas Klaipėdoje pirmą kartą apsilankęs kruizinis laivas, o taip pat ilgesnis nei 190 metrų laivas sulauks išskirtinio dėmesio. Kruiziniame laivų terminale vyks tokių laivų susitikimas su ne trumpesne nei vienos valandos menine programėle. Papildomai bus rengiami pažintiniai renginiai jūrų turistams Klaipėdos senamiestyje.

    Laukiamas rekordininkas

    Iš dabar planuojančių atplaukti 47 laivų 26 laivai yra ilgesni nei 190 metrų.

    Pats ilgiausias į Klaipėdą ketinantis užsukti laivas bus 319 metrų ilgio „Celebrity Silhouette“. Jis gali priimti 2885 keleivius. Šis laivas preliminariai Klaipėdoje lankysis birželio 12 dieną. Tai bus naujas Klaipėdos uosto rekordininkas.

    Dabar Klaipėdos uoste didžiausias apsilankęs kruizinis laivas yra 317 metrų ilgio „Celebrity Eclipse“. Jį sutikome 2014 metų birželio 17 d. Papildomai jis lankėsi ir 2015 metų birželio 9 dieną.

    Šiais metais Klaipėdos uoste net šešis kartus lankysis išskirtinis 293 metrų ilgio kruizinis laivas „Mein Schiff 4“, penkis kartus – 290 metrų ilgio „Costa Pacifica“.

    Priminsime, kad pernai Klaipėdos uoste lankėsi 52 kruiziniai laivai. Iš jų didžiausias – jau minėtas 317 metrų ilgio „Celebrity Eclipse“. Pernai uoste apsilankė net 33 kruiziniai laivai ilgesni nei 190 metrų, kuriems Klaipėdos mieste skiriamas didesnis dėmesys.

    Platins nemokamus leidinius

    Atplaukus kruiziniams laivams kruizinių laivų terminale tradiciškai veiks informacinis punktas. Šių metų kruiziniams sezonui Klaipėdoje planuojama išleisti ir nemokamai išplatinti 5000 vienetų Klaipėdos miesto žemėlapių anglų ir vokiečių kalbomis. Kruizinių laivų turistams bus parengtas ir nemokamai platinamas 8500 vienetų specialus leidinys apie Klaipėdos miestą anglų ir vokiečių kalbomis. Taip pat planuojama išleisti iki 35 tūkst. vienetų atvirukų su Klaipėdos miesto vaizdais.

    Dar prieš prasidedant kruiziniams sezonui Klaipėdos uosto ir miesto atstovai kovo 13-17 dienomis planuoja dalyvauti ir tradicinėje tarptautinėje kruizinio verslo parodoje „Seatrade Cruise Global 2016”. Jis vyks JAV Majamyje. Tai bus renginys, skirtas pritraukti jau ne 2016, o vėlesnių metų naujas kruizinės laivybos linijas į Klaipėdos uostą.

    Comment


      Klaipėdiečiai Norvegijoje įgyvendina iššūkio vertus projektus

      Norvegijoje kruizinių laivų interjero darbus atliko UAB „Aros Marine“ 250 darbuotojų komanda. Klaipėdoje sėkmingai veikianti laivų interjero įrengimo įmonė UAB „Aros Marine“ pirmąjį metų ketvirtį pradėjo įgyvendinusi didžiausią projektą savo istorijoje. Per 32 d. renovavo du didžiulius septynių denių laivų interjerus.

      Projektas buvo įgyvendintas pasirašius sutartį su pasauline ekspedicinių kelionių lydere, kompanija „Hurtigruten“. Ši viena didžiausių Norvegijos kruizinių laivų bendrovė vykdo keliones palei Norvegijos pakrantę ir į tolimiausius kraštus – Antarktidą, Špicbergeną, Grenlandiją ir Islandiją. Šios flotilės laivuose telpa nuo 100 iki 646 svečių.

      2016-ųjų metų pradžioje kompanija „Hurtigruten“ paskelbė, jog užsiims kapitaliniu atnaujinimu. Visi jų turimi 1990-aisiais pastatyti 123 metrų ilgio laivai bus atnaujinti – pakeistas interjeras ir baldai. Juose atsispindės šiuolaikiškas skandinaviškas dizainas. Šiuos darbus sėkmingai per mėnesį įgyvendino klaipėdiečių kompanijos „Aros Marine“ darbuotojai.

      ...

      Praėjusią savaitę „Aros Marine“ su ta pačia norvegų įmone pasirašė interjero darbų atlikimo sutarties projektą atnaujinti dar du laivus.

