Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kruizinė laivyba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Lankysis jau septintasis šį sezoną kruizinis laivas

    Šiandien Klaipėdoje lankysis jau septintasis šį sezoną kruizinis laivas "Costa Pacifica", kuriuo į miestą atvyks 2888 keleiviai iš 38 pasaulio šalių.

    Daugiau nei 1000 turistų išvyks į organizuotas ekskursijas (Klaipėda, Palanga, Kuršių Nerija, Ventės ragas), kiti su miestu susipažins patys.

    Teatro aikštėje vyks liaudies amatų jomarkas, kuriame amatus pristatys ir tautodailininkai iš Skuodo.

    Klaipėdos uoste iki šių metų birželio 1 dienos jau apsilankė 10 798 kruiziniais laivais atplaukę turistai.

    Comment


      Laineris į Klaipėdą atplukdė beveik tris tūkstančius turistų

      Į Klaipėdą antradienį atplaukė kruizinis laineris „Costa Pacifica“.

      Daugiau kaip tūkstantis turistų išvyko į ekskursijas – aplankė Kuršių neriją, Palangą, Ventės ragą. Kiti laiką leido savarankiškai.

      Kruizinių laivų terminale svečių laukė autobusai, vežantys į prekybos ir pramogų centrą „Akropolis“.Nemažai daliai atvykėlių prisiminimai apie mūsų uostamiestį ir siesis tik su pirkiniais ar barais ir užeigomis šiame centre.

      Daugiau įspūdžių išsiveš tie, kurie atėjo į Teatro aikštę. Čia tradiciškai atplaukus didiesiems laivams rengiamos tautodailininkų mugės.

      Tačiau užsieniečiai nelinkę per daug išlaidauti. Gintaro dirbinių pardavėjai teigė, kad turistai ilgai derasi ir dažniausiai nusiperka tik keletą eurų kainuojančių suvenyrų.

      Teigiama, kad kruizinių laivų keleiviai per dieną uoste išleidžia nuo 50 iki 100 eurų. Viena ekskursija kainuoja 30-50 eurų. Užsieniečiai žino, kad Lietuvoje kol kas lyginant su kitomis šalimis pigus alus, todėl dažnai užsuka į barus.

      Bent ketvirtadalis turistų į Klaipėdą žvelgė tik nuo „Costa Pacifica“ denių. Jie pirmenybę atidavė laive teikiamoms pramogoms.

      ...

      Šįmet „Costa Pacifica“ Klaipėdos panoramą puoš septynis kartus.

      Comment


        Uostamiestyje prisišvartuos didžiausias kruizinis laineris

        Birželio 9 d. 7 val. Klaipėdos kruizinių laivų terminale prisišvartuos didžiausias šį sezoną Klaipėdos uoste besilankantis kruizinis laineris „Celebrity Eclipse“.

        Iš Sankt Peterburgo atvykstantis laivas į uostamiestį atplukdys 2807 kruizinius keleivius. Klaipėdoje lankysis turistai iš 28 pasaulio šalių, iš kurių didžiąją dalį sudarys Didžiosios Britanijos (2237), JAV (257), Australijos (55), Kanados (48), Meksikos ( 43) ir kitų šalių keliautojai.

        Daugiau nei 1 tūkst. kruizinio laivo turistų pasirinko organizuotas ekskursijas, kurių metu aplankys Kuršių Neriją, Klaipėdą, Palangą bei Klaipėdos rajono Lapių kaimą, kuriame bus supažindinti su Lietuvos kaimo gyvenimu bei pabendraus su Lietuvoje gyvenančiu Britų karo ataše David Holliday.

        Kruizinis laivas terminale bus sutinkamas su folkloro ansambliu „Kuršių Ainiai“. Teatro aikštėje bus organizuojamas liaudies amatų jomarkas.

        Laivas išvyks 18 val.

        Comment


          Klaipėdoje prisišvartavo didžiausias kruizinis laineris

          Klaipėdos kruizinių laivų terminale antradienio rytą prisišvartavo didžiausias šį sezoną Klaipėdos uoste besilankantis kruizinis laineris „Celebrity Eclipse“.

          Iš Sankt Peterburgo atvykęs laivas į uostamiestį atplukdė 2807 kruizinius keleivius iš 28 pasaulio šalių. Didžiąją keleivių dalį sudaro keliautojai iš Didžiosios Britanijos (2237). Taip pat šiuo kruiziniu laivu keliauja žmonės iš JAV (257), Australijos (55), Kanados (48), Meksikos ( 43) bei kitų šalių.

          Kruizinis laivas terminale buvo sutiktas su folkloro ansambliu „Kuršių Ainiai“. Teatro aikštėje suorganizuotas liaudies amatų jomarkas.

          Comment


            Šio ryto blyksnis.

            Comment


              Šiandienos svečias.



