Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Uostas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    2011-03-21, 08:30
    Keltų rampos paieškos tęsiasi
    Dėl jos uostas netgi dalyvavo bendrame ES projekte su švedais. Tačiau rampos kaip nėra, taip nėra. Naudojamos stacionarios gelžbetoninės rampos, kurios netenkina nei krovos, nei keltų laivybos kompanijų.

    Dabar jau lyg ir nebebūtų prasmės įrengti rampos. Jei prie Kiaulės nugaros bus statomas suskystintų dujų terminalas, nebeaiškus ir pačios Jūrų perkėlos likimas. Jūrų keltų švartavimo vieta iš Jūrų perkėlos tikriausiai turės būti „permesta“ į dabar prie II Smiltynės perkėlos pradėtą statyti Klaipėdos keleivių ir krovinių terminalą.

    Jūrų perkėloje, prie 151 krantinės, visą laiką buvo planuojama statyti hidraulinę rampą. Pradžioje teigta, kad jos statyba kainuos apie 15 mln. litų. Tačiau atlikus rampos statybos techninį projektą pradinė kaina šoktelėjo daugiau nei tris kartus.

    Kiekvieną litą per rangos konkursus besistengianti sutaupyti Uosto direkcija suprato, kad „auksinės“ rampos Klaipėdos uostui nereikia.
    http://www.jura24.lt/lt/naujienos/uo...i-338057/psl-1
    GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

    Comment


      2011-03-28, 16:03
      „Klaipėdos Smeltė“ griauna žuvų konservų fabriką

      Vietoje griuvenų, kurios stūksojo beveik du dešimtmečius, brangiai kainuojančioje uosto teritorijoje atsiras vieta konteinerių terminalui plėsti.

      „Klaipėdos Smeltės“ generalinis direktorius Rimantas Juška teigė, kad dalis buvusio žuvų konservų fabriko teritorijos bus panaudota konteinerių sandėliavimo aikštelėms įrengti, dalis geležinkeliui tiesti.

      Pagal planą naują konteinerių aikštelę prie baigiamų rekonstruoti krantinių ketinama įrengti dar šiemet. „Klaipėdos Smeltė“ įgyvendina planą per metus krauti vieną milijoną TEU konteinerių.
      http://www.jura24.lt/lt/naujienos/ju...a-341198/psl-1
      GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

      Comment


        2011-03-29, 16:40
        Uoste leista naudoti pailgintą pirsą

        Komisija pasirašė objekto „Palo statyba prie krantinių Nr. 135-136“(rekonstruotų krantinių Nr. 135 ir Nr. 136) Minijos g. 180 statybos užbaigimo aktas. Bendra šio objekto statybos kaina – 4,45 mln. litų, įskaitant PVM.
        http://klaipeda.diena.lt/naujienos/m...a-pirsa-341659
        GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

        Comment


          2011-04-05, 18:52
          Klaipėdos uoste pasiektas konteinerių krovos rekordas
          http://klaipeda.diena.lt/naujienos/m...ekordas-343207
          GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

          Comment


            2011-04-06, 13:11
            "Orlen Lietuva" dalį naftos produktų krauna per Krovinių terminalą
            http://klaipeda.diena.lt/naujienos/m...rminala-343411
            GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

            Comment


              2011-04-11, 13:22
              Statybininkų kaprizai uoste baigėsi
              „Statybose matome proveržį. Sėkmingai vykdėme šių metų I ketvirčio reikalavimus. Padaryti beveik visi planuoti darbai. Įsisavintas I ketvirtyje investicijoms numatytas 25 mln. litų pinigų kiekis. Pernai to laiko investicijos buvo tik 7 mln. litų“, - teigė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos infrastruktūros ir plėtros direktorius Vidas Karolis.

              Neseniai užbaigta ir priduota Smiltynės perkėlos 26 krantinės pirso statyba, „Vakarų laivų gamyklos“ nuomojamoje teritorijoje užbaigtos 135 ir 136 krantinių palo statybos.