      „Tai išskirtinis projektas ne tik atlikimo trukme, bet ir darbuotojų skaičiumi. Į Norvegiją išlydėjome 250 savo darbuotojų,“ – apie projektą pasakojo UAB „Aros Marine“ generalinis direktorius Giedrius Valainis.

      „Prie šio projekto dirbo įvairių vidaus apdailos specialistų komanda: staliai, grindininkai, elektrikai. Europos šiaurėje vykstantį darbą kontroliavo, prižiūrėjo bei su užsakovais detales derino 10 projektų vadovų komanda. Visi darbai buvo atlikti per dukart trumpesnį laiką nei įprasta. Tai didžiausias iki šiol mūsų įgyvendintas projektas“, – kalbėjo G.Valainis.

      ...

      Comment


        Pasaulio kruizinės laivybos parodoje – ir Klaipėdos uostas

        Fort Loderdeilyje (Fort Lauderdale) (JAV) prasideda pasaulio kruizinės laivybos paroda „Seatrade Cruise Global 2016“, kurioje Lietuva prisistato jau tryliktą kartą. Tai didžiausias kruizinei laivybai skirtas renginys, organizuojamas daugiau nei tris dešimtmečius.

        „Majamis – kruizinės laivybos sostinė visame pasaulyje. Galimybė pristatyti savo šalį ir Klaipėdos uostą tokio masto renginyje yra įrodymas, jog Lietuva ir Klaipėda yra įdomi tiek kruizinių linijų atstovams, tiek kruiziniams keleiviams. Tai unikali proga potencialiems klientams tiesiogiai nušviesti, kas mūsų uoste ir šalyje patraukliausia, kas gali sudominti kruiziniais laivais keliaujančius turistus, ir, žinoma, kokias galimybes turi Klaipėdos uostas saugiai priimdamas vis didesnius kruizinius lainerius uoste“, – pasakojo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos rinkodaros specialistė Gabrielė Kneižytė.

        Iki šiol renginys vykdavo Majamyje, tačiau šiemet dėl parodų centro remonto persikėlė į netoli esantį Fort Loderdeilį. Parodoje, kuri sulaukia dešimčių tūkstančių lankytojų, prisistato beveik 740 eksponentų iš įvairių pasaulio šalių. Parodos metu vyksiančioje konferencijoje aptariamos kruizinės laivybos tendencijos bei perspektyvos, situacija kruizinių laivų statybos pramonės rinkoje, pristatomos laive teikiamos paslaugos ir technologijos, taip pat keleivių aptarnavimas kruiziniuose terminaluose bei kitos temos.

        Parodoje „Seatrade Cruise Global 2016“ 18 m² ploto Lietuvos stende prisistato VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, VšĮ Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras, UAB Limarko jūrų agentūra, UAB „Klaipėdos Mėja“, UAB „Krantas Travel“.

        Klaipėdoje kruizinės laivybos sezonas šiemet prasidės gegužės 9 d. Jį, kaip ir pernai, atidarys su Italijos vėliava plaukiojantis kruizinis laineris „AIDA cara“. Turimais duomenimis, į Klaipėdos uostą kruiziniai laivai užsuks 53 kartus. Pernai kruiziniai laivai uoste lankėsi 51 kartą ir atplukdė rekordinį kiekį keleivių – 60 202. Šiemet tikimasi naujų keleivių rekordų.

        Comment


          Klaipėdoje startuoja turizmo sezonas
          Vasaros turistinio sezono pradžia Klaipėdoje tradiciškai skaičiuojama nuo tada, kai atplaukia pirmasis kruizinis laivas. Šiemet sezoną gegužės 9 dieną pradės "MSC Cruises" kruizinių linijų laivas "Opera", kuris atplukdys į mūsų miestą apie 2 200 turistų, daugiausiai iš Italijos, Prancūzijos, Vokietijos.

          <...>

          "Itin karšta diena mums bus birželio 1-oji, kai į Klaipėdą per vieną dieną atplauks net trys kruiziniai laivai, kurie atplukdys 5 000 turistų. Į ekskursijas svečius veš 70 autobusų, dirbs 70 vokiškai kalbančių gidų. Kitas įvykis laukia liepos 17 dieną, kai kruizinis laivas stovės Klaipėdoje dvi dienas su nakvyne", - anonsavo R. Savickienė.
          http://www.ve.lt/naujienos/klaipeda1...zonas-1459720/


          Į Klaipėdą šiemet atplauksiančių kruizinių laivų sąrašas: http://www.portofklaipeda.lt/kruizin...sezonas-2016-m

          Comment


            Į Klaipėdą atplaukia dar vienas kruizinis laivas

            Į Klaipėdą rytoj atvyksta jau antrasis šių metų kruizinio sezono laivas - "AIDA Vita".