              Comment


                Nauja diena, naujas laivas...

                Comment


                  Kruizų turistai neranda senamiesčio

                  Į Klaipėdą atvykę kruizinių laivų turistai, norintys savarankiškai apžiūrėti senamiestį, sunkiai atranda kelią jo link todėl, kad trūksta informacinių ženklų. Pigiausiai kainuojantis pasiūlymas pažymėti kelią dažais ant grindinio pritarimo nesulaukė, todėl turistai klaidžioti bus priversti dar ilgai.

                  Dar prieš prasidedant kruizinės laivybos sezonui VšĮ Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė miesto Įvaizdžio komisijai pateikė pasiūlymą kelią nuo Kruizinių laivų terminalo iki Klaipėdos senamiesčio pažymėti linijomis, pėdomis ar kitais ženklais ant grindinio.

                  "Šiuo metu kelyje nuo Kruizinių laivų terminalo iki Klaipėdos senamiesčio yra 4 rodyklės, o turėtų būti bent kas 100-200 metrų. Ypač klaidinanti vieta yra ten, kur kelias išsišakoja į priešingas puses - piliavietės arba pasukamojo tiltelio link.

                  Manau, nereikia išradinėti dviračio. Daugelyje uostų teko matyti, jog kelias iš uosto į senamiestį žymimas nubrėžiant ištisinę dažų juostą ant grindinio. Turistams labai paprasta orientuotis: eina, pavyzdžiui, pagal žalią juostą ir prieina senamiestį. Gali būti nebūtinai juosta, bet ir kitoks žymėjimas - pėdutės, natos ar panašiai", - sakė R. Savickienė.

                  ...

                  Comment


                    Vidudienio akimirkos.





                    Comment


                      Blyksnis nuo Šiaurės rago.

                      Comment


                        Turistus iš Vokietijos traukia Kuršių nerija

                        Pirmadienio vidurdienį į uostą buvo atplaukęs kruizinis laineris „Artania“. Apie 1 100, daugiausia – vokiečių turistų vėsos neišsigando, dauguma iš jų patraukė į Kuršių neriją, kai kurie savarankiškai vaikštinėjo po miestą.

                        Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro vadovė Romena Savickienė pastebi, kad vokiečių turistai vis dažniau renkasi pažintines ekskursijas į Kuršių neriją, Nidą.

                        Esą turistams jos – itin patrauklios.

                        „Pirmadienį apie 98 proc. atvykusių turistų buvo vokiečiai. Paprastai jie labai greitai išperka ekskursijas. Beveik iš 1100 atplaukusiųjų, virš 800 išvažiavo į lankomiausius rekreacinius taškus“, – pažymėjo R.Savickienė.

                        230 m ilgio kruizinis laineris „Artania“ atsišvartavo ir Klaipėdos uostą paliko tos pačios dienos vakarą.

                        Iš viso šiemet į uostamiestį jau buvo atplaukę 11 kruizinių laivų, tarp kurių ir rekordininkas – ilgiausias laineris per visą uosto istoriją „Celebrity Eclipse“. Jo ilgis – 317 m.

                        Kruiziniai laineriai šiemet užsuks dar 41 kartą. Paskutinysis laivas šiais metais „Aida Cara“ Klaipėdos uoste prisišvartuos spalio 5 d. ir uždarys 2015 m. kruizinės laivybos sezoną.

                        Comment


                          Į Kruizinių laivų terminalą – naujas kelias

                          Uostamiestyje planuojama tiesti naują kelią Kruizinių laivų terminalo link. Todėl teks nuversti "Baltijos" laivų statyklai priklausančius sandėlius. Numatoma, kad statiniai bus nugriauti ir Priešpilio gatvė bus nutiesta per 2017-uosius.

                          Pagal 2013-ųjų pabaigoje patvirtintą detalųjį Klaipėdos piliavietės planą prireikė tiesti kitą įvažiavimo į Kruizinių laivų terminalą kelią.

                          "Atsižvelgiant į archeologinių tyrimų metu naujai nustatytas Klaipėdos piliavietės ribas, jis turi būti nukeltas toliau į pietus", – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Žemėtvarkos skyriaus vyriausioji specialistė Raimonda Gružienė.

                          Naujasis kelias turėtų driektis per šiuo metu "Baltijos" laivų statyklai priklausančius sandėlius. Tiesa, pats kelias statinius liestų labai nedaug, tačiau greta jo planuojama įrengti didelę automobilių stovėjimo aikštelę, kur galėtų sustoti turistų autobusai.

                          Minėtoje teritorijoje dar bus įrengta ir įvaža į "Baltijos" laivų statyklą.

                          Todėl planuojama maždaug 70 arų žemės sklypą paimti visuomenės reikmėms, o ten esančius statinius – nugriauti.

