Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kruizinė laivyba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Klaipėda rengiasi priimti kruizinius laivus

    Uostamiestis laukia netrukus prasidėsiančio kruizinės laivybos sezono. Jau ateinantį pirmadienį per Klaipėdos uosto vartus turėtų įplaukti pirmasis šių metų kruizinis laivas. Po jo apsilankymo netrukus prisišvartuos ir antrasis. Šiemet uostamiestyje lankysis kiek mažiau laivų nei pernai.

    Pirmasis šių metų kruizinės laivybos sezono šauklys, su Italijos vėliava plaukiojantis laivas „Aida cara“, pro Klaipėdos uosto vartus įplauks gegužės 4-ąją.

    ...

    Planuojama, kad šiemet kruizai į Klaipėdą atplukdys apie 50 tūkst. žmonių, praėjusiais metais miestą aplankė 57 tūkst. kruizinių turistų.

    Šių metų kruizinės laivybos sezonas neišsiskirs rekordiškai dideliais laivais, tačiau viršijančių 300 m ilgį bus.

    Rekordiškai dideliais laivais pasižymės kitų metų sezonas, kai į Klaipėdą atplauks „Celebrity Silhouette“, kurio ilgis net 319 m. Jis iš naujo perrašys Klaipėdos uosto istoriją, kaip didžiausias prisišvartavęs laivas.

    Comment


      Klaipėdoje startavo kruizinių laivų sezonas

      Klaipėdos uoste jau „šypsosi ir akį merkia“ pirmasis šį sezoną kruizinis laivas „Aida Cara“. 193 metrų ilgio laivas „Aida Cara“ Klaipėdos uoste lankosi pirmą kartą, todėl, laikantis tradicijos, laivo kapitonui bus įteiktas Klaipėdos uosto ženklas. Beje, kruizinė kompanija „AIDA“ Klaipėdos uostą pasirenka pirmą kartą.

      Comment


        Iš kito šaltinio, plačiau...

        Kruizinį sezoną Klaipėda pasitinka su šypsena

        Pirmadienį Klaipėdoje oficialiai pradėtas kruizinis sezonas. Jį atidarė su Italijos vėliava plaukiojantis kruizinis laineris „AIDA cara“. Simboliška, kad tas pats laivas ne tik skelbia kruizinio sezono Klaipėdoje pradžią bet ir apvainikuos jo pabaigą. Ši vokiečių linija Klaipėdą aplanko pirmą kartą, todėl laivo kapitonas sulaukė staigmenos - Klaipėdos uosto kapitonas Adomas Alekna jam įteikė Klaipėdos uosto ženklą.

        „Prireikė ne vienerių metų, kad pritrauktume šią liniją į Klaipėdą. Penkerius metus vyko derybos ir galime pasidžiaugti, kad pagaliau šie laivai lankosi ir mūsų uoste. Šiais metais į Klaipėdą kruiziniai laivai užsuks 55 kartus, pernai laivai į mūsų uostą atplaukė 63 kartus. Tai, kad šiais metais turime šiek tiek mažiau laivų –natūralus procesas, tyrimai rodo, kad visame Baltijos jūros regione kruizinės laivybos nuosmukis siekia maždaug 3 procentus“, – sakė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos Rinkodaros skyriaus viršininkė Kristina Gontier.

        Pirmadienį 193 metrų ilgio kruiziniu laineriu „Aida Cara“ atplaukė apie 1000 turistų. Per kelių valandų viešnagę Lietuvoje turistai, kurių dauguma vokiečiai, aplankys Kuršių neriją, Palangą, Ventės ragą ir Žemaitijos lankytinas vietas.

        ...

        Comment


          Ir manasis ryto fotoblyksnis iš ten pat...

          Comment


            Priešpiet Kruizinių laivų terminale.