            Kruizinei kompanijai "Aida Cruises" priklausantis laineris Klaipėdos uoste lankysis pirmą kartą. Šiuo laivu į mūsų miestą atvyks 1202 keleiviai, iš kurių 1137 - turistai iš Vokietijos.

            Daugiau nei 500 žmonių pasirinko organizuotas ekskursijas po Klaipėdą, Palangą, Kuršių Neriją bei Klaipėdietiškos virtuvės degustaciją Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje.

            Atvykstančius miesto svečius Teatro aikštėje pasitiks liaudies amatų jomarkas.

            Klaipėdos uoste laivas bus nuo 10 iki 19.30 val.

            Comment


              Šįryt kruizinių laivų terminale.

              Comment


                Klaipėdoje svečiuosis dar vienas laineris

                Rytoj, ketvirtadienį, Klaipėdos uoste lankysis kruizinis laineris "Amadea". Tai 1991 metais Japonijoje, Nagasakio mieste pastatytas laivas, kuriame gali keliauti 624 keleiviai bei 292 įgulos nariai. Laive "Amadea" yra įrengti 2 karališki apartamentai, 40 apartamentų bei 254 kabinos, iš kurių 106 su privačiais balkonais. Šiuo laivu į Klaipėdą atvyksta 573 turistai iš Vokietijos.

                Daugiau nei 450 žmonių išvyks į organizuotas ekskursijas po Klaipėdą, Kuršių Neriją, Palangą, keliaus pėsčiomis bei dviračiais po Klaipėdos regioną, ragaus lietuvišką maistą bei gėrimus.

                Klaipėdos uoste laivas bus nuo 07 iki 15 val.

                Comment


                  Nauja diena, kitas laivas.

                  Comment


                    Į Klaipėdą antrąkart atplaukia "MsC Opera"

                    Pirmąją turistinio sezono savaitę užbaigs rytoj į Klaipėdą atvykstantis kruizinis laineris "MsC Opera". Šis laineris Klaipėdos uoste lankysis jau antrą kartą. Tai 2004 metais pastatytas ir Sophia Loren Genujoje pakrikštytas laineris, kuriuo į Klaipėdą atvyks 2133 turistai iš 41 pasaulio valstybės bei 728 įgulos nariai. Daugiausia atvykstančiųjų - turistai iš Vokietijos, Italijos, Prancūzijos, Ispanijos ir JAV.

                    Daugiau nei 600 žmonių pasirinko organizuotas ekskursijas po Klaipėdą, Palangą, Kuršių Neriją, Šilutės regioną bei Platelių šaltojo karo muziejų.

                    Atvykstančius miesto svečius Teatro aikštėje pasitiks liaudies amatų jomarkas.

                    Klaipėdos uoste laivas bus nuo 08:00 iki 14.00 val.

                    Kito kruizinio lainerio Klaipėdos uoste sulauksime gegužės 27 d. Tai bus pirmą kartą mūsų uoste besilankantis laivas "AIDAura".

                    Comment


                      Šįryt.



                      Comment




                        Comment


                          Klaipėdą toliau lanko kruiziniai laivai

                          Rytoj, gegužės 27 dieną, 11.00 val. į Klaipėdos uostą atvyksta kruizinis laineris "AIDAaura". Tai dar vienas šio sezono laivas, kuris mūsų mieste lankysis pirmą kartą. AIDAaura, tai 2003 metais Vokietijos laivų statykloje Aker MTW pastatytas laineris, kuriuo į mūsų miestą atvyks 1317 turistų, iš kurių 1288 Vokietijos piliečiai bei 418 įgulos narių.

                          Daugiau nei 500 žmonių pasirinko organizuotas ekskursijas po Klaipėdą, Palangą, Kuršių Neriją, Šilutės regioną.

                          Atvykstančius miesto svečius Teatro aikštėje pasitiks liaudies amatų jomarkas.

                          Klaipėdos uoste laivas bus nuo 11:00 iki 20.00 val.

                          Comment


                            Šįryt.

                            Comment


                              Uostamiesčio laukia turistų antplūdis

                              Klaipėda ruošiasi karščiausiai šio turizmo sezono dienai. Jau trečiadienį uostamiestyje prisišvartuos trys kruiziniai laineriai, kuriais atplauks apie 5 tūkst. turistų. Nors sutikti tiek užsieniečių – iššūkis, tačiau uostamiesčio turizmo sektoriaus atstovai jam ruošėsi iš anksto.

                              Stovės skirtingose krantinėse

                              Birželio 1-ąją vienas po kito pro Klaipėdos uosto vartus įplauks trys kruiziniai laivai.