                          Kelio investicinį projektą ketinama parengti per 2016 metus.

                          R.Gružienės teigimu, teisės aktai leidžia iš privačių nuomotojų paimti žemę, kai yra poreikis tenkinti viešąjį interesą.

                          Comment


                            Šįryt.



                            Comment


                              Penktadienio svečias. Kaip ir anąkart, Klaipėdą radęs vėjuotą ir ūkanotą.



                              Comment


                                Kruizinis laivas atplukdys tūkstančius turistų

                                Birželio 20 d. Klaipėdoje lankysis Royall Caribbean kruizinėms linijoms priklausantis laivas „Serenade of the Seas“. 2003 metais pastatytu laivu į uostamiestį atvyks 2305 turistai bei 884 įgulos nariai.

                                Dauguma šio lainerio svečių - turistai iš JAV (1112), Kanados (257), Australijos (145), Meksikos (145) bei kitų 46 pasaulio šalių. Daugiau nei 850 turistų pasirinko turizmo agentūros „Klaipėdos Mėja“ organizuojamas ekskursijas po Klaipėdos regioną. Populiariausia – „Gintaro keliu po Klaipėdą“. Šį maršrutą pasirinko daugiau nei 300 turistų.

                                9 dienų kruizo metu „Serenade of the Seas“ aplankys Talino, Stokholmo, Kopenhagos, Sankt Peterburgo, Klaipėdos, Visbio bei Varnemiundės uostus.

                                Laivas Klaipėdos uoste bus nuo 8 iki 17 val. Teatro aikštėje svečių lauks liaudies amatų jomarkas.

                                Comment


                                  Ankstų šeštadienio rytą.



                                  Comment


                                    Į Klaipėdą užsuks dar vienas kruizinis laivas

                                    Birželio 24 d. Klaipėdoje lankysis dar vienas kruizinis laivas. Kruizinei linijai „Oceania Cruises“ priklausantis 239,30 m ilgio laineris „Marina“ į Klaipėda atplukdys 1240 turistų bei 780 įgulos narių.

                                    Kruizą po Baltijos jūros šalis pasirinko turistai iš 35 šalių, iš kurių didžioji dauguma – turistai iš JAV, Didžiosios Britanijos, Honkongo, Australijos, Kanados.

                                    10 dienų trukmės kruizo metu turistai aplankys Stokholmą, Taliną, Sankt Peterburgą, Helsinkį, Rygą, Klaipėdą, Berlyną ir Kopenhagą.

                                    Daugiau nei 500 turistų pasirinko ekskursijas Klaipėdoje arba į Palangą, Juodkrantę, Kretingą, Platelių šaltojo karo muziejų bei Lapių kaimą.

                                    Laivas atvyks 10 val., išvyks - 21 val.

                                    Comment


                                      Klaipėdoje – net du kruiziniai laivai

                                      Paskutinę šio mėnesio dieną Klaipėdoje lankysis net du kruiziniai laivai – kruizinei linijai „Oceania Cruises“ priklausantis 239,30 m ilgio laivas „Marina“ bei „Princess Cruises“ linijoms priklausantis 181 m ilgio laivas “Ocean Princess”.

                                      Antrą kartą šį sezoną Klaipėdoje besisvečiuojantis kruizinis laineris “Marina” į Klaipėdą atplukdys 1223 turistus bei 771 įgulos narį. Kruizą po Baltijos jūros šalis pasirinko turistai iš 42 šalių, iš kurių didžioji dauguma – turistai iš JAV, Didžiosios Britanijos, Honkongo, Australijos, Kanados ir kitų šalių. Kruizinis laivas bus švartuojamas prie Centrinio Klaipėdos terminalo krantinės.

                                      660 turistų į Klaipėdos uostą atvyks kruiziniu laivu „Ocean Princess“. Didžioji dauguma taip pat turistai iš JAV, Didžiosios Britanijos, Kanados, Australijos, Meksikos bei Italijos. Laivas bus švartuojamas prie kruizinių laivų krantinės.

                                      Daugiau nei 1100 turistų iš abiejų laivų pasirinko įvairias ekskursijas. Tarp laivo „Marina“ keleivių populiariausios ekskursijos į Palangą, Juodkrantę, Klaipėdą, Šaltojo karo muziejų bei Lapių kaimą, o „Ocean Princess“ keleiviai rinkosi ekskursijas Klaipėdoje bei į Kretingą, Palangą, ekskursiją į „Švyturio“ alaus daryklą.

                                      Laivai Klaipėdos uoste bus nuo 8 iki 17 val. Teatro aikštėje svečių lauks liaudies amatų jomarkas.

                                      Comment


                                        Šįryt Klaipėdos keleivių ir krovinių terminale.

                                        Comment


                                          Ir antrasis šios dienos svečias - tik įprastoje vietoje, Kruizinių laivų terminale.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X