              Sėkmingai sudėlioti ir kiti šių metų veiklos darbai. Toliau vyksta Klaipėdos keleivių ir krovinių terminalo statyba, kur kalami poliai. Apie 15 proc. darbų jau atlikta „Begos“ 66 ir 67 krantinių pirso statyboje. Toliau statybos vyksta „Klaipėdos Smeltės“ naudojamoje dalyje. Grunto paruošimo darbai vyksta 143a krantinėje.

              Netrukus bus pasirinktas užteršto grunto aikštelės projektavimo, statybos ir užteršto grunto valymo rangovas. Konkurso, kur dalyvavo penkios kompanijos, vokai jau atplėšti. Mažiausia pasiūlyta kaina yra kiek didesnė nei planuota. Visų pasiūlymų vertinimas gali užtrukti apie mėnesį.

              Netrukus taps žinoma, kas uoste, šalia Jūrų muziejaus, statys „Albatroso“ paminklo padą.

              Viešųjų pirkimų procedūros vyksta ir dėl visuomenei aktualaus projekto – Mažųjų ir pramoginių laivų prieplaukos statybos. Per keturis mėnesius planuojama prisijungti šiai prieplaukai statyti reikalingą teritoriją šalia Kiaulės nugaros.

              Taip pat vykdomos ir Kairių gatvės tilto kuris sujungs ją su Perkėlos gatve statybų viešųjų pirkimų procedūros.

              Šiemet laukia ir ypač rimtas 4,6 mln. kubinių metrų kasimo iš uosto laivybos kanalo rangos konkursas. Jo skaičiuojamoji vertė per 100 mln. litų. Laivybos kanalas daugmaž nuo Jūrų muziejaus iki Jūrų perkėlos bus gilinamas iki 14,5 metro.

              Be šių paminėtų didžiųjų projektų, uoste vykdoma ir daug kitų smulkesnių darbų.
              http://klaipeda.diena.lt/naujienos/m...baigesi-344393
              GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

              Comment


                2011-04-13, 18:05
                Automobilius gabenančius laivus į Klaipėdą vilios nuolaidomis


                Atsižvelgdama į rinkos pokyčius, Susisiekimo ministerija pasiūlė apie 30 proc. sumažinti rinkliavas į Klaipėdos valstybinį jūrų uostą atplaukiantiems laivams, skirtiems automobiliams plukdyti. Pasiūlytą maksimalų rinkliavos dydį tokiems laivams trečiadienį patvirtino Vyriausybė.


                „Klaipėdos uostas, siekdamas aptarnauti automobilius gabenančius laivus, nuo šiol galės lengviau konkuruoti su kitais Baltijos jūros uostais. Tokio tipo laivybos rinka dar tik formuojasi, todėl pasiūlydami palankias sąlygas galime tapti svarbiu ir konkurencingu rinkos žaidėju“, – sakė susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.
                E.Masiulio teigimu, Klaipėdos uostas varžysis su kitais regiono uostais dėl iš Afganistano grąžinamos JAV ir kitų NATO valstybių ratinės technikos plukdymo. Šiai technikai plukdyti labiausiai ir tinka laivai, pritaikyti gabenti automobilius, todėl mažesnės rinkliavos padės Klaipėdai konkuruoti dėl krovinių vežimo tranzitu.

                Nuo 2009 m. per Klaipėdos uostą eksportuojami Baltarusijoje pagaminti traktoriai, pernai per Klaipėdą pradėta vežti ir Rusijos ratinė technika. Šiuo metu Klaipėdos uoste dar visiškai neišnaudojama naujų automobilių distribucijos galimybė. Tikimasi, kad sumažintos rinkliavos privilios ir naujų automobilių gamintojus, naudotis uosto paslaugomis jų produkcijos sandėliavimui ir paskirstymui regione.
                http://www.jura24.lt/lt/naujienos/uo...aidomis-345120
                GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                Comment


                  2011-04-23, 13:00
                  Vilkikai užtvindė Klaipėdą
                  Prie konteinerių krovos bendrovės "Smeltė" vakar piketavo vilkikų vairuotojai. Juos iš kantrybės išvedė tai, kad norint patekti į terminalą tenka laukti ir pusę paros.