                              Pirmasis uostamiestyje prisišvartuos beveik 300 m ilgio laineris „Mein Schiff 4“, kiek vėliau prie jo prisijungs per 198 m ilgio „Europa “ ir kiek ilgesnis nei 202 m „Aida Vita“.

                              Visi trys uostamiestyje viešėsiantys laineriai stovės skirtingose krantinėse. Kruizinių laivų terminale klaipėdiečiai galės išvysti „Mein Schiff 4“, centriniame Klaipėdos terminale – lainerį „Aida Vita“, o „Europą“ – „Klasco“ teritorijoje.

                              „Iš vandens bus labai gražiai matomi visi trys laivai“, – pastebėjo Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė.

                              Anot direktorės, „Klasco“ teritorijoje prisišvartuosiančio laivo turistams bus skirtas nemokamas autobusas, kuris juos ir atgabens į miesto centrą.

                              „Esame pasiruošę padaryti viską, kas įmanoma, kad tik jiems patiktų ir jie būtų mieste“, – pastebėjo R.Savickienė.

                              Dešimtys autobusų ir gidų

                              Pašnekovės teigimu, šie trys laivai į Klaipėdą atplukdys apie 5 tūkst. turistų.

                              Tokį gausų būrį užsieniečių uostamiesčiui priimti nėra paprasta. Nemažai atvykstančiųjų pasirinko įvairias ekskursijas į Kuršių neriją, Palangą, Kretingą, bus vykstančiųjų į Ventę.

                              Turistus į minėtas vietas išveš maždaug 70 autobusų, prireiks ir tiek pat vokiškai kalbančių gidų, mat dauguma atvykėlių – vokiečiai.

                              „Visi bus ir visko užteks, nes visi tam rengiasi“, – patikino R.Savickienė.

                              Gausybę turistų pasitiks ir liaudies amatų bei tautodailininkų mugė.

                              Comment


                                Klaipėdą užplūdo tūkstančiai turistų

                                Trečiadienį Klaipėdą užplūdo tūkstančiai kruiziniais laivais atplaukusių turistų. Nemažai atvykėlių pasirinko ekskursijas ne tik po uostamiestį, bet ir aplinkinius miestus. Turistai Klaipėdoje svečiuosis iki pat vakaro.

                                Pirmoji vasaros diena uostamiestyje – karščiausia per visą šiųmetį turizmo sezoną. Trečiadienį nuo pat ryto pro Klaipėdos uosto vartus vienas po kito įplaukė trys kruiziniai laivai.

                                Klaipėdiečiams dar tik skubant į darbus, prisišvartavo pirmasis laineris „Mein Schiff 4“, kurio ilgis siekia beveik 300 m.

                                Kiek vėliau prie jo prisijungė ir kiti du – per 198 m ilgio „Europa “ ir kiek ilgesnis nei 202 m „AIDA vita“.

                                Anot Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorės Romenos Savickienės, šie kruiziniai laineriai trečiadienį atgabeno apie 4,5 tūkst. turistų. Dauguma jų – kalbantys vokiškai.

                                Puikiai nusiteikusius atvykėlius pasitiko spalvingas liaudies amatų jomarkas.

                                Vos atvykę turistai pasklido po uostamiesčio gatves, nemažai jų nuskubėjo į Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centrą.

                                „Viskas vyksta sklandžiai, dirbame išsijuosę“, – patikino R.Savickienė.

                                Dauguma kruizinių laivų keleivių pasirinko ekskursijas po Klaipėdą, Palangą, Kuršių neriją, Ventę. Gausybė keliautojų susipažinti su minėtomis vietovėmis išvyko keliomis dešimtimis autobusų, tiek pat prireikė ir vokiškai kalbančių gidų.

                                Nors priimti tokį būrį turistų uostamiesčio turizmo sektoriaus atstovams – nemenka užduotis, tačiau nesklandumų apsieita be nesklandumų.

                                Turistai Klaipėdoje svečiuosis iki pat vakaro, todėl darbo turėtų nestigti ne tik ekskursijų organizatoriams, bet ir miesto centre įsikūrusiems verslininkams.

                                Comment


                                  Kruizinių laivų terminale.

                                  Comment


                                    Keleivių ir krovinių terminale.

                                    Comment


                                      Dar Europos nuotraukos trūksta.

                                      Comment


                                        Reiks plėsti kruizinių laivų terminalą?

                                        Comment


                                          Parašė andyour Rodyti pranešimą
                                          Reiks plėsti kruizinių laivų terminalą?
                                          Jau reikėtų. Direkcija planuoja perplanuoti Žiemos uostą su buvusios Laivitės teritorija. Ten pavyktų įrengti vieną papildomą krantinę.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X