            Comment


              Baltijos jūroje - kruizinės laivybos štilis

              Comment


                Klaipėdoje vėl lankysis "Costa Pacifica"

                Antradienį Klaipėdoje vėl lankysis kruizinis laineris „Costa Pacifica“, kuriuo į mūsų uostą atplauks 2788 turistai iš 35 pasaulio šalių. Laivas jau lankėsi Klaipėdoje gegužės 6 d. ir šią vasarą atplauks dar ne kartą.

                Daugiausia sulauksime svečių iš Vokietijos, Prancūzijos, Italijos, Ispanijos, Austrijos bei Šveicarijos. Į organizuotas ekskursijas po Klaipėdą, Palangą, Kuršių Neriją bei Šilutės kraštą išvyks apie 1100 turistų.

                Klaipėdoje, Teatro aikštėje, bus organizuojamas amatų jomarkas, kuriame savo darbus pristatys Gargždų amatininkai. Taip pat planuojama, jog gegužės 28 d. Klaipėdoje bus rengiamas Kretingos krašto amatininkų jomarkas.

                Kruizinis laineris „Costa Pacifica“ į Klaipėdą atvyksta 8 val ryto. Planuojamas išvykimas 17 val.

                Comment


                  Šiandien.

                  Comment


                    Kruizinį lainerį pasitiko jomarkas

                    Antradienio rytą pro Klaipėdos uosto vartus įplaukė kruizinis laivas „Costa Pacifica“. Beveik 300 m ilgio lainerį, į uostamiestį atplukdžiusį beveik 3 tūkst. turistų, pasitiko tradicinių amatų jomarkas.

                    Šįkart turistus tradiciniais lietuvių gaminiais, kulinariniu paveldu viliojo Gargždų amatininkai.

                    „Šis jomarkas nėra pirmasis. Tokius mes organizuojame jau eilę metų“, – patikino Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė.

                    Tokia pati mugė Teatro aikštėje įsikurs ir gegužės 28-ąją, tądien čia savo gaminius pristatys Kretingos amatininkai. Vėliau dar turėtų pasirodyti skuodiškiai ir šilutiškiai.

                    R.Savickienė patikino, jog jomarkų datos derinamos prie atvykstančių kruizinių laivų. „Jomarkai yra rengiami ilgesniems nei 200 m kruiziniams laivams. Turime tokį susitarimą su Klaipėdos uostu ir savivaldybe. Tačiau panašūs jomarkai ir prekyba galima atplaukus kiekvienam laivui“, – dėstė pašnekovė.

                    Laivus pasitinkančių jomarkų dalyvių prašoma pristatyti tik lietuviškas, nacionalines prekes, o ne importinius daiktus.

                    Siekiama, kad mugė taptų savotiška liaudies amatų, tautodailės kulinarinio paveldo demonstracija, mat būtent tuo Lietuva ir gali išsiskirti iš kitų miestų, kuriuos lanko kruiziniais laivais atvykstantys turistai.

                    Comment


                      Šįryt.

                      Comment


                        Uoste sugedo kruizinis laivas

                        Klaipėdos uostą antrą kartą pasiekė kruizinis laineris "Aida Cara".

                        Kruizų sezoną Klaipėdoje šiemet oficialiai "atidaręs" laivas šį kartą Lietuvos uoste gali užtrukti ilgiau nei planavo.

                        Mat dėl kol kas nežinomo techninio gedimo, laineris negali palikti Kruizinių laivų terminalo krantinės.

                        193 metrų ilgio kruiziniu laineriu "Aida Cara" atplaukė apie 1000 turistų. Daugiausiai jų iš Vokietijos.

                        Comment


                          Dėl elektronikos gedimų neišplaukė „Aida Cara“

                          Sugedo pirmadienio rytą į uostamiestį atplaukęs kruizinis laivas „Aida Cara“. Antrą kartą Klaipėdoje viešinčio lainerio išvykimas dėl techninių gedimų buvo atidėtas.