                  "Taip tęstis negali – kasdien atvykę į terminalą laukiame po 8–12 valandų, kol galėsime pasikrauti krovinius. O po to juos dar turime nuvežti į Vilnių. Stovime ir naktimis. Mes taip pat esame žmonės, nenorime čia bergždžiai leisti laiko", – kalbėjo vienas iš mitingo organizatorių Gintautas Briedis.

                  Vairuotojas teigė, jog tokia situacija tęsiasi jau beveik du mėnesius. Jis įsitikinęs, jog bendrovė apsiėmė perkrauti kur kas daugiau krovinių nei pajėgianti.

                  "Reikalaujame, kad būtų įdarbinta daugiau žmonių arba nebepriimtų tiek krovinių", – piketo siekius įvardijo G.Briedis.
                  http://klaipeda.diena.lt/naujienos/m...laipeda-347513
                  GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                  Comment


                    Uoste - naujas konteinerių krovos rekordas

                    http://www.ve.lt/naujienos/jura/uost...kordas-580237/

                    Pasiektas naujas per mėnesį perkrautų konteinerių rekordas

                    http://klaipeda.diena.lt/naujienos/m...ekordas-349593

                    Tai šiemet gal ir Estija aplenksim
                    Paskutinis taisė URBANISTAS; 2011.05.03, 18:50.
                    "Neturtėlis- tai žmogus, manantis, kad idėja jam tinka tik tada, jei yra jo paties".

                    Comment


                      Uosto poreikiai auga sparčiau nei planuojama


                      Pasirodo, uosto molų konfigūracija jau paseno, o naujasis "Begos" pirsas gali trukdyti dvipusei laivybai. Neatmetama galimybė, kad suskystintų dujų terminalo statybai bus išleistas atskiras įstatymas.

                      2002 metais buvo baigtas Klaipėdos uosto įplaukos tobulinimo projektas, trukęs apie pusantrų metų. Tąkart, be gilinimo darbų, vien tik pietinio ir šiaurinio molų rekonstrukcija, kurią atliko Danijos ir Olandijos kompanijos, kainavo apie 98 mln. Lt. Pasaulio banko paskola, kurią atiduoti privalu per 17 metų, sudarė 63 proc. lėšų, kitos - Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos.

                      Praėjus beveik 10 metų, užsienio konsultantai, atliekantys studiją dėl Klaipėdos uosto plėtros pastatant išorinį uostą, tarpinėje studijos ataskaitoje jau rašo, kad pietinio molo būklė nepatenkinama.

                      Paklaustas, ar molų rekonstrukcija jau atsipirko, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Eugenijus Gentvilas atsakė: "Be abejo, kad atsipirko. Esminis dalykas - uosto saugumas. Tuomet labai svarbi buvo 1-2 krantinių, prie kurių švartuojami tanklaiviai, apsauga. Anksčiau, kai pūsdavo normalesnis šiaurės vakarų vėjas, jie nebūdavo įvedami į uostą ir kraunami. Dabar tik superaudrų ar uraganų metu tanklaiviai išvaromi į atvirą jūrą. Turint omenyje tai, kad naftos krova uostui yra itin naudinga, tas projektas pasiteisino. Kitas dalykas, dabartinė molų konfigūracija jau yra pasenusi. Praeina 10 metų, ir viskas jau atrodo kitaip."
                      http://www.ve.lt/naujienos/jura/uost...uojama-580763/
                      GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                      Comment


                        201 05 12

                        Naujas sandėlis statomame terminale "Begoje", šalia "Vakarų Baltijos laivų statyklos".


                        Naujam terminalui reikia ir daugiau vietos laivams švartuoti. Statomas antras "Begos" pirsas (į akvatoriją išsikišusi krantinė).