                          Pasak Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinio direktoriaus padėjėjos ryšiams su visuomene Dovilės Ringis, tūkstantį vokiečių turistų atgabenęs laineris uostą palikti turėtų šiandien apie 15–16 val.

                          „Kadangi buvo užfiksuoti elektronikos gedimai, buvo nuspręsta remontuoti ir kelionę tęsti šiandien. Turistams tai nėra svarbu, nes laive pramogų tikrai yra nemažai, todėl plaukti ar stovėti prie krantinės jiems nėra skirtumo“, – komentavo pašnekovė.

                          193 metrų Kruizinis laineris „Aida Cara“ uostamiestyje atidarė kruizinių laivų sezoną. Grįžęs antrą kartą, kaip juokavo D. Ringis, nusprendė nepalikti Klaipėdos.

                          Mieste užsibuvę turistai turės daugiau laiko susipažinti su Klaipėda ir tuo pačiu paišlaidauti, todėl į kruizinio laivo gedimą, anot pašnekovės, galima žiūrėti ir pozityviai.

                          Comment


                            „Aida Cara“ pasiliko dar dienai

                            Pirmadienio rytą į uostamiestį atplaukęs kruizinis laivas „Aida Cara“ uostamiesčio palikti „nepanoro“. Antrą kartą Klaipėdoje viešinčio lainerio išvykimas dėl techninių gedimų buvo atidėtas.

                            Buvo numatyta, kad pataisytas laineris uostą paliks antradienį apie 15–16 val. Vis dėlto 18 val. laivas dar nebuvo išplaukęs.

                            Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinio direktoriaus padėjėjos ryšiams su visuomene Dovilės Ringis teigimu, laivas gali išplaukti bet kada, nors mažai tikėtina, kad dar šiandien bus nuspręsta tai padaryti.

                            Comment


                              Kruizinis laivas viešėjo ilgiau

                              Užvakar popiet iš Klaipėdos uosto turėjęs išplaukti 193 metrų ilgio kruizinis laivas "Aida Cara", atplukdęs beveik 1100 turistų, sugedo ir planavo išplaukti vakar 16 val. Tačiau 18 val. jis dar tebebuvo uoste. Juokaujama, kad klaipėdiečiams pasisekė, nes turistai Lietuvos uostamiestyje pabuvo ilgiau, vadinasi, paliko daugiau eurų.

                              Vokiečių kruizinės kompanijos "Aida Cruises" laivas, ant kurio korpuso puikuojasi šypsena, plaukiojantis su Italijos vėliava, šiemet gegužės 4 d. pradėjo kruizinės laivybos sezoną Klaipėdoje ir į Lietuvos uostą atplaukė pirmą kartą. Tąkart laivo kapitonas Folkeris Baumgartas (Volker Baumgart), per trumpą stovėjimo uoste laiką nespėjęs išeiti pasivaikščioti po Klaipėdą, tą žadėjo padaryti, kai atplauks kitą kartą. Tokia proga pasitaikė dabar.

                              Pasak UAB "Limarko" jūrų agentūros generalinio direktoriaus pavaduotojo Sauliaus Laumenio, laivą sulaikė smulkios techninės problemos, kurios buvo šalinamos įgulos jėgomis. Keleiviai miegojo laive.

                              Užvakar klaipėdiečiai pastebėjo senamiestyje kur kas daugiau vakarojančių užsieniečių. Ir vakar jie dar turėjo laiko geriau pažinti Klaipėdą. Turint omenyje, kad kiekvienas turistas krante išleidžia maždaug apie 50 eurų, galima pajuokauti, kad uostamiesčio verslininkai užsidirbo daugiau.

                              Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro vadovė Romena Savickienė taip nemano.

                              "Matyt, užėjo gedimų banga. Gavome patvirtinimą, kad laivas "Hamburg", turėjęs atvykti birželio 1 d., neatplauks, nes sugedo Belfaste, Šiaurės Airijoje. Tad išėjome "į nulį", - šmaikštavo R. Savickienė.