                        Terminalo ir pirso statyba


                        Paskutinis taisė digital; 2023.11.12, 16:51. Priežastis: atkurtos nuotraukos
                        GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                        Comment


                          Šis pastatas bus griaunamas


                          Mažieji vilkikai


                          Statyboje naudojami ir du plaukiojantys kranai


                          Statybų fone apleistas grožis
                          Paskutinis taisė digital; 2023.11.12, 16:53.
                          GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                          Comment


                            Tas "apleistas grožis" raudono mūro pastatas taip pat bus griaunamas?

                            Comment


                              Jei ne paveldosauga ir jai neabejingi, tai krovos kompanija jau turbūt būtų sumalusi jį savo reikmėms...Pernai lyg ir pažadėjo neliesti, "jei jau taip norit"... Vis eskaluojamas jo būklės avaringumas, ir užterštumas. Visgi jei prisidėtų valstybė, tai bendromis pastangomis, manau, jį būtų galima ir krovai pritaikyti, kaip sandėlį ar sumontuoti talpyklas viduje...
                              GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                              Comment


                                Žuvies pardavimo aukcionas


                                Aukcionas ir ledo generatorius:
                                Paskutinis taisė digital; 2023.11.12, 16:56.
                                GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                Comment


                                  Senų ir naujų nuotraukų palyginimai:
                                  http://www.portofklaipeda.lt/lt.php/12201

                                  Ech jei tie metalo srautai grįžtų...
                                  GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                  Comment


                                    Parašė Eimantas Rodyti pranešimą
                                    Senų ir naujų nuotraukų palyginimai:
                                    http://www.portofklaipeda.lt/lt.php/12201

                                    Ech jei tie metalo srautai grįžtų...
                                    Atkreipiau dėmesį į pirmoje nuorodos nuotraukoje matomus (tikriausiai) Globe Assimi likučius ties šiauriniu molu. Kaip ten viskas atrodė iki molo rekonstrukcijos? Negi vaizdas buvo panašus į šitą:


                                    Nuotrauka iš čia
                                    Paskutinis taisė adju; 2011.05.17, 00:21.

                                    Comment


                                      Klaipėdos uostas priims rekordinio ilgio laivą

                                      Pirmadienį, gegužės 23 d., Klaipėdos uoste planuojama priimti ilgiausią laivą uosto istorijoje – "MSC Sariska". Šis laivas taip pat bus užregistruotas kaip ilgiausias konteinervežis per visą uosto istoriją.

                                      "MSC Sariska" yra 294,12 m ilgio, 32,28 m pločio ir 4814 TEU talpos. Minėtas laivas švartuosis prie LKAB "Klaipėdos Smeltė" krantinių.

                                      Ilgiausias iki šiol Klaipėdos uoste priimtas konteinervežis buvo "MSC Fortunate". Bet šis laivas išlieka plačiausias ir didžiausios talpos konteinervežis, kuris buvo priimtas uoste.
                                      http://www.ve.lt/naujienos/jura/klai...-laiva-585604/
                                      GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                      Comment


                                        Parašė Eimantas Rodyti pranešimą
                                        Klaipėdos uostas priims rekordinio ilgio laivą



                                        http://www.ve.lt/naujienos/jura/klai...-laiva-585604/
                                        Oba, toliau mušam rekordus. Girdėjau per spaudos konferenciją, kad šį mėnesį turėtų atplaukti šis laivas, bet galvojau, kad vėl nusikels reisas kokiam mėnesiui.

                                        Idomiai, ve.lt idėjo senojo MSC Sariska laivo nuotrauką. Šio laivo, kuris pavaizduotas nuotraukoje ilgis tik 175 m. Matyt nerado tinkamos nuotraukos, nes didysis MSC Sariska ankščiau priklausė Maersk kompanijai.

                                        O štai naujo, būsimojo Klaipėdos uosto rekordininko nuotrauka:

                                        Paskutinis taisė groundzer; 2011.05.20, 13:41.

                                        Comment

                                        Working...
                                        X