                              Taigi šiemet per kruizinį sezoną laivai į mūsų uostą atplauks ne 55, o 54 karus.

                              "Aida Cara" Lietuvos uostą per šį sezoną aplankys dar tris kartus - ji pasirodys rugsėjį, o spalio 5 dieną uždarys kruizinį sezoną Klaipėdoje.

                              Comment


                                "Aida Cara" išplaukti planuoja šiandien

                                Nuo pirmadienio dėl techninių gedimų iš Klaipėdos uosto išplaukti negalinčio kruizinio lainerio „Aida Cara“ keleiviams pasiūlytos papildomos ekskursijos, o nusprendusius likti laive šiandien popiet linksmins uostamiesčio muzikantai.

                                Žinia, pirmadienį į Klaipėdą atplaukęs „Aida Cara“ miestą turėjo palikti tos pačios dienos pavakare. Tačiau dėl techninių gedimų laivo išplaukimo laikas buvo atidėtas parai, o vėliau – dar viena parai. Šiuo metu planuojama, kad „Aida Cara“ iš Klaipėdos turėtų išplaukti šiandien, apie 16 val.

                                „Atsakingų miesto įstaigų, Uosto direkcijos ir kruizinį laivą aptarnaujančių bendrovių „Limarko jūrų agentūra“ bei „Krantas travel“ atstovai nuolat bendrauja ir bendradarbiauja su lainerio įgula, kad laivui būtų suteikta visa reikiama pagalba, o Klaipėdoje ilgiau nei planuota likę „Aida Cara“ keleiviai jaustųsi patogiai“, - sako Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė.

                                Ji pažymi, kad šiandien ryte visi norintys „Aida Cara“ keleiviai galėjo vykti į jiems pasiūlytas papildomas ekskursijas po Klaipėdos miestą, Kuršių Neriją, Palangą, Ventės ragą. Taip pat šiandien 14 val. laive savo pasirodymą surengs uostamiesčio folkloro ansamblis „Joginta“.

                                Comment


                                  "Aida Cara" pagaliau paliko Klaipėdos uostą

                                  Pirmadienį į Klaipėdą atplaukęs kruizinis laineris „Aida Cara“ miestą turėjo palikti tos pačios dienos pavakare. Tačiau dėl techninių gedimų laivo išplaukimo laikas buvo atidėtas parai, o vėliau – dar viena parai.

                                  Šiandien 16 valandą laineris paliko Klaipėdos uostą.

                                  Kruiziniu laineriu „Aida Cara“ į Klaipėdą buvo atplaukę virš tūkstantis keleivių, dauguma jų – vokiečiai. Simboliška, kad tas pats laivas ne tik paskelbė kruizinio sezono Klaipėdoje pradžią, bet ir apvainikuos jo pabaigą. Ši vokiečių linija Klaipėdą aplanko pirmą kartą.

                                  „Prireikė ne vienerių metų, kad pritrauktume šią liniją į Klaipėdą. Penkerius metus vyko derybos ir galime pasidžiaugti, kad pagaliau šie laivai lankosi ir mūsų uoste“, – sakė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos Rinkodaros skyriaus viršininkė Kristina Gontier.

                                  Comment


                                    Šios dienos svečias.



                                    Comment


                                      Šįryt.





                                      Comment


                                        Hmm.. Galbūt tas štilis pastebimas rytinėje jūros pakrantėje, bet ne vakarinėje. Tiek Stokholmas, tiek Kopenhaga šio kruizų sezono metu sulauks maždaug 300 vizitų (neskaitant nuolat vykdomų reisų). Stokholme šioms dienomis jau galima stebėti laivų grūstis prie centro esančioje akvatorijoje.
                                        Paskutinis taisė Silber418; 2015.06.01, 01:40.

                                        Comment


                                          Šiandien